Мен ме притесняват други въпроси за обсъждане....хич нямам и желание да се впускаме в разни риторики за изборите
след , като на дневен ред е все още притежаването и не -регистрирането на апарати.Явно е ,че направеното досега с регистрациите -не работи!.Всичко друго за мен е една сладко забъркана попара,която не се знае кой ще я духа.Проблем са все още регистрациите.И не ми казвайте да съм си взимала адвокат и разни такива. Ако апарата ми струва 300лв. , защо да давам пари за защита в пъти повече, след като се тръби,че не трябва регистрация, а де юре-не е така. Вместо да се хабят сили за разни партии-да се беше работило за това.
quote="Georgi Georgiev" post=24157]"При повечето подобни дела или поне с тези които съм се запознал съда решава че подсъдимия е знаел че металдетектора му може да послужи за търсенето и намирането на културни ценности/ арх. обекти"
точно така е.....но въпреки това е хубаво да се иска регистрация на детектора....[/quote]
.........................................quote="Ilia" post=24163]Здравей, не е задължително, но аз винаги препоръчвам на колегите да си подадат заявление в Министерството на културата за регистрация на металдетектора.
Когато изпратихме преди няколко години първите заявления, от министерството не ни отговаряха, но след трите дела във Върховния административен съд изпращат отговор за отказ, тъй като не отговаряте на изискванията за регистрация и апарата няма да се ползва за теренни археологически проучвания.
Ако имате фактура или договор за покупко-продажба, приложете и копие от тях. Ако нямате такива, премахнете от текста на заявлението това изречение: "Металдетектора съм придобил чрез покупко-продажба, за което прилагам препис от фактура и гаранционна карта. / касова бележка, договор или друг документ, удостоверяващ произхода и придобиването на прибора./ "
Отговорът от министерството си преснимайте и си го носете в колата заедно с другите документи. Спестява евентуални главоболия.
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...ang=bg&limitstart=75