Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Регистрация на металдетектори

Регистрация на металдетектори 23 Апр 2013 03:09 #11801

• xansi
  • xansi's Avatar
не не носих документ.но колегата имаше и пак я прибраха.те си държаха на това да е регистрирана в някой музей
Последна промяна: 23 Апр 2013 03:09 от xansi.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Регистрация на металдетектори 23 Апр 2013 06:50 #11802

• Кибела
  • Кибела's Avatar
Май наскоро имаше предложение за допълнение към картата за избягване на такива недоразумения. Колко му е да се направят няколко десетки и на събора да се предложат за продан примерно по 5лв. Аз бих си купила. Парите така и така ще влязат в федерацията.

Регистрация на металдетектори 23 Апр 2013 15:57 #11803

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
xansi писа:
не не носих документ.но колегата имаше и пак я прибраха.те си държаха на това да е регистрирана в някой музей
Значи xansi не са ви ги прибрали доколкото разбрах от един от твойте постове вие сте си ги предали доброволно.Колегата ти който е с документи на машината изобщо нее трябвало да си предава доброволно машината полицаите не са имали никъкво основание а и сте имали намерено само желязо доколкото казваш нищо антично.Относно теб може и да греша ако е така нека колегите да ме поправят независимо че регистрациите отпаднаха тъй като нямаш документ и не си могъл тогава да покажеш по някакъв начин че ти си собственика на машината полицаите пак са имали правото да я задържат до изясняване на собственоста и.
Последна промяна: 23 Апр 2013 16:13 от Nesho.

Регистрация на металдетектори 23 Апр 2013 17:29 #11807

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Nesho писа:
...тъй като нямаш документ и не си могъл тогава да покажеш по някакъв начин че ти си собственика на машината полицаите пак са имали правото да я задържат до изясняване на собственоста и.
Ми те тогава и слиповете му е трябвало да му събуят и да го пратят в къщи без тях, защото едва ли е имал документ изясняващ собствеността...
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007, xansi

Регистрация на металдетектори 24 Апр 2013 03:36 #11827

• xansi
  • xansi's Avatar
аз не знам в съда как е .аз ли трябва да докажа че е мой или те че не е мой

Регистрация на металдетектори 24 Апр 2013 04:55 #11829

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
в българия не е като на запад а точно обратното, по презумпция си виновен до доказване на противното

Регистрация на металдетектори 24 Апр 2013 07:24 #11832

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6685
xansi, отиваш в полицията и ги питаш, ще повдигат ли някакви обвинения срещу теб. Ако няма, си искаш апарата-чл.159 НПК
Що се отнася до фактурите, защо да е задължително да ги носим и да имаме дори. За мобилния телефон, за лаптопа да не би всеки да носи фактура. Дори на граница не ти искат.
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Следните потребители изказаха благодарности: стрела, Radislav

Регистрация на металдетектори 24 Апр 2013 08:29 #11835

• GADAT!
  • GADAT!'s Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 12
mitko писа:
xansi, отиваш в полицията и ги питаш, ще повдигат ли някакви обвинения срещу теб. Ако няма, си искаш апарата-чл.159 НПК
Що се отнася до фактурите, защо да е задължително да ги носим и да имаме дори. За мобилния телефон, за лаптопа да не би всеки да носи фактура. Дори на граница не ти искат.

ако си пазиш касовата бележка или гаранцията иначе може и без тях те трябва да са попълнили там едни глупости отиваш и си го искаш ако няма да повдигат обвинение ама и да повдигат пак ще трябва да ти го върнат после ебал съм ги

Регистрация на металдетектори 24 Апр 2013 08:41 #11836

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
  • Получени благодарности 1979
При общуване с полицията е много важно човек да не се страхува / стъписва, да си знае правата и да ги отстоява, (особено ако не е в нарушение), както и правата и задълженията на полицията, да познава законите и да им покаже че ги познава като ги цитира !
Когато полицая разбере, че няма психологическо превъзходство, и човека насреща му е наясно със ситуацията, със своите права и с неговите права и задължения, обикновено не се позволява издевателства.
Ето примери:

Какви права имаме при проверка от Пътна полиция: pravatami.bg/54
Има закон за полицията, който полицаите са длъжни да знаят добре и да спазват, както и правилник за прилагане на закона за движение по пътищата: www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA3F9-5635-4D...E27CAB6/0/PPZDvP.pdf
Когато човек им цитира някой чл. алинея,или точка от закона, отношението им става съвсем друго.
Последния случай когато ме спряха без явно нарушение, жената веднага извади камерата, започна да ги снима и им каза, че ако си позволят полицейски произвол, ще занесе веднага записа в телевизията и ще пусне жалба срещу тях. При което полицая просто махна с ръка и каза "Продължавайте, приятен път" без дори да е погледнал документите.

Регистрация на металдетектори 24 Апр 2013 11:50 #11838

• niki_kolev
  • niki_kolev's Avatar
Стефан писа:
Какви права имаме при проверка от Пътна полиция: pravatami.bg/54
Тук в т.4 от Изисквания за спиране на МПС ми прави впечатление, че полицаите са винаги в провинение. Аз поне не съм виждал нощно време да са им включени сините светлини, докато чакат да спрат някой. В Италия всяка вечер си пускат сините светлини, даже чак се чудих защо си ги включват, а то това било правило при тях. Ха сега да ме спрат нощно време ...

Регистрация на металдетектори 24 Апр 2013 20:48 #11842

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
xansi писа:
аз не знам в съда как е .аз ли трябва да докажа че е мой или те че не е мой
xansi абе че то в случая нито те могат да докажат че апарата нее твой(ако не е обявяван за изгубен или откраднат което е много ама много малко вероятно :laugh: ) нито ти че е твой щом нямаш документ за него.Значи те основно ще се хванат за това че нямаш документи за машината като удавници за сламка което теб не трябва изобщо да те притеснява.Не си хванат да я ползваш в границите на археологически обект(които граници на археологическите обекти никой от нас не ги знае все още къде са и що са :laugh: но както и да е ;) ).Не е намерено нищо антично в теб освен желязото.Оказал си необходимото съдействие на полицаите та дори си си предал машината доброволно.Абе с две думи чист си пред закона отвсякъде.Моите съвети са първо да се посъветваш с компетентен юрист.На второ място ако машината ти не е много стара и минала през много ръце опитай се да издириш някакъв документ ако е самоделка както си написал в профила си какъвто и да е документ може и да ти свърши работа(било то фактури за използвани части или нещо друго) те полицаите не разбират много много :blink: .И на трето но не и на последно място дори и да не намериш документ за машината не се отчайвай в крайна сметка полицаите са взели апарата не от някой друг а именно от теб търси си правата и не чакай!- Всеки тяхен неуспех е някакъв успех за нас. :) ;)
Последна промяна: 25 Апр 2013 18:18 от Nesho.

Регистрация на металдетектори 25 Апр 2013 17:34 #11857

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 941
В съда собственост се доказва и със свидетели. Стига 2-3 твои познати да гарантират, че апарата е твой и това е.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Nesho, Radislav

Регистрация на металдетектори 25 Апр 2013 18:21 #11859

• jordan_nenov
  • jordan_nenov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 18
Няма да се стигне до съд. Като видят дебелия, полицаите ще върнат апарата. Изпробвана схема :)

Регистрация на металдетектори 03 Дек 2013 20:26 #15846

• xansi
  • xansi's Avatar
и до ден днешен никакъв отговор от милициятаедин приятел ми каза че щели да ги пуснат на търг и да си ги купят на безценица вярно ли е
Последна промяна: 03 Дек 2013 20:32 от xansi.

Регистрация на металдетектори 03 Дек 2013 20:37 #15847

• xansi
  • xansi's Avatar
ако отида и се самозапаля пред районнато в рила подлежа ли на някакви санкции???
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат