Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

ТЕМА: Полигон

Полигон 03 Мар 2015 09:40 #28631

• pechkata
  • pechkata's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 121
Abanasukak писа:
За мен е голяма изненада как VLF-те хващат бакъра на метър на разбиващ сигнал , а GPX-а не може(на наводнен и чист терен) . Ще ми разбиете представите за света .

Че кой е казал че GPX серията е по дълбок от VLF детекторите - предимството им е че работят на по тежки терени без да губят дълбочината си...
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nexus

Полигон 03 Мар 2015 10:11 #28632

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3217
Джони писа:
Radislav писа:
Не си мисли, че не се виждат тези неща...За това, когато се оправи времето и стане готов новият полигон всеки желаещ за тест да се чувства поканен...Когато опъна един найлон от двадесетина квадрата работата вече ще е друга...ами, ако на търсача му "затворим" очите и го завъртим няколко пъти и го пуснем към предмета...какво ли ще се случи...все едно търкаш в тъмното...
Тогава много спорове ще отпаднат...Или, ако се отиде по тъмно на мястото.

Но ми се струва, че почти никой няма да дойде...
П.п. за Жоро Nexus-a съм сигурен, че ще дойде . :laugh:
Жоро може и на Луната да отиде.
Аз му педлагам сега като се оправи малко времето, че още на много места не се влиза даже и с джип, да идва за три четри дена в Нови пазар, ще поработим на няколко терена заедно, отделно ще го заведа на две три места, където лично съм минавала с Джипиекс, ако успее да извади качествени сигнали щото съм сигурна, че още има, лично аз ще му правя безплатна реклама по форумите.
По същияа начин поканих и Ахмед Мерчев, ама....ни звук, ни картина, човека иска да мята лодки по личния си полигон.
Пък ако искате, елате и други колеги, и с друга техника, хем да има повече свидели на реалните тестове, хем да се сравнят и други апарати. Не ми пречи да ви организирам минисбирка за няколко дни. Не само за ядене и пиене, ами и за реална работа.

Ако стигнете до консенсус пишете.Чувствам се поканен.
" Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна ! "
Следните потребители изказаха благодарности: Джони

Полигон 03 Мар 2015 10:14 #28633

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 947
Джони, преди години стана хубава сбирка с тест полигон в гората където се минаваше на ход и се записваха резултати. Мисля че така е редно но с едно уточнение. Да няма участници които да гледат къде са сигналите, защото се насочват точно там където предният участник е засякъл сигнал. Това според мен се доближава до реално търсене. Ако решиш да направиш сбирка в Нови Пазар итест по подобен начин, ще е полезно за колегите които пишат в подобни теми за полигони. Аз ще донеса и метеорит за тест.
Следните потребители изказаха благодарности: Джони, djendaka, niki stoianov, mitko

Полигон 03 Мар 2015 10:29 #28634

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 413
Abanasukak писа:
За мен е голяма изненада как VLF-те хващат бакъра на метър на разбиващ сигнал , а GPX-а не може(на наводнен и чист терен) . Ще ми разбиете представите за света .
Колега, технологията на МП е нова, затова са и новите резултати, които още не са демонстрирани напълно.
"Разбиващия" сигнал е заради Турбо Аудио. При Турбо Аудио всички сигнали са еднакво силни, както близките така и далечните. Или има или няма, без тихи преходи. Иначе в нормално аудио с намален докрай детектор сигнала е много слаб за видео запис. Чува се на слушалки но на видео няма да се разбере.

Относно представите за света МП тепърва ще има да ги разбива. До миналата година и ние смятахмв ВЛФ за бита карта, но сега нещата изглеждат по-различно.
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb, niki stoianov

Полигон 03 Мар 2015 10:36 #28636

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Джони писа:
Самия факт, че съзнанието ти е подготвено за сигналите на полигона опорочава всичко. Нали сме правили един куп тестове, като знаеш къде е сигнала - намираш го и го чуваш...

Да права си поне в 99% от случаите, защото хората не са безпристрастни и не са честни дори пред себе си та камо ли пред другите.
Обаче аз като отидох да търся менчето не знаех къде е. Разбира се колегите могат да ме обвиняват във всякакви шмекерии, но колкото по-рано приемат, че съм един от малкото честни призводители толкова по-скоро ще разберат какво предлагам.
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb

Полигон 03 Мар 2015 10:37 #28637

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Джони писа:
Radislav писа:
Не си мисли, че не се виждат тези неща...За това, когато се оправи времето и стане готов новият полигон всеки желаещ за тест да се чувства поканен...Когато опъна един найлон от двадесетина квадрата работата вече ще е друга...ами, ако на търсача му "затворим" очите и го завъртим няколко пъти и го пуснем към предмета...какво ли ще се случи...все едно търкаш в тъмното...

Аз му педлагам сега като се оправи малко времето, че още на много места не се влиза даже и с джип, да идва за три четри дена в Нови пазар, ще поработим на няколко терена заедно, отделно ще го заведа на две три места, където лично съм минавала с Джипиекс, ако успее да извади качествени сигнали щото съм сигурна, че още има, лично аз ще му правя безплатна реклама по форумите.
По същияа начин поканих и Ахмед Мерчев, ама....ни звук, ни картина, човека иска да мята лодки по личния си полигон.
Пък ако искате, елате и други колеги, и с друга техника, хем да има повече свидели на реалните тестове, хем да се сравнят и други апарати. Не ми пречи да ви организирам минисбирка за няколко дни. Не само за ядене и пиене, ами и за реална работа.

За няколко дена няма да мога, но за един цял ден ще дойда. Може да разчиташ на това.

Полигон 03 Мар 2015 10:40 #28638

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
vanbg писа:
Честит празник на всички българи. flag

И аз да изкажа мнение за полигоните. На тях се тестват апарати за достигане на максимални резултати и технически параметри. Що се отнася до коментарите за това че при нормално търсене не е същото като на полигон - да така е, но е много показателно какво можеш да очакваш от машината си. В реални условия си трябва и късмет. flag
Ето на това аз му казвам обективно мислене. Радвам се, че има и такива колеги.
Следните потребители изказаха благодарности: vanbg

Полигон 03 Мар 2015 10:44 #28639

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1499
Nexus писа:
Джони писа:
Radislav писа:

За няколко дена няма да мога, но за един цял ден ще дойда. Може да разчиташ на това.
Жоро, за един ден можем да направим частични тестове и ще имаме частични резултати....но ти си решаваш.
Васе, с удоволствие ще направим отново такъв полигон. Забележката ти е правилна да няма зяпачи, освен оператора и поне двама безпристрастни колеги оценители на теста. Имам няколко идеи как може да се направи долу горе реално състезание в няколко етапа, ако има желаещи, мога да го организирам, с малко помощ и от вас естествено.
Радо, винаги си добре дошъл. :)
Последна промяна: 03 Мар 2015 10:48 от Джони.

Полигон 03 Мар 2015 11:14 #28640

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
vaskonti писа:
Джони, преди години стана хубава сбирка с тест полигон в гората където се минаваше на ход и се записваха резултати. Мисля че така е редно но с едно уточнение. Да няма участници които да гледат къде са сигналите, защото се насочват точно там където предният участник е засякъл сигнал. Това според мен се доближава до реално търсене. Ако решиш да направиш сбирка в Нови Пазар итест по подобен начин, ще е полезно за колегите които пишат в подобни теми за полигони. Аз ще донеса и метеорит за тест.
Всъщтност Васе, тогава състезанието се получи повече от реалистично, защото се разбра накрая като извадихме сигналите, че със Слави и другия колега, с който чистихме пътеката от цвят, за да поставим на конкретни места цели, сме пропуснали една стотинка. Само двама колеги бяха чули тоя сигнал, при първоначалното отчитане бяхме им добавили минус към точките, накрая коригирахме резултатие в последния момент преди награждаването. Полигона беше ограден, нямаше как да се добавят сигнали от недоброжелатели колеги и то в дълбочина. Тъй че, гледали, негледали, само двама оператори от около 30 май чуха тоя изтърван цвят, който реши състезанието. А целите бяха заложени така, че да се чуват от среден клас монетар каквато е Маската, например. Което направи Краси от Провадия първия национален шампион на България по металдетектинг. :) Но такова състезание трябва да има поне още един два етапа, ако претендира за достоверност. Ама нали беше за първи път?!
Последна промяна: 03 Мар 2015 11:17 от Джони.

Полигон 03 Мар 2015 11:35 #28641

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Хубаво събиране, хубав полигон и хубави спомени :)
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Джони, mitko

Полигон 03 Мар 2015 11:41 #28642

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14443
Краси що ме изпревари yes

Сега гледам ,че тука правите някакви полигони ,тестове дай боже състезания , обаче първо трябва да знаете ,че си имаме републикански шампион по Металдетектинг и така ако щете от Уважение
ще е добре специално да го поканите на събитието !
Шампиона е член на БНФМ и се казва Красимир Колев с ник zempar

www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...7&Itemid=126&lang=bg

Тука специално с Чичя Митя вдигнахме тост в една гора в чест на Шампиона !
Последна промяна: 03 Мар 2015 12:41 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: zempar, Джони, yaponetsa, Nesho, Radislav, cecomotors

Полигон 03 Мар 2015 12:10 #28643

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Той Краси си знае, че е винаги поканен. :) Но тоя път няма да го пусна да участва в състезанието, че ако пак спечели ще е подозрително, тоя път ще го предложа за оценител или жури.....и да участва в организацията заедно с тебе ...примерно. ....да въртите онова /как се казваше/, с което залагаме целите. Ако не щеш, ще трябва да си намериш достоен заместник.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, zempar, djendaka

Полигон 03 Мар 2015 14:32 #28644

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 118
Nexus писа:
Abanasukak писа:
Колега, технологията на МП е нова, затова са и новите резултати, които още не са демонстрирани напълно.
"Разбиващия" сигнал е заради Турбо Аудио. При Турбо Аудио всички сигнали са еднакво силни, както близките така и далечните. Или има или няма, без тихи преходи. Иначе в нормално аудио с намален докрай детектор сигнала е много слаб за видео запис. Чува се на слушалки но на видео няма да се разбере.

Относно представите за света МП тепърва ще има да ги разбива. До миналата година и ние смятахмв ВЛФ за бита карта, но сега нещата изглеждат по-различно.

Как се разбират кои са дълбоките сигнали , като се изключи турбо аудиото ли ? Ако наистина ти е толкова дълбок апарата , поздравления . Но според мен за един толкова скъп и с претенции за професионален апарат , трябва да се отървеш от светлинната дискриминация и да я замениш с звукова , че и по възможност с полифонична , за да разбира оператора с какво си има работа и да не губи ценно време да копае за неща които не го интересуват . Тъй като не си търсач ,не знаеш колко е неприятно и мудно да се търси с апарат със стрелкова или светлинна дискриминация . Другото задължително нещо за един професионален апарат е да дава ориентировъчна информация за дълбочината на сигнала . Ако тези неща ги направиш ще си увеличиш продажбите, и няма да е лошо да пипнеш и цената , че сега си номер едно в света за индукционен дискриминатор .
Следните потребители изказаха благодарности: cecomotors

Полигон 03 Мар 2015 15:30 #28646

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Джони писа:
Той Краси си знае, че е винаги поканен. :) Но тоя път няма да го пусна да участва в състезанието, че ако пак спечели ще е подозрително, тоя път ще го предложа за оценител или жури.....и да участва в организацията заедно с тебе ...примерно. ....да въртите онова /как се казваше/, с което залагаме целите. Ако не щеш, ще трябва да си намериш достоен заместник.
Нямам и намерение да участвам в състезанието. Веднъж имах късмет а не се знае дали ще се повтори. :)
Но с удоволствие ще участвам в изготвянето на трасето и като зяпач (жури) :) .
Последна промяна: 03 Мар 2015 15:31 от zempar.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, mitko

Полигон 03 Мар 2015 16:09 #28647

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Abanasukak писа:
Как се разбират кои са дълбоките сигнали , като се изключи турбо аудиото ли ? Ако наистина ти е толкова дълбок апарата , поздравления . Но според мен за един толкова скъп и с претенции за професионален апарат , трябва да се отървеш от светлинната дискриминация и да я замениш с звукова , че и по възможност с полифонична , за да разбира оператора с какво си има работа и да не губи ценно време да копае за неща които не го интересуват . Тъй като не си търсач ,не знаеш колко е неприятно и мудно да се търси с апарат със стрелкова или светлинна дискриминация . Другото задължително нещо за един професионален апарат е да дава ориентировъчна информация за дълбочината на сигнала . Ако тези неща ги направиш ще си увеличиш продажбите, и няма да е лошо да пипнеш и цената , че сега си номер едно в света за индукционен дискриминатор .

Виждам неизменната ти склонност да правиш прибързани заключения, но не си обърнал внимание нито на постовете ми относно МП нито на видеото.

Обясних много пъти, че Турбо Аудио на видеото е за да се чуе ясно сигнала.
Разбира се, че сигналите се анализират в нормално аудио, как иначе?
Детектора на видеото е демонстриран в звукова дискриминация. Висок тон на менче, нисък тон на желязо. Гледай пак видеото.

МП е снабден и със звукова и със светлинна дискриминация, защото има търсачи с различни предпочитания.

От 25 години и повече съм търсач и съм започнал да правя детектори за себе си много преди да произвеждам Нексъс. Каквото конструирам е от гледна точка на търсач, но всеки търсач си има неговите предпочитания.

Екстрите които искаш да ги има в един детектор нямат нищо общо с професионален детектор, защото касаят лесна работа и по-висока производителност, бързо събиране на дрънкулки.

Професионалния търсач се интересува от всеки възможен сигнал, не само от лесните, плитките и най-вече сигурните. Това са атрибути на метал детектинга от които се интересуват предимно любителите.

За МП детектора е ясно написано в страницата, че се препоръчва изключително за професионалисти и индивиди с продължителен опит и задълбочени знания. Не е уред за всеки.
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Модератори: Slavitoooo, skita6t, Ilia, hektor, admin

Контакти

Илия Илиев