Abanasukak писа:
Как се разбират кои са дълбоките сигнали , като се изключи турбо аудиото ли ? Ако наистина ти е толкова дълбок апарата , поздравления . Но според мен за един толкова скъп и с претенции за професионален апарат , трябва да се отървеш от светлинната дискриминация и да я замениш с звукова , че и по възможност с полифонична , за да разбира оператора с какво си има работа и да не губи ценно време да копае за неща които не го интересуват . Тъй като не си търсач ,не знаеш колко е неприятно и мудно да се търси с апарат със стрелкова или светлинна дискриминация . Другото задължително нещо за един професионален апарат е да дава ориентировъчна информация за дълбочината на сигнала . Ако тези неща ги направиш ще си увеличиш продажбите, и няма да е лошо да пипнеш и цената , че сега си номер едно в света за индукционен дискриминатор .
Виждам неизменната ти склонност да правиш прибързани заключения, но не си обърнал внимание нито на постовете ми относно МП нито на видеото.
Обясних много пъти, че Турбо Аудио на видеото е за да се чуе ясно сигнала.
Разбира се, че сигналите се анализират в нормално аудио, как иначе?
Детектора на видеото е демонстриран в звукова дискриминация. Висок тон на менче, нисък тон на желязо. Гледай пак видеото.
МП е снабден и със звукова и със светлинна дискриминация, защото има търсачи с различни предпочитания.
От 25 години и повече съм търсач и съм започнал да правя детектори за себе си много преди да произвеждам Нексъс. Каквото конструирам е от гледна точка на търсач, но всеки търсач си има неговите предпочитания.
Екстрите които искаш да ги има в един детектор нямат нищо общо с професионален детектор, защото касаят лесна работа и по-висока производителност, бързо събиране на дрънкулки.
Професионалния търсач се интересува от всеки възможен сигнал, не само от лесните, плитките и най-вече сигурните. Това са атрибути на метал детектинга от които се интересуват предимно любителите.
За МП детектора е ясно написано в страницата, че се препоръчва изключително за професионалисти и индивиди с продължителен опит и задълбочени знания. Не е уред за всеки.