Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

ТЕМА: Полигон

Полигон 03 Мар 2015 08:10 #28611

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3217
Komandera с Жоро Nexus-a се познават по-добре, от колкото предполагаш.Никой не оспорва наградата ти и факта, че си я спечелил честно.Но прави впечатление, че си голям застъпник на Нексус и само за това пишеш, както и че го сравняваш постоянно с другите апарати и напираш за сравнителни тестове между тях и тази машинка...
Я драсни ред-два в раздела Нексус за Бонанзата (нали това спечели)- как е, довоелн ли си, какво изкача от виро с рибите...?Колко часа навъртя с Бонанзата ?

Грозно е , когато се захапвате и започвате да се надхващате на кой колко му мери и мята чифтето...
За всеки има място под слънцето.
Всеки апарат има + и - и целта на форума е безпристрастно да ги видим какви са, а не да се оплюваме, намразваме.А на свой ред производителите да са достатъчно интелигентни и зрели за да понесат градивна критика от търсачите ( хората, които най-точно ще изкажат реално мнение за даден продукт) и въз основа на това да се търси има ли възможност за корекция и отстраняване/ подобряване на качествата на машинката или това са и възможностите и точка.

На отговор на Джонито: да, съгласен съм, че полигона не е реалноста на полевият тест, но и ти се съгласи, че той се явява най-близо до реален резултат след теоретичните и лабораторните настройки.Резултат на полигон (където няма лодки, и други трикове) ти дава информация какво можеш да очакваш на полето, както и какви са ти реалните шансове там.

Всяко ходене на въпросното "менче" всеки път показва все нови и нови резултати непроявени до момента, което навежда на много размисъл.Например защо с осмоъгълната антена миналото лято нямаше сигнал, а с 48см. кръгла и 150/150 на последният тест има ...за багетите- има дни когато реакцията е повече от добра, има и дни когато се чудиш има ли го-няма ли го...? Това е правилният път на откривателя и така се постига емпиричност в знанията.
Да не говорим, че е много вероятно с един и същи апарата двама и ли трима оператора да имат различни резултати поради можене или не можене на същите.
Никой не трябва да се страхува от тестове, но и ние не трябва да бъдем зяпачите-сеирджии готови да хулим и плюем.
Уважавайте труда на тези, които прекарват часове над платките с поялниците, но и не толерирайте опити за измама от страна на същите !
Да бъдем в позицията на безпристрастни рефери, а не съдии от наказателен съд!( Нарочно употребяван думата рефер.)
" Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна ! "
Последна промяна: 03 Мар 2015 08:20 от Radislav.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, Джони, mitko, Nexus, cecomotors

Полигон 03 Мар 2015 08:20 #28613

• valchan_gb
  • valchan_gb's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 72
тосе отнася са6тото и за теб,всеки си има право на мнение всяка марка си има преварженици ати спецжлно има6 доста инфоемация от разни оператори на клипове истената е савсем друга която 6те замал4я за6тото много хора няма да им хареса вкло4ително и на теб 6те е хубаво да спрем да се заяждаме и да си мерим ония работи и 4естит празник
Последна промяна: 03 Мар 2015 08:21 от valchan_gb.

Полигон 03 Мар 2015 08:20 #28614

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 118
Тая тема е страшна комедия . :laugh:
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb, Nexus

Полигон 03 Мар 2015 08:21 #28615

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1499
Radislav писа:
Komandera с Жоро Nexus-a се познават по-добре, от колкото предполагаш.Никой не оспорва наградата ти и факта, че си я спечелил честно.Но прави впечатление, че си голям застъпник на Нексус и само за това пишеш, както и че го сравняваш постоянно с другите апарати и напираш за сравнителни тестове между тях и тази машинка...
Я драсни ред-два в раздела Нексус за Бонанзата (нали това спечели)- как е, довоелн ли си, какво изкача от виро с рибите...?Колко часа навъртя с Бонанзата ?

Грозно е , когато се захапвате и започвате да се надхващате на кой колко му мери и мята чифтето...
За всеки има място под слънцето.
Всеки апарат има + и - и целта на форума е безпристрастно да ги видим какви са, а не да се оплюваме, намразваме.А на свой ред производителите да са достатъчно интелигентни и зрели за да понесат градивна критика от търсачите ( хората, които най-точно ще изкажат реално мнение за даден продукт) и въз основа на това да се търси има ли възможност за корекция и отстраняване/ подобряване на качествата на машинката или това са и възможностите и точка.

На отговор на Джонито: да, съгласен съм, че полигона не е реалноста на полевият тест, но и ти се съгласи, че той се явява най-близо до реален резултат след теоретичните и лабораторните настройки.Резултат на полигон (където няма лодки, и други трикове) ти дава информация какво можеш да очакваш на полето, както и какви са ти реалните шансове там.
Самия факт, че съзнанието ти е подготвено за сигналите на полигона опорочава всичко. Нали сме правили един куп тестове, като знаеш къде е сигнала - намираш го и го чуваш. И настройките си съобразяваш със ситуацията. А отделно всички, които искат показно мерене на полигони, още повече - сравнения, така издуват машините, че ум да ти зайде. При много бавен мах, много от паразитните сигнали не се появяват, но в деветдесет процента от случаите ние не вървим като мравки по терена. Затова казвам, че тези филмчета, които вървят за тестове на полигон, не вярвам на нито едно. Нека да има полигони, да могат производителите и търсачите да си тестват техниката, но без тая показност. Само на реален терен може да се прецени ефективността на един апарат. И то не за един ден. Знаеш ли колко машини ще го чуят на ход тва менче, ако не знаят, че изобщо е там?Със сигурност много, много малко.....
Последна промяна: 03 Мар 2015 08:25 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb, Radislav, cecomotors

Полигон 03 Мар 2015 08:23 #28616

• valchan_gb
  • valchan_gb's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 72
стана комедия прав си аз се предавам

Полигон 03 Мар 2015 08:28 #28617

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
valchan_gb писа:
тосе отнася са6тото и за теб,всеки си има право на мнение всяка марка си има преварженици ати спецжлно има6 доста инфоемация от разни оператори на клипове истената е савсем друга която 6те замал4я за6тото много хора няма да им хареса вкло4ително и на теб 6те е хубаво да спрем да се заяждаме и да си мерим ония работи и 4естит празник

Сега ти отговарям в прав текст:
Това, което мене ме интересува е, ако някъде на поляните или в горите има един по-голям метеорит да съм сигурен, че с техниката, която имам ще го хвана и няма да го подмина и замина .Монетките и другите дребни неща, кой на колко ги хваща много не ме вълнува и са второстепенни за мен...
Надявам се да си ме разбрал правилно.Честит празник и на теб.

Полигон 03 Мар 2015 08:29 #28618

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Abanasukak писа:
Тая тема е страшна комедия . :laugh:

На моменти с нюанси на трагедия .... drinkingbeer

Полигон 03 Мар 2015 08:39 #28619

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
valchan_gb писа:
командер относно наградата ми от сливек искам да те питам не6то ти познава6 ли добре ЖОРО NEXUSA не ти прави 4ест да прави6 намеци 4е наградата която спе4елих е било нагласено и сам я спе4елил сас измама просто немога да повярвам докаде стигате но всеки си има право на мнение тя истената е една на две неможв да стане ако ме разбра какво искам да кажя

Тези намеци са меко казано смешни. :laugh: :laugh: :laugh:
Човека спечелил апарат от томбола , те го обвиняват че преднамерено му е подарен . :laugh: :laugh: И сега за благодарност навсякъде хвали нексус - ите . :silly:

Полигон 03 Мар 2015 08:40 #28620

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Радо, като дойде следващия мераклия за тест, го накарай да настрои машината в началото на нивата и на ход да отиде до сигнала, просто реално да работи, а не да носи машината на гръб. И после го гледай в ръцете да не бара настройките. Много ще се изненадаш от резултатите...
Последна промяна: 03 Мар 2015 08:41 от Джони.

Полигон 03 Мар 2015 08:48 #28621

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Не си мисли, че не се виждат тези неща...За това, когато се оправи времето и стане готов новият полигон всеки желаещ за тест да се чувства поканен...Когато опъна един найлон от двадесетина квадрата работата вече ще е друга...ами, ако на търсача му "затворим" очите и го завъртим няколко пъти и го пуснем към предмета...какво ли ще се случи...все едно търкаш в тъмното...
Тогава много спорове ще отпаднат...Или, ако се отиде по тъмно на мястото.

Но ми се струва, че почти никой няма да дойде...
П.п. за Жоро Nexus-a съм сигурен, че ще дойде . :laugh:
Последна промяна: 03 Мар 2015 08:50 от Radislav.
Следните потребители изказаха благодарности: Джони, Nexus

Полигон 03 Мар 2015 08:51 #28622

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
За мен е голяма изненада как VLF-те хващат бакъра на метър на разбиващ сигнал , а GPX-а не може(на наводнен и чист терен) . Ще ми разбиете представите за света .

Полигон 03 Мар 2015 09:10 #28624

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Radislav писа:
Не си мисли, че не се виждат тези неща...За това, когато се оправи времето и стане готов новият полигон всеки желаещ за тест да се чувства поканен...Когато опъна един найлон от двадесетина квадрата работата вече ще е друга...ами, ако на търсача му "затворим" очите и го завъртим няколко пъти и го пуснем към предмета...какво ли ще се случи...все едно търкаш в тъмното...
Тогава много спорове ще отпаднат...Или, ако се отиде по тъмно на мястото.

Но ми се струва, че почти никой няма да дойде...
П.п. за Жоро Nexus-a съм сигурен, че ще дойде . :laugh:
Жоро може и на Луната да отиде.
Аз му педлагам сега като се оправи малко времето, че още на много места не се влиза даже и с джип, да идва за три четри дена в Нови пазар, ще поработим на няколко терена заедно, отделно ще го заведа на две три места, където лично съм минавала с Джипиекс, ако успее да извади качествени сигнали щото съм сигурна, че още има, лично аз ще му правя безплатна реклама по форумите.
По същияа начин поканих и Ахмед Мерчев, ама....ни звук, ни картина, човека иска да мята лодки по личния си полигон.
Пък ако искате, елате и други колеги, и с друга техника, хем да има повече свидели на реалните тестове, хем да се сравнят и други апарати. Не ми пречи да ви организирам минисбирка за няколко дни. Не само за ядене и пиене, ами и за реална работа.
Последна промяна: 03 Мар 2015 09:10 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: vaskonti, valchan_gb, mitko, Radislav

Полигон 03 Мар 2015 09:10 #28625

• vanbg
  • vanbg's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 119
Честит празник на всички българи. flag

И аз да изкажа мнение за полигоните. На тях се тестват апарати за достигане на максимални резултати и технически параметри. Що се отнася до коментарите за това че при нормално търсене не е същото като на полигон - да така е, но е много показателно какво можеш да очакваш от машината си. В реални условия си трябва и късмет. flag
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, miro1113, Nexus, Radislav

Полигон 03 Мар 2015 09:16 #28627

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
vanbg писа:

И аз да изкажа мнение за полигоните. На тях се тестват апарати за достигане на максимални резултати и технически параметри. Що се отнася до коментарите за това че при нормално търсене не е същото като на полигон - да така е, но е много показателно какво можеш да очакваш от машината си. В реални условия си трябва и късмет. flag
Да, така е.
Но в добавка - в реални условия може да се проверява кой как чува конкретния реален сигнал при спокойни апарати, адаптирани към еднакъв терен. Хващам интересен сигнал - викам го, да каже цвят лви го чува, да видим чува ли го....и обратното. Нито той знае какво има отдолу, нито аз. После вадим и проверяваме. Като се мине през изорана нива, през гора и през чим и се поработи по няколко часа, ще се дибие представа ефективен ли е апарата да речем в Североизточна България. Няма да броим сигнали за ден, защото тва наистина понякога е свързано с късмет. По друг начин ще ги мерим....
За мен тва са реалните сравнителни тестове и то....само при условие, че операторите си разбират от техниката.
Последна промяна: 03 Мар 2015 09:24 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, niki stoianov, Nexus, Radislav

Полигон 03 Мар 2015 09:23 #28629

• vanbg
  • vanbg's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 119
Джони писа:
vanbg писа:

Да, така е.
Но в добавка - в реални условия може да се проверява кой как чува конкретния реален сигнал при спокойни апарати, адаптирани към еднакъв терен. Хващам интересен сигнал - викам го, да каже цвят лви го чува, да видим чува ли го....и обратното. Нито той знае какво има отдолу, нито аз. После вадим и проверяваме. Като се мине през изорана нива, през гора и през чим и се поработи по няколко часа, ще се дибие представа ефективен ли е апарата да речем в Североизточна България. Няма да броим сигнали за ден, защото тва наистина понякога е свързано с късмет. По друг начин ще ги мерим....
За мен тва са реалните сравнителни тестове и то....само при условие, че операторите си разбират от техниката.

flag yes
Последна промяна: 03 Мар 2015 09:24 от vanbg.
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Модератори: Slavitoooo, skita6t, Ilia, hektor, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг