Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Уроци по металдетектинг? А защо не...

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 15:02 #75381

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Има и друга вероятност...............по принцип на мен в Интроника ми е надеждата да се зариба да си купя някакъв детектор щото сега само когато имам възможност ходя с един колега със един Фишер ф 75 да му копая сигналите и колкото повече ходя толкова повече се убеждавам че не съм сгрешил като си продадох детектора, Така се е обрало вече всичко във слоя във който ловят по голямата част от детекторите, че ако няма човек детектор който да намира на търканите и претъркани места по нещо ....................просто......................ако е само и единствено за допира с природата има и други начини за разтоварване като каране на кросов мотор и прочие и прочие неща.....Някой ора даже станаа трюфелджии :lol: . ............... :unsure: :dry: :unsure: :dry:
та има и друга вероятност според мен.............................
и тя е че има нещо объркано. Няма логика да представяш един детектор толкова рано и после да го доизкусуряваш над 3 години и повече освен ако нещо не се е объркало................................естествено те не биха си признали. :P
Според мен новата технология на конкретни места и ситуации се е оказало че дава фира и затва детектора още е в процес на УЖЖЖ.......... доизкусоряване. :cheer:
Аз лично след толкова дълго доизкусоряване със сигурност ще изчакам доста време след като детектора излезе на пазара да видим как
ще се представи. Искам като си взема детектор вече, да карам поне няколко години с него щото ми се доказа че за да се научи човек да ползва
поне 90 % от възможностите на детектора задължително се иска няколко годинки работа с тоя детектор..............................няма как
Последна промяна: 11 Ян 2019 15:13 от Nesho.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov, gros

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 15:45 #75382

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14443
Nesho писа:
Има и друга вероятност...............по принцип на мен в Интроника ми е надеждата да се зариба да си купя някакъв детектор щото сега само когато имам възможност ходя с един колега със един Фишер ф 75 да му копая сигналите и колкото повече ходя толкова повече се убеждавам че не съм сгрешил като си продадох детектора, Така се е обрало вече всичко във слоя във който ловят по голямата част от детекторите, че ако няма човек детектор който да намира на търканите и претъркани места по нещо ....................просто......................ако е само и единствено за допира с природата има и други начини за разтоварване като каране на кросов мотор и прочие и прочие неща.....Някой ора даже станаа трюфелджии :lol: . ............... :unsure: :dry: :unsure: :dry:
та има и друга вероятност според мен.............................
и тя е че има нещо объркано. Няма логика да представяш един детектор толкова рано и после да го доизкусуряваш над 3 години и повече освен ако нещо не се е объркало................................естествено те не биха си признали. :P
Според мен новата технология на конкретни места и ситуации се е оказало че дава фира и затва детектора още е в процес на УЖЖЖ.......... доизкусоряване. :cheer:
Аз лично след толкова дълго доизкусоряване със сигурност ще изчакам доста време след като детектора излезе на пазара да видим как
ще се представи. Искам като си взема детектор вече, да карам поне няколко години с него щото ми се доказа че за да се научи човек да ползва
поне 90 % от възможностите на детектора задължително се иска няколко годинки работа с тоя детектор..............................няма как
Нешо само да вметна ТЪРСАЧ не означава ,само човек който търка с мталдетектор а и човек който търси НОВИ МЕСТА ЗА ТЪРКАНЕ !
Ако се ограничиш само със старите места за търкане сбъркал си хобито ,.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, niki stoianov, kronos555, miro1113, cat, Djenko, Mitaka, gros

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 17:46 #75386

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Де ги тея нови места за търкане, да нямаш предвид Австралия............................. :lol: :lol: :lol:
Така е само на теория ама напрактика Аз нямам GPX да ме водят директно на намереното място кат теб. Та независимо че нямам твоя стаж сигурно кат километраж имам повече...................
Тва напрактика.....а иначе на теория Аз и за тва говоря де.................................да уцеля на детектор със който всяко място
да ми се стори сякаш съм на старото за първи път mdet mdet mdet ............ :whistle: :whistle: :whistle:
Последна промяна: 11 Ян 2019 18:11 от Nesho.

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 19:14 #75389

• Mitaka
  • Mitaka's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 66
Аз явно или нещо не разбирам или и аз съм объркал хобито.
Колко на дълбоко искате да търсят тия детектори???
Колко дупки ще изкопаете на 80 см. или метър?
Нали на втората дупка и приключвате с излета.
Или аз съм кекав или вие сте някви професионални копачи на отводнителни канавки, и по цял ден въртите кирките и лопатите.
Тия блянове детектора да чува на метър и половина нещо не са ми много ясни на мене.
Следните потребители изказаха благодарности: skita6t, djendaka, niki stoianov, miro1113, Radislav, Djenko

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 19:48 #75390

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Mitaka писа:
Или аз съм кекав или вие сте някви професионални копачи на отводнителни канавки, и по цял ден въртите кирките и лопатите.
Тия блянове детектора да чува на метър и половина нещо не са ми много ясни на мене.

Митак той Славито ма разбра какво имах напредвид ама не ще да ми отговори щото ще засегнем въпроси от раздел духовна извисеност да даже може
да стигнем и до фотосинтезата................ :lol: А иначе идеята на по дълбокия детектор не е да търкаш всеки ден и постоянно с него а да го имаш в актива
именно за претъркване на стари и дашни места или за нови на които те мързи да копаеш....................... :whistle: ако ме разбираш за какво иде реч.
Тая еуфория покрай евтиния вариант на GPX -Валона за какво мислиш беше и продължава до момента........................ :lol: :lol: :lol:
Само за да имат орта добра гъдулка за уродено ли...................... :P

Пък ти като ти кажат че трябва да си като Индиана Джоунс и да търсиш нови места много не им обръщай внимание още повече ако тоя дето ти го казва има GPX................. :lol:
Последна промяна: 11 Ян 2019 19:51 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Mitaka

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 19:50 #75391

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Mitaka писа:
може би става въпрос за сигнали на ход ?
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, niki stoianov, Mitaka

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 20:18 #75392

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Mitaka писа:

И да ти отговоря по същество че от онзи пост може да не си ма разбрал правилно. :lol: Значи знаеш ли колко много могат да се окажат дори
едни 5 см(на ход) със запазена дискриминация на доказали са места където принципно всички детектори бъркат почти еднакво.
За тва става въпрос мой човек Никой не ти говори за 80 см или метър. :cheer: Метрите са за ония обикалячи дето много обикалят ама принципно
чакат да ги водят за ръчица................................. :lol: Та даже и за тях тези дълбочини са непосилни дето си цитирал освен ако Путин не е прекарал някоя медна тръба за природен газ без никой да го разбере............. :P :P :P :P
Последна промяна: 11 Ян 2019 21:53 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Mitaka

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 21:32 #75393

• Mitaka
  • Mitaka's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 66
Абе явно има още доста да се уча.
Сигнали на ход не ми говори нищо на мене :lol:.
Аз вадя и почвам да снова. Това е.
Но ако вече се търси нарочено място, там вече нещата явно седят другояче.
Сори, че наспамих темата така. :side:

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 21:45 #75394

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Mitaka писа:
Абе явно има още доста да се уча.
Сигнали на ход не ми говори нищо на мене :lol:.
Аз вадя и почвам да снова. Това е.
Но ако вече се търси нарочено място, там вече нещата явно седят другояче.
Сори, че наспамих темата така. :side:

Нищо не си наспамил...............чакаме да излезе дълбокия детектор и си коментираме :) А иначе има много истина във тези неща които ти казвам
Принципно всеки достига до тях въпроса е по кой начин по лесния или по трудния. ;) Ти си прецени по кой

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 22:00 #75396

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 6810
Нешо малко ти е объркана представата за металдетектинга и ми се струва че ще си останеш с чакането , не защото Интроника няма да излезе , а защото няма да излезе такъв детектор за който ти мечтаеш . Ти имаше един от най-добрите детектори и ако му беше отделил време и километри - на една десета от тези на Славито вместо да го плюеш и да обясняваш как не работи , резултатите щяха да дойдат . Не знам дали си работил с Джипи ,най-вероятно не си , защото щеше да знаеш освен плюсовете колко минуси има също , колкото до въпросните 5 сантиметра джондерите ти ги дават всяка година :lol: .
Следните потребители изказаха благодарности: vezir, niki stoianov, FLORE, Radislav, Djenko

Уроци по металдетектинг? А защо не... 11 Ян 2019 22:16 #75397

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Съгласен............ , ако си прочел внимателно по горе казах че цитирам- за да използваш поне 90% от възможностите на детектора се иска да си му отделил
поне няколко години от 3 нагоре което аз не направих, а не да ги сменяш като Рублата кат носни кърпички. ;) :cheer:
Именно за тва се чудя дали да се връщам пак към Трака или да изчакам да видя Интроника за кво иде реч. Казвам го тва също така и от позицията на човек който имаше възможност да работи със Деус и Фишер през периода в който нямам детектор.... :whistle: и да прецени че ако имат някакви предимства спрямо Етрака то е за сметка на други недостатъци и така е абсолютно същото и със Етрака. Докато при него няма рязки и фрапиращи недостатъци както винаги умерено добър във всичко.. :lol:
Последна промяна: 11 Ян 2019 22:18 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, skita6t, djendaka, niki stoianov

Уроци по металдетектинг? А защо не... 12 Ян 2019 00:14 #75399

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Нешо вземи си една гъдулка, лизгай я един два сезона и може през това време да излезе или,, ъпдейтват,, твоя апарат!! Ама това съвсем сериозно без грам ирония и сарказъм ти го пиша!!!

Уроци по металдетектинг? А защо не... 12 Ян 2019 00:28 #75401

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Да взема да я лиизгам Ванка ама като влеза например във сливите със нея освен да брула сливи за друго нищо май няма да става
Дали се сещаш...... ;) :whistle: :whistle:
А иначе мислил съм го варианта амаа ...........................на вас ви е чудно сигурно какво чакам и се мотам........................ принципно Вие сте
истинските търсачи няма спор и две мнения , просто явно Не ми е чак такава голяма краста като на вас и може би тва е причината.................
Последна промяна: 12 Ян 2019 07:54 от Nesho.

Уроци по металдетектинг? А защо не... 12 Ян 2019 00:43 #75403

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Явно си прав...!!! Докато умните се наумуват лудите се налудуват... Май си тотално прав, като се замисля.....

Уроци по металдетектинг? А защо не... 12 Ян 2019 01:01 #75405

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
самотрак писа:
Явно си прав...!!! Докато умните се наумуват лудите се налудуват... Май си тотално прав, като се замисля.....
Точно така е ..........ама има една друга. Луд умора няма само се поти :cheer: , аз се уморявам бързо .......... не съм луднал достатъчно май :lol:
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Slavitoooo, skita6t, Ilia, hektor, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg