Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТЕМА: OMEGA PI

OMEGA PI 24 Ян 2014 12:15 #17098

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 618
Колеги вече е готов и първият прототип на PI апарат. При проведените първоначални тестове апарата засича ясно и чисто 10 ст. над паве на разстояние от антената около 20 см. Също засича чисто с ясен звук малка монета във орудена почва на дълбочина около 20 см. Ще се постарая да ви покажа скоро и клипове на работата на апарата на полигон. В момента се прави нов корпус на апарата но ще кача снимки на антената специално изработена за него.Апарата е предназначен за плажно търсене но е подходящ и за други терени. Може да роботи с различни по големина антени вкл. и рамки.

Последна промяна: 24 Ян 2014 12:23 от emoxristov.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

OMEGA PI 24 Ян 2014 17:31 #17102

• SP_Detectors
  • SP_Detectors's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
  • Получени благодарности 133
Окачването на кабела за антената такова ли ще бъде или това е само на прототипа?

OMEGA PI 24 Ян 2014 17:40 #17103

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
SP_Detectors писа:
Окачването на кабела за антената такова ли ще бъде или това е само на прототипа?

Това е прототипа . Тествах много варианти на начина на изход на кабела от антената но този ми се вижда добър. Маркуча е доста гъвкав и разпределя равномерно огъването на кабела. Но това не е проблем лесно може да се прави и със стандартен извод против пречупване на кабела.

OMEGA PI 24 Ян 2014 21:33 #17111

• SP_Detectors
  • SP_Detectors's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
emoxristov писа:
SP_Detectors писа:

Това е прототипа . Тествах много варианти на начина на изход на кабела от антената но този ми се вижда добър. Маркуча е доста гъвкав и разпределя равномерно огъването на кабела. Но това не е проблем лесно може да се прави и със стандартен извод против пречупване на кабела.

Най-добре е да ползваш стандартния извод. На всичко различно се гледа с недоверие.

OMEGA PI 25 Ян 2014 04:22 #17112

• Флорида
  • Флорида's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 154
emoxristov писа:
SP_Detectors писа:

Йо Емо ето ти сайт продават ги на кило.
Аре стига с тия маркучи.
Heyco®

OMEGA PI 25 Ян 2014 14:52 #17119

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Това с маркуча (шлаухката) ми хареса, по желание може да се запълни със силикон.
Следните потребители изказаха благодарности: emoxristov

OMEGA PI 25 Ян 2014 15:34 #17120

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Проблема не е в щуцера или маншона струва стотинки. С опити установих че кабела е уязвим вътре във самият щуцер там е много податлив на късане. А с това маркуче усилието при дърпане се разпределя но цялата дължина на маркуча и става много здраво. Все пак всеки може да реши как иска да е антената му.

OMEGA PI 25 Ян 2014 17:23 #17121

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Да де и аз това казвам.

OMEGA PI 26 Ян 2014 16:16 #17146

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 944
Има и още едно решение. Пъхаш маркучлето в пластмасовия конектор и край с въпроса за кабела
Следните потребители изказаха благодарности: emoxristov, dmd_77

OMEGA PI 26 Ян 2014 20:38 #17181

• Hector metaldetector
  • Hector metaldetector's Avatar
emoxristov писа:
Проблема не е в щуцера или маншона струва стотинки. С опити установих че кабела е уязвим вътре във самият щуцер там е много податлив на късане. А с това маркуче усилието при дърпане се разпределя но цялата дължина на маркуча и става много здраво. Все пак всеки може да реши как иска да е антената му.

кабела бил уязвим във щуцера ДРЪН ..ДРЪН!........... то на келико да взема да им подаря 1 топ с маркучи че де да знаят те сирмасите ти бая опити си направил щом чак си остановил . НЕ СТАВА БЕЗ ПАРИИ....НЕ СТАВАА.... в този маркуч ще влезе вода а щуцера е за това да се затегне и да не пропуска вода!!! ще го шопнат в морето и край! слагай щуцери и не се прави на много умен защото не си! остава и топлата вода да измислиш.

Нападки от тоя сорт няма да се толерират.Личните нападки си ги разисквайте по телефона,на събори ,лична кореспонденци и все ми е тая как и къде.Само не освинвайте форума!!
Последна промяна: 27 Ян 2014 08:54 от yaponetsa.

OMEGA PI 30 Ян 2014 13:14 #17327

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Колеги ето новата версия на PI монетара. Апаратчето е подходящо както за плажно търсене така и за търсене в различни като минерализация терени. Новото при него е добавената дискриминация и увеличената дълбочина. Първоначалният тест е направен с монета 5 лева 1992 година , чисто засича монетата с ясен сигнал на 48-50 см. Също има и тест на дискриминацията със същата монета и подкова.Антената е с големина 20 см. но може да работи с по малки и големи антени както и с рамка. До няколко седмици ще има готови апарати. Съжалявам и се извинявам за лошото качество на звука на клипа и затова че се чува тихо.

Последна промяна: 30 Ян 2014 13:15 от emoxristov.
Следните потребители изказаха благодарности: security99, gyoksel

OMEGA PI 30 Ян 2014 20:36 #17350

• SP_Detectors
  • SP_Detectors's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
Емо,а малки пирони ще дискриминира ли? И може ли да се настройва нивото на дискриминация?

OMEGA PI 30 Ян 2014 23:33 #17354

• арго
  • арго's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 10
Към администрацията на форума няма ли да направите нещо по въпроса за тая малка злобна душичка такива постове позволени ли са или аз нещо не разбирам.
Следните потребители изказаха благодарности: skita6t, Fastext, dmd_77

OMEGA PI 30 Ян 2014 23:55 #17355

• Mladen
  • Mladen's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 8
Емо,по каква схема се прави уреда ?

OMEGA PI 31 Ян 2014 08:07 #17361

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
SP_Detectors писа:
Емо,а малки пирони ще дискриминира ли? И може ли да се настройва нивото на дискриминация?

Да апарата може да дискриминира пирони , дори се справя и още по дребни мет. сигнали. Нивото на дискриминация може да се определя от търсача с потенциометър на предният панел на апарата. Разбира се при режим на дискриминация дълбочината пода малко но не мисля че е драстично. Апаратчето ще има доста опции за настройка с 4-те си потенциометъра на предният панел. Мисля да му добавя и копче за фиксирана дискриминация.

Този апарат го създадох по молба на приятели от форума които ме попитаха дали може да се направи ПИ монетар с дискриминация. Споделиха че при много орудени терени уредите на принципа на ИБ са отчайващо плитки а нормалните пулсови уреди не хващат дребни сигнали каму ли да ги дискриминират. Заради тях разгледах доста схеми на пулсаци от висок клас и компилирах този уред , съчетание от стабилен и мощен генератор и безупречно дискриминационен блок. До седмица първият апарат ще бъде изпратен на колега за тестове на възможно най орудените терени.

Относно поредният глупав пост на Хектора ето една моя снимка на един от съборите. Хората които трябва да ме познават ме познават. Почти всички колеги тук от форума са ме виждали по съборите и се познаваме. А телефона ми го има във профила. И все пак Тони ако наистина не си виждал такъв апарат на следващият събор ще имаш възможност да го видиш как работи . Знам че си по снимките и затова ще ти позволя безплатно да си направиш една фото сесия с него..... :woohoo:

Последна промяна: 31 Ян 2014 08:19 от emoxristov.
Следните потребители изказаха благодарности: SP_Detectors, dmd_77
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат