Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: 3x18" Widescan за Tesoro

3x18" Widescan за Tesoro 06 Окт 2013 10:17 #14633

• Кибела
  • Кибела's Avatar
Въпросът ми е провокиран от наблюденията на колегата Върбанов. Някой работил ли е със сонда която има форма на дистанционно за телевизор ? Тясна и дълга. Благодаря.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

3x18" Widescan за Tesoro 07 Окт 2013 16:33 #14654

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Кибела писа:
Въпросът ми е провокиран от наблюденията на колегата Върбанов. Някой работил ли е със сонда която има форма на дистанционно за телевизор ? Тясна и дълга. Благодаря.
Аз да се произнеса пък г-н Върбанов да допълни ако е нужно :
Та ако говорим за супер дългите и тънки антени ще предоставя пример с такава антена предназначена за металдетекторите Tesoro и по точно размерът е :
3x18" Widescan

Това е уважавана антена от професионалните търсачи предимно в САЩ ! Високо ценена е за високият коефициент на полезно действие при бързото проучване ( разузнаване ) на големи територии ! Всъщност антената не предоставя голяма дълбочина на сканиране . ! Предоставя възможност по бързо да откриете добро перспективно място или ново неоткрито до сега старо селище ! Дълбочината на антената е следната , денара го чува на 10 см . което не е никак малко на ход ! Тази вид антени наистина отхвърлят голяма площ на търсене и няма да е лошо Българските търсачи да пробват подобни антени , ако им се отдаде такава възможност !!!
Последна промяна: 07 Окт 2013 17:38 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: Djenko

3x18" Widescan за Tesoro 07 Окт 2013 19:28 #14656

• Кибела
  • Кибела's Avatar
Славитоо. Благодаря ти. Тъкмо си мислех че не съм построила правилно въпроса си. Сега се поправям. Еколог - възможно ли е такава ръчно направена антена да работи? Ахил, Хектор, Омега, Емо Христов -можете ли да ми направите една на 18 кh. и да ми гарантирате че няма да лепя отгоре и стотинка с дъвка. Антената сондата или питата искам да бъде дълга до 30см и широка до 10 см. На външния вид не държа но колкото по тясна толкова по добре. Изпратете цените на лични..Резултата ще публикувам пак тук във форума.Благодаря.

3x18" Widescan за Tesoro 08 Окт 2013 05:36 #14662

• Ekolog
  • Ekolog's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 11
Еколог - възможно ли е такава ръчно направена антена да работи?

Да,възможно е,но не знам дали някой прави такива отливки в България.

3x18" Widescan за Tesoro 10 Окт 2013 17:38 #14708

• Hector metaldetector
  • Hector metaldetector's Avatar
Кибела писа:
Славитоо. Благодаря ти. Тъкмо си мислех че не съм построила правилно въпроса си. Сега се поправям. Еколог - възможно ли е такава ръчно направена антена да работи? Ахил, Хектор, Омега, Емо Христов -можете ли да ми направите една на 18 кh. и да ми гарантирате че няма да лепя отгоре и стотинка с дъвка. Антената сондата или питата искам да бъде дълга до 30см и широка до 10 см. На външния вид не държа но колкото по тясна толкова по добре. Изпратете цените на лични..Резултата ще публикувам пак тук във форума.Благодаря.

даа голега може да се направи и ти гарантирам че няма да лепиш стотинки ! питаи емо христов за такава черупка ако може да ти направи . ако не и аз мога да ти направя една такава , но за каква машина е това? и нека слави да ме светне малко със тази антена че тои е по компетентен но аз чесно казано като гледам размерите това ще е една от наи скопените машини. колкото са по свити бобините толкова се намаля кпд.то. ;) или това са загуби от индуктивноста! затова ОО антените са на и дълбоко проникващи понеже са чисти кръгове и нямат никави загуби secretemo кажи нещо повече за тях знам че ще е плитичка но може да стане по добра на диск? които е работил от колегите да сподели

3x18" Widescan за Tesoro 10 Окт 2013 17:42 #14709

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 618
Колеги ако качите хубави снимки на антената и размери ще мога да ви направя такива черупки. Не са сложни като изпълнение.Ако някои колега може да каже и намотките с каква индуктивност са направо може да се направи готова антена и да се тества как работи.Но съм леко скептичен като колегата Хектор за добрата работа на този вид антени.Ето едно видео как работи антената. Вижда ми се много плитка.

Последна промяна: 10 Окт 2013 20:00 от emoxristov.

3x18" Widescan за Tesoro 10 Окт 2013 19:54 #14712

• Hector metaldetector
всичко е за пари!......... не виждам никакви възможности на тази антена то един детектор за кабели е по добър от това чудо. а да не говорим колко пирона ще се поберат в тази форма mdet и машината ще лудне на замърсено. на мен специално неми допада , но това все пак си е мое мнение. които му харесва да я пробва :pinch:

3x18" Widescan за Tesoro 10 Окт 2013 21:41 #14714

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Hector metaldetector писа:
не виждам никакви възможности на тази антена то един детектор за кабели е по добър от това чудо. а да не говорим колко пирона ще се поберат в тази форма

Hectore незнам вие производителите ходите ли да търкате от време на време ама като те слушам какви заключения си правиш само визирайки формата на антената май няма да е много често. Единственно ще да е май само тогава когато е необходимо да се направи някой рекламен клип на детектора стоейки статично върху някоя дупка. :laugh: Принципно когато търкаме ние търсачите използваме странични махове в ляво и в дясно и именно затова малката широчина на антената спрямо нейната дължина ще способства за по доброто разделяне на сигналите. Също така дължината на антената може да бъде само в плюс покривайки по голяма площ и не мисля че ще пречи на замърсено защото пак казвам антените се движат странично при което движение е най-важна площа на антената която минава перпендикулярно вярху сигнала а не успоредната на сигнала площ или найната дължина.

Дизайнерите на антените на по големите и известни марки детектори не правят различни форми на антените си като вас за разнообразие а създават антени чиято форма и големина е тествана и свързана пряко с конкретната им цел и приложение.

послепис-Единсвения недостатък на тази антена според мен имайки предвид нейната форма може би ще е пинпойнтването на сигнала
Последна промяна: 10 Окт 2013 22:35 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007

3x18" Widescan за Tesoro 11 Окт 2013 07:13 #14715

• Hector metaldetector
въпроса е ако са толкова интересни защо няма търсене??? :) то ако беше нещо интересно всеки производител щеше да си направи до сега .................................................... и да търка mdet

3x18" Widescan за Tesoro 11 Окт 2013 07:54 #14716

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
Tоя модел антени са за чисти места,като плажове градинки паркове и тнт. където няма много пирони и клинци.T.e за такива места където е по важно да претърсиш по голяма територия,вместо да гониш дълбочини.
А това че търсенето на такива антени не е голямо,не значи че производителите нетребва да предлагат различни модели антени.
пздрави
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Nesho, elmu007, LeoS

3x18" Widescan за Tesoro 11 Окт 2013 09:44 #14718

• Hector metaldetector
yaponetsa писа:
Tоя модел антени са за чисти места,като плажове градинки паркове и тнт. където няма много пирони и клинци.T.e за такива места където е по важно да претърсиш по голяма територия,вместо да гониш дълбочини.
А това че търсенето на такива антени не е голямо,не значи че производителите нетребва да предлагат различни модели антени.
пздрави

именно! за чисти терени е за по бърза работа но на плитко! а тука няма такива терени вече.. а те да си предлагат кои ги спира . всяко нещо е с някаква цел за определено място

3x18" Widescan за Tesoro 11 Окт 2013 18:59 #14720

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
yaponetsa писа:
пздрави

Колега безсмислено е да обясняваш на бракуван кон че черното е черно а бялото, бяло , той пак към обора ще го тегли .
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

3x18" Widescan за Tesoro 11 Окт 2013 19:31 #14721

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Hector metaldetector писа:
въпроса е ако са толкова интересни защо няма търсене??? :) то ако беше нещо интересно всеки производител щеше да си направи до сега .................................................... и да търка mdet

Hectore на теория звучиш добре но на практика не е точно така. Как да ти стане една антена достатъчно интерестна за да я търсиш с цел да си я закупиш, като никой от твоите колеги я няма и не я ползва, неможеш да я тестваш, никаде не се предлага или пък най-честото дори не си знаел и чувал за нея. Апетита идва с яденето. Та в този смисъл повечето пъти интересите на хората към даден продукт са ограничени в рамките на предлагаемото.
Последна промяна: 11 Окт 2013 20:27 от Nesho.

3x18" Widescan за Tesoro 11 Окт 2013 19:33 #14722

• atina
  • atina's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 55
Наи добре ще каже колега които е търкал с такава антена,а не да гадаем и предполагаме може да е плитка но ефикасна в определени моменти ,Хекторе ти търсач ли си че не ми мязаш на такъв.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

3x18" Widescan за Tesoro 11 Окт 2013 19:46 #14723

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Абе ,, Вьртене .. му е маиката ако ще и Антената да е Квадратна
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат