Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 06 Ное 2018 22:30 #72191

• lefter
  • lefter's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1439
Отварям тъз тема,че напоследък се продават сто модела металдетектори за самородно злато.Какво трябва да знаят собствениците на тез нови придобивки.
Сам.злато е вид полезно изкопаемо.Неговият добив е свободен само чрез пресяване в речните корита.
А за останалото му търсене и добив,включително и с металдетектор,се

изисква разрешение и концесия от мин. на
енергетиката.
Засега властите не преследват търсачите на самородки,може и търговците на техника да си плащат,но не са знай,знай ли са?!
Иначе глобата за търсене и проучване на полезни изкопаеми без разрешение е 5000-50 000лв. :ohmy:
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 07 Ное 2018 11:54 #72198

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6690
Тоше, така се информира:

ЗАКОН ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА
(2) Законът не се прилага за дейности, свързани със:
1. научни изследвания, учебна и преподавателска работа;
2. добив на злато от руслата на реките чрез ръчно промиване;
3. добив на соли и елементи от морската вода.

Наказателен кодекс

Чл. 240а. (Нов - ДВ, бр. 101 от 2017 г.) (1) Който извършва добив на подземни богатства без предоставена концесия или когато действието на предоставената концесия за добив е спряно по реда на чл. 68 от Закона за подземните богатства или на основание на сключения договор, се наказва с лишаване от свобода до шест години и с глоба от хиляда до двадесет хиляди лева.
(2) С наказанието по ал. 1 се наказва и онзи, който държи, съхранява, транспортира, преработва или отчуждава незаконно добити подземни богатства.
(3) Наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до петдесет хиляди лева, когато:
3. за извършването на деянието е използвано техническо средство или пътно превозно средство;
(5) В маловажни случаи по ал. 1 и 2 наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба от сто до триста лева.
(6) Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата, а ако липсва или е отчужден, присъжда се неговата равностойност.
(7) Превозното или преносното средство, послужило за превозването или пренасянето на предмета на престъплението, се отнема в полза на държавата и когато не е собственост на дееца, освен ако стойността му явно не съответства на тежестта на престъплението.
(8) Който изготвя, придобива, пази или укрива предмети, материали или оръдия, за които знае, че са предназначени или че са послужили за добив на подземни богатства без концесия, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

На печелившите-честито
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Последна промяна: 07 Ное 2018 13:11 от mitko.

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 07 Ное 2018 20:04 #72203

• lefter
  • lefter's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Аз само подхващам,ти информираш! :lol:
С телефоня,само толкоз мога.
Качи и чл.93 от закона за подземните богатства,и другите членове за издаване на разрешение!

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 07 Ное 2018 20:30 #72206

• kronos555
  • kronos555's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 828
Е то по страшно от антиките :woohoo: аз си мислих че е безобидно да търсиш самородки, май трябва да си продавам машинката и да си измисля друго хоби.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Radislav

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 07 Ное 2018 21:14 #72209

• lefter
  • lefter's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
kronos555 писа:
Е то по страшно от антиките :woohoo: аз си мислих че е безобидно да търсиш самородки, май трябва да си продавам машинката и да си измисля друго хоби.

Нал са сещаш,кой добива злато у Българията!
Все тлъсти консорциуми!Не им стигат тоновете,а гледат и в паничката на сиромаха! :(
Следните потребители изказаха благодарности: nedelja, boss_72

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Дек 2018 20:35 #74705

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
Ръчния добив с дребна механизация е разрешен обаче това пише в закона за подземните богатства и от там нататък всичко е свободна интерпретация на СЛУЖИТЕЛИТЕ дали ще решат че металдетектора е дребна механизация
Следните потребители изказаха благодарности: bobo

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 24 Дек 2018 22:09 #74776

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
А бе нали всички подземни богатства са държавна собственост,не ми се вярва да е законно,то за берачите на гъби и билки им искат разрешително ,което мисля,че е около 80 лв за година,а за златотърсачите е гратис ли?

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 24 Дек 2018 23:23 #74779

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
Ами в старият закон който с глупави промени все още действа е гратис . Речното злато е особен ресурс Серго със всяко едно приидване реката го раздробява и смила затова колкото по рано се извади по добре , а и през ония лошите времена всичко се е издавало на минералсувенир като вярно че добива се е изкупувал по евтино но всеки грам е носел стаж първа категория и други облаги за хората ходещи да промиват .
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, vezir, bobo

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Ян 2019 11:02 #75938

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
Тоя няма ли пари за металдетектор?А Слави ти ми ходиш по Австралия,....Русия Слави ,Русия му е майката,ама как ще го докараш туй злато до цивилизацията?Не се знае жив или мъртъв?.........

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Ян 2019 12:08 #75939

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
  • Получени благодарности 1979
Серго, май само ти още не се разбрал Прекалено много станаха циркаджиите които боядисват камъчета със златист спрей, като този
и после пускат безсмсилено видео, само и само да събират гледания. Някъде даже един беше заснел как боядисва камъните и после ги разхвърля из реката. Сега не ми се рови да го търся.
Не, че няма самородки в Русия и хора които действително намират, говорил съм с такива, но много станаха и манипулаторите.
Помисли малко, ако ти намериш такива находища, ще ги обявиш ли на всеослушание, или ще събираш самородките ?
Последна промяна: 23 Ян 2019 18:55 от Стефан.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, djendaka, mitko, bobo, Radislav, rublata

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Ян 2019 13:34 #75943

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
rublata писа:
Тоя няма ли пари за металдетектор?А Слави ти ми ходиш по Австралия,....Русия Слави ,Русия му е майката,ама как ще го докараш туй злато до цивилизацията?Не се знае жив или мъртъв?.........
Видеото е измама !!!
.

Моя да ти опиша как се търси и намира злато в Русия и как се продава на Мафията без пари
щото само тя го купува , ама няма смисъл две покани имам през годините да ходя там да търся и не само ще търся ами ще и намеря и то много
само ,че не ми се занимава с Мафии ! Пичовете са свестни само ,че е трябвало да се родят в друга държава и сега и сега си пиша с тях
пращат ми снимки на добри парчета с уговорката ,че няма да ги публикувам никъде .
Последна промяна: 23 Ян 2019 13:36 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: Radislav, rublata

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Ян 2019 19:18 #75947

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Slavitoooo писа:
rublata писа:
Видеото е измама !!!
.

Моя да ти опиша как се търси и намира злато в Русия и как се продава на Мафията без пари
щото само тя го купува , ама няма смисъл две покани имам през годините да ходя там да търся и не само ще търся ами ще и намеря и то много
само ,че не ми се занимава с Мафии ! Пичовете са свестни само ,че е трябвало да се родят в друга държава и сега и сега си пиша с тях
пращат ми снимки на добри парчета с уговорката ,че няма да ги публикувам никъде .
:lol: :lol: :lol: ...Ни съ притесвямай-имам хора там-процента ш"ти е наполовина.... :lol: :lol: :lol:
Да-верно е ,така е.Няма общо между Русия и Австралия!....Препоръчвам ти Австралията....Не си човека,дет ше та приемат руснаците...Не ти требе-честно!
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Ян 2019 19:29 #75949

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Много бъркаш като си мислиш ,че мразя руснаците
няма такова нещо объркал си се . Мразя само властимащите на КРЕПОСТАН .
И сега поддържам връзка с много руснаци по линията на металдетектинга Като почнеш от Калининград та чак до Чита .
Последна промяна: 23 Ян 2019 19:31 от Slavitoooo.

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Ян 2019 19:37 #75951

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Slavitoooo писа:
Много бъркаш като си мислиш ,че мразя руснаците
няма такова нещо объркал си се . Мразя само властимащите на КРЕПОСТАН .
И сега поддържам връзка с много руснаци по линията на металдетектинга Като почнеш от Калининград та чак до Чита .
:) Разбирам те аз-нищо,че съм селянче! :)
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, mitko

Свободно ли е търсенето на самородки с металдетект 23 Ян 2019 19:59 #75955

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Гръцко!
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, mitko, bobo
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, skita6t, djendaka, Ilia, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат