Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население.

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 06 Ян 2016 23:11 #36983

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189
Бойната или черната пропаганда допуска всяка промяна на реалните факти за решаването на задачите на пропагандата. Това е ефикасно оръжие с единствена цел да прецака мозъка на противника.

Метод на "гнилата сельодка". Метод на "преобърнатата пирамида". Метод на "голямата лъжа". Принципа "40 на 60". Метод на"абсолютната очевидност".

Всички тези методи и техники вие също ги знаете . Просто не осъзнавате това.
Метода на гнилата сельодка работи така.Подбира се лъжливо обвинение или новина, максимално скандална.Целта съвсем не е това обвинение да се докаже.А в това да предизвика широко публично обсъждане на несправедливоста.Човешката психика е устроена така че щом обвинението стане достояние на публично обсъждане, неизбежно се появяват "защитници" и "противници","знаещи","експерти побеснели обвинители и яростни защитници на обвиняемия.Независимо от своите възгледи защитниците и обвинителите допринасят да се разнесе миризмата на гнилата сельодка
Такъв беше случаят с убития при рикошет арабин.Тази новина беше нарочно леко манипулирана и половинчата.Тя излезе в много сайтове и предизвика бурни дискусии.Миризмата на сельодката се разнесе максимално.Целта на руската пропаганда беше да се предизвика загриженост към Европа и омраза към арабските имигранти.Най интересното беше, че успяха да предизвикат у русофилите хем омраза и отвращение към гейска Европа, хем същевременно голяма загриженост и любов заради ислямизирането на европейците и подмяна на генфонда.Значи пропагандата е велика работа, щом може да съвмести едновременно две взаимоизключващи се чувства в един човек.Това разбира се не може да се случи при всички хора.
Методът "40 на 60" е измислен още от Гьобелс.Тук 60% от информацията е в интерес на противника.След като спечели доверието ,останалите 40% са дезинформация..
Методите на 'черната пропаганда" въздействат на такова дълбоко психологическо ниво, че след това въздействието и не може да бъде премахнато с факти и обикновенни логически доказателства.По просто казано бойната спецпропаганда превръща човека в зомби, който не само активно поддържа внедрената в неговото съзнание пропаганда, но и агресивно се противопоставя на тези които поддържат различни възгледи или се опитват да го преубедят ползвайки логични доводи. Такива хора Ленин нарича, "полезни глупаци". В политическия жаргон, "полезен идиот" е термин за хора които се възприемат като пропагандатори за кауза, чиито цели не са напълно наясно, и които се използват цинично от лидерите на каузата. en.wikipedia.org/wiki/Useful_idiot Тази пропаганда внася сред народа ни вътрешни разпри, недоверие и ненавист един към друг.Тя се разпространява услужливо от нашите медии защото разединява хората и пречи за създаването на ефективна съпротива срещу управляващите.Много хора се чудят защо българите търпят тия гадюхи дето ни управляват.Те мислят че причината е в пасивноста на българина, който обича да се навежда и да го клатят.Истината е че ни манипулират.
24tv.ua/ru/gnilaya_seledka_bolshaya_lozh...t_propaganda_n575794

п.п.Искам да обърна внимание и на една широко използвана техника при воденето на спор. Тя се практикува (несъзнателно )най много от про-руско настроените индивиди и се нарича Whataboutism. en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism (Такива има много не само у нас ,но и в Русия и Украйна, където им казват "Ватници") Нейната цел е да дискредитира позицията на противника, като му пречи да действа последователно, без да опровергае аргументите на противника.Тази тактика е наблюдавана в студентски дебати на на Лондонското училище по икономика в началото на 1980-те години.Лукас е написал през 2008 г., че "съветските пропагандисти по време на Студената война са обучени в тактика, която западните си събеседници наричат" whataboutism. "Той казва, че е обща риторична тактика, използвана от Съветския съюз за справяне с критиките на западния свят, така че общата реакция на конкретна критика да бъде "Ами ...", последвана от наименованието на дадено събитие в западния свят.
Последна промяна: 06 Ян 2016 23:12 от vvurbanov.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 07 Ян 2016 11:53 #37005

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
vvurbanov ти хубаво даваш съвети на хората как да не се превръщат в жертви на психологически маниполации и пропаганди ама кой ще посъветва и ще спаси четящите да не попаднат в капана на твоите психологически маниполации и пропаганди.
Незнаех че случая със убития при рикошет арабин е предварително планирано убийство от руските пропагандисти имащо за цел да насажда омраза както към арабите така и към гейовете в Европа. :laugh: . Незнам колко развинтена фантазия трябва да има човек че да измисли подобна глупост но със сигурност само развинтена фантазия не би му стигнала затва трябва и леко да му хлопа дъската.
Последна промяна: 07 Ян 2016 11:55 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: lyubo, mitko, miro1113

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 07 Ян 2016 21:15 #37057

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Nesho, само ти успя да разкриеш подлите ми намерения и мръсните номера, които правя.С което разваляш успешната престъпна репутацията дето съм градил години.Не зная как, но винаги успяваш да надушиш и разобличиш перфектна измама която съм намислил от което имиджа ми страда.Заради тебе не мога да излъжа никого в този форум, колкото и хитри престъпления да съм скроил, което ме притеснява и тревожи.От край време ми пречиш да правя проклетии, но аз съм намислил таен гаден план,който няма да можеш да предотвратиш. :evil:

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 08 Ян 2016 09:10 #37063

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Да така е хората се манипулират лесно..
Но ти гледаш само от едната страна, а аз съм изживял и другата, която е абсолютно аналогична!
...Има един друг момент! Когато човек се чувства подтискан, репресиран, излъган от група, банда, организация, партия, идеология, управляващи, той се обръща на 180• и започва сляпо, да вярва на другата банда, организация, партия, която предоставя уж противоположните идеи... Точно в този вариант, вярата и доверието, стига твърде далеч от реалноста и води до абсурди!!!
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nesho, Fastext

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 08 Ян 2016 10:07 #37066

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
kaveiros писа:
Но ти гледаш само от едната страна, а аз съм изживял и другата, която е абсолютно аналогична!
...Има един друг момент! Когато човек се чувства подтискан, репресиран, излъган от група, банда, организация, партия, идеология, управляващи, той се обръща на 180• и започва сляпо, да вярва на другата банда, организация, партия, която предоставя уж противоположните идеи... Точно в този вариант, вярата и доверието, стига твърде далеч от реалноста и води до абсурди!!!

Какво искаш да кажеш сега,че сме в другата банда? laugh Сигурно си прав.
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 08 Ян 2016 10:34 #37067

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ааа незнам, кой от коя банда е, аз съм от моята лична банда и се опитвам сам да си бъда главатар! Цял живот това ми е бил стремежа, до колкото мога разбира се, защото има и много големи бандити...
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 08 Ян 2016 16:00 #37070

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:

За да бъде излъган някой от група, партия, организациия, идеология или управляващи значи този човек си е прост.Напълно естествено е не само следващия, ами и който и да го хване да го лъже.Щом вярва сляпо , ще го мамят цял живот.
kaveiros, умния се учи от грешките на другите, той не чака да сбърка за да се научи.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 08 Ян 2016 16:42 #37072

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Не е точно така, но в известна степен си прав. Когато човек е прост, се манипулира много по-лесно...
Иначе съм бил свидетел, доста интелигентни и образовани хора, да бъдат манипулирани и да вярват искрено в глупости, явни и нагли измами.
Просто живота по някога се стича така, образование, възпитание, бит, привички, среда ...и вярваме, защото така ни се иска, да вярваме. Обратното понякога, би било даже катастрофално. Така е устроена психиката ни..
Аз също вярвам в глупости, ти също и всички останали, без изключение.. Всеки има недостатъци, затова всеки може да бъде манипулиран.
Освен това, всеки човек, който обича, мрази, или изпитва други различни чувства може да бъде манипулиран, много успешно и лесно, независимо колко е интелигентен и образован..
Последна промяна: 08 Ян 2016 16:51 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nesho, miro1113

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 08 Ян 2016 19:29 #37087

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Eмоцийте ни управляват.Има ли емоции човек има и слаби места,но пък,като се замислиш.....какъв живот е това без емоции!?
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nesho

Психологически заблуди, манипулации и бойна пропаганда срещу мирното население. 11 Фев 2018 14:32 #65454

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Следните потребители изказаха благодарности: rublata
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат