BLISSTOOL писа:
Nexus писа:
Георги какво? Мерчев аз не съм участвал нито в един тест на събор или на мерене на пишки. Но ти щеше да знаеш това ако беше дошъл на последните 3 събора.
Ако ще вървиш със селски обвинения напред по-добре си признай, че те е страх и си стой увас.
Твоите тестове също не ме устройват защото съм ги глдал в интернета и са измама.
- Георги, не се прави на луд, ами отговори на въпроса ми от по-горе.
Приемаш ли регламента който съм предложил и ако не защо? Обоснови се! Условията са прости: ти и Владо да участвате с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани модели металдетектори, да ги тествате лично и част от тестовете да бъдат: тест на дълбочината им на детекция на единична монета в средно и високо минерализирана почва, детекция под орудени камъни и скали.
Последно предупреждение:
Внимавай кого наричаш измамник!
Не приемам регламента ти по няколко причини.
1. В твоя подход има голяма доза субективизъм и възможност за нагласени резултати, каквито си показал в интернета. В моите очи като опитен професионалист тези видео демонстрации са измама.
2. Спора е кой детектор е по-дълбок, не кой може да работи на луната. За мен тестове със всевъзможни камъни, гвоздеи и какви ли не дрънкулки са маркетинг и губене на време и също добра възможност за измама, защото някои детектори реагират на едни камъни други детектори на други. При такива тестове не може да се определи кой в по-добрия детектор а само кой детектор какви щуротии може да прави.
3. Моето предизвикателство е към теб, не към цяла България. Поканата за много участници не е нищо друго освен опит за масова реклама и създаване на условия за по лесна заблуда при демонстрациите. Добре известно е какво става на масови сбирки в България. Шум, суматоха и калабалък. Нямам намерение да ти организирам рекламно представление.
4. Въпреки всичките ти претенции и обидите които надруса по мой адрес, не си квалифициран за организатор на тестове, нито за човек който може да поставя регламент на каквото и да е.
Сега най-важните причини.
Има само два начина да се тестват детектори без да се намесва субективен фактор и без възможност за измама.
Ъглов тест за абсолютна дълбочина.
Ъгловия тест трябва да е двупосочен (двоен) за да се потвърди от две измервания, че дадения детектор наистина хваща предмета. Единия ъглов тест е динамичен при който антената се движи над целта. При динамичния тест има доза субективизъм която се отстранява при статичния тест.
Статичния тест е при който антената се поставя неподвижно над целта в земята и се движи само самата цел през отвора в почвата за да се види къде точно и какво се засича.
Ъгловия тест се провежда по единен критерии на добре подбран експерт по метални детектори, не по пенизите на производителите за да се отстрани техния субективизъм.
Ъгловия тест е моя разработка от 2006 година, като първото му приложение е на соленоводен плаж.
Тест в реално време - такъв при който се загражда терен да речем 20х20 метра и всеки претендент минава и декларира какво е намерил като всеки сигнал се маркира и записва в таблица.Говоря за реални сигнали а не поставени. Реалните сигнали са единствения възможен начин за поставяне на всички детектори при еднакви условия. Кой какво и как ще намери в реалност.
Това и само това са условията при които ще участвам в директни сравнения. Условия които са инженерно изпитани и надеждни.
Също и при тиха и спокойна обстановка, не такава при която се чуват бъзикания и подхвърляния. Затова не съм привърженик на масовите парлами но на контролираните тестове и видео камерите, защото те не лъжат.