Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 09:36 #20421

• Golden Mask
  • Golden Mask's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 161
ГМ МЕТАЛДЕТЕКТОР ЕООД организира на 08 Юни на полигон ,, ПЕРЕГРУЗКА" (името идва от неспособноста на AKA детектори да работят там) до гр. Пловдив представяне на нашият нов детектор Golden Mask 4W D (dual freq.) наречен от нашите потребители ,,THE MONSTER'' - ЧУДОВИЩЕТО !
На 500 м от полигона ,,ПЕРЕГРУЗКА" има супер лека почва така че мястото е подходящо за всякакви тестове.

Каня колегите Георги Чаушев и Ахмед Мерчев.да кръстосат шпаги на 06 Юни , там ще ги чака и Golden Mask 4W D ,,THE MONSTER'' !

Сборен пункт гр. Пловдив, кръговото на бул. Кукленско шосе , бензиностанция Газпром в 10ч.
Полигон ,,ПЕРЕГРУЗКА" - Вход свободен !
Последна промяна: 28 Май 2014 14:21 от Golden Mask.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: bati_jenko, kaveiros, mitko, FLORE, аматьор, gyulterius

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 09:48 #20423

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Golden Mask писа:
...наречен от нашите потребители ,,THE MONSTER'' - ЧУДОВИЩЕТО !!
:laugh:
А не може ли, да е в Неделя 08/06, за да присъстват повече хора?
Мога ли да докарам "THE PURGATORY - ЧИСТИЛИЩЕТО!!" да го тестваме и него?
Последна промяна: 28 Май 2014 11:57 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: neron661

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 10:04 #20424

• Golden Mask
  • Golden Mask's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 161
Може, за мен няма проблем.... 7 или 8 - ми.
Остава 8 -ми, Неделя !

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 10:10 #20425

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Значи минавам, забирам Елму с "THE WELLCOME TO HELL", ако е свободен и пристигаме!

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 11:30 #20427

• BLISSTOOL
  • BLISSTOOL's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на BLISSTOOL металдетектори
  • Получени благодарности 23
Фирма БЛИСТУЛ ЕООД (производител на BLISSTOOL металдетектори), декларира че желае да проведе комплексни паралелни тестове с най-добрите серийно произвеждани металдетектори от други марки: български и чуждестранни.

Тестовете, по инициатива на BLISSTOOL, ще включват: дълбочина на детекция на единична монета в средно и високо минерализирана почва, детекция под орудени камъни и скали. Останалите участници могат да предложат допълнителни тестове, които трябва да бъдат уточнени предварително, с цел регламентирането им.

Тъй като собствениците на Nexus и Golden Mask, вече изявиха желание за подобни тестове, BLISSTOOL е склонен да приеме тяхното предизвикателство за комплексни паралелни тестове при следните основни условия:

1. BLISSTOOL да участва в тестовете, задължително с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани металдетектори: BLISSTOOL LTC64X (THE BEAST - ЗВЯРА).

2. Nexus да участва в тестовете, задължително с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани металдетектори Nexus Standard MkII и Nexus Credo DDM.

3. Golden Mask да участва в тестовете, задължително с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани металдетектори: Golden Mask 4 Pro и Golden Mask 4W D (dual freq., THE MONSTER, като ако реално има такъв в серийно производство, нека представи предварително поне негова пазарна базова спецификация и ориентировъчна цена, тъй като до момента няма никаква информация за такъв серийно произвеждан металдетектор. Уточнявам това, тъй като BLISSTOOL няма интерес към тестове с единични бройки детектори, подготвени специално за целите на теста.

4. Тестовете да бъдат проведени от собствениците на съответните фирми, които лично да тестват металдетекторите си (предполага се че в качеството си на собственици могат да тестват качествено поне детекторите които произвеждат и продават, т.е. собствените си детектори): Ахмед Мерчев от BLISSTOOL, Георги Чаушев от Nexus, Владимир Лилов от Golden Mask.

5. По-горе описаните условия и други подобни, уточнени с любезното съдействие на БНФМ, да бъдат предварително писмено подписани от собствениците на съответните фирми и да имат задължителен (обвързващ) характер.

Очаквам отговора на колегите - Георги Чаушев (Nexus) и Владимир Лилов (Golden Mask). Ако и двамата приемат най-малкото по-горе описаните условия, BLISSTOOL ще участва, като ще продължим с уточняването на подробностите: дата, полигони, точно описание на тестовете, които ще се изготвят със съдействието на БНФМ и ще бъдат обявени предварително и публично.

Каним и други производители и дистрибутори при същите базови условия!

Основната задача на регламентирането ще бъде гарантиране на провеждането на качествени комплексни паралелни тестове. Набързо скалъпен цирк, като от тестове по съборите, където Владо обикновено се изявява като камерист, а Георги като "без коментар", не ме устройват!
BLISSTOOL металдетектори: www.blisstool.com, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., GSM: 0883450667, Skype: blisstool, ahmed_merchev, Лице за контакт: Ахмед Мерчев

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 11:58 #20429

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ясно! Първия тактично отказва предложението в "името на Родината" и защото нямало да има наблюдаващи НЛО и присъствие на извънземни цивилизации! Да видим втория защо ще откаже?
Но не се притеснявайте, ние ще продължим да четем, с отворена уста от възхита, глупостите които пълните форума!
Блистул пожелавам ви да пишете в темите си, че сте постигнали два пъти по-големи дълбочини, па ега дойдат извънземните, обещавам до тогава да ви вярваме!
Последна промяна: 28 Май 2014 12:20 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, emoxristov, Nesho, elmu007, ConceptionJunction

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 11:59 #20431

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 413
BLISSTOOL писа:
Набързо скалъпен цирк, като от тестове по съборите, където Владо обикновено се изявява като камерист, а Георги като "без коментар", не ме устройват!
Георги какво? Мерчев аз не съм участвал нито в един тест на събор или на мерене на пишки. Но ти щеше да знаеш това ако беше дошъл на последните 3 събора.
Ако ще вървиш със селски обвинения напред по-добре си признай, че те е страх и си стой увас.
Твоите тестове също не ме устройват защото съм ги глдал в интернета и са измама.
Последна промяна: 28 Май 2014 12:00 от Nexus.
Следните потребители изказаха благодарности: ConceptionJunction

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 12:24 #20432

• BLISSTOOL
  • BLISSTOOL's Avatar
  • Офлайн
Nexus писа:
Георги какво? Мерчев аз не съм участвал нито в един тест на събор или на мерене на пишки. Но ти щеше да знаеш това ако беше дошъл на последните 3 събора.
Ако ще вървиш със селски обвинения напред по-добре си признай, че те е страх и си стой увас.
Твоите тестове също не ме устройват защото съм ги глдал в интернета и са измама.

- Георги, не се прави на луд, ами отговори на въпроса ми от по-горе. Приемаш ли регламента който съм предложил и ако не защо? Обоснови се! Условията са прости: ти и Владо да участвате с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани модели металдетектори, да ги тествате лично и част от тестовете да бъдат: тест на дълбочината им на детекция на единична монета в средно и високо минерализирана почва, детекция под орудени камъни и скали.Последно предупреждение: Внимавай кого наричаш измамник!

От администрацията:
Заплахи нападки и кфалификации или на мястото на дуела или на лични!!!
BLISSTOOL металдетектори: www.blisstool.com, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., GSM: 0883450667, Skype: blisstool, ahmed_merchev, Лице за контакт: Ахмед Мерчев
Последна промяна: 28 Май 2014 13:47 от yaponetsa.

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 12:30 #20433

• BLISSTOOL
  • BLISSTOOL's Avatar
  • Офлайн
Владо, на полигон "ПЕРЕГРУЗКА" ли сте правили тестовете с Георги Чаушев на детектори: Nexus, Golden Mask, AKA Sorex, XP Deus, Minelab Explorer SE от видеата налични по-долу, или става въпрос за друго място? Ако е друго мястото - къде точно се намира? Проявявам интерес, терена показан във видеото, да бъде едно от местата за комплексни паралелни тестове.

Последна промяна: 28 Май 2014 12:32 от BLISSTOOL.

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 13:42 #20435

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
BLISSTOOL писа:
Nexus писа:
- Георги, не се прави на луд, ами отговори на въпроса ми от по-горе. ]Приемаш ли регламента който съм предложил и ако не защо? Обоснови се! Условията са прости: ти и Владо да участвате с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани модели металдетектори, да ги тествате лично и част от тестовете да бъдат: тест на дълбочината им на детекция на единична монета в средно и високо минерализирана почва, детекция под орудени камъни и скали.Последно предупреждение: Внимавай кого наричаш измамник!
Мерчев ти си последния в списъка който има правото да предлага регламент!!!
Мястото беше Сливек - 6ти национален събор на БНФМ.Ти не дойде.ТОЧКА!
Един метал детектор не се тества само за дълбочина,а и за дискриминация,стабилност бързина...и много други.
Надявам се на тестовете да присъстват повече независими зрители които да предложат различни начини и методи за тестове на машините.
поздрав
Последна промяна: 28 Май 2014 13:54 от yaponetsa.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 13:55 #20436

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
BLISSTOOL писа:
Nexus писа:

- Георги, не се прави на луд, ами отговори на въпроса ми от по-горе. Приемаш ли регламента който съм предложил и ако не защо? Обоснови се! Условията са прости: ти и Владо да участвате с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани модели металдетектори, да ги тествате лично и част от тестовете да бъдат: тест на дълбочината им на детекция на единична монета в средно и високо минерализирана почва, детекция под орудени камъни и скали. Последно предупреждение: Внимавай кого наричаш измамник!
Не приемам регламента ти по няколко причини.
1. В твоя подход има голяма доза субективизъм и възможност за нагласени резултати, каквито си показал в интернета. В моите очи като опитен професионалист тези видео демонстрации са измама.
2. Спора е кой детектор е по-дълбок, не кой може да работи на луната. За мен тестове със всевъзможни камъни, гвоздеи и какви ли не дрънкулки са маркетинг и губене на време и също добра възможност за измама, защото някои детектори реагират на едни камъни други детектори на други. При такива тестове не може да се определи кой в по-добрия детектор а само кой детектор какви щуротии може да прави.
3. Моето предизвикателство е към теб, не към цяла България. Поканата за много участници не е нищо друго освен опит за масова реклама и създаване на условия за по лесна заблуда при демонстрациите. Добре известно е какво става на масови сбирки в България. Шум, суматоха и калабалък. Нямам намерение да ти организирам рекламно представление.
4. Въпреки всичките ти претенции и обидите които надруса по мой адрес, не си квалифициран за организатор на тестове, нито за човек който може да поставя регламент на каквото и да е.

Сега най-важните причини.
Има само два начина да се тестват детектори без да се намесва субективен фактор и без възможност за измама.

Ъглов тест за абсолютна дълбочина.
Ъгловия тест трябва да е двупосочен (двоен) за да се потвърди от две измервания, че дадения детектор наистина хваща предмета. Единия ъглов тест е динамичен при който антената се движи над целта. При динамичния тест има доза субективизъм която се отстранява при статичния тест.
Статичния тест е при който антената се поставя неподвижно над целта в земята и се движи само самата цел през отвора в почвата за да се види къде точно и какво се засича.

Ъгловия тест се провежда по единен критерии на добре подбран експерт по метални детектори, не по пенизите на производителите за да се отстрани техния субективизъм.

Ъгловия тест е моя разработка от 2006 година, като първото му приложение е на соленоводен плаж.

Тест в реално време - такъв при който се загражда терен да речем 20х20 метра и всеки претендент минава и декларира какво е намерил като всеки сигнал се маркира и записва в таблица.Говоря за реални сигнали а не поставени. Реалните сигнали са единствения възможен начин за поставяне на всички детектори при еднакви условия. Кой какво и как ще намери в реалност.

Това и само това са условията при които ще участвам в директни сравнения. Условия които са инженерно изпитани и надеждни.
Също и при тиха и спокойна обстановка, не такава при която се чуват бъзикания и подхвърляния. Затова не съм привърженик на масовите парлами но на контролираните тестове и видео камерите, защото те не лъжат.
Последна промяна: 28 Май 2014 14:24 от Nexus.

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 14:10 #20438

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
kaveiros писа:
Ясно! Първия тактично отказва предложението в "името на Родината" и защото нямало да има наблюдаващи НЛО и присъствие на извънземни цивилизации! Да видим втория защо ще откаже?
Но не се притеснявайте, ние ще продължим да четем, с отворена уста от възхита, глупостите които пълните форума!
Блистул пожелавам ви да пишете в темите си, че сте постигнали два пъти по-големи дълбочини, па ега дойдат извънземните, обещавам до тогава да ви вярваме!
Докторе ако става въпрос за тестове за дълбочина и точна дискриминация, никога няма да кажа не на такива, защото това е за което Нексъс се предлага.
Ако става дума за маркетингови парлами в които вярват различни групи хора нека те си намерят детектори подходящи за техните си разбирания и да ги тестват както намерят за добре.

Ферари дига лесно 300, но не става за коларски пътища, но и никой не го рекламира за там.
Така и ние не рекламираме Нексъс за работа в рудници и по силно уродени места но за дълбочина и точна дискриминация при нормални условия, които са най широко разпространените на планетата.
Устройствата трябва да се тестват според предназначението им а не да им са намират недостатъци че не са съвършенни и не могат всичко.

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 14:25 #20440

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
След приказките които изговорихте ви се дава реален шанс да ги докажете! При отказ, лично като потребител се чувствам имамен, кой е измамник и кой не, го определяте вие! Съберете на 8-ми и правете каквито искате тестове, диагонални, ъглови правоъгълни, хипотенузни ваш проблем! Аз искам да видя и да направя моята неутрална преценка! Иначе сте въздух под налягане! На 8 юни с точност мога да ви кажа, кой е измамник, кой мошеник и кой заблуждава хората! Независимо дали ще дойдете или не!
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, mitko, elmu007, Fastext

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 14:30 #20441

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Владо предложи място което е с лека почва, т.е. място което не би затруднило никой детектор, правете си тестовете там..

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 28 Май 2014 14:54 #20442

• BLISSTOOL
  • BLISSTOOL's Avatar
  • Офлайн
До "администратора": Nexus на няколко пъти ме обвинява в измама. Моля обърни внимание на този въпрос и цензурирай неговите, а не моите коментари, след като се изявяваш като администратор!

Nexus, отново се опитваш да се измъкнеш. Няма да коментирам "гениалните" ти прозрения от предходния ти пост, а минавам директно на въпроса: Ще участваш ли в комплексни паралелни тестове с най-новите и най-добрите си детектори: Nexus Standard MkII и Nexus Credo DDM? Регламента и тестовете които си предложил ме устройват, но няма да са само на ниско минерализиран терен както ти се иска, а и на средно и високо минерализиран! Един от тестовете ще бъде дълбочина на детекция на единична монета, като съм отворен и за всеки друг тест който ти или някой друг предложи.

И нещо си се объркал: спора не е кой детектор е по-дълбок на лека почва, а кой детектор е по-дълбок на повечето терени, включително: ниско, средно и високо минерализирани терени, терени осеяни с камъни и горещи скали. Предполагам вече за всички е ясно, че Nexus металдетектори могат да имат добри показатели само на леки почви, заради резонанса с който се хвалиш, но ако ще правим тестове само на леки почви, и аз, и Владо имаме възможност да приготвим детектори само за въпросните леки почви, пред които по критерий дълбочина на детекция в лека почва, Nexus ще изглежда като допотопна технология. В тази връзка, обърнах внимание че проявявам интерес само към комплексни паралелни тестове на различни терени с най-добрите серийно произвеждани металдетектори от други марки, а не със специално пригодени за целите на теста детектори.

Нека някой се наеме да състави описание и регламент на тестовете които Nexus го устройват и ме уведомете когато сте готови! Включете в регламента следните две напълно справедливи условия:

/1/ Nexus да участва с най-новите и най-добрите си детектори: Nexus Standard MkII и Nexus Credo DDM;

/2/ Тестовете да са на: ниско, средно и високоминерализирани терени.
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат