Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Неодимов магнитТова е

Неодимов магнитТова е 05 Юли 2015 17:50 #32278

• Радо ВТ
  • Радо ВТ's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 374
Това е един сравнително нов клон на металдетектинга. За начало на търсенето с неодимов магнит е приета 2006та год. НМ е изкуствено създаден магнит от три метала, неодим, бор и желязо. Той работи от минус 50 до плюс 50 градуса и се разрушава при нагряване над 80 по Целзий.Също е много крехък и не търпи разпробиване. Този магнит трябва да се пази от деца защото привличането е много силно и ако пръстите са там ,има вероятност да получат удар. Задължително е да не се доближава до хора с пейс мейкър-изкуствена клапа на сърцето, защото ще ги убие като го спре. За 10 години експлоатация магнитът ще загуби до 2% от силата си. Разбира се влияе на водомери, електромери, телефони, магнитни карти. Пин пойнтера ми се обърква от 120см. Практичното му приложение е доста голямо, реки, морета, кладенци, язовири, вирове а в криминалистиката и в нужници за доказателства. Имаме шансове да видим доста неща от които някои хора са се освободили. Ако намерим пистолет или пушка което е възможно, трябва да се звънне на 112. Прибирането на такова нещо, поне за мен е с вредни последици. Магнитите се продават със сертификат на опъване. Моят е 300кгр .Но това са лабораторни измервания. На практика е друго-по слаб е. Влияе му доколко е ръждив предмета и с коя страна е хванат предмета, защото магнитите са едностранни и двустранни. По малките предмети се отлепят по лесно. Принципът на работа е прост. Към магнита ако е руски се завива болт с ухо- рим болт за него завързвате алпинистко въже 6мм 35-40метра по 30 ст метъра и хвърляте във водоеми. Ако неодима вие Kитайски или Германски ще трябва да му правите железен калъф с болт и гайка с контра. Магнитите от 150 до 600кгр се водят за професионални 800 kgr са четвъртити и не се управляват лесно. Има и някои тънкости които ще споделя с Вас по-нататък при интерес. Успях да купя моят за 80лв стори ми се разумно, Предполагам че цените му няма да вървят нагоре. Предлагане има пари няма.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros, Valentinian-2

Неодимов магнитТова е 05 Юли 2015 18:05 #32279

• vanbg
  • vanbg's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 119
С какви размери е магнита.
Аз имам няколко размера - като най много използвам размера 20х20х10 с дупка по средата 5 мм.
Мойте са от Холандия.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

Неодимов магнитТова е 05 Юли 2015 19:17 #32282

• Радо ВТ
  • Радо ВТ's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
С дупката по средата е по добрият избор, защото залепя на цяла пощ. Моят е Германски ,кръгъл, 80мм на 10mm Това са 50 кв см.Те нямат дупки и приспособлението за хвърляне и дърпане е отстрани.12мм анкърен болт. Когато го правих и представа си нямах кое е правилно и кое не. Сега вече го броя го за минус, защото приплъзва.Това поне може да се коригира Ако сега трябваше да купувам щях да избера 400 или500кгрс дупка в средата . Мисля, че можеш да затвориш твоите в някаква желязна кутия заедно. Ще направят по голяма площ като квадратни см.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros

Неодимов магнитТова е 06 Юли 2015 15:38 #32305

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6690
Това е най-удачно

Самият магнит е 55мм. Пробвал съм го на сухо с 30 кг. и ги вдига. Купих го от немски сайт преди 6-7 год. за около 50 лв. с доставката
Снимката е 826 кб и не иска да се качи.. angry Май пак има проблем със сайта
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Последна промяна: 06 Юли 2015 15:48 от mitko.

Неодимов магнитТова е 07 Юли 2015 20:08 #32365

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
No eBay APP ID défined in Kunena configurationОт къде ги купувате тези магнити? Гледам, че са доста скъпи

Неодимов магнитТова е 07 Юли 2015 20:35 #32368

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410

Неодимов магнит 08 Юли 2015 07:02 #32370

• Радо ВТ
  • Радо ВТ's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Магнетинга го слагам в графа хоби. Там инвестиция рядко се връща. Но тръпката е велика. По нищо не отстъпва на МД. Пък и лятно време във вътрешността местата за металотърсач не са много. Отново Ви приканвам, да се пазарите! Този който продава магнита, знае че не е толкова силен колкото е рекламата му. Вие досега не го знаехте-сега вече не ви е простено да се излъжете. Не купувайте НМ без сертификат и по слаб от 300кгр! Не се презапасявайте с по дебело от 5-6мм въже защото пречи на хвърлянето! Алпинистко въже 6мм издържа 600кгр по сертификат. При изтегляне не го намотавайте на ръка. Трябва да се пуска свободно до брега, на чисто от треви и клечки място. В противен случай се оплита и въжето хвръква както е омотано. Впрочем това е и начина да си загубите магнита. Другия е ако не му сложите контра гайка на халката. Митко, ако ще правиш приспособление на купения вече магнит мисли го така, че да има една открита страна която да се влачи по дъното.Забелязах че силата на НМ не е в далечното привличане а в залепването. Почти като при МД. Трябва да минеш отгоре му или много близко до предмета. За по голям предмет около 10 см.Магнита се освобождава като се плъзга до края на предмета Там не е толкова упорит. Този съвет който дадох на колегата Ванбг е единствения възможен, но е за неговия случай. При теб е друго.И последно. С това приключение трябва предварително да сте готови за екстремни срещи с това което ще видите от другия край на въжето, и най важно-да реагирате разумно.
Последна промяна: 08 Юли 2015 07:05 от Радо ВТ. Причина: wrong
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros

Неодимов магнитТова е 08 Юли 2015 09:14 #32373

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
До колкото разбирам предлагаш магнита да е от този тип:

Има и такъв с врътка и отстрани.. Каква е разликата?

Неодимов магнитТова е 08 Юли 2015 11:09 #32375

• Радо ВТ
  • Радо ВТ's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Да, това е. Двата със силиконовите пръстени са двустранни. Този рим-болт трябва да се завари за ухото, за да стане едно цяло и трябва да се завие още една гайка до тази която виждаш. Две гайки се законтрят когато са една до друга, в основата на магнита. Използвам страничния болт защото нямам среден. Там където очаквам каменисто дъно или корени, е за предпочитане страничния а в язовири и кладенци средния. При болта в средата залепването е по силно.Препоръчително е за тези до 150 килограма. Този който виждам, не би трябвало да го сбърка особено откъде е въжето. Все пак е 600кгр. Когато дърпаш, винаги се чувства на ръката каква тежест си хванал. Също като рибарите които усещат по влакното кога е клъвнала рибата. 150-200грама се усещат че са на магнита. Това което още не зная е, защо и как Руснаците го използват за добиване на злато? gold-nugget Да не би тези дребни боклуци които чистя да се окажат полезния метал? Наберете в гугъл ДВУСТОРОННы НЕОДИМОВы МАГНИТ Интересно четиво. Докторе, този магнит трябва да има още една лепенка,-пази от цигани, че отиде ни лебеца.

Неодимов магнитТова е 04 Авг 2015 14:40 #32861

• Valentinian-2
  • Valentinian-2's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Treasure_hunter
  • Получени благодарности 69
Здравейте и аз също съм привлечен от ефективността на неодимовите магнити. Преди време си купих такъв: www.supermagnete.de/eng/eyelet-magnets/p...nickel-plated_OTN-32
Не щеш ли обаче се получи фал, при едно от излизанията ми с него на "лов" неволно го изпуснах във един речен вир, барабар с въжето което беше на него :( Така или иначе, минаха 3 мес. почти от тогава и още ми е кофти като знам,че го чаках 10 дни с поръчката по интернет. Ако някой има също неодимов магнит който е по-голям и по-мощен, дали би искал да ми съдейства за изваждането на моя от вира? Аз съм сигурен, че той си е все още там на дъното и сигурно вече е хванал корозия, но знам че е там.
Do more of what makes you happy!
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Неодимов магнитТова е 04 Авг 2015 14:49 #32862

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Valentinian-2 писа:
Здравейте и аз също съм привлечен от ефективността на неодимовите магнити. Преди време си купих такъв: www.supermagnete.de/eng/eyelet-magnets/p...nickel-plated_OTN-32
Не щеш ли обаче се получи фал, при едно от излизанията ми с него на "лов" неволно го изпуснах във един речен вир, барабар с въжето което беше на него :( Така или иначе, минаха 3 мес. почти от тогава и още ми е кофти като знам,че го чаках 10 дни с поръчката по интернет. Ако някой има също неодимов магнит който е по-голям и по-мощен, дали би искал да ми съдейства за изваждането на моя от вира? Аз съм сигурен, че той си е все още там на дъното и сигурно вече е хванал корозия, но знам че е там.

Колега това магнитче не е ли слабичко ?

Неодимов магнитТова е 04 Авг 2015 14:54 #32863

• vanbg
  • vanbg's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 119
До Valentinian-2
Какъв ти е проблема , не разбирам ? Връзваш на едно въже някакво желязо и го хвърляш в гьола и магнита ще се хване за желязото и го вадиш.
Последна промяна: 04 Авг 2015 15:01 от vanbg.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Неодимов магнитТова е 04 Авг 2015 20:47 #32877

• Valentinian-2
  • Valentinian-2's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Treasure_hunter
  • Получени благодарности 69
Проблема е че гьола е голям и дълбок колега, не си мисли че не съм се сетил и не съм пробвал и с желязо и със лопата даже. не мога да го лепна. мислил съм си за гмуркане но местни хора който живеят в този край ме предупредиха че е опасно защото водата се завихря отдолу и прави някакви водовъртежи. Преди време там е имало и случай с удавяне!
Do more of what makes you happy!

Неодимов магнитТова е 05 Авг 2015 14:05 #32882

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн

Неодимов магнитТова е 14 Мар 2017 22:35 #53362

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros, cat
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат