Slavitoooo писа:
Nesho писа:
Брилянтен пост колега само не разбрах , като оправим закона спокойно да търсим
извън археологичните обекти (като се има на предвид ,че и сега няма такава забрана )
какво правим след , като намерим монета от по - старичките ?
Колега поста ми далеч не е брилянтен и няма смисъл от ирония. Значи мисълта ми е следната и тя е. Разрешавайки се само и единственно металдетектинга в България и обозначените за това територии. Първо обикновенния търсач (а не колекционер или търговец) получава дългоочакваното си разрешение да практикува любимото си хоби съгластно закона без рестрикции. И второ разрешавайки напърво време само металдетектинга (което мен лично ме интересува най–много) не нарушаваме или по точно не пречим на първо време на лобистки интереси (знаем всички на кои). С риск да се повторя(е то май че се повтарям

) ще цитирам част от моя пост в отговор на elmu007 по горе в темата. цитирам--Но ние любителите на металдетектинга не можем да чакаме в крайна сметка да се изчистят всички кусури на държавата за да можем да практикуваме свободно хобито си. Длъжни сме да се нагаждаме понякога към опорочения отдавна държавен апарат иначе сме обречени да не практикуваме свободно хобито си още с години. Slavitooo заначи отностно отговор на твоя въпрос --какво правим след, като намерим монета от по -старичките--

отговора ми е следния-- Правим същото което сме правили и досега--Спазваме закона

послепис---Ако трябва да отговоря на въпроса сериозно и извън шегата обаче ще кажа--Аз лично си имам професия и бизнес които ми носят достатъчно доходи необходими ми да живея (не богато) но нормално винаги съм разглеждал металдетектинга като хоби и нищо повече от хоби а не като интерестно носещо емоции доходоностно занимание. Готов съм да работя с археолози ако е необходимо стига да ме третират като личност в заниманието си допринасящ за обогатяването на Българската история.