Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Сигнал в дупка

Сигнал в дупка 01 Сеп 2016 21:42 #45280

• stefanrk
  • stefanrk's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 30
Днес при поредната ми разходка detecting улових чист сигнал ( в момента съм гм 4 със сев сонда 25х30 ) мястото е изорано и заравнено сигнала беше според мен на 10 15 см но уви копах до 60 см а сигнала си седи същият че съм новобранец такъв съм но имам малко опит вече около 100 часа с тази машинка та мисълта ми бе да попитам (знам че сондата ми не е от най точно локализиращите) възможно ли е някъде по страните на дупката ми която стана поне 40 на 40 и 60 дълбока да е имало нещо и да ми отразява някъкси сигналът та да ме заблуждава. Знам че пиичпоинтерите са за това ама са ми скъпички. Батерията ми е заредена камъните не свирят не е уродено....просто споделете ако някой знае нещо по въпроса ...
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Сигнал в дупка 01 Сеп 2016 21:53 #45281

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Трябваше, да разшириш малко дупката, понякога на ръждивите железа им измества центъра. Копаеш настрани, докато го изкараш.
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb

Сигнал в дупка 01 Сеп 2016 21:58 #45283

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
  • Получени благодарности 1979
В такава голяма дупка трябва да можеш да вкараш антената и да прослушаш стените. Ако махаш само отгоре, възможно е да се проявява дупков ефект, особено ако почвата е по влажна.

Сигнал в дупка 01 Сеп 2016 22:31 #45287

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • На линия
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6771
ГМ 4 има дупков ефект ако има минерализация , ти казваш че няма ама от къде може да си сигурен , няколко пъти съм имал подобен случай на средна минерализация колега хваща сигнал окопава се , викаме и мен да помахам стигаме на 50-60 см и широка дупка е-трака не дава нищо през цялото време и заравяме и заминаваме :) . Дори и Славито и Евгени знаят за един такъв случай на една разходка по време на крайморския събор :lol:

Сигнал в дупка 01 Сеп 2016 23:08 #45289

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Гледам колегата от Аитос ,в раиона има доста орудяване посока Руен по бива ,но може и да е някои хидрант .
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...

Сигнал в дупка 01 Сеп 2016 23:27 #45290

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • На линия
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6771
comander писа:
Гледам колегата от Аитос ,в раиона има доста орудяване посока Руен по бива ,но може и да е някои хидрант .
Така е ама ако е хванал към Малка поляна , Съдиево или Българово там вече работата е друга
Следните потребители изказаха благодарности: comander

Сигнал в дупка 02 Сеп 2016 02:16 #45297

• Djenko
  • Djenko's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 405
djendaka писа:
ГМ 4 има дупков ефект ако има минерализация , ти казваш че няма ама от къде може да си сигурен , няколко пъти съм имал подобен случай на средна минерализация колега хваща сигнал окопава се , викаме и мен да помахам стигаме на 50-60 см и широка дупка е-трака не дава нищо през цялото време и заравяме и заминаваме :) . Дори и Славито и Евгени знаят за един такъв случай на една разходка по време на крайморския събор :lol:
Така е.От земния баланс е.От тогава,ползвах само автоматичен.Имам хубави спомени с ГМ4,и не само аз :)

Сигнал в дупка 02 Сеп 2016 07:30 #45299

• stefanrk
  • stefanrk's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
В повечето случай съм на автоматичен баланс само в гората я издувам на ръчен че е по чисто вярно че имаше влага в дупката но не мкопаешек повече че две пришки ми излязоха от тая дупка при подобен случай на 50см изкарах парче от плуг 25 на 10см ама голямо черно си ми го дава като цветно малко по дълъг е сигнала но пусто любопитство трябва да се копне май ми трябват още доста часове да се срастна с машинката и благодаря за отговорите макар че долавям малко сарказъм в думите на Djenko за хубавите му спомени с гм 4-ката е успех на всички МД маняци
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb

Сигнал в дупка 02 Сеп 2016 08:03 #45300

• pitbuls
  • pitbuls's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 231
Когато почвах да се чудя с маската що става голяма дупката а сигнала не излиза я грундирах наново.до самата дупка и сигнала изчезваше.

Сигнал в дупка 02 Сеп 2016 08:38 #45301

• stefanrk
  • stefanrk's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Това го направих няколко пъти нямаше ефект явно съм объркал минерализацията с оруденото понеже на това място бях за първи път а нямам толкова опит на минерализирани почви и ме заблуди на уроденото си знам там и камъните свирят

Сигнал в дупка 02 Сеп 2016 10:58 #45302

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Той бат Женко не е саркастичен, тъй че може да му вярваш!
Аз от всички машинки, дето съм имал, до сега, все хубави спомени съм имал. Само от ГПХса не, щото се прибирах пребит, като куче и хубавите спомени ми се губят...
Последна промяна: 02 Сеп 2016 11:01 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, mitko, cat, Djenko

Сигнал в дупка 02 Сеп 2016 11:48 #45303

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
след като си казал А,трябва да кажеш и Б .Напъни се малко и си вземи пинпойнтер,за предпочитане е черен гарет,но оригинал,вървят около 150лв,втора ръка ЯПОНЕЦА продава такъв.Много по лесно ще се ориентираш къде е сигнала и няма да сееш и ровиш с голи ръце,което не е хигиенично пич и няма да имаш описания проблем ,а и по звука ще знаеш ,колко см има до сигнала.
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb, mitko, bobo
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат