Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
 • Страница:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 8

ТЕМА: Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 18:05 #24390

 • Slavitoooo
 • Slavitoooo's Avatar
 • Офлайн
 • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
 • Мнения: 12696
 • Получени благодарности 12233
Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават
www.focus-news.net/opinion/2014/10/29/30...-se-uvelichavat.html
Главен инспектор Ангел Папалезов, началник на сектор „Културно-исторически ценности” при Главна дирекция „Национална полиция” в интервю за Агенция „Фокус”


Фокус: Господин Папалезов, увеличават ли се иманярските набези и какъв е броят на задържаните иманяри от началото на годината досега?
Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават и това се дължи на икономическата и социалната криза в момента в държавата. Иманярски набези се наблюдават най-вече в слабите икономически региони на страната като Северозападна и Източна България, където заетостта сред населението е много слаба. Така че тази част от населението, живуща в тези региони разчита единствено на иманярските разкопки, за да придобие някакви средства. Държавата и МВР не трябва да толерират тази дейност на безработното население, тъй като се губи една голяма част от ресурса на държавата като културно-историческо наследство и като ресурс за бъдещо развитие на тези региони. Последната година се наблюдава увеличаване броя на задържаните иманяри, като „Охранителна полиция” и „Криминална полиция” работят много по-усърдно за наблюдаване на рисковите археологически обекти на местата, където са концентрирани иманярските набези. Поради тази причина, от началото на годината са задържани над 70 лица при археологически разкопки, което е в резултат на добрите действия на областните дирекции и на взаимодействието им с местната власт по наблюдения на рискови археологически обекти на територията на страната. Трябва да се отбележи, че една голяма част от тези лица сключват споразумения с Прокуратурата за условни наказания, по което се постига много добра превенция сред населението, благодарение на доброто законодателство и добре събраните доказателства при тяхното задържане. Това донякъде се дължи и на увеличената охрана на археологическите обекти, на задължението, което се поема от археолозите за осигуряване на охрана при археологическите разкопки.
Фокус: Унищожават ли се експонати при тези иманярски набези?
Ангел Папалезов: Да, за съжаление, при иманярските набези по някой път, за да се намерят 5 или 10 монети, се унищожава цял археологически пласт от иманярите и по този начин се губи историческата следа и възможностите за възстановяване на историята и фактологията върху археологически обект. Това е и един от най-големите спорове с нумизматите и колекционерите в България, че не трябва да се освобождава търговията с антични монети, защото за придобиването им в резултат на тази дейност се унищожават много археологически обекти и след това не могат да се възстановят по никакъв начин археологическите структури. България като една от страните в Европа с богато културно наследство ведно с Гърция, Турция и Испания е приела рестриктивно законодателство относно режима на търсене и търговия с нумизматичен материал поради това, че е осъзнала вредата от дейността на иманярите, тъй като те с тяхната дейност разрушават археологическите пластове за често незначителни предмети. Например за неколкостотин трудно продаваеми антични монети, иманярите разорават в 1 метър дълбочина антични селища и некрополи, които на практика са невъзстановими от археолозите.
Фокус: Тогава какви са наказанията, които се предвиждат от закона?
Ангел Папалезов: Наказанията, които се предвиждат за иманярство в България се увеличиха след 2009 година, когато се прие новият Закон за културното наследство и се направиха и поправки в Наказателния кодекс. По този начин наказанията се увеличиха до 6 години затвор за иманярство, а също така се предвиждат и увеличени наказания за незаконни сделки с археологически предмети, което има много добра превенция сред криминалния контингент, който се занимава с този род престъпления. Другият добър ефект е, че след като тези престъпления станаха „тежки”, т.е. наказанията са над 5 години, самите разследващи органи им обръщат много повече внимание отколкото преди промяната в Закона за културното наследство и НК.
Фокус: Какъв е броят на откраднатите антики от музеите и каква част от тях се връщат?
Ангел Папалезов: За съжаление, през тази година имаме увеличение на броя на кражбите от музеи. Една част от тях станаха и медийно известни с кражбата от Шипка, от разградския музей, от къщата-музей на Христо Ботев в Карлово. При тези кражби се откраднаха няколко стотин предмета, които и до момента не са установени като местонахождение. Това показва няколко слабости – в дейността на самите музеи по тяхното инвентаризиране и документиране, както и се доказва слабостта в охраната на самите културни обекти. Поради тази причина, имах няколко срещи с ръководството на Министерството на културата и дадох мнение, че трябва да се сформират и засили дейността на съвместни екипи, които да се сформират между МВР и инспектори от Министерството на културата по охранително обследване на музеи, галерии и въобще на обекти, в които има голямо съдържание на културни ценности. Срещнахме разбиране и от края на тази година се започва такава дейност на съвместни екипи, които ще се сформират между двете министерства. Тук трябва да кажем и това, че има една идея на един предишен екип на Вежди Рашидов и Тодор Чобанов като ръководство на Министерство на културата за създаването на така наречена „Културна полиция”, която е интересно да се отбележи след това бе продължена и при Стоянович и Кърстева. Рядко срещан феномен в българската политика на съгласие и премственост. Това е на едно звено от служители на МВР, които да са в полза както на МВР, така и на Министерство на културата по мониторинг на културни институции, охрана на археологически обекти, да се водят разследвания на престъпления, свързани с културно наследство на територията на България. Това звено, което ще е формално в МВР, но ще е съподчинено по някакъв начин и на министъра на културата, ще може да се възползва от ресурси на Министерство на културата, от помощта на техните инспекторати и на експертната помощ на националните музеи и галерии. Ще осъществява дейност както по разследване на досъдебни производства и оперативни сигнали, така и ще бъде ангажирано с проверки на музейни институции и археологически разкопки, проверка по увреждания на недвижимо културно наследство в архитектурни и археологически резервати. По този начин това ще бъде усвояване на една много добра практика, която вече в няколко европейски страни е широко застъпена като Италия, Франция, Испания. В Италия например звеното на МВР е изцяло отдадено на Министерство на културата с 16 регионални звена. Във Франция пък са приели, че пет служители на МВР са постоянно командировани в Министерство на културата за помощ към инспектората. Мисля, че в България може да се развие тази идея много по-добре. Има големи възможности и ще постигнем много добри резултати в опазването на културното наследство. Остава да видим кое правителство ще завърши с конкретни действия тази добра идея и ще берем плодовете й.
Фокус: Можете ли да кажете според Вас кой иманярски набез би останал в историята?
Ангел Папалезов: За съжаление, в България много от иманярските набези могат да служат като класически примери за цяла Европа и цял свят, където добре осигурени иманярски групи работят на територията на могилни некрополи и археологически резервати. Има няколко иманярски набеза, които са доста характерни. Преди десетина дни на праисторическото светилище Белинташ в близост до Асеновград бяха задържани 7 иманяри, които известно време копаеха в района на това светилище. Много интересно беше, че тази група се ръководеше от християнски свещеник, като в нея участваха и няколко българо-мохамедани. За мен се оказа много показателно, че българите сме много сплотени при общи идеи и интереси, но за съжаление в конкретния случай от престъпен замисъл - като имаме обща цел, вярата не е фактор, който може да ни раздели. Разликата в последно време при иманярите и тяхната дейност е, че се опитват да станат все по-известни сред обществото.

Регистрира се Българска Федерация по Металдетектинг, която се опитва дори да развива законови инициативи и официално да променя законодателството на Република България, като по този начин узаконят иманярството. Дори правят публични събирания на известни места в центъра на областни градове или в близост до големи археологически обекти, където провеждат семинари по обучения и търсене с металдетектори. Смятам, че държавата не трябва толерира това, както например изтече по медиите, че един свещеник от видинско прави публичен водосвет на иманярите и техните металотърсачи за едно по-добро търсене и по-голям успех при тяхната дейност. Не мисля, че църквата или обществото трябва да я подкрепят, така че МВР и Прокуратурата трябва да положат всички усилия, за да прекратят дейността на тази федерация.
Желанието на федерацията за изява и законови инициативи се материализира в участието им на последните избори. Българската Федерация по Металдетектинг сключи споразумение с една от политическите партии, която се беше явила на изборите за партийно представяне и вкара членове на федерацията в изборните листи на тази партия, като по този начин се опитаха дори да влязат в парламента. Това смятам, че трябва да се постави на сериозно обсъждане и рестрикции.
Люба АЛЕКСИЕВА
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, elmu007

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 18:19 #24391

 • Avrelian
 • Avrelian's Avatar
 • Офлайн
 • Не е член на БНФМ
 • Мнения: 166
 • Получени благодарности 111
Нямам думи колеги, за съжаление нищо добро не ни очаква.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 18:35 #24393

 • Mila
 • Mila's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 865
 • Получени благодарности 2929
Отново Ангел Папалезов сам си е писал въпросите и си е отговарял на себе си в Агенция Фокус. Разбира се, интервюто, което е взел сам от себе си, е платена публикация, но новинарската агенция няма да си признаят.

Папалезовците май нещо са уплашени, след като свързват попа от Белинташ с участието на БНФМ в изборите. Само че, уважаеми, БНФМ е законно регистрирана организация и не можеш да нарушиш правата й, дадени в Конституцията на Република България.

Не само, че ще продължим да участваме в избори и законодателни инициативи, но и ще се погрижим да излязат наяве много нелицеприятни факти за "борещите" се с иманярството в България. Ще се погрижим това да се чуе, коментира и разбере и извън България.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, kaveiros, valchan_gb, mitko, emoxristov, Nesho, elmu007, yon, Христов

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 18:40 #24394

 • Nesho
 • Nesho's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 4142
 • Получени благодарности 3410
Slavitoooo писа:
Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават
www.focus-news.net/opinion/2014/10/29/30...-se-uvelichavat.html
Ангел Папалезов: Да, за съжаление, при иманярските набези по някой път, за да се намерят 5 или 10 монети, се унищожава цял археологически пласт от иманярите и по този начин се губи историческата следа и възможностите за възстановяване на историята и фактологията върху археологически обект. Това е и един от най-големите спорове с нумизматите и колекционерите в България, че не трябва да се освобождава търговията с антични монети, защото за придобиването им в резултат на тази дейност се унищожават много археологически обекти и след това не могат да се възстановят по никакъв начин археологическите структури
България като една от страните в Европа с богато културно наследство ведно с Гърция, Турция и Испания е приела рестриктивно законодателство относно режима на търсене и търговия с нумизматичен материал поради това, че е осъзнала вредата от дейността на иманярите, тъй като те с тяхната дейност разрушават археологическите пластове за често незначителни предмети. Например за неколкостотин трудно продаваеми антични монети, иманярите разорават в 1 метър дълбочина антични селища и некрополи, които на практика са невъзстановими от археолозите.


Ми щом проблема не е толкова в това че някой ще намери няколко незначителни монетки а с тяхното търсене и намиране да не се нарушават античните пластове тракторите що орат навсякъде. След като цялата територия на България все още се разглежда като един голям арх. обект те разоравайки и реголвайки нивите не нарушават ли античните пластове. Аз също съм против иманярите които разкопават арх. обекти но каква вреда може да нанася един търсач търкащ във нива далече от арх, обекти спрямо един реголващ във близост трактор. Защо се поставят под общ знаменател търсачи и иманяри.

Щом като хора на неговото пложение си позволяват да казват че всички хора занимаващи се металдетектинг в България са иманяри и Федерацията се явява като техен ментор, закрилник и начин да се озакони престъпната им дейност не е лошо да заиграват вече жалбите пред Евросъюза.
Последна промяна: 29 Окт 2014 18:45 от Nesho.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, djendaka, jordan_nenov, kaveiros, mitko, emoxristov, elmu007, cat, yon

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 18:48 #24395

 • Христов
 • Христов's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 63
 • Получени благодарности 167
Това е призив, от пазител на закона, за ''рестрикции'' срещу законни действия !?! :blink:
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, kaveiros, mitko, emoxristov, elmu007

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 19:00 #24396

 • kaveiros
 • kaveiros's Avatar
 • На линия
 • - Член на БНФМ -
 • Лош и дебел
 • Мнения: 10405
 • Получени благодарности 11077
Поредната подлога на иманярската мафия, в опит да оплюе единствената организация в България, която наистина има за цел, опазването българското културното наследство!
Последна промяна: 29 Окт 2014 19:01 от kaveiros.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, skita6t, djendaka, valchan_gb, mitko, Nesho, elmu007, boss_72

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 19:18 #24397

 • cat
 • cat's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 912
 • Получени благодарности 1881
Nesho писа:
Slavitoooo писа:
Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават
www.focus-news.net/opinion/2014/10/29/30...-se-uvelichavat.html
Ангел Папалезов: Да, за съжаление, при иманярските набези по някой път, за да се намерят 5 или 10 монети, се унищожава цял археологически пласт от иманярите и по този начин се губи историческата следа и възможностите за възстановяване на историята и фактологията върху археологически обект. Това е и един от най-големите спорове с нумизматите и колекционерите в България, че не трябва да се освобождава търговията с антични монети, защото за придобиването им в резултат на тази дейност се унищожават много археологически обекти и след това не могат да се възстановят по никакъв начин археологическите структури
България като една от страните в Европа с богато културно наследство ведно с Гърция, Турция и Испания е приела рестриктивно законодателство относно режима на търсене и търговия с нумизматичен материал поради това, че е осъзнала вредата от дейността на иманярите, тъй като те с тяхната дейност разрушават археологическите пластове за често незначителни предмети. Например за неколкостотин трудно продаваеми антични монети, иманярите разорават в 1 метър дълбочина антични селища и некрополи, които на практика са невъзстановими от археолозите.


Ми щом проблема не е толкова в това че някой ще намери няколко незначителни монетки а с тяхното търсене и намиране да не се нарушават античните пластове тракторите що орат навсякъде. След като цялата територия на България все още се разглежда като един голям арх. обект те разоравайки и реголвайки нивите не нарушават ли античните пластове. Аз също съм против иманярите които разкопават арх. обекти но каква вреда може да нанася един търсач търкащ във нива далече от арх, обекти спрямо един реголващ във близост трактор. Защо се поставят под общ знаменател търсачи и иманяри.

Щом като хора на неговото пложение си позволяват да казват че всички хора занимаващи се металдетектинг в България са иманяри и Федерацията се явява като техен ментор, закрилник и начин да се озакони престъпната им дейност не е лошо да заиграват вече жалбите пред Евросъюза.

Нешо прав си на 100% за тракторите обаче ако ги спрат няма да има реколта и ще има бунтове и пострадали политици , за истинските иманяри ко да кажа трудни са за хващане,и оставаме ние най лесните . Като хванат 1 търсач всички са доволни полиция съд и прокуратура очитат дейност,за журналята има хляб,за народа сеир за политиците тема за хвърляне на прах в очите на народа и отвличане на вниманието от истинските проблеми .
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, kaveiros, mitko, Nesho, elmu007, miro1113

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 19:19 #24398

 • Nesho
 • Nesho's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 4142
 • Получени благодарности 3410
Slavitoooo писа:
Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават
www.focus-news.net/opinion/2014/10/29/30...-se-uvelichavat.html
Главен инспектор Ангел Папалезов, началник на сектор „Културно-исторически ценности” при Главна дирекция „Национална полиция” в интервю за Агенция „Фокус”


Фокус: Господин Папалезов, увеличават ли се иманярските набези и какъв е броят на задържаните иманяри от началото на годината досега?

И тъй и тъй все черпим опит и са ни за пример държави и икономики като САЩ и Великобритания чудя се идвало ли му е на акъла на господин главен инспектора да обмени опит с тамощните си колеги и да ги запита--Абе колеги вие как се справяте с набезите на иманярите във вашите държави. Каква е бройката на заловените иманяри при вас от началото на годината досега. :P
Последна промяна: 29 Окт 2014 19:23 от Nesho.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, kaveiros, mitko, elmu007

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 19:27 #24400

 • kaveiros
 • kaveiros's Avatar
 • На линия
 • - Член на БНФМ -
 • Лош и дебел
 • Мнения: 10405
 • Получени благодарности 11077
Нешо, да не мислиш, че на тоя корумпиран милиционер, не му е ясна ситуацията?
Опитва се да си заслужи мизата мизерника!
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, mitko, Nesho, elmu007, miro1113

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 19:36 #24401

 • Mila
 • Mila's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 865
 • Получени благодарности 2929
Хем се увеличили иманярските набези, хем рестриктивния закон от 2009 дал положителни резултати. Някъде четох, че освен Правителствена болница в България трябва да се направи Правителствена лудница.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, mitko, Nesho, elmu007

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 19:45 #24402

 • skita6t
 • skita6t's Avatar
 • Офлайн
 • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
 • Мнения: 618
 • Получени благодарности 2471
Тия не изпитвaт тъкaвa злобa към източилите КТБ кaкто към федерaциятa имa нещо гнило в товa
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, mitko, Nesho, elmu007, Христов

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 19:58 #24403

 • mitko
 • mitko's Avatar
 • Офлайн
 • Член на УС на БНФМ
 • Мнения: 2226
 • Получени благодарности 5328
Е мисля вече, че този път има материал за дело. Е то бива търпимост, ама всичко си има граници. Тоя живее още в комунизма. Не, че не е. От такива тъпанари, затова сме на това дередже.
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Nesho, elmu007, yon

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 20:03 #24404

 • Slavitoooo
 • Slavitoooo's Avatar
 • Офлайн
 • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
 • Мнения: 12696
 • Получени благодарности 12233
skita6t писа:
Тия не изпитвaт тъкaвa злобa към източилите КТБ кaкто към федерaциятa имa нещо гнило в товa
Като отвори приказка за банката КТБ
- познайте защо никой първо не търси виновниците за въпросните 4 милиарда и 200 милиона за да върнат парите ?
- познайте защо Искров се опитва да прехвърли топката на политиците , като по закон нещата свързани с банките се решават от БНБ.
- и последно познайте кой народ е най - богатият и платежоспособен в света и ще плати , като едното нищо тия 4 милиарда и 200 милиона ?

всички знаем отговорите на въпросите защото всичките тия игри на управляващата ни мафия ни разсипа държавата , доведе народа не до просешка тояга , а до физическо унищожение ( геноцид )
Най - малко тука ме интересува някакъв си тъп милиционер един от слугите на мафията .

Не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава !

Докато не се хванем да си управим държавата ще си оплакваме само по форумите пък форумите ще се множат множат оплаквачите също .
Последна промяна: 29 Окт 2014 20:07 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: lyubo, Nesho, elmu007, Христов

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 20:18 #24405

 • Христов
 • Христов's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 63
 • Получени благодарности 167
Според мен ще има опит да се ''оздрави' КТБ за сметка на държавата докато свои хора си дръпнат мангизите а след това и потоп...
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, elmu007

Ангел Папалезов: Иманярските набези в страната се увеличават 29 Окт 2014 20:22 #24406

 • Христов
 • Христов's Avatar
 • Офлайн
 • - Член на БНФМ -
 • Мнения: 63
 • Получени благодарности 167
Ето имената на българските политици, които ще изгорят с милиони в КТБ!

Списъкът е изключително любопитен!

Вижте го!

•Сергей Станишев и Моника Станишева. Имат влогове за общо 7 милиона лева.

•Емел Етем – бивша министърка и кадър на ДПС – 2.5 милиона лева.

•Веселин Пенев – депутат от ДПС – 1.1 милиона лева.

•Митхат Метин – депутат от ДПС – 700 000 лева.

•Ахмед Доган – на свое име има 880 000 лева.

•Отново Ахмед Доган – чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в „Булгартабак”, „Техномаркет” и др. – 50 милиона лева!

•Иван Костов – на свое име и на името на своето семейство – влогове над 1 милион лева.

•Стоян Александров, бивш министър и финансист – 1 милион лева.

•Нигяр Джафер, депутат от ДПС.

•Янко Янков, депутат от ДПС.

•Георги Първанов, бивш президент на България – 80 милиона лева.

•Александър Сталийски, син на бившия военен министър Александър Сталийски – 20 милиона лева.

•Жената на Александър Сталийски-син – 10 милиона лева.

•Вежди Рашидов, бивш министър на културата – 2.6 милиона лева. Него го оставяме на последно място с уточнението, че парите му не са крадени, а са спечелени с честен труд.

ОЧАКВАЙТЕ - СПИСЪКЪТ НА ПОЛУЧИЛИТЕ КРЕДИТИ от КТБ! ИМЕНА И ФИРМИ, ТЕГЛИЛИ ЗАЕМИ от МИЛИОНИ, КОИТО са СПРЕЛИ ДА ОБСЛУЖВАТ И НЕ ИСКАТ ДА ВРЪЩАТ!
zahariada.blog.bg/novini/2014/10/29/bylg...tainiia-spis.1308999
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, valchan_gb, mitko, Nesho, elmu007, miro1113
 • Страница:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 8
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898