Писмо до БНФМ от Маргарет Шеланг - Личен асистент на президента Келико Метал Детекторс, САЩ

on Posted in Новини и събития. Посещения: 1509

Уважаеми Илия:

Благодаря много за Вашето писмо. Посетих България и знам колко история притежавате в сравнение със САЩ. Вашата страна е красива.

Нашата страна е интересна дотолкова доколкото ние сме като 50 държави, наречени щати. Всички щати имат различни закони, с изключение на Федералното правителство, и някой от тези закони се отнасят към металдетектинга. Това, което е общо между тях е, че металдетекторът не трябва да бъде регистриран при някой друг освен производителя и то само заради гаранцията. В общия случай не е позволено да се извършва тази дейност на земи, принадлежащи на Федералното правителство и обичайно също така и в щатските паркове (земя, която принадлежи на индивидуалните щати). Във Флорида металдетектинг може да се извършва по плажовете, дотолкова доколкото не навлизате в зони, които се считат за щатски паркове. Частната собственост не е проблем при получаване на разрешение от собствениците.

Всички щати имат клубове и си организират партита и търсения на съкровища. За тази цел, Келико предоставя подаръци.

 Сигурна съм, че сте наясно, че това което наричате антики, не е близо до малкото, което ние имаме. Най-големите количества антики, които имаме, са от Американската революция и Гражданската война. Тези щати са по продължение на или близо до източното крайбрежие на САЩ. За съжаление, обитателите от Скалистите планини на запад са забравили да оставят каквото и да било, но пък са оставили интересни за посещение обитания. Никаква друга информация не е оставена от обитателите на Скалистите планини, но се вярва, че те са сегашните индианци Пуебло. Върховете на копия са много често срещани, но не са направени от метал и затова не се използват метални детектори.

Ако потърсите онлайн и напишете в търсачката „metal detecting laws in the USA” (закони за металдетектинг в САЩ), ще намерите много от законите, които се отнасят към различните щати. Едното определено нещо е, че металдетекторите не трябва да бъдат регистрирани в частна или правителствена агенция.

Също така можете да проверите и законите за металдетектинг в Англия.

http://treasuredetectives.net/laws.html.

Английските закони изглежда действат добре.

Беше ми приятно да прочета Вашето писмо и се надявам да поддържаме връзка. Ако мога да осигуря допълнителна информация или помощ, не се колебайте да се свържете с мен.

Можете да ни посетите някой ден, тъй като се намираме във Флорида.

С уважение,

Маргарет Шеланг

Личен асистент на президента

Келико Метал Детекторс

 

Пожелавам Ви бързо решаване на проблемите. Знам, че имате много търсачи в България и толкова много история. Това е удивително в сравнение с нашата страна, която е толкова по-млада от вашата. Най-старото място, което имаме във Флорида, е форт Св. Августин, който е основано през 1565 година от испанците и е преодолял битка между испанците и французите. Тази битка е спечелена от испанците. Фортът е все още в добро състояние и е направен от „coquina”, което е камък със своя собствена история. Независимо от това, най-многото което е било откривано там, са копчета и предполагаемо „Фонтанът на младостта”. Разбира се всички можем да си мечтаем.

Мисля си, че правителството в България, може би с някои разпоредби от Английското законодателство, би могло да използва помощ при откриването на антики от детектористите. Те определено биха могли да спомогнат за разширяването на историята, която вече имате.

Очаквам кореспонденция от Вас в скорошно време, а може би ще имате и възможност да ни посетите в бъдеще.

С уважение,

Маргарет

http://www.kellycodetectors.com/indexmain.php

http://www.kellycodetectors.net/index.php

 

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898