Европейският съвет по металдетектинг в Европейския парламент

Posted in Новини и събития

fil1
   ECMD силно вярва, че отговорният металдетектинг трябва да бъдe третиран справедливо във всички европейски страни. Както обещахме по-рано, ние започнахме лобирането в Европейския парламент в Брюксел, с надеждата, че в крайна сметка ще бъде приет в цяла Европа един стандарт на практики, свързан с металдетектинга. В нашето уводна писмо, представено на различни членове на Европейския парламент, пише:
"Уважаеми членове на Европейския парламент,

Протокол на УС на БНФМ от 13.04.2016 г.

Posted in Новини и събития

П Р О Т О К О Л № 1 / 13.04.2016 г.
от заседание на Управителния съвет на Сдружение 
Българска Национална Федерация по Металдетектинг

БНФМ е учредител на Европейския съвет по металдетектинг

Posted in Новини и събития

1 IMG 1400
 На 17 април 2016 г. в Бирмингам се учреди Европейски съвет по металдетектинг.
Българска национална федерация по металдетектинг бе сред учредителите на новата европейска организация и представител за България.
 
Всички членове на БНФМ могат да се гордеят с факта, че вече са членове и на Европейския съвет по металдетектинг. Държавите-учредители са: Великобритания, Ирландия, България, Полша, Испания и Франция.
 
Новосъздадената европейска организация е плод на няколкогодишен труд и усилия на ръководството на БНФМ, като с гордост можем да кажем, че идеята за създаването е на БНФМ и бе предложена на Международната кръгла маса през 2013 г. в България. Тогава председателят на Английския съвет по металдетектинг Тревор Остин прие предизвикателството и убеди своите колеги, че наистина хобито се нуждае от международно обединяване на усилията за справяне с проблемите в различните държави.
 

Важно съобщение за форума

Posted in Новини и събития

Във връзка с настоящото обновяване на сайта и форума на БНФМ Ви уведомяваме, че форумът няма да бъде активен от 16.03. до 23.03. 2016 г. Благодарим Ви за разбирането.

 
 

 

Почина Тревор Остин - Генерален секретар на Английския съвет по металдетектинг

Posted in Новини и събития

Trevor AustinНа 22.02.2016 г. почина Тревор Остин – Генерален секретар на Английския съвет по металдетектинг. Тревор Остин е един от създателите на т. нар. Английски модел за доброволно сътрудничество между археолози и металдетектористи. Дълги години бе член на Националния комитет за оценка на случайно намерени съкровища. 

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898