ПОКАНА ЗА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА БНФМ

Posted in Новини и събития

Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 25 от Устава, свиква редовно Общо събрание на сдружението 06.11.2010 г. от 12:00 часа в гр. Ловеч, ул. Търговска №49 в сградата на Читалище „Наука” при следния дневен ред:

Писмо до БНФМ от Маргарет Шеланг - Личен асистент на президента Келико Метал Детекторс, САЩ

Posted in Новини и събития

Уважаеми Илия:

Благодаря много за Вашето писмо. Посетих България и знам колко история притежавате в сравнение със САЩ. Вашата страна е красива.

Нашата страна е интересна дотолкова доколкото ние сме като 50 държави, наречени щати. Всички щати имат различни закони, с изключение на Федералното правителство, и някой от тези закони се отнасят към металдетектинга. Това, което е общо между тях е, че металдетекторът не трябва да бъде регистриран при някой друг освен производителя и то само заради гаранцията. В общия случай не е позволено да се извършва тази дейност на земи, принадлежащи на Федералното правителство и обичайно също така и в щатските паркове (земя, която принадлежи на индивидуалните щати). Във Флорида металдетектинг може да се извършва по плажовете, дотолкова доколкото не навлизате в зони, които се считат за щатски паркове. Частната собственост не е проблем при получаване на разрешение от собствениците.

Писмо до БНФМ от Джон Кванли, председател на клуб по металдетектинг в Норвегия

Posted in Новини и събития

Здравейте, Илия!

Благодаря за Вашето писмо.

Винаги е хубаво да се свържеш с други детектористи по света.

Също така е интересно да чуем това, което се случва в България.

БНФМ търси съдействие и помощ от "четвъртата власт"

Posted in Новини и събития

Уважаема редакция на предаването „Тази сутрин” по bTV,

Молим Ви за съдействие и помощ!

Първият национален събор по металдетектинг се проведе край Враца

Posted in Новини и събития

На 19 юни 2010 г. в местността Бишов валог край Враца се проведе първият национален събор на открито по металдетектинг, организиран от Българска национална федерация по металдетектинг. Около 50 членове на сдружението и фенове на металдетектинга обмениха опит и информация относно хобито си. Направени бяха тестове на различни марки металдетектори. Разискваха се проблеми, свързани с металдетектинга в България. На събора присъстваха български производители и търговци на металотърсачи. Разигра се томбола, в която наградите бяха детектор Bounty Hunter и много други изненади. Спонсор на томболата беше фирма Вивакс груп, официален представител на Fisher, Teknetics и Bounty Hunter за България. Взе се решение подобни събори да се провеждат всяка година с цел популяризиране на хобито сред обществото.

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898