Английският модел - най-успешният проект в света.....

Posted in Новини и събития

Английският модел - най-успешният проект в света, съсредоточен върху намирането на артефакти от хора, упражняващи хобито металдетектинг

Металдетектингът в България – предизвикателство за търсачите, които никога не се отказват от мечтите

Posted in Новини и събития

Металдетектингът в България – предизвикателство за търсачите,които никога не се отказват от мечтите

Светлана Петрова, журналист

Почти във всеки човек живее стремежът да бъде откривател. Търсачите на нови земи, стари светове и съкровища не са само романтичен спомен от миналото. Поривът към непознатото, скритото е нужен на човечеството. Това е вълнуващо пътешествие във времето, завръщане към корените, към магическото усещане за принадлежност към други светове, стремеж да опознаеш света, да го обхванеш и обясниш – поривът към самопознание.

Металдетектингът е източник на ценна информация. Любителите на това вълнуващо хоби в България са хора на различна възраст и с разнообразен социален статус. Във всеки от тях живее духът на откривателя, жаден за приключения. В България обаче това се оказва едно тежко предизвикателство. Но търсачите никога няма да се откажат от мечтите си... И така започва приключението...

Регионален събор в Бургас на 6 - 9 септември 2012 г.

Posted in Новини и събития

От 6 до 9 септември 2012 година на територията на къмпинг "Крайморие" в квартал Крайморие гр. Бургас ще се проведе регионален събор по металдетектинг. Събитието се организира от Клуб по металдетектинг - Бургас и Българска национална федерация по металдетектинг. Организаторите канят всички почитатели на хобито от цялата страна.

Много състезания и награди на IV национален събор по металдетектинг

Posted in Новини и събития

Пет металдетектора, уикенд за двама в Несебър, икони, рекламни тениски, бутилка 25-годишна ракия и „тетрадрахми”, отсечени в „монетарницата” на Българска национална федерация по металдетектинг /БНФМ/, бяха раздадени след оспорвана надпревара за търсене на скрити метални цели, томболи и танцов маратон на Четвъртия национален събор по металдетектинг.

Събитието се проведе в с. Рибарица, община Тетевен, от 8 до 10 юни, под егидата на Българска национална федерация по металдетектинг. Последни модели на техниката бяха представени от български производители и вносители на металотърсачи. Над триста почитатели на хобито бяха приветствани от зам.-кмета на община Тетевен, Десислав Цветанов. Бурни аплодисменти получиха известните с гласовете си и в Европа, сестри Тоника и Ивелина Росенови от село Глогово, Ловешко, които изпълниха народни песни с автентични народни носии. За доброто настроение допринесоха и изпълнителите от фолклорна формация „Алтън Тетевен”.

ПРИКЛЮЧИ РЕВИЗИЯТА НА СДРУЖЕНИЕ БНФМ, ПРЕДПРИЕТА ОТ НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ

Posted in Новини и събития

Приключи разпоредената финансова проверка от Националната агенция по приходите на Сдружение БНФМ. Според получения ревизионен доклад, съставен въз основа на извършената ревизия БНФМ е организирала и водила счетоводно отчитане в съответствие с изискванията на Закона за счетоводството, извършените операции са документирани със съответните първични счетоводни документи и не са констатирани никакви нарушения. При ревизията няма иззети документи и вещи на сдружението. Сдружението няма задължения към други лица.

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898