Търсачи от Видинския край уведомиха Регионалния исторически музей за случайно намерени вещи

Posted in Новини и събития

През последните дни търсачи - членове на БНФМ от градовете Видин, Брегово и Дунавци уведомиха Регионален исторически музей - Видин за свои случайно намерени стари предмети. Българска национална федерация по металдетектинг напомня, че всеки потребител на металдетектор е задължен в 7-дневен срок да уведоми близкия музей по силата на чл. 93, ал. 1 от Закона за културното наследство. 

Ръководството на федерацията поздравява гореспоменатите свои членове за това, че са добросъвестни търсачи, спазили Закона за културното наследство и призовава всеки гражданин, открил случайно стари вещи, да уведоми най-близкия музей.

БНФМ спечели проект по Оперативна програма "Добро управление", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд

Posted in Новини и събития

image1 inline      new logos OPDU bg

СДРУЖЕНИЕ „Българска национална федерация по металдетектинг“ подписа на 18.12.2018 г. договор за изпълнението на проект №BG05SFOP001-2.009-0038 “Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на законодателството в сферата на металдетектинга“, финансиран по Договор №BG05SFOP001-2.009-0038-C01 от оперативна програма „Добро управление“, 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Европейският съвет по металдетектинг в Европейския парламент

Posted in Новини и събития

fil1
   ECMD силно вярва, че отговорният металдетектинг трябва да бъдe третиран справедливо във всички европейски страни. Както обещахме по-рано, ние започнахме лобирането в Европейския парламент в Брюксел, с надеждата, че в крайна сметка ще бъде приет в цяла Европа един стандарт на практики, свързан с металдетектинга. В нашето уводна писмо, представено на различни членове на Европейския парламент, пише:
"Уважаеми членове на Европейския парламент,

Протокол на УС на БНФМ от 13.04.2016 г.

Posted in Новини и събития

П Р О Т О К О Л № 1 / 13.04.2016 г.
от заседание на Управителния съвет на Сдружение 
Българска Национална Федерация по Металдетектинг

БНФМ е учредител на Европейския съвет по металдетектинг

Posted in Новини и събития

1 IMG 1400
 На 17 април 2016 г. в Бирмингам се учреди Европейски съвет по металдетектинг.
Българска национална федерация по металдетектинг бе сред учредителите на новата европейска организация и представител за България.
 
Всички членове на БНФМ могат да се гордеят с факта, че вече са членове и на Европейския съвет по металдетектинг. Държавите-учредители са: Великобритания, Ирландия, България, Полша, Испания и Франция.
 
Новосъздадената европейска организация е плод на няколкогодишен труд и усилия на ръководството на БНФМ, като с гордост можем да кажем, че идеята за създаването е на БНФМ и бе предложена на Международната кръгла маса през 2013 г. в България. Тогава председателят на Английския съвет по металдетектинг Тревор Остин прие предизвикателството и убеди своите колеги, че наистина хобито се нуждае от международно обединяване на усилията за справяне с проблемите в различните държави.
 

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898