gyulterius писа:
не чакам елму, не местно ниво гледам да нямам проблеми , ако не се създаде симбиоза между музеи и търсачи , ще си иманяр до края на дните си и ще се криеш като мишка , не че сега е по различно , аз отскоро имам детектор, но имах мерак за такъв още отпреди време , просто нямах пари а и закона си е рестриктивен , ако тея 20 лв ще ми оправят проблемите като притежател на детектор да си изкарам такава карта , но пред такива като мен се задава и една дилема , дали да съм член на тази федерация или на другата БАТСЗМ , аре тук компетенциите да ми обяснят каква е разликата , тук само железа събираме доколкото разбрах , а там злато търсят хората така ли, идеите и целите изглеждат еднакви но сте разделени организации, ами да се направи една Федерация на търсачите на желязо и скрап , или Федерация за чистене на земната кора от метални отпадъци. поне звучи благородно
Колега ако беше член щеше да знаеш какво се търси къде кога и как , има устав има етичен кодекс преди много да се говори може да се прочете , всички искат като дадът по 20 лев и да ходят да копат могили и калета и ако случайно някое тъпо ченге се запъне да им се осигурят поне 3 адвоата да им оправят бакиите . Да те насоча по добре иди в БАТСЗМ там се вади злато и членския внос се оползотворява пълноценно , правят се събори ядът се агнета , раздават се подаръчета , тук при нас хабер няма да видиш , коремчето ти ще е празно , ние ги даваме за други неща , пък един ден ако даде господ да се преборим за свободен детектинг , за теб ще е най-лесно да изхвърлиш едната карта и да си вземеш друга .