Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Членове и членски карти в БНФМ

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 08:56 #22822

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 618
У нас няма юридическа дефиниция на думата "съкровище". Но по подразбиране може да се тълкува като :
Тълковен речник:
1. Скъпоценна вещ; имане. Земята крие много съкровища.

Синонимен речник:
(същ.) богатство, имане, състояние, ценност, скъпоценност, драгоценност, съкровищница
(същ.) хазна, каса

Съкровище - Съкровището представлява ценни и редки предмети, изработени от злато, сребро и скъпоценни камъни, които в повечето случаи са заровени под земята или скрити по някакъв друг способ.
Последна промяна: 18 Авг 2014 08:59 от emoxristov.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 09:25 #22824

• skita6t
  • skita6t's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2565
Джони писа:
Федерацията има нужда да облече каузата си в ясна и конкретна цел, за да обедини търсачите наистина.
Подписката трябваше да свърши тая работа, не искам да коментирам причините защо не успя. До тук развитието е точно такова, за каквото алармирах още в самото начало, Step by Step/за мое голямо съжаление/. Очевидно е, че да чакаме нов и по-добър закон от едни и същи законотворци, към тоя момент, е имагинерна идея. Има твърде много "ако"-та, които си бяха същите и при стартирането.
Виждам, че се работи по въпроса за Европейска организация, но и това е дълъг процес, който също към монента изглежда като нещо с много отдалечени във времето и неясни резултати.
А през това време много адвокати нахранихме и много вино се разля по съборите.
И, за да не кажете, че голословнича, пътя според мен трябва да мине през работа с хората на местни нива. По клубовете трябва да има силни личности, които да намерят начин да общуват с музеите и от единия край да се търси път тая пропаст да се затваря. И наистина да се помисли за гласност на проблемите ни пред Европейските институции, но да си я свършим ние, а не да чакаме друг да ни помага, както чакахме силните нумизмати да ни помогнат за подписката. И там видяхме кво стана. И това да става сега, не след пет години.
и как да стане тоя диалог с музеите, кои от музея ше посмее да си рискува службата да направи диалог с федерацията
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ
Следните потребители изказаха благодарности: mitko

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 14:12 #22831

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 115
Аз лично имам диалог с тукашния музей , и отскоро имам одобрението на уредника, даже и той ще идва с мен , за да попълним и без това мизерния му музеен фонд..То дори ще е сензация ако успеем да намерим нещо тук. Но и той в началото си беше доста скептичен , въпреки че сме приятели от много години и той знае че отскоро съм с апарат и ме плашеше с разни закони, когато исках да му дам предмети като калъпи за отливане на мускетни топчета , оловни патрони различен калибър , той ми каза че няма как да ги впише във фонда на музея с инвентарен номер защото не са намерени при археологически разкопки и прочие , а калъпите са в негова полза защото тук имаме запазена може би единствената барутчийница в България която седи празна... и така , закона е мизерен уважаеми колеги , и за това няма какво да се направи освен да чакаме и да видим какво ще се промени в полза на Културното наследство.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 16:35 #22833

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
Гледам много мисъл се лее тука, истината е една за всичко трябват финанси и аз съм за това членския внос да бъде повече.
Няма безплатен обяд, искате да се случват нещата, трябва да се плаща това е.
Този членски внос от 20 лева на година е меко казано смешен.

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 18:19 #22837

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
gyulterius писа:
Аз лично имам диалог с тукашния музей , и отскоро имам одобрението на уредника, даже и той ще идва с мен , за да попълним и без това мизерния му музеен фонд..То дори ще е сензация ако успеем да намерим нещо тук. Но и той в началото си беше доста скептичен , въпреки че сме приятели от много години и той знае че отскоро съм с апарат и ме плашеше с разни закони, когато исках да му дам предмети като калъпи за отливане на мускетни топчета , оловни патрони различен калибър , той ми каза че няма как да ги впише във фонда на музея с инвентарен номер защото не са намерени при археологически разкопки и прочие , а калъпите са в негова полза защото тук имаме запазена може би единствената барутчийница в България която седи празна... и така , закона е мизерен уважаеми колеги , и за това няма какво да се направи освен да чакаме и да видим какво ще се промени в полза на Културното наследство.

С чакане май работа не се върши , но може и да стане нещо . :laugh:

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 18:54 #22839

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
не чакам елму, не местно ниво гледам да нямам проблеми , ако не се създаде симбиоза между музеи и търсачи , ще си иманяр до края на дните си и ще се криеш като мишка , не че сега е по различно , аз отскоро имам детектор, но имах мерак за такъв още отпреди време , просто нямах пари а и закона си е рестриктивен , ако тея 20 лв ще ми оправят проблемите като притежател на детектор да си изкарам такава карта , но пред такива като мен се задава и една дилема , дали да съм член на тази федерация или на другата БАТСЗМ , аре тук компетенциите да ми обяснят каква е разликата , тук само железа събираме доколкото разбрах , а там злато търсят хората така ли, идеите и целите изглеждат еднакви но сте разделени организации, ами да се направи една Федерация на търсачите на желязо и скрап , или Федерация за чистене на земната кора от метални отпадъци. поне звучи благородно

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 19:04 #22840

• skita6t
  • skita6t's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2565
gyulterius писа:
не чакам елму, не местно ниво гледам да нямам проблеми , ако не се създаде симбиоза между музеи и търсачи , ще си иманяр до края на дните си и ще се криеш като мишка , не че сега е по различно , аз отскоро имам детектор, но имах мерак за такъв още отпреди време , просто нямах пари а и закона си е рестриктивен , ако тея 20 лв ще ми оправят проблемите като притежател на детектор да си изкарам такава карта , но пред такива като мен се задава и една дилема , дали да съм член на тази федерация или на другата БАТСЗМ , аре тук компетенциите да ми обяснят каква е разликата , тук само железа събираме доколкото разбрах , а там злато търсят хората така ли, идеите и целите изглеждат еднакви но сте разделени организации, ами да се направи една Федерация на търсачите на желязо и скрап , или Федерация за чистене на земната кора от метални отпадъци. поне звучи благородно
разликата е в само това че ние искаме да се промени закона

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 19:08 #22841

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6763
gyulterius писа:
Колега ако беше член щеше да знаеш какво се търси къде кога и как , има устав има етичен кодекс преди много да се говори може да се прочете , всички искат като дадът по 20 лев и да ходят да копат могили и калета и ако случайно някое тъпо ченге се запъне да им се осигурят поне 3 адвоата да им оправят бакиите . Да те насоча по добре иди в БАТСЗМ там се вади злато и членския внос се оползотворява пълноценно , правят се събори ядът се агнета , раздават се подаръчета , тук при нас хабер няма да видиш , коремчето ти ще е празно , ние ги даваме за други неща , пък един ден ако даде господ да се преборим за свободен детектинг , за теб ще е най-лесно да изхвърлиш едната карта и да си вземеш друга .
Последна промяна: 18 Авг 2014 19:09 от djendaka.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 19:52 #22843

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Колега аз и сега не търся по исторически обекти , въпрос на култура и възпитание , морал , етика и както искате го наречете , то закона е такъв и аз си го спазвам , гладен не съм умрял че да си навличам беля на главата , а и обичам историята и винаги чета литература свързана с нея , така че ако намеря нещо изключително ще се радвам да го дам на тукашния музей, аз упреквам и нашия уредник тук , защо няма една тетрадрахма в музея като има светилище и кале отгоре на това от тракийско време , няма нито един артефакт свързан с траките населявали тези земи , местата са обрулени последните 25 години че и повече , та в този ред на мисли уредника е съгласен с мен и ми предложи заедно да търсим ,но той горкия не знае колко боклуци има да копаем докато попаднем на нещо заслужаващо витрина в музея :laugh: mdet
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 20:05 #22845

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 941
Поздравявам те за постигнатоно да търсиш заедно с директора на местния музей. Това, че ке намирате "боклуци" не е проблем. Дори си е от полза. Хем ти ще свикнеш да познаваш сигналите, хем и управителя да разбере, че не е лесно. Ще е от полза за всички ни да ни информираш как се развиват нещата.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 20:21 #22848

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
gyulterius писа:
Колега аз и сега не търся по исторически обекти , въпрос на култура и възпитание , морал , етика и както искате го наречете , то закона е такъв и аз си го спазвам , гладен не съм умрял че да си навличам беля на главата , а и обичам историята и винаги чета литература свързана с нея , така че ако намеря нещо изключително ще се радвам да го дам на тукашния музей, аз упреквам и нашия уредник тук , защо няма една тетрадрахма в музея като има светилище и кале отгоре на това от тракийско време , няма нито един артефакт свързан с траките населявали тези земи , местата са обрулени последните 25 години че и повече , та в този ред на мисли уредника е съгласен с мен и ми предложи заедно да търсим ,но той горкия не знае колко боклуци има да копаем докато попаднем на нещо заслужаващо витрина в музея :laugh: mdet

В по горен пост , стана ясно че уредника не можел да впише евентуална находка , защото не е намерена при археологически разкопки , а сега пък и той щял да търси с детектор . Ако намери нещо как ще го заведе и отчете ? Или затова му е празен музея . :laugh:Не си играе да ги описва само прибира . :silly:
Последна промяна: 18 Авг 2014 20:27 от elmu007.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 20:49 #22849

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
gyulterius писа:

БАТСЗМ е една бутафорна асоциация , създадена изцяло и само с комерсиална цел . И ЗАЩО ИМ ТРЯБВАШЕ ДА ЗАКАЧАТ МЕТЕОРИТИТЕ , ЗАЩО ? :evil: Метеоритите се търсят с детектор и на око , не с легенчета . Те и затова не са виждали на живо метеорит . :laugh:

По добре стани член на металдетектинг федерацията , щото тия хора поне се опитват да направят нещо . А ония нямат за цел даже и да се опитват .

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 21:32 #22850

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Сигурен съм че нищо не прибира , отскоро функционира музея , 5 години най много, преди това е било по-времето на комунизма , тогава изглежда е изнесено всичко... не знам но тогава ми каза така , изглежда трябва да си дипломиран археолог за да може да квалифицираш , датираш и инвентаризираш даден предмет , дори и случайно намерен без детектор, може би жаждата за слава и лаври го накара да си промени мнението към детектинга , а може би по-вероятното страстта към историята която споделяме , времето ще покаже.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 22:17 #22851

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
gyulterius писа:
Сигурен съм че нищо не прибира , отскоро функционира музея , 5 години най много, преди това е било по-времето на комунизма , тогава изглежда е изнесено всичко... не знам но тогава ми каза така , изглежда трябва да си дипломиран археолог за да може да квалифицираш , датираш и инвентаризираш даден предмет , дори и случайно намерен без детектор, може би жаждата за слава и лаври го накара да си промени мнението към детектинга , а може би по-вероятното страстта към историята която споделяме , времето ще покаже.

gyulterius не слушай чак толкова на някой глупостите. Не е важно чак толкова какво ще намерите при съвмесната ви работа и какл би се записало и инвентаризирало. В ситуацията която се намираме самото постижение да се работи съвмесно с археолози или музейни работници и с това да се гради доверие между тях и нас е по голямо от каквато и да е находка и съкровище. Това е моето лично мнение и те поздравявам за находчивоста.
Последна промяна: 18 Авг 2014 22:21 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: geodezist

Членове и членски карти в БНФМ 19 Авг 2014 07:44 #22853

• yon
  • yon's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 73
Цитат от поста на Илия>В момента - август 2014 г., като обща бройка имаме 1861 члена които обаче са общата бройка за трите години - 2012, 2013 и 2014 г.От тези 1861 члена реални членове на федерацията за 2014 г. са: 558 члена от старите /т.е. тези до карта номер 1500/ и 339 са напълно новите членове. Т.е. реалните членове за 2014 г. са 897 човека. За тези, които смятат с точност парите да кажа, че има около 20-30 човека с безплатен членски внос, тъй като са непълнолетни. Резултат: близо 1000 стари членове не са подновили членството си.<.Колеги какво ви говори това,вместо да се увеличаваме,намаляме.Аз лично не мислех че сме толкова малко.И ръководство и всички ние трябва да се замислим и да се предприеме нещо,докато все още е възможно.Много се плюе срещу тези които не са станали членове,а реално не може да се задържат и тези които са.1000 колеги са загубили доверие и смисъл да са членове и да помагат за каузата.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат