Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Членове и членски карти в БНФМ

Членове и членски карти в БНФМ 19 Авг 2014 13:34 #22861

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
Nesho писа:
gyulterius писа:
Сигурен съм че нищо не прибира , отскоро функционира музея , 5 години най много, преди това е било по-времето на комунизма , тогава изглежда е изнесено всичко... не знам но тогава ми каза така , изглежда трябва да си дипломиран археолог за да може да квалифицираш , датираш и инвентаризираш даден предмет , дори и случайно намерен без детектор, може би жаждата за слава и лаври го накара да си промени мнението към детектинга , а може би по-вероятното страстта към историята която споделяме , времето ще покаже.

gyulterius не слушай чак толкова на някой глупостите. Не е важно чак толкова какво ще намерите при съвмесната ви работа и какл би се записало и инвентаризирало. В ситуацията която се намираме самото постижение да се работи съвмесно с археолози или музейни работници и с това да се гради доверие между тях и нас е по голямо от каквато и да е находка и съкровище. Това е моето лично мнение и те поздравявам за находчивоста.

Охххх, колко е хубаво всичко това, просълзих се от поста ти Нешо . :laugh:
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Членове и членски карти в БНФМ 19 Авг 2014 21:15 #22887

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Загубилите доверие са много малко , всичко идва от несериозност и нехайство .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, mitko, dmd_77

Членове и членски карти в БНФМ 19 Авг 2014 23:05 #22891

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 115
Ех че драма , разплаках се ...колкото и да сме добри приятели с уредника, аз сам обикалям и честно да си кажа не намирам като вас сестерцоо и денароо камоли ауреусоо, та така не ми се ще да сум баш преступник и иманяр , предпочитам определението нумизманяр :) ама няма , търся ама няма, но ще спра с туй хоби за да задоволя закона, и да изчакам както казва тупако амаръ шакур Better Days

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 08:37 #22898

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
gyulterius писа:
Ех че драма , разплаках се ...колкото и да сме добри приятели с уредника, аз сам обикалям и честно да си кажа не намирам като вас сестерцоо и денароо камоли ауреусоо, та така не ми се ще да сум баш преступник и иманяр , предпочитам определението нумизманяр :) ама няма , търся ама няма, но ще спра с туй хоби за да задоволя закона, и да изчакам както казва тупако амаръ шакур Better Days
Не се отказвай. Това хоби може да изненада всеки и с всичко...
Колкото до музеите - друг начин няма. Дали ни харесва или не, контактите и работата с тях са неизбежни, ако не днес, утре.
Нали искаме нов закон?! Ами ако наистина го получим, нали ще имаме вземане даване с музеите. Тогава ли ще се сетим, че трябва да сме в нормални отношения с тях?
Това, което правиш, е верният начин.
Успех! :)
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nesho, miro1113

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 09:07 #22899

• yon
  • yon's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 73
miro1113 писа:
А според мен е точно обратното.В България има примерно 10-20 хиляди търсачи,не вярвам някой да иска да практикува хобито си,в ситуация като сегашната,всеки би дал нещо от себе си за промяна.Тук вече е ролята на федерацията и всички нас да успеят да ги привлекат и обединят в обща кауза.Определения като несериозност и нехайство не са правилни,особено за търсачи,които всеки ден рискуват,в практикуване на хобито.И ти като много други тук,прехвърляш топката,а реално,поне за мен,проблема е във самите нас.И не се ли промени нещо,ще загубим войната,за война е нужна войска,а не чета.

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 09:16 #22901

• skita6t
  • skita6t's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2565
yon писа:
miro1113 писа:
А според мен е точно обратното.В България има примерно 10-20 хиляди търсачи,не вярвам някой да иска да практикува хобито си,в ситуация като сегашната,всеки би дал нещо от себе си за промяна.Тук вече е ролята на федерацията и всички нас да успеят да ги привлекат и обединят в обща кауза.Определения като несериозност и нехайство не са правилни,особено за търсачи,които всеки ден рискуват,в практикуване на хобито.И ти като много други тук,прехвърляш топката,а реално,поне за мен,проблема е във самите нас.И не се ли промени нещо,ще загубим войната,за война е нужна войска,а не чета.
тогава даи идея как да става това обединение
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 14:04 #22903

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Yon , не си прав. Какво да направи федерацията , да ги вика поименн ли?
Както ме нахока един приятел , думи като нехайство и несериозност са твърде меки за безотговорността на всички не подновили членския се внос . Но нека да не сме груби един към друг .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, mitko

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 14:12 #22904

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Има една истина и аз за мен съм си я осъзнал и тя е Докато я има федерацията има някаква вероятност закона да се промени. Но няма ли я. Закона ще си остане завинаги същия дори и може да стане още по- рестриктивен с времето. Всичко друго е Бош Лав и нищо друго. Проблема е че за да се промени закона си трябват пари а не войска. Пари за дарения и кампании , пари най-вече за медиите като например Хоби Тв която предполагам че за да склони да заснеме и излъчи серия от предавания с които да популяризира металдетектинга в България а също така и да отрази някой събор ако щете би искала страшно много пари. Как и откъде да ги вземе ръководството тези пари като федерацията се състои от толкова малко членове а причината да се състои от толкова малко членове е че повечето са на принципа първо трябва да получа за да дам, а не както е редно първо дай за да получиш.
Последна промяна: 20 Авг 2014 14:20 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, mitko, miro1113

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 17:15 #22907

• sdsds
  • sdsds's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 168
Абсолютна безотговорност,някои хора живеят ден за ден.Тези ,които не са си подновил членството и разчитат на старата карта са някакви смешни тарикати,които смятат ,че са излъгали всички с 20 лева годишно(5 стотинки дневно)а лъжат единсвенно себеси :laugh: Дават се 1000 лева за апарат,~100 лева за екипировка и още куп пари...а не могат да отделят 1.60 лв на месец за каузата :huh: това са паразити,които с каквото и да се захванат резултата е плачевен.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 20:36 #22915

• geodezist
  • geodezist's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 12
Чудесата краи нямат но това не значи че тия двамата не работят заедно по определени кокали по които кучето е експерт.Котката куче няма да стане както и обратното.
Прикачени файлове:

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 21:19 #22917

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
Пишете по темата , модераторите пак спят . :laugh:
Следните потребители изказаха благодарности: ConceptionJunction

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 21:36 #22919

• yon
  • yon's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 73
Nesho писа:
Има една истина и аз за мен съм си я осъзнал и тя е Докато я има федерацията има някаква вероятност закона да се промени. Но няма ли я. Закона ще си остане завинаги същия дори и може да стане още по- рестриктивен с времето. Всичко друго е Бош Лав и нищо друго. Проблема е че за да се промени закона си трябват пари а не войска. Пари за дарения и кампании , пари най-вече за медиите като например Хоби Тв която предполагам че за да склони да заснеме и излъчи серия от предавания с които да популяризира металдетектинга в България а също така и да отрази някой събор ако щете би искала страшно много пари. Как и откъде да ги вземе ръководството тези пари като федерацията се състои от толкова малко членове а причината да се състои от толкова малко членове е че повечето са на принципа първо трябва да получа за да дам, а не както е редно първо дай за да получиш.
Ако е въпрос за пари,дайте всички членове да си платим членския внос за 10г напред,така на практика ще имаме парите на 8000 члена,и няма да е нужно да се опитваме да правим войска.

Членове и членски карти в БНФМ 20 Авг 2014 22:19 #22920

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
yon писа:
Nesho писа:
Ако е въпрос за пари,дайте всички членове да си платим членския внос за 10г напред,така на практика ще имаме парите на 8000 члена,и няма да е нужно да се опитваме да правим войска.

yon на хората 20лв не им се дават от страх да не се набутат нещо а ти искаш 200лв. А относно това дали е въпрос на пари. Разбира се че е въпрос на пари и то на много пари. Живеем във времена в които нещата не се решават с революции. Във съвременното общаство в което живеем реалноста ни кара да сме зависими от парите. Да накараш която и да е институция или човек да си свърши работата нестава с молби или с бой а с пари. Това е всеобщата и тъжна истина казана на глас. Та дори и факта че 1000 члена не са си подновили членството защото ги е страх да не се набутат с пари е също един вид зависимост от тях. Какво е това да поставяш страха да не се набуташ с 20лв пред своите принципи и надеждата на всички нас в лицето федерацията нещо да се промени.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, mitko
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат