Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Благотворителност

Благотворителност 11 Авг 2015 20:37 #32961

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
Предложението ми е към всички членове и не членове на федерацията.Към всички хора с добри и лоши сърца.
Предлагам на всеки по голям събор на БНФМ да има урна за събиране на пари,кой колкото му е на сърце с цел благотворителност,и накрая на събора ръководството да ги дари за лечението на някое болно Българско дете.
Да стане нещо като малка традиция на федерацията.
Мисля че никой няма да обеднее ако помогне за лечението на някое болно дете.Те са бъдещето на България.Стига сме ги.............................. по улиците.............и................тем подобни.По медиите се вижда какво става последната година с нашите деца.
На предстоящият събор на Крайморие,Бургас,можем да дадем пример за подражание на политиците,медиите,другите сдружения и народът.
Да се види истинското лице на БНФМ. flag flag flag

www.save-darina.org/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
milostiv.org/
www.btv.bg/article/1041221334-Fondat_za_...na_malkata_Gabi.html Тази статия е стара но е поучителна колко малко е трябвало а няма кой да ги даде.Срамота.. ak47
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Последна промяна: 11 Авг 2015 20:49 от Fastext.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, zempar, djendaka, kaveiros, lyubo, FLORE, miro1113, cat

Благотворителност 12 Авг 2015 05:56 #32963

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
По принцип съм За правили сме го и пак ще го направим !
Само ,че по- добре и по - мъжки ще е ако се съберем и изритаме мафиотите дето ни управляват от
колкото да се събираме и да си ближем обществените рани ! Никой колега няма да откаже помощ според възможностите си
но докато помагаме хубаво е да свършим главната работа защото иначе всичко е наливай от пусто в празно !
Последна промяна: 12 Авг 2015 05:57 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, lyubo, свещ.Димитър, cat

Благотворителност 12 Авг 2015 08:10 #32964

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
По принцип съм За правили сме го и пак ще го направим !
Само ,че по- добре и по - мъжки ще е ако се съберем и изритаме мафиотите дето ни управляват от
колкото да се събираме и да си ближем обществените рани ! Никой колега няма да откаже помощ според възможностите си
но докато помагаме хубаво е да свършим главната работа защото иначе всичко е наливай от пусто в празно !

Много добре знаеш че на тоя етап това няма как да стане.Хлябът и ножът е в тях.
А децата не са виновни за грешките на възрастните.За нашите грешки.
Но това е друга тема..
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Следните потребители изказаха благодарности: comander, miro1113, cat

Благотворителност 13 Авг 2015 20:36 #32990

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
www.pleven.utre.bg/2015/06/01/321356-ple...nuzhdaeshti_se_detsa

Садидин Поюклиев си тръгна с 10 бона от шоуто на Нова тв

И тази седмица Националната лотария не мина без късметлия от Плевен. 34-годишният Садидин Поюклиев спечели 10 хиляди лева моментна печалба с билет "Лото Зодиак". Нашият съгражданин получи официално своя чек в тв изданието на лотарията през изминалия уикенд.

В ефира на Нова Поюклиев сподели, че част от парите ще дари на нуждаещи се деца, а с останалите ще отиде на почивка.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, miro1113

Благотворителност 24 Ян 2016 22:33 #38069

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Слави да не дойде времето да си ближем обществените рани ?
Към непокистите, и сиерджиите. Докога ще чакаме последният момент братя Българи,и ще си морим зорлен децата и то от глад. Не ви ли е срам,защото мен ме е.
Предлагам всеки месец да събираме по едно левче. 1000-члена, 1000 лева, и да ги даряваме на някои бедни деца. На година са 12 лева на човек. Смешно е нали.
После нека обществото пак да яде лайна срещу нас.
Уверявам ви,за година или две ефектът ще е поразителен.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, kaveiros, FLORE, Nesho, miro1113, cat, Radislav

Благотворителност 24 Ян 2016 22:41 #38071

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
То общото събрание мина но предполагам че на никой член на Федерацията няма да му дотежи ако членския внос стане 21 лв
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, Nesho

Благотворителност 24 Ян 2016 22:47 #38073

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Въпросът не е членският внос да скача,това е друга тема.
Въпросът е всеки месец който има възможност и добро сърце да помага с едно,две левчета или на кой колкото му е на сърце, и събраната сума да се дарява на деца,или с парите да се закупуват продукти и те да се даряват,вече там е по преценка.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Благотворителност 24 Ян 2016 22:51 #38075

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Fastext писа:
Слави да не дойде времето да си ближем обществените рани ?
Към непокистите, и сиерджиите. Докога ще чакаме последният момент братя Българи,и ще си морим зорлен децата и то от глад. Не ви ли е срам,защото мен ме е.
Предлагам всеки месец да събираме по едно левче. 1000-члена, 1000 лева, и да ги даряваме на някои бедни деца. На година са 12 лева на човек. Смешно е нали.
После нека обществото пак да яде лайна срещу нас.
Уверявам ви,за година или две ефектът ще е поразителен.

Малко е. Всичко е много скъпо. Във най добрия случай 12/13 хиляди на година са нищо. Поне по 2лв трябва да събираме месечно да се събират едни 20/30 хиляди лв на годината.

Можем и да даряваме по лев два месечно за реставрации на разрушени археологически обекти. Общо стават 4лв. По малко от кутия цигари.
Последна промяна: 24 Ян 2016 22:53 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Благотворителност 24 Ян 2016 23:16 #38076

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Трябва да се замислим много сериозно върху предложението на колегата Fastext.
Напрактика досега нямаме почти никакви общественополезни дейности. Ако искаме да се заговори за нас по медиите с което да предизвикаме дебат във обществото по нашия въпрос това е начина. По добре да даваме пари за бедни и болни деца и разрушени археологически обекти отколкото да ги даваме на медии за платени интервюта. Ако реализираме подобни благотворителни инициативи хем ще помогнем на децата хем медиите без да ги молим и да им даваме пари ще канят хора от ръководството във сутрешните си блокове.
Последна промяна: 24 Ян 2016 23:23 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, Fastext, miro1113

Благотворителност 25 Ян 2016 05:54 #38082

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
Нешо не смятам за нужно да изкарваме дивиденти като организация от това че сме помогнали на българи в нужда , а това да даваме пари на археологични обекти също е глупост голяма според мен , нали ще изчезнат до сутринта отделно и с гол труд нямаме право по закон да помогнем , опитвали сме няколко пъти ако си спомняте и сте чели форума !

В Русенският музей Илия аз Мила и адвокат Георгиев заявихме готовност да работим дори без детекторите безплатно ,като общи работници каквото кажат и пак не ни потърсиха . Това лято бях на среща с директора на музея в Приморско същата работа ! За Бургас е същата работа с Видинският музей е същата работа !
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, kyankov

Благотворителност 25 Ян 2016 07:54 #38089

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
Нешо не смятам за нужно да изкарваме дивиденти като организация от това че сме помогнали на българи в нужда , а това да даваме пари на археологични обекти също е глупост голяма според мен , нали ще изчезнат до сутринта отделно и с гол труд нямаме право по закон да помогнем , опитвали сме няколко пъти ако си спомняте и сте чели форума !

В Русенският музей Илия аз Мила и адвокат Георгиев заявихме готовност да работим дори без детекторите безплатно ,като общи работници каквото кажат и пак не ни потърсиха . Това лято бях на среща с директора на музея в Приморско същата работа ! За Бургас е същата работа с Видинският музей е същата работа !

Аз знам вас точно от това ви е страх. Да не каже после някой че го правим основно заради дивидентите. Затова си прав. Нека да организираме инициативата която Fastext предлага !

Благотворителност 25 Ян 2016 08:16 #38093

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3210
По-долу цитирам част от една статия, което напълно споделям:

"Хората са тези, които се нуждаят да правят добрини за да спасят душите си.
А когато даваме, лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната, тоест добрите дела следва да са импулсивни и да не се вършат за пред хората. Крайно време е корпоративната благотворителност, поне в християнския свят, да вземе под внимание това предупреждение."

Т.е. нека даряваме и помагаме, но това да не става шумно. Да не търсим дивиденти, че виждате ли така щели сме да си излъскаме имиджа. За мен поне е грозно и унизително /особено когато става въпрос за помощ на хора/.

Относно това, че федерацията нямала почти никаква общественополезна дейност - това направо е скандално изказване.

Отвратена съм, да не се вижда това, как една немалка група от хора отделиха за шестте години от своето лично време, за да се посветят на една общественополезна дейност, а именно металдетектингът в България да се регулира законово.

Отново се убеждавам, че българина заслужава и управниците, законите, и съдбата си.
Последна промяна: 25 Ян 2016 08:30 от Mila.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, mitko, miro1113, Radislav

Благотворителност 25 Ян 2016 08:39 #38096

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Mila писа:
По-долу цитирам част от една статия, което напълно споделям:

"Хората са тези, които се нуждаят да правят добрини за да спасят душите си.
А когато даваме, лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната, тоест добрите дела следва да са импулсивни и да не се вършат за пред хората. Крайно време е корпоративната благотворителност, поне в християнския свят, да вземе под внимание това предупреждение."

Т.е. нека даряваме и помагаме, но това да не става шумно. Да не търсим дивиденти, че виждате ли така щели сме да си излъскаме имиджа. За мен поне е грозно и унизително /особено когато става въпрос за помощ на хора/.

Относно това, че федерацията нямала почти никаква общественополезна дейност - това направо е скандално изказване.

Отвратена съм, да не се вижда това, как една немалка група от хора отделиха за шестте години от своето лично време, за да посветят на една общественополезна дейност, а именно металдетектингът в България да се регулира законово.

Отново се убеждавам, че българина заслужава и управниците, законите, и съдбата си.

Обществото в България не се състои от 1000 члена на БНФМ или 10 000 които практикуват хобито. Не казах че нямаме обществено полезни дейности А казах че нямаме ПОЧТИ никакви такива. Една от общественно полезните дейности извършена от търсачите и предизвикана от Федерацията е инициативата за уведомяване на музеите за случайно намерени при детектинг предмети. Нещата с които ще обогатяваме фонда на музеите и за в бъдеще ще радва и остава за поколенията. А не само да радва нас търсачите. За мен общественно полезна дейност е тази която не се ограничава в дейноста си. За момента си следваме само нашия търсаческия и колекционерския интерес. Fastext предложи нещо различно. Зарежете оценките и преценките от ваша страна кой какъв му е подтика да помага и нека помогнем на децата. Айде кажета как да се организира. Аз предлагам да се събират парите във на Цецо сметката щом федерацията се разграничавате от страх нещо някой да не каже и да не си помисли.
Последна промяна: 25 Ян 2016 08:39 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Благотворителност 25 Ян 2016 08:50 #38097

• skita6t
  • skita6t's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2565
Нешо имам само един въпрос - ти прати ли уведомления до музея,
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ
Следните потребители изказаха благодарности: FLORE

Благотворителност 25 Ян 2016 08:56 #38099

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
skita6t писа:
Нешо имам само един въпрос - ти прати ли уведомления до музея,

От година и нещо нямам детектор. Колеги търсачи които не са членове на федерацията са ми се хвалили неколкократно с намерени при детектинг неща. Мислих да им ги откупя и да ги занеса в музея дето се вика още утре мога да го направя но незнам дали е редно да лъжа само за да имитирам дейност.
Последна промяна: 25 Ян 2016 08:57 от Nesho.
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат