Mila писа:
По-долу цитирам част от една статия, което напълно споделям:
"Хората са тези, които се нуждаят да правят добрини за да спасят душите си.
А когато даваме, лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната, тоест добрите дела следва да са импулсивни и да не се вършат за пред хората. Крайно време е корпоративната благотворителност, поне в християнския свят, да вземе под внимание това предупреждение."
Т.е. нека даряваме и помагаме, но това да не става шумно. Да не търсим дивиденти, че виждате ли така щели сме да си излъскаме имиджа. За мен поне е грозно и унизително /особено когато става въпрос за помощ на хора/.
Относно това, че федерацията нямала почти никаква общественополезна дейност - това направо е скандално изказване.
Отвратена съм, да не се вижда това, как една немалка група от хора отделиха за шестте години от своето лично време, за да посветят на една общественополезна дейност, а именно металдетектингът в България да се регулира законово.
Отново се убеждавам, че българина заслужава и управниците, законите, и съдбата си.
Обществото в България не се състои от 1000 члена на БНФМ или 10 000 които практикуват хобито. Не казах че нямаме обществено полезни дейности А казах че нямаме ПОЧТИ никакви такива. Една от общественно полезните дейности извършена от търсачите и предизвикана от Федерацията е инициативата за уведомяване на музеите за случайно намерени при детектинг предмети. Нещата с които ще обогатяваме фонда на музеите и за в бъдеще ще радва и остава за поколенията. А не само да радва нас търсачите. За мен общественно полезна дейност е тази която не се ограничава в дейноста си. За момента си следваме само нашия търсаческия и колекционерския интерес. Fastext предложи нещо различно. Зарежете оценките и преценките от ваша страна кой какъв му е подтика да помага и нека помогнем на децата. Айде кажета как да се организира. Аз предлагам да се събират парите във на Цецо сметката щом федерацията се разграничавате от страх нещо някой да не каже и да не си помисли.