Mila писа:
По-долу цитирам част от една статия, което напълно споделям:
"Хората са тези, които се нуждаят да правят добрини за да спасят душите си.
А когато даваме, лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната, тоест добрите дела следва да са импулсивни и да не се вършат за пред хората. Крайно време е корпоративната благотворителност, поне в християнския свят, да вземе под внимание това предупреждение."
Т.е. нека даряваме и помагаме, но това да не става шумно. Да не търсим дивиденти, че виждате ли така щели сме да си излъскаме имиджа. За мен поне е грозно и унизително /особено когато става въпрос за помощ на хора/.
Относно това, че федерацията нямала почти никаква общественополезна дейност - това направо е скандално изказване.
Отвратена съм, да не се вижда това, как една немалка група от хора отделиха за шестте години от своето лично време, за да се посветят на една общественополезна дейност, а именно металдетектингът в България да се регулира законово.
Отново се убеждавам, че българина заслужава и управниците, законите, и съдбата си.
Този цитат е писан според мен от човек на няколко ракии. Интересно,как се помага в днешно време инпулсивно,особенно за такова нещо което съм предложил. Разбирам да сме животни че да действаме инпулсивно,но ние сме уж цивилизовани животни с модерни джаджи и мислещи ли мислещи. А за душите ни,мисля че отдавна вече са неспасяеми,всички сме за ада по една или друга лична причина която си я знаем.
Мила можеш ли да обясниш според теб ако не те затруднява какво означава Обществена полезна дейност, че нещо не схващам какво искаш да кажеш.
Според мен металдетектинга не е обществена полезна дейност, а хоби. Става обществена полезна дейност само в някои случаи и то ако ни се позволи.
Ако съдим по твоята логика,и рибарите и ловджиите,и нумизматите водят обществена полезна дейност laugh
П.с Против съм да се подпомагат държавни институции и обекти за които самата държава не се интересува тях.
Моля модераторите да разчистят спама от темата.