Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Благотворителност

Благотворителност 25 Ян 2016 10:30 #38101

• Djenko
  • Djenko's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 405
Nesho писа:
skita6t писа:
Нешо имам само един въпрос - ти прати ли уведомления до музея,

От година и нещо нямам детектор. Колеги търсачи които не са членове на федерацията са ми се хвалили неколкократно с намерени при детектинг неща. Мислих да им ги откупя и да ги занеса в музея дето се вика още утре мога да го направя но незнам дали е редно да лъжа само за да имитирам дейност.
С откопуването,влизаш в раздел ,,ТЪРГОВИЯ,, и го поемаш мощно отзад :)
Последна промяна: 25 Ян 2016 10:31 от Djenko.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, FLORE

Благотворителност 25 Ян 2016 12:06 #38114

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
Mila писа:
По-долу цитирам част от една статия, което напълно споделям:

"Хората са тези, които се нуждаят да правят добрини за да спасят душите си.
А когато даваме, лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната, тоест добрите дела следва да са импулсивни и да не се вършат за пред хората. Крайно време е корпоративната благотворителност, поне в християнския свят, да вземе под внимание това предупреждение."

Т.е. нека даряваме и помагаме, но това да не става шумно. Да не търсим дивиденти, че виждате ли така щели сме да си излъскаме имиджа. За мен поне е грозно и унизително /особено когато става въпрос за помощ на хора/.

Относно това, че федерацията нямала почти никаква общественополезна дейност - това направо е скандално изказване.

Отвратена съм, да не се вижда това, как една немалка група от хора отделиха за шестте години от своето лично време, за да се посветят на една общественополезна дейност, а именно металдетектингът в България да се регулира законово.

Отново се убеждавам, че българина заслужава и управниците, законите, и съдбата си.

Този цитат е писан според мен от човек на няколко ракии. Интересно,как се помага в днешно време инпулсивно,особенно за такова нещо което съм предложил. Разбирам да сме животни че да действаме инпулсивно,но ние сме уж цивилизовани животни с модерни джаджи и мислещи ли мислещи. А за душите ни,мисля че отдавна вече са неспасяеми,всички сме за ада по една или друга лична причина която си я знаем.
Мила можеш ли да обясниш според теб ако не те затруднява какво означава Обществена полезна дейност, че нещо не схващам какво искаш да кажеш.
Според мен металдетектинга не е обществена полезна дейност, а хоби. Става обществена полезна дейност само в някои случаи и то ако ни се позволи.
Ако съдим по твоята логика,и рибарите и ловджиите,и нумизматите водят обществена полезна дейност laugh

П.с Против съм да се подпомагат държавни институции и обекти за които самата държава не се интересува тях.
Моля модераторите да разчистят спама от темата.
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Благотворителност 25 Ян 2016 12:24 #38115

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
Виж сега това с урната за събирането на пари сме го пробвали вече . На едно събрание от 100 човека едвам събрахме по 1.50 лв. като повечето колеги подминаха урната но пък имаше дето хвърляха по 5 и по 10 лв.
Демек ако вземе на всяко събиране да се опитваме да правим някакви дарения ще стане съмнително и смешно по две причини
първата е ,че ще се събират смешно малко пари , втората ,че много подозрително може да стане ако точно ние се правим на някаква Фондация за подпомагане и дарения .

Иначе който се е обърнал към нас виждаш ,че сме откликвали и ще откликваме винаги но
да се заемем сериозно с тая дейност малко звучи неправдоподобно !

Лошото е ,че и по 200 лв да гласуваме членският
внос пак ще е капка в морето от нужните пари за бедстващите хора в България !
Последна промяна: 25 Ян 2016 12:24 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, mitko, miro1113

Благотворителност 25 Ян 2016 12:27 #38116

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Сега още вчера си мислех да го напиша ама викам си късно стана сутринта ще свърша тая работа !

Та ако някой ,член на БНФМ има нужда от помощ , казвайте пишете тука у форума в секцията само за членове на БНФМ

ще обсъдим и ще помогнем няма да оставим човек в беда !
Следните потребители изказаха благодарности: yaponetsa, lyubo, niki stoianov, mitko, Fastext, miro1113

Благотворителност 25 Ян 2016 12:32 #38117

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Slavitoooo писа:

Не можем да помогнем на всички, но можем да помогне в конкретния случай.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, Djenko

Благотворителност 25 Ян 2016 12:49 #38124

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3210
Да, мога да обясня какво е общественополезна дейност, тъй като съм имала удоволствието да напиша Устава и Етичния кодекс на БНФМ. Ако прочетеш основния документ на федерацията, ще разбереш.

Относно това, че има хора и организации, които парадират с извършени добрини, вкл. дарения и помощи само поради някаква друга изгода, напр. да се лустросаме външно, да - има такива, но аз не ги възприемам - нито "добрините" им в кавички - нито смятам, че го правят от сърце. Импулсивно означава да извършиш един акт, породен от сърцето, а не да мислиш какви ползи ще имаш.

По този повод, без да казвам кога, защо и към кого, но когато мога и с каквото мога, опитвала съм се да помогна. Не съм си правила план - ето, утре ще помогна на един нуждаещ се. Просто решавам и го правя веднага. И повярвай ми - можеш да помогнеш на някой нуждаещ се не само с пари и дрехи. Вчера сутринта "шернах" поста на един наш член във фейсбук групата на федерацията, а също и на фейсбук страницата на БНФМ. В този пост кратко и ясно човекът пише, че се търсят 4-5 дарители на кръв от рядка група кръв за операцията, която би трябвало да се е състояла днес. Макар и да не мога да помогна с моята кръв, надявам се, че съм помогнала информацията да е достигнала да повече хора. Та по този повод - нямам нищо против да има тема във форума за нуждаещи се хора и призив за дарение, но имам против парадирането на акта "дарение".Смятам, че това е много личен акт и никога не бих си правила пиар на гърба на нечие страдание.

За животните - повярвай ми, откакто имам куче, се уверих, че животните са доста по-сърдечни и това, че си човек, съвсем не означава, че си добър. Оказва се, че най-често животните са по-добрите, а хората са зверовете. ;) ;) ;)
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, djendaka, fides, mitko, Fastext, miro1113, Djenko

Благотворителност 25 Ян 2016 13:02 #38125

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
Виж сега това с урната за събирането на пари сме го пробвали вече . На едно събрание от 100 човека едвам събрахме по 1.50 лв. като повечето колеги подминаха урната но пък имаше дето хвърляха по 5 и по 10 лв.
Демек ако вземе на всяко събиране да се опитваме да правим някакви дарения ще стане съмнително и смешно по две причини
първата е ,че ще се събират смешно малко пари , втората ,че много подозрително може да стане ако точно ние се правим на някаква Фондация за подпомагане и дарения .

Иначе който се е обърнал към нас виждаш ,че сме откликвали и ще откликваме винаги но

Да така е прав си,много хора предпочитат кутия цигари, вместо да помогнат дори и с едно левче.
То и да се чудиш вече коя злина да избираш, всичките изглеждат еднакво големи с разклонения.

Можем да направим така както казва Слави.Примерно ако някой член на федерацията научи за гладни или болни деца нуждаещи се от помощ, да се пуска тема за случаят във форумът,ще я обсъдим и преценим, и който има на сърце може да помогне. Да се пращат парите,или продуктите на подходящият колега който живее в районът където е случаят,и той да ги дарява.
Повтарям по 1 или 2 левчета е няма нищо за нас,но когато ги обединим стават добра помощ, и не натоварват бюджетът на никой. А преводът им по еконта е 5-10 стотинки.
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, yaponetsa, Nesho, miro1113

Благотворителност 25 Ян 2016 15:22 #38143

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Fastext писа:
Slavitoooo писа:

Да така е прав си,много хора предпочитат кутия цигари, вместо да помогнат дори и с едно левче.
То и да се чудиш вече коя злина да избираш, всичките изглеждат еднакво големи с разклонения.

Можем да направим така както казва Слави.Примерно ако някой член на федерацията научи за гладни или болни деца нуждаещи се от помощ, да се пуска тема за случаят във форумът,ще я обсъдим и преценим, и който има на сърце може да помогне. Да се пращат парите,или продуктите на подходящият колега който живее в районът където е случаят,и той да ги дарява.
Повтарям по 1 или 2 левчета е няма нищо за нас,но когато ги обединим стават добра помощ, и не натоварват бюджетът на никой. А преводът им по еконта е 5-10 стотинки.

Така както предлага Славито можем да помагаме единственно на деца които нямат най елементарни неща като обувки,дрехи, дърва и храна но не и на болни деца на които им е необходимо лечение Така спонтанно неможем да помогнем, а и Славито го каза че са правени опити и парите които се събират от спонтанни инициативи са смешни, а във повечето случаи болестта и лечението и немогат да чакат. Затва Цецо не е лошо да се опитаме да реализираме твойто първоначално предложение. Да се опитаме да даваме(който иска) и да събираме месечно някакви пари които да се натрупват със времето като допълнителен наш фонд за благотворителност и когато е необходима помощ на бедно или болно дете тези пари да се използват по предназначение веднага. А не да разчитаме на момента колко хора ще прочетат конкретния зов за помощ и колко хора ще се трогнат.
Последна промяна: 25 Ян 2016 15:23 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Благотворителност 31 Ян 2016 21:04 #38647

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Абе ще дойдете вие на моята ама.... drinkingbeer
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Nesho

Благотворителност 31 Ян 2016 21:12 #38648

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Fastext писа:

Вижте , не знам дори и по закон като организация имаме право да отделяме да събираме такива средства
щото могат да ни изплющят пак в БТВто и не се знае тоя пък в къв филм ще ни вкарат я търговия на органи я с търговия на деца , та с една дума не са така прости нещата , също така по тоя начин няма да съберем кой знае колко мангизи вярвайте ми .

Обаче не знам дали ви направи впечатление , колко много хора са помогнали , значи ние , форума на Репата , някакъв форум за автомобили Джендака знае по добре ,
демек силата ни ще е заедно съвместно с други форуми или някакви групи от хора да помагаме защото повече хора ще се съберат много повече средства .
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, Fastext, miro1113

Благотворителност 31 Ян 2016 22:29 #38650

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Бе мамата си е ебала тая държава, всичко е нож с две остриета. Както и да се въртим гъзът ни е все оголен.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, asparuh

Благотворителност 01 Фев 2016 03:27 #38652

• Djenko
  • Djenko's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 405
Slavitoooo писа:
Fastext писа:

Вижте , не знам дори и по закон като организация имаме право да отделяме да събираме такива средства
щото могат да ни изплющят пак в БТВто и не се знае тоя пък в къв филм ще ни вкарат я търговия на органи я с търговия на деца , та с една дума не са така прости нещата , също така по тоя начин няма да съберем кой знае колко мангизи вярвайте ми .

Обаче не знам дали ви направи впечатление , колко много хора са помогнали , значи ние , форума на Репата , някакъв форум за автомобили Джендака знае по добре ,
демек силата ни ще е заедно съвместно с други форуми или някакви групи от хора да помагаме защото повече хора ще се съберат много повече средства .
Няма да въртиш гъзъ,защото колкото повече го въртиш - повече Ти влиза. secretemo
Следните потребители изказаха благодарности: asparuh
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат