Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Инициатива "Дарения"

Отг:Инициатива "Дарения" 17 Фев 2011 10:22 #2641

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 941
има ли желаещи за дарения
Последна промяна: 17 Фев 2011 10:58 от vaskonti.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:Инициатива "Дарения" 09 Окт 2012 16:12 #9206

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189
Не знам дали има специално определен човек от федерацията който отговаря за връзките с обществеността и медиите.Ако няма такъв то според мен трябва да се избере защото е много важно.
Добре е за всички дарения които се правят да бъдат известявани местните а и някои национални медии иначе няма смисъл.Отразяването на дарението ще донесе добра популярност на металдетектинга сред населението.Даренията трябва не да са много,а достатъчно за да предизвикват и поддържат интереса на хората.Артефактите и монетите така високо ценени от журналистите трябва да заемат централно място.Предполагам че не е проблем да се правят клипчета и да се изпращат до новинарските емисии по разните телевизии.Всичко това трябва да се координира централно и да се прави по области.

Инициатива "Дарения" 17 Авг 2014 17:07 #22803

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Имам предложение ! (което най-вероятно няма да се вземе в предвид но аз да си кажа :) ) Във устава на федерацията или по точно във часта му която описва целите и по точно стредсвата за постигане на тези цели никаде не срещам думичката дарение като средсво за постигане на нашите цели за разлика от устава на алтернативната в кавички на нас федерация. Имаме теми тук във форума свързани с инициативи и дарения а не е записано в устава дарението като едно от средствата за постигане на целите на федерацията което за мен лично е малко странно. :dry: Затова предлагам ръководството да допълни устава и да запише дарението като едно от средсвата за постигането на нашите цели. Имам и второ предложение което най-вероятно също няма да се вземе в предвид. Вместо да ходим да чистим градинки и да симулираме общественно полезна дейност и загриженост не е ли по добре да покажем една истинска общественно полезна дейност и загриженост за Българското културно наследсво да съберем пари и безусловно да дарим пари на музеи и археолози за разкопки или за запазване на вече откритото. Аз лично мога да отдела и даря 100лв. 1000 члена на федерацията по 100 мисля че всеки може да си направи аритметиката. Ето ти необходимите пари за разкопки през 2015 и изцяло ново лице на федерацията пред медии и пред общественоста като цяло в резултат от жеста.

послепис Сега знам че много от нас ще кажат--Нестига че музейни работници и археолози крадат и изнасят ами ще им даваме възможност и нашите пари да крадат. mdet

Значи мен лично не ме инересува какво ще се прави после с парите които ще даря. Бих ги дал безусловно не защото съм някъв богаташ а защото вярвам че за момента това е един от начините ние търсачите да покажем че сме истински загрижени за културното ни наследство дотогава докато закона не се промени така че без притеснения да даряваме предмети с културноисторическа стойност.
Последна промяна: 17 Авг 2014 17:08 от Nesho.

Инициатива "Дарения" 17 Авг 2014 17:14 #22804

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Първо не мога да отделя 100 лева , при положение , че работя за 440 лева .
Второ ще се появят , па макар и платени публикации , че , ето на , вижте ги тези намират , продават и после се присмиват на археолозите .
И не ми казвайте ето го този с 440 лева , а си е купил металдетектор , защото като тръгнеш за риба , да колекционираш марки , да излезеш с мотора , да отидеш на хижа и да не продължавам , не излиза по евтино .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Инициатива "Дарения" 17 Авг 2014 17:44 #22805

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
miro1113 писа:
Първо не мога да отделя 100 лева , при положение , че работя за 440 лева .
Второ ще се появят , па макар и платени публикации , че , ето на , вижте ги тези намират , продават и после се присмиват на археолозите .
И не ми казвайте ето го този с 440 лева , а си е купил металдетектор , защото като тръгнеш за риба , да колекционираш марки , да излезеш с мотора , да отидеш на хижа и да не продължавам , не излиза по евтино .

miro1113 не предлагам всеки да даде по 100лв. Казах че аз мога да отделя толкова ти дай колкото ди душа сака. Идеята ми е друга. Много археологически разкопки в България и най-вече превръщането им в туристически дестинации става с помоща на фондации след което името на фондациите винаги стои на челно място на дадения туристически/арх. обект . Не мислиш ли че би било добре името на федерацията да стои също така на челно място на някой арх.обект като причина за неговото опазване и превръщането му в туристическа дестинация. Айде тва да се реализира по един или друг начин пък после който ще пак да казва че федерацията се състои принципно от хора които не се интересуват от опазването на културно ни наследство а само от неговото разграбване и разпиляване.
Последна промяна: 17 Авг 2014 17:52 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113

Инициатива "Дарения" 17 Авг 2014 19:39 #22809

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Нешо, съгласен съм с теб за идеите които даваш. За първата това може да стане на отчетно изборното събрание в края на годината. Относно втората ти идея едва ли ще се посрещне много добре от всички. Искаш ли на събранието да гласуваме повишаване на чл.внос със 5 лв, като горницата отива за дарение. Нищо не са като пари. Почти една кутия цигари за който пуши. Аз си мисля че повечето хора ще са против, и то не заради 5 лева, а заради огромните корупционни практики в страната ни.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Инициатива "Дарения" 17 Авг 2014 20:38 #22810

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
vaskonti писа:
Нешо, съгласен съм с теб за идеите които даваш. За първата това може да стане на отчетно изборното събрание в края на годината. Относно втората ти идея едва ли ще се посрещне много добре от всички. Искаш ли на събранието да гласуваме повишаване на чл.внос със 5 лв, като горницата отива за дарение. Нищо не са като пари. Почти една кутия цигари за който пуши. Аз си мисля че повечето хора ще са против, и то не заради 5 лева, а заради огромните корупционни практики в страната ни.

Със 5 лв или 5,6 хиляди като дарение нищо няма да стане. Едно такова дарение ще изглежда в очите на хората като симулиране на загриженост от наша страна относно опазването на културното ни наследство. Доколкото имам информация минимума средства необходими за провеждането на краткосрочна археологическа експедиция от по месец два е от 20хиляди нагоре. :dry: Трябва членския внос да стане поне 40лв 20 за членски внос и 20 за дарение. Само така ще можем да подпомагаме реално по една арх.експедиция годишно.

Васко ние стискайки си 5те лв край на корупционните практики в България няма да сложим но давайки ги за разкопки мисля че ще променим много мнението на хората за нас.
Последна промяна: 17 Авг 2014 20:46 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113

Инициатива "Дарения" 18 Авг 2014 13:34 #22828

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Васка , понеже бе посочил конкретна сума за това не се съгласих , по принцип съм съгласен с всичко което може да повиши реномето на нас и БНФМ.
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Инициатива "Дарения" 18 Авг 2014 19:46 #22842

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Нарочно написах 5 лв. Така покачването е минимално, но ще видите какви изказвания ще има на събранието. Сега си представете гласуване за чл.внос от 40 лв. :woohoo:

Инициатива "Дарения" 09 Сеп 2014 20:00 #23469

• Христов
  • Христов's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 167
Даренията могат да се снимат и да се изложат във виртуален музей на сайта на федерацията. За стимул може да се споменава името на откривателя ! Подобно мнение изразих и в другата сходна тема-"ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ"
Последна промяна: 09 Сеп 2014 20:02 от Христов.

Инициатива "Дарения" 09 Сеп 2014 20:34 #23473

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
:sick: :sick: :sick:
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Последна промяна: 09 Сеп 2014 20:37 от Fastext.

Инициатива "Дарения" 09 Сеп 2014 20:38 #23474

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
Nesho писа:
Имам предложение ! (което най-вероятно няма да се вземе в предвид но аз да си кажа :) ) Във устава на федерацията или по точно във часта му която описва целите и по точно стредсвата за постигане на тези цели никаде не срещам думичката дарение като средсво за постигане на нашите цели за разлика от устава на алтернативната в кавички на нас федерация. Имаме теми тук във форума свързани с инициативи и дарения а не е записано в устава дарението като едно от средствата за постигане на целите на федерацията което за мен лично е малко странно. :dry: Затова предлагам ръководството да допълни устава и да запише дарението като едно от средсвата за постигането на нашите цели. Имам и второ предложение което най-вероятно също няма да се вземе в предвид. Вместо да ходим да чистим градинки и да симулираме общественно полезна дейност и загриженост не е ли по добре да покажем една истинска общественно полезна дейност и загриженост за Българското културно наследсво да съберем пари и безусловно да дарим пари на музеи и археолози за разкопки или за запазване на вече откритото. Аз лично мога да отдела и даря 100лв. 1000 члена на федерацията по 100 мисля че всеки може да си направи аритметиката. Ето ти необходимите пари за разкопки през 2015 и изцяло ново лице на федерацията пред медии и пред общественоста като цяло в резултат от жеста.

послепис Сега знам че много от нас ще кажат--Нестига че музейни работници и археолози крадат и изнасят ами ще им даваме възможност и нашите пари да крадат. mdet

Значи мен лично не ме инересува какво ще се прави после с парите които ще даря. Бих ги дал безусловно не защото съм някъв богаташ а защото вярвам че за момента това е един от начините ние търсачите да покажем че сме истински загрижени за културното ни наследство дотогава докато закона не се промени така че без притеснения да даряваме предмети с културноисторическа стойност.
Ти си уникален бе Нешо,умник от класа.Направо ти се чудя на глупостите как ги мислиш.Не стига че ни крадат и преследват от години и то с нашите пари,ама и сега да им събираме още на законните иманяри че не им стигали парите да разкопават и крадат още.Доброволно и Една стотинка няма да дам на тази държава скапана.Да беше написал да съберем пари за някое болно дете на някой колега,а той иска чакалите да храни още. :sick: :sick: :sick:
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Последна промяна: 09 Сеп 2014 20:38 от Fastext.

Инициатива "Дарения" 09 Сеп 2014 20:49 #23476

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Христов писа:
Даренията могат да се снимат и да се изложат във виртуален музей на сайта на федерацията. За стимул може да се споменава името на откривателя ! Подобно мнение изразих и в другата сходна тема-"ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ"

Колега идеите които даваш са много хубави и аз лично ги подкрепям с двете ръце както и много други колеги предполагам но преди да имаме нормален и работещ закон една такава инициатива си е чист автогол и коз в ръцете на нашите врагове. В момента всички ние си тестваме техническите възможности на детекторите щото тва ни е позволено само от закона и тва прайм. И чат пат случайно на мястото за тестове се случва да намерим нещо което може да има белези на културна ценност а може и да няма и за да разберем го носим в музея в седемдневен срок за експертиза. Нали се сещаш че ако всички започнем масово да носим в музеите предназначението на металдетекторите ще ни се смени веднага от тестови играчки за хоби, на специални технически средства за които е нужна регистрация пък и момента на случаяноста при намирането на нещата се губи.
Аз съм най-големия противник на инициативата за така наречените случайно намерени предмети при металдетектинг и ще бъда докато не се промени закона. После ще бъда най-големия и подръжник. Сега по правилно е да съберем пари и да подпомогнем с упазването на някой зарязан от държава и археолози недвижим. арх.обект. Щото секи се е загрижил за движимите културни ценности и никой за недвижимите в тва число и държавата. Ако искаме да изчистим името си пред общественоста и да покажем че ни интересува опазването на културното ни наследство повече от колкото ги интересуват държава и иституции за момента тва би бил според мен един от безопасните и сигурни за нас начини. Но тъй като най вероятно за момента нито твоята нито моята идея би се реализирала поради ред причини не е ли по правилно да насочим вниманието си към инициативата на федерацията да подкрепим Нова Алтернатива със всички възможни средства?
Последна промяна: 09 Сеп 2014 20:53 от Nesho.

Инициатива "Дарения" 09 Сеп 2014 21:05 #23481

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
fastext писа:
Ти си уникален бе Нешо,умник от класа.Направо ти се чудя на глупостите как ги мислиш.Не стига че ни крадат и преследват от години и то с нашите пари,ама и сега да им събираме още на законните иманяри че не им стигали парите да разкопават и крадат още.Доброволно и Една стотинка няма да дам на тази държава скапана.Да беше написал да съберем пари за някое болно дете на някой колега,а той иска чакалите да храни още. :sick: :sick: :sick:

Е храни се сам тогава Недей храни чакалите. Междудругото едното няма нищо общо с другото. Ако знаеш за конкретен случай кажи или спри да си чешеш езика с такива неща. Ако има колега с болно дете то предложи на всички колеги да съберем пари и бъди сигурен че аз ще бъда първия който ще дам умнико.
Последна промяна: 09 Сеп 2014 21:20 от Nesho.
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат