Имам предложение ! (което най-вероятно няма да се вземе в предвид но аз да си кажа
) Във устава на федерацията или по точно във часта му която описва целите и по точно стредсвата за постигане на тези цели никаде не срещам думичката дарение като средсво за постигане на нашите цели за разлика от устава на алтернативната в кавички на нас федерация. Имаме теми тук във форума свързани с инициативи и дарения а не е записано в устава дарението като едно от средствата за постигане на целите на федерацията което за мен лично е малко странно.
Затова предлагам ръководството да допълни устава и да запише дарението като едно от средсвата за постигането на нашите цели. Имам и второ предложение което най-вероятно също няма да се вземе в предвид. Вместо да ходим да чистим градинки и да симулираме общественно полезна дейност и загриженост не е ли по добре да покажем една истинска общественно полезна дейност и загриженост за Българското културно наследсво да съберем пари и
безусловно да дарим пари на музеи и археолози за разкопки или за запазване на вече откритото. Аз лично мога да отдела и даря 100лв. 1000 члена на федерацията по 100 мисля че всеки може да си направи аритметиката. Ето ти необходимите пари за разкопки през 2015 и изцяло ново лице на федерацията пред медии и пред общественоста като цяло в резултат от жеста.
послепис Сега знам че много от нас ще кажат--Нестига че музейни работници и археолози крадат и изнасят ами ще им даваме възможност и нашите пари да крадат.
Значи мен лично не ме инересува какво ще се прави после с парите които ще даря. Бих ги дал безусловно не защото съм някъв богаташ а защото вярвам че за момента това е един от начините ние търсачите да покажем че сме истински загрижени за културното ни наследство дотогава докато закона не се промени така че без притеснения да даряваме предмети с културноисторическа стойност.