Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 8

ТЕМА: Предложение за Форума на БНФМ

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 11:49 #3589

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6763
Колеги аз също мислех като вас , че отварянето на форума ще има повече минуси от колкото положителни страни . Ще се напълни с навлеци и хора които целят да подронват авторитета на федерацията , ако се отвори форума то трябва да е добре обмислено , как трябва това да стане и кои секции да бъдат достъпни , защото както всички знаете тук всичко е на доброволни начала никой не взима пари за свършената работа и нито модераторите нито админа имат възможност да стоят по цял ден и да трият безумни и глупави мнения . Според мен за да не се спекулира , че сме някакво затворено общество и другите нямат достъп до нас , е редно да отворим някоя от секциите примерно металдетектори , купувам , продавам , а другите теми които малко или много са свързани с федерацията и нейните членове , да останат заключени и в тях да се пише само от хора членуващи в тази организация .
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 12:38 #3590

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
djendaka написа:
Колеги аз също мислех като вас , че отварянето на форума ще има повече минуси от колкото положителни страни . Ще се напълни с навлеци и хора които целят да подронват авторитета на федерацията , ако се отвори форума то трябва да е добре обмислено , как трябва това да стане и кои секции да бъдат достъпни , защото както всички знаете тук всичко е на доброволни начала никой не взима пари за свършената работа и нито модераторите нито админа имат възможност да стоят по цял ден и да трият безумни и глупави мнения . Според мен за да не се спекулира , че сме някакво затворено общество и другите нямат достъп до нас , е редно да отворим някоя от секциите примерно металдетектори , купувам , продавам , а другите теми които малко или много са свързани с федерацията и нейните членове , да останат заключени и в тях да се пише само от хора членуващи в тази организация .

Аз също не съм съгласен не членове на БНФМ да пишат из целия форум !
Подкрепям обаче становището на колегите Джони и djendaka ! Нужно беше за известно време форума да сложи под пълна защита заради разни " доброжелатели " които се опитваха да злоупотребят с Федерацията !!!
Едвам излязла от пепелта на българското законодателство " Съд - Прокуратура " Федерацията срещна абсолютно всякаква съпротива на всички нива - едни я плюеха , други бягаха като дявал от тамян от нея , трети се опитаха да извлекат бечалба !
Предложението всъщност е за ЧАСТИЧНО ОТВАРЯНЕ НА ФОРУМА - тоест само раздела МЕТАЛДЕТЕКТОРИ !
В останалите раздели БНФМ и МЕТАЛДЕТЕКТИНГ ще имат привилегията да пишат само членове на БНФМ !
Естествено ще има строг безкомпромисен контрол от Модератора !
Последна промяна: 07 Май 2011 12:48 от Slavitoooo.

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 13:09 #3593

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
моето мнение е че никакво отваряне не е нужно
как и с какво ще спомогне за нещо това отваряне , аз не се сещам
има си начини за участие във форума , а който гори от желание да му се чуе думата тук , ще намери начин да стане член
не коства кой знае колко време и средства
Последна промяна: 17 Авг 2016 22:58 от zempar.

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 14:24 #3594

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
zempar написа:
как и с какво че спомогне за нещо това отваряне , аз не се сещам
има си начини за участие във форума , а който гори от желание да му се чуе думата тук , ще намери начин да стане член
Колега аз не мисля така , че отварянето на секция Металдетектори няма да помогне , аз лично с моя апарат работя от много време и мога да кажа че добре го познавам но със всеки изминал ден сред природата намирам все нови и нови неща , от друга страна преди време бях пуснал тема за DFX 300 с цел да се помогне на един приятел да го подкара , тука така и никой не можа да каже как става това , и коя настройка за какво е . Крайния резултат апарата се продава чисто нов в гаранция без драскотина по него , но не само се продава а се продава с месеци поради същата причина , че някой външен който разбира и може да помогне , хем не може да сподели своя опит , хем ако има желание да го закупи пак не става . От друга страна никой не ангажира други му да чете но аз лично съм широко скроена личност и съм отворен за новости , ще се радвам да чета хубави мнения за нови детектори , а не един ден като си взема друг апарат , да се лутам пак няколко години и тепърва да откривам топлата вода , а да вляза и прочета една хубава дискусия каквато беше за Explorer в която с теб взехме участие , разменихме опит и помогнахме на много други колегии . :)

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 14:45 #3595

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
zempar написа:
как и с какво че спомогне за нещо това отваряне , аз не се сещам

Да ти помогна да се сетиш. :)
В момента сме прекалено затворена формация. А уж търсим непрекъснато съмишленици.
Ти ме покани да излезем с апаратите заедно, аз дойдох и сега в мое лице имаш един приятел, защото ми беше приятно.
Не може да стоим настрани от хората, да се правим на недостъпни и да очакваме да споделят идеите ни.
Отварянето на някаква част от форума е вид неформална покана, за да разберат всички търсачи, че са добре дошли.
Федерацията има врагове. Слави го е написал прекрасно. Но мен лично това не ме плаши. Дори и да има опити за дескридитация хората тук доказаха, че са достатъчно единни и стоят един зад друг, за да се справят с всички недоброжелатели.

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:03 #3596

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Джони , казваш че си срещала разочаровани "колеги" по полето от това че не можели да пишат тук , ами аз не съм ли разочарован , като срещам и аз "колеги" по полето и като им спомена за федерацията ми се хилят ехидно и викат , че сме ненормални и още не знам си кви епитети за това че се занимаваме с тази организация , и че само чакат наготово нещо да стане , и все подпитват какво стана, и все да подвикват "какво прави федерацията" по тоя и оня въпрос , а ги е шупе да се включат в организацията.
абе мен ако питате трябва да е невидим за нерегнати
сори ама съм доста краен във всичко

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:09 #3597

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Виж, винаги ще има такива, които ще ни смятат за ненормални. Аз на такива им се радвам, щото току след някой ден се обадят за карта. Вече има такива. Българина си има гадната черта да гледа сеир. Е, нека!!!! Нека ние да сме ненормалните и изкукуригалите, които са застанали зад една справедлива кауза. Факт е обаче, че Федерацията се разширява всеки ден. Тази наглед шантава идея се оказа твърде заразителна напук на всичките ни врагове и "доброжелатели".
Апела ми е - нека да я направим още по-достъпна за хората. Пък те да избират....

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:17 #3598

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Вижте сто човека да се включат в темата ще има долу горе толкова различни позиции , според мен нека всеки да каже защо иска или не иска част от форума да е отворен за не членове и ако трябва да се подложи на гласуване и да се вземе решение . Колкото това форумът да е невидим за не членове аз съм с две ръце против , от къде ще знаят за нас от това че ще се виждаме по нивите и ще си го предаваме от уста на уста , от къде хората ще разберат какво точно се случва и прави федерацията и как ще станат по уверени и ще поискат да бъдат наши членове . Ние не целим да сме скрити от светът и да сме някакво затворено общество както направиха някой уж търсачи а напротив , ние искаме да се знае за нас да се виждат и чуват нашите дела и един ден заедно да извоюваме сладкото право да се разхождаме свободно и практикуваме хобито си .

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:17 #3599

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
както кажете , аз съм с болшинството
предното беше само едно мое мнение

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:25 #3600

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
zempar написа:
както кажете , аз съм с болшинството
предното беше само едно мое мнение
Ей, не се чувствай нападнат. В крайна сметка ще стане така както реши болшинството. Никой не иска да си налага собствените виждания, затова сме много. Но е хубаво, че го коментираме.
И дано се включат повече колеги, за да има истинска дискусия и наистина да стигнем до гласуване.
Аз също не искам разни прошляци да ми се мотаят тука, виждаш как им се ядосвам и паля, но този риск според мен трябва да се поеме в интерес на идеите ни.

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:30 #3601

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
в никакъв случай не се чувствам нападнат , това е просто една дискусия , където всеки е свободен да си изкаже мнението , е това беше моето мнение и дано да греша
ако има гласуване бих гласувал ЗА въпреки че съм против , ей така от колегиалност

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:37 #3602

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Разбира се че трябва да има дискусия всеки да казва своите предложения само така ще се вземе най правилното решение , а за тези които не знаят с Краси си познаваме от много време макар и все още да не сме се виждали на живо надявам се скоро и това да стане и не го нападаме а просто дискутираме в добрия тон на диалога :)

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 15:58 #3603

• hercones
  • hercones's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6
hercones написа:
Според мен не е лошо част от форума да бъде със свободен достъп за участие. Всички знаем че металдетектинг форумите имат доста сериозна аудитория и защо да не се допусне и тук да има "калабалък" което ще допринесе форума да стане по интересен. Подкрепям идеята на Слави раздел металдетектори да бъде свободен. Разбира се правилата трябва да бъдат строги и да се следи за спазването им.
Това съм го писал на 29. 09. 2010 г. ..продължавам да съм на същото мнение. Бих добавил още като идея- под аватара както на членовете е отбелязано че са такива и под аватара на нечленовете изришно да се отбележи по някакъв начин че са "свободни граждани" .

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 16:33 #3604

• pepelanov
  • pepelanov's Avatar
Да се включа и аз: решението трябва и ще се вземе от управата на федерацията. Супер е че всички си имаме своите уникални и добре аргументирани мнения, но нашата роля в тази дискусия е само да насочим вниманието на управата към най-разумното решение.
Виждам обаче че решението е взето така че предлагам да направим една тема скрита за външни потребители и да обсъдим по какъв начин ще отворим форума, какъв достъп ще имат нечленуващите, какви права и какви задължения. Тук мисля че всички дадени мнения ще са от повече полза!

Аз лично не виждам положителната страна на това да дадем достъп до писалката на външни лица! Сигуре съм че абсолютно всеки търсач е чул за федерацията, видял е сайта и форума и и не просто че го боли фара за федерацията и дейностите който се опитва да развива ами го доли фара и за форума на федерацията. Само забележете че 15 души пишем тука и о6те толкова сме се представили с имената и телефоните си а останалите няколко стотин са в графа "боли ме фара ама по добре да съм на страната на добрите мом4ета в слу4ай че стане нещо". Във форума империо който май е най посещавания също не повече от 20-30 души пишат - другите зяпат и тези 20-30 са почти до един с ментални проблеми и твърда позиция против федерацията!
Мислите ли че имаме нуждо от този контингент тука?
И мислите ли че някой младок който се е насочил към нашето хоби няма на секундата да потърси легитимна и работеща федерация ами ще почне да си цъка стихове из "империо" обиден от това че не сме му дали достъп до задния вход :)

Супер е че мислим и за популяризация ама съм твърдо не да я търсим по този начин.

Отг:Предложение за Форума на БНФМ 07 Май 2011 21:45 #3606

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
pepelanov написа:
Да се включа и аз: решението трябва и ще се вземе от управата на федерацията. Супер е че всички си имаме своите уникални и добре аргументирани мнения, но нашата роля в тази дискусия е само да насочим вниманието на управата към най-разумното решение.
Виждам обаче че решението е взето така че предлагам да направим една тема скрита за външни потребители и да обсъдим по какъв начин ще отворим форума, какъв достъп ще имат нечленуващите, какви права и какви задължения. Тук мисля че всички дадени мнения ще са от повече полза!

Аз лично не виждам положителната страна на това да дадем достъп до писалката на външни лица! Сигуре съм че абсолютно всеки търсач е чул за федерацията, видял е сайта и форума и и не просто че го боли фара за федерацията и дейностите който се опитва да развива ами го доли фара и за форума на федерацията. Само забележете че 15 души пишем тука и о6те толкова сме се представили с имената и телефоните си а останалите няколко стотин са в графа "боли ме фара ама по добре да съм на страната на добрите мом4ета в слу4ай че стане нещо". Във форума империо който май е най посещавания също не повече от 20-30 души пишат - другите зяпат и тези 20-30 са почти до един с ментални проблеми и твърда позиция против федерацията!
Мислите ли че имаме нуждо от този контингент тука?
И мислите ли че някой младок който се е насочил към нашето хоби няма на секундата да потърси легитимна и работеща федерация ами ще почне да си цъка стихове из "империо" обиден от това че не сме му дали достъп до задния вход :)

Супер е че мислим и за популяризация ама съм твърдо не да я търсим по този начин.

Аз пък мога да ти кажа, че поне 50 процента от търсачите, да не казвам много повече изобщо не знаят за Федерацията.
А има и такива, които са чували нещо, но не са наясно. В провинцията не е като в София.
С това, че решението вече е взето малко ме обиждаш, защото аз повдигнах темата. Излиза, че просто си упражнявам "писалката". Или, че лицемернича. Ако не вярвах, че ръководството се съобразява със вота на своите членове, ти гарантирам, че и една секунда нямаше да стоя във Федерацията. Тя не е стадна формация.
Форумът не е "заден", а преден вход. Лигитимният вход, ежедневната реклама на Федерацията, както искаш го наричай, ама "заден вход"....
И не виждам защо трябва да се прави сравнение между този форум и други форуми. Не е ли време да започнем да гледаме да подредим собствения си двор, а не тоя на комшиите.
И какво излиза, че сме уплашени от ония 20-30 с "менталните проблеми" и заради тях не щем да си отворим форума?
Извинявай, че ти опонирам, дори не те познавам, но ти е много негативно мнението. :) Айде да сме малко по-позитивни дори и когато не мислим по един и същ начин. :)
Последна промяна: 07 Май 2011 21:47 от Джони.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 8
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат