pepelanov написа:Да се включа и аз: решението трябва и ще се вземе от управата на федерацията. Супер е че всички си имаме своите уникални и добре аргументирани мнения, но нашата роля в тази дискусия е само да насочим вниманието на управата към най-разумното решение.
Виждам обаче че решението е взето така че предлагам да направим една тема скрита за външни потребители и да обсъдим по какъв начин ще отворим форума, какъв достъп ще имат нечленуващите, какви права и какви задължения. Тук мисля че всички дадени мнения ще са от повече полза!
Аз лично не виждам положителната страна на това да дадем достъп до писалката на външни лица! Сигуре съм че абсолютно всеки търсач е чул за федерацията, видял е сайта и форума и и не просто че го боли фара за федерацията и дейностите който се опитва да развива ами го доли фара и за форума на федерацията. Само забележете че 15 души пишем тука и о6те толкова сме се представили с имената и телефоните си а останалите няколко стотин са в графа "боли ме фара ама по добре да съм на страната на добрите мом4ета в слу4ай че стане нещо". Във форума империо който май е най посещавания също не повече от 20-30 души пишат - другите зяпат и тези 20-30 са почти до един с ментални проблеми и твърда позиция против федерацията!
Мислите ли че имаме нуждо от този контингент тука?
И мислите ли че някой младок който се е насочил към нашето хоби няма на секундата да потърси легитимна и работеща федерация ами ще почне да си цъка стихове из "империо" обиден от това че не сме му дали достъп до задния вход
Супер е че мислим и за популяризация ама съм твърдо не да я търсим по този начин.
Аз пък мога да ти кажа, че поне 50 процента от търсачите, да не казвам много повече изобщо не знаят за Федерацията.
А има и такива, които са чували нещо, но не са наясно. В провинцията не е като в София.
С това, че решението вече е взето малко ме обиждаш, защото аз повдигнах темата. Излиза, че просто си упражнявам "писалката". Или, че лицемернича. Ако не вярвах, че ръководството се съобразява със вота на своите членове, ти гарантирам, че и една секунда нямаше да стоя във Федерацията. Тя не е стадна формация.
Форумът не е "заден", а преден вход. Лигитимният вход, ежедневната реклама на Федерацията, както искаш го наричай, ама "заден вход"....
И не виждам защо трябва да се прави сравнение между този форум и други форуми. Не е ли време да започнем да гледаме да подредим собствения си двор, а не тоя на комшиите.
И какво излиза, че сме уплашени от ония 20-30 с "менталните проблеми" и заради тях не щем да си отворим форума?
Извинявай, че ти опонирам, дори не те познавам, но ти е много негативно мнението.
Айде да сме малко по-позитивни дори и когато не мислим по един и същ начин.