Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ТЕМА: Да си спомним за Капитан Петко Войвода

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 09 Фев 2020 22:51 #88452

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Slavitoooo писа:

Така е така е :lol: и Капитана е бил против нарушаването на международните спогодби ! :blink:
.
Хайтов например спестява факта че Малък Петко след 1878 г. постъпва на служба като турско заптие.Нищо че е бивш хайдутин.А фактът че Малък Петко е убит във Варна е напълно измислен.Също малко правдоподобен е и предлагането на поста областен управител на Петко Киряков.Той е активен член на Демокатическата партия която си е откровена опозиция на Стамболов.Позицията на Петко войвода от 1885 г. няма как да е била неизвестна за Стамболов.Е как да му повери отговорен пост като във всеки един момент той може да реши че е повече руски офицер отколкото български патриот.И то във Варна откъдето се очаква да почне руската окупация на България.
www.forumnauka.bg/topic/17240-%D0%BA%D0%...5%D0%BD%D0%B4%D0%B8/

Слави .................поне като копи и пействаш като папaгалче.............чужди мнения и тези("факти") опитвай се да се придържаш към някаква посока на разсъжденията..................поне............. малко от малко де :lol:

Ей тука по долу ще ти цитирам във по ранен твой пост си РАЗБИЛ мита че Петко Войвода е бил русофил , а после пишеш тези ,че по заповед
на дядо Иван се бил отрекъл от съединението и това че няма как Стамболов да е предложил поста областен управите на един русофил
какъвто бил Петко Войвода................... :lol: ............... :huh: Много..........разнопосочно.......................много... :sick: Дай да се разберем................разбит ли е мита
че Капитан Петко Войвода е русофил или все още го смяташ за руски шпионин на дядо Иванча........... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slavitoooo писа:
........много митове, които и до днес не могат да бъдат разбити.........

Един от тях е, че войводата е заклет русофил, само защото е живял за кратко в царска Русия, след което обаче се връща отново по родните земи. Няма спор и че в края на 19-ти век въжделенията на голяма част от българите за свобода и своя държава се свързват с Дядо Иван. Няма и национален герой, който в определени периоди от живота си да не е бил обсебен от тази болест до Освобождението. Петко е толкова русофил, колкото и Левски, Ботев, Раковски, Захари Стоянов, Стамболов… Той е преди всичко българофил и колкото по-ясно това се осъзнае от съвременните българи, толкова по-бързо ще рухне митът за него, който обслужва игрите на русофилите-българофоби, за които българщината се измерва само през любовта към Кремъл.
Последна промяна: 09 Фев 2020 23:24 от Nesho.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 00:01 #88454

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Nesho писа:
[А относно Петко Войвода............възможно е това което казваш да е вярно донякъде щото само преди няколко години се е завърнал от Русия с парите от продаденото имение
Ти толко ли си мислиш, че му е била душицата на Капитан Петко Войвода? Едно имение?
Умрел ти е и за международните спогодби... :sick: :sick: :sick:

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 00:32 #88455

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Еми ............знам ли в един момент от живота си зарязва гъркинята със невръстното дете ...................и избира борбата за свобода и хайдутлука.......................
Във следващия според Слави от Русия му е заповядано да си кротува и да си седи в къщи при жената........... :dry: :dry: :dry: ...... :sick:

Междудругото живота на Капитан Петко Войвода и неговото дело тря да буди възхищение
гордост , благодарност във сърцето на абсолютно всеки един българин че е имало такива хора сред нас..........не е ли малко лицемерно от твоя страна
да съдиш и да ми слагаш думи в устата извадени от контекста на поста ...... при положение че не си сметнал за необходимо(явно нещо-те чопли)
да сложиш едно одобрявам на втория ми пост, пост във темата който принципно е копирана от мен кратка биография на живота на
Капитан Петко Войвода и неговото дело.............!!!.................с какво не си съгласен, и какво те чопли..............ай за Славито и неговите предрасъдаци е ясно
ама твоите какви са мойш ли да кайш..????????????????????
Последна промяна: 10 Фев 2020 01:11 от Nesho.

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 00:44 #88456

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Там е работата, че контекста ти е пределно ясен..!
За да прикриете истината, един куп лъжи и Славито и ти...!
Толкова ви е страх от истината, че принизявате не само един от най-големите българи, ами и един от най-големите Хора живели някога!
То само "удубрявам" оставаше... :S
И двамата трябва да ви е срам, много срам..! :sick: :sick: :sick:
Последна промяна: 10 Фев 2020 00:49 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: solid

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 00:54 #88457

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Тря да ме е срам ли.........????????
Ми ти одобрявайки този пост за който говоря не одобряваш мен бе .............тъпанар.........одобряваш живота и делото на Войводата чиято кратка
биография съм копиръл със въпросния пост ...........за втория пост от темата говоря(не за първия)........ .......
Ние принизяваме и Аз принизявам, че съм се сетил да ви подсетя и теб в тва число какво честваме на тая дата.....за да мойш да имаш фронт да ми се
прайш тука на интересен и оригинален както винаги,....а дори едно одобрявам на живота и делото на войводата не си сметнал за необходимо да сложиш !!!!

Я кажи Ти ............каква истина прикриваме със Слaвито.............явно пак опряхме както винаги гърците да ни казват каква е истината.!!!!!!!!!!!!!!
Последна промяна: 10 Фев 2020 19:07 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: solid

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 04:40 #88458

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Nesho писа:
тъпанар.........!!
И кво стана сега, изведнъж ти се оказах длъжник.. :)
Големо си ми умник...! :lol:
Какви благодарности искаш, като дори не разбираш, какво пише, в това което си копирал? :)
..Коя истина ли? Тая истина, която за теб винаги ще си остане необяснима!
Сополиво сфиркажийче, безсрамно! :lol: :lol: :lol:
Последна промяна: 10 Фев 2020 05:44 от kaveiros.

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 19:29 #88480

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Ясно...................нищо по същество пак няма да кажеш. Всичко е било както винаги да направим интрига......................само ти разбираш
и само ти осъзнавш истини ,които ревниво пазиш от нас.............Че тя твойта работа малко като ........Новите дрехи на царя......... :lol: :lol: :sick:

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 19:47 #88482

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Nesho писа:
Ясно...................нищо по същество пак няма да кажеш. Всичко е било както винаги да направим интрига......................само ти разбираш
и само ти осъзнавш истини ,които ревниво пазиш от нас.............Че тя твойта работа малко като ........Новите дрехи на царя......... :lol: :lol: :sick:
От една година събирам тайфа да го пребием! :lol: :lol: :lol: Без членски внос! B)
Последна промяна: 10 Фев 2020 19:50 от bobo.

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 20:15 #88485

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Nesho писа:

Че аз ли съм виновен, че идея си нямаш? :)
Достатъчно информация дадох, кой се сетил, сетил..
Има нещо дет не е наред, с капитана, нали? Мисли! Нищо случайно няма!
Ако тръгна да обяснявам ме изкарвате какъв ли не..
Ето са с тебе требе, да правиме оркестър, аз ше бъда тъпанар, а ти сфиркаджийче...
Последна промяна: 10 Фев 2020 20:22 от kaveiros.

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 20:17 #88486

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
bobo писа:
Nesho писа:
От една година събирам тайфа да го пребием! :lol: :lol: :lol: Без членски внос! B)
До 10 човека, ви праим, на куп-пирамидка...! Пробвано! ;)
Трябва, да сте повече, за да имате шанс! Особено ако сте ми до оная работа..! Пък и напоследък съм надобрел много..... :S :whistle:
:P
Последна промяна: 10 Фев 2020 20:19 от kaveiros.

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 20:22 #88487

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
bobo писа:
Nesho писа:
Трябва, да сте повече, за да имате шанс! Особено ако сте ми до оная работа..! Пък и напоследък съм надобрел много..... :S :whistle:
Ти'ми са скасва....Яс 'кат се зафана с нещо го докарвам до край !Пирамидка 'не зтам дали ш'ни докараш'ма могилка за вторично погребение по късноримски съм ти избрал! :evil:
:lol: :lol: :P
Последна промяна: 10 Фев 2020 20:25 от bobo.

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 23:05 #88499

• solid
  • solid's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 500
kaveiros писа:
bobo писа:
Nesho писа:
bobo последния дето ми говори така след 5 минути студен го целуваха много търпиш
Следните потребители изказаха благодарности: bobo

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 23:08 #88500

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Той ше да е бил и студен преди това :)
Последна промяна: 10 Фев 2020 23:11 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: bobo

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 23:26 #88503

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
solid писа:
kaveiros писа:
bobo писа:
Nesho писа:
bobo последния дето ми говори така след 5 минути студен го целуваха много търпиш
Той тая година пропусна Крайморие'ма аз махейрата наточена си я държа! :evil: :lol: :lol: :lol:

Да си спомним за Капитан Петко Войвода 10 Фев 2020 23:39 #88509

• solid
  • solid's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 500
Slavitoooo писа:
Nesho писа:
Slavitoooo писа:
Nesho писа:
Е като си ги гледал.................що пишеш глупости . Ако си ги гледал би трябвали да знаеш че Хайтов разяснява почти всички основни версии понякога
една две или три...............както и към коя от версиите се е придържал за филма...............!!!!!!!! Кое точно не ти харесва от филма ...................
чакай позволи ми да отгатна ......................Да не би да е тва че тук в България Петко Войвода го възнаграждават със бой и изтезания , а във Русия
със чин и имение.......................което продава и с парите за пръв път от много години заживява като нормален човек..........Но не за дълго .......

Хайтов никъде не споменава ,че Капитана е бил по руска заповед ПРОТИВ Съединението на България ,че не е искал да участва в сръбско -българската война ,която война е организирана от Русия .Я си гледайте детекторите и не коментирайте по големите от вас още нямате такава смелост Слави ти като чуеш Русия и реагираш като Вампир видял Кръст както е тръгнало ще излезе че всички наши хайдути и революционери са Руски шпиони ако не беше Русия никой не може да предположи какво щеше да се случи след Априлското въстание помисли за Батак
Тези исторически факти са добре известни още през 1885г.!!

Русия никога не е била против съединението..................а против нарушаването на международни спогодби..............както съм казвал и преди ......
.Русия си гледа интереса това е така и съм съгласен с вас(соросите) ...................но вие кога ще се съгласите че Русия със нищо не ни е длъжна...............
Ако интереса и е съвпаднал в даден момент със нашия и благодарение на това имаме освобождение...........можем само да и благодарим и нищо повече
щото без освобождение ...............дали се сещате че нямаше да има и съединение............... Да....! Османската империя e почвала да се разпада но от всички "държави" били под нейна власт заради географското си положение България и е най важна...........и можем само да гадаем какво би станало и какви щяхме да бъдем сега без намесата на Русия.............като се има предвид и ентусиазма на доброволците от европейските държави биещи се на
страната на турската армия..................най вероятно още да носим шалвари..!!!!!!!!!!!!!!!!!

А относно Петко Войвода............възможно е това което казваш да е вярно донякъде щото само преди няколко години се е завърнал от Русия с парите от продаденото имение
На човек участвал във стотици боеве.............не можем да знаем какво мо е било в главата...............най-вероятно е искъл един ден да заживее мирно............да се порадва на деца , внуци и т.н............ама тва да се твърди че е против съединението е кощунство........като се има предвид къде се
намира родния му край..................!!!!!!!!!!!!!!! На такъв човек надали някой може да му заповядва..............просто ви е трудно(на вас соросите) да асимилирате че Капитан Петко Войвода е бил против новата ориентация на България......за което получава по късно подобаващи "почести' от Стамболов !!!

Така е така е :lol: и Капитана е бил против нарушаването на международните спогодби ! :blink:
.
Хайтов например спестява факта че Малък Петко след 1878 г. постъпва на служба като турско заптие.Нищо че е бивш хайдутин.А фактът че Малък Петко е убит във Варна е напълно измислен.Също малко правдоподобен е и предлагането на поста областен управител на Петко Киряков.Той е активен член на Демокатическата партия която си е откровена опозиция на Стамболов.Позицията на Петко войвода от 1885 г. няма как да е била неизвестна за Стамболов.Е как да му повери отговорен пост като във всеки един момент той може да реши че е повече руски офицер отколкото български патриот.И то във Варна откъдето се очаква да почне руската окупация на България.
www.forumnauka.bg/topic/17240-%D0%BA%D0%...5%D0%BD%D0%B4%D0%B8/
Каква окупация какви пет лева
Последна промяна: 10 Фев 2020 23:48 от solid.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Модератори: Slavitoooo, djendaka, admin, Ilia, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат