Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: нещо повече за монетата ?

нещо повече за монетата ? 25 Сеп 2013 18:25 #14431

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Ето сега по ясни снимки на 2те Монети -- преди 5 дена горе доло вече fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-a...711_2040936558_n.jpg Реверса fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-a...5605_323354201_n.jpg Следва Рома с Шлем fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-a...238_1281772073_n.jpg и Реверса Вьлчицата а под нея близнаците Ромул И Рем fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-a...2129_475222994_n.jpg И накрая обща снимка с финна керамика -- Тракия fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-a...168647_1419452_n.jpg
Администраторите са забранили публикуването за гости.

нещо повече за монетата ? 25 Сеп 2013 19:06 #14433

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Да имаше и една стрела ама я подарих на един колега дето за малко не можа да доиде та му викам еи ти това да не си капо --Ако и прати снимка ще я пусна тука ако не и прати снимка здраве да е Подарявал сьм монети и всякви джунджурии на много хора както навярно и повечето от вас сьщо са правели това --Ама хората много им се радват
Последна промяна: 25 Сеп 2013 19:08 от Gladius.

нещо повече за монетата ? 25 Сеп 2013 20:19 #14439

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Gladius писа:
Да имаше и една стрела ама я подарих на един колега дето за малко не можа да доиде та му викам еи ти това да не си капо --Ако и прати снимка ще я пусна тука ако не и прати снимка здраве да е Подарявал сьм монети и всякви джунджурии на много хора както навярно и повечето от вас сьщо са правели това --Ама хората много им се радват

Gladius и аз съм подарявал монети. :) Дори си подарих предишния детектор Маска 3ка + (вместо да го продам) на приятел който никога не е имал нещо общо с металдетектинга. Зарадвах го много. sshy
Сега е двапъти по запален от мен по металдетектинга. :) mdet

послепис-Gladius искам да те поздравя са смелоста ти дори понякога да граничи с безрасъдство. ;)
Последна промяна: 25 Сеп 2013 20:20 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

нещо повече за монетата ? 25 Сеп 2013 20:28 #14440

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Nesho нормално е колегата да се е запалил повече и от теб и при мен има подобни примери Сега тези хора не мога да ги лстигна . А относно забележката -- да разбрах те предполагам -- но чак до безумие няма да стигна де ама ми писна да сьм все нащрек Станал сьм като Немска овчарка ама кво да се прави така е

нещо повече за монетата ? 26 Сеп 2013 09:38 #14442

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
Gladius всичко добре само остана да станеш член на федерацията и готово sshy
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.

нещо повече за монетата ? 26 Сеп 2013 19:55 #14450

• Gladius
  • Gladius's Avatar
FLORE писа:
Да имам сьответният телефон и координати -- А то иначе за колко време се изготвят документите ? Не бьрзам а просто от любопитство питам

нещо повече за монетата ? 27 Сеп 2013 07:56 #14463

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
Gladius писа:
FLORE писа:
Да имам сьответният телефон и координати -- А то иначе за колко време се изготвят документите ? Не бьрзам а просто от любопитство питам

Бързо става няма да се плашиш ;)

Следните потребители изказаха благодарности: Gladius

нещо повече за монетата ? 29 Сеп 2013 17:04 #14495

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Ама днес добре доволен сьм . Качих се за неколко часа до Витоша с едни приятели и пуснах машината за около половин час само .Но в тези рамки като време намерих прьстен сега го почиствам даже но отсега виждам че е Средновековие -- може би кьсно средновековие . . Тези дни няма да мога да се занимавам сьс снимки но ще му направя все пак до петьк 2/3 и ще ги пльосна тук да го видите -- хем ще е почистен . Прьстеньт е мьжки и много добре запазен имало е иначе 4/5 камьчета вероятно цветни но нито едно не е останало по гнездата -- Материальт е главно мед и и сребро малко ..... :) B) B) :)
Последна промяна: 29 Сеп 2013 17:06 от Gladius.

нещо повече за монетата ? 29 Сеп 2013 18:31 #14496

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 618
Gladius писа:
Ама днес добре доволен сьм . Качих се за неколко часа до Витоша с едни приятели и пуснах машината за около половин час само .Но в тези рамки като време намерих прьстен сега го почиствам даже но отсега виждам че е Средновековие -- може би кьсно средновековие . . Тези дни няма да мога да се занимавам сьс снимки но ще му направя все пак до петьк 2/3 и ще ги пльосна тук да го видите -- хем ще е почистен . Прьстеньт е мьжки и много добре запазен имало е иначе 4/5 камьчета вероятно цветни но нито едно не е останало по гнездата -- Материальт е главно мед и и сребро малко ..... :) B) B) :)

Браво колега само така цветно да вадиш.

нещо повече за монетата ? 04 Окт 2013 18:24 #14601

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Последна промяна: 04 Окт 2013 20:00 от Gladius.

нещо повече за монетата ? 04 Окт 2013 19:52 #14603

• Gladius
  • Gladius's Avatar
ЗАБЕЛЕЖКА ;: Отнася се за горният пост сьс снимките ....Поледните 4 линка на снимките се повтаря но ги вижте че там сам ги направил в голям формат даже трябва да има и Лупа за още по добро разглеждане .. Ама не ми се занимаваше чак всичките 8 снимки да преправям

нещо повече за монетата ? 05 Окт 2013 08:55 #14607

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
Който търси mdet намира ;)

нещо повече за монетата ? 06 Окт 2013 17:12 #14635

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Ама аз пьк днес гилза от патлак сьщо и един куршум обаче вече от още по сериозно орьжие и една закопчалка от часовник струва ми се -- Еми можеше и по зле да е

нещо повече за монетата ? 06 Окт 2013 17:47 #14636

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 618
Браво колега Gladius , сигнала си е сигнал. Тръпката от хобито е да видиш какво си намерил. На слука и цветно.

нещо повече за монетата ? 12 Окт 2013 15:24 #14729

• Gladius
  • Gladius's Avatar
Днес си направих екстра излет даже се засякохме с един колега та се и запознахме..Неговата машинария беше досто стара и не се виждаше и модела кьв и е та затова и не го и питах че стори ми се и тои маи не знаеше . ( Гаражен Монетар според мен ) Ние не сме си ги мерили обаче неговата ловеше по дьлбоко от моята но за сметка на това пьк моита се дьржеше много по добре на терена .Направи ми впечатление че докато бяхме заедно около има няма час изобщо не ебава да я настроива .Ама аз нищо не го питах що така че не исках да му се бьркам в техниката му щото си викам на акьла --тои си знае човека . Ама му пищеше виеше и т.н Та после се разделихме с уговорката некои пьт да повьртиме заедно и след това аз искарах около 4-5 часа още и от находки не можах да се отьрва макар само счупентии и чарколяци разни ееее поне някои са средновековни . Но наи ценната ми находка днес е една пиринчена стрела дьлга колкото един прьст човешки --тя вече си е Антична мисля... mdet А за Ауреусите няма да казвам ха ха хааа ... Е тука се шегувам вече както се подразбира
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат