Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: И след 240 год. нямаме шанс!

И след 240 год. нямаме шанс! 13 Дек 2015 18:51 #36209

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Слави когато ти си роден лагерите са били отдавна затворени .
Аз съм и сега за такива лагери и покрай политиците трябва да се вкарат и много други изроди .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, mitko, cat

И след 240 год. нямаме шанс! 13 Дек 2015 20:28 #36211

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
miro1113 писа:
Слави когато ти си роден лагерите са били отдавна затворени .
Аз съм и сега за такива лагери и покрай политиците трябва да се вкарат и много други изроди .

Миро май в първото изречение от поста си нищо не каза . Какво значи кога за затворили лагерите ти знаеш ли колко
българи са избити там , знаеш ли колко семейства са зачернени ?
Темата е заключена.

И след 240 год. нямаме шанс! 13 Дек 2015 20:52 #36214

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
Преувеличени са историите за лагерите в България . На съпругата ми дядо и е бил в Белене и доста неща ми е разказвал повечето лагерници са били криминално проявени , лично той е попаднал там за побой над кмета на селото .
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nesho

И след 240 год. нямаме шанс! 13 Дек 2015 20:57 #36215

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
cat писа:
Преувеличени са историите за лагерите в България . На съпругата ми дядо и е бил в Белене и доста неща ми е разказвал повечето лагерници са били криминално проявени , лично той е попаднал там за побой над кмета на селото .
Ами тия които не са криминално проявене какво ще кажеш за тях ?
Ама то и за фашистките лагери е преувеличено там пък просто са били от други раси направо рецидивисти.
А не ти ли е разправиял как са убивали хората ?
Последна промяна: 13 Дек 2015 21:02 от Slavitoooo.
Темата е заключена.

И след 240 год. нямаме шанс! 13 Дек 2015 21:28 #36217

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
То това определение (криминално проявен) ти го слагат без да бъде подкрепено с доказателства.Викат те за разпит разписваш се при дежурния и вече си криминално проявен.Полицеиските скоропоговорки написани в досие са достатъчни да лепнат такъв етикет на всеки,наи вече на неосъждан.Сега взимат отпечатъци и за забавена издръжка ,важното е броика да има.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, cat

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 00:26 #36218

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189
cat писа:

Зависи коя година и къде е лежал твоя дядо.В първите години са живеели в землянки(Белене).Голям глад, болести, бой и смърт.Сетне нещата омекват малко по малко.През 1986 година вече имаше достатъчно храна.Най добре бяха бригадирите ,те не работят само надзирават другите затворници и ги карат да бачкат.Покрай тях има няколко човека ,които са му приятели, тях ги слагат на по лека работа.Зависи какъв режим са те осъдили, ако е общ, имаш право на лавка 20 лв. и един колет на месец, забравих до колко килограма беше..Ако работиш в кухнята си е далавера или склададжия, библиотекар, художник лекаря и той е от затворниците.Вечер заключват помещението и който му се ходи по нужда има кофа.През деня през почивните дни отключват за няколко часа и можеш да ходиш на гости при приятели..Черпите се с кафе и чай, който иска си пуши.Кафето може да се прави много силно и да се надрусаш, Други вземат хапчета от доктора кодеин, кодтерпин и като изпият няколко блистера сетне ходят оцъклени и се хилят. Който иска пише писма или чете.Запознаваш се с хора от бизнеса,изучават се и се усъвършенстват професиите.Повишава се квалификацията и се разглеждат и оценяват перспективите за съвместна работа.Набляга се на правната култура, законите и членовете с алинеите се научават така че само като чуеш номера на члена и знаеш човека за какво е осъден.Има арест ако сгафиш нещо.Там е кофти, стоиш самичък в една килия, пикаеш в кофата и изкукуригваш полека.Да си сам е много лошо, по добре да си с някой убиец заедно, пак се разбирате и по приятно минава времето.То има много убийци вътре, поне по няколко в помещение.Най интересното е че никой не се смята за виновен в нищо, ама абсолютно никой.Всички са несправедливо осъдени.Питам някой.-Ти що уби жена си бе, какво ти направи толкова, че и отряза главата?-А той.-Ами тя що ми вика .....-(Нещо му казала, но съм забравил какво)Чак сега разбрах че това е присъщо за психиката на всеки човек,- да се смята винаги за прав.То иначе никой не може да живее ако смята че е виновен. Та си мисля, че и тия в парламента сто на сто се смятат за прави, ама въобще не им минава и през ум какви са големи престъпници.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: cat, kyankov

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 07:51 #36220

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6685
vvurbanov писа:
cat писа:

Зависи коя година и къде е лежал твоя дядо.В първите години са живеели в землянки(Белене).Голям глад, болести, бой и смърт.Сетне нещата омекват малко по малко.През 1986 година вече имаше достатъчно храна.Най добре бяха бригадирите ,те не работят само надзирават другите затворници и ги карат да бачкат.Покрай тях има няколко човека ,които са му приятели, тях ги слагат на по лека работа.Зависи какъв режим са те осъдили, ако е общ, имаш право на лавка 20 лв. и един колет на месец, забравих до колко килограма беше..Ако работиш в кухнята си е далавера или склададжия, библиотекар, художник лекаря и той е от затворниците.Вечер заключват помещението и който му се ходи по нужда има кофа.През деня през почивните дни отключват за няколко часа и можеш да ходиш на гости при приятели..Черпите се с кафе и чай, който иска си пуши.Кафето може да се прави много силно и да се надрусаш, Други вземат хапчета от доктора кодеин, кодтерпин и като изпият няколко блистера сетне ходят оцъклени и се хилят. Който иска пише писма или чете.Запознаваш се с хора от бизнеса,изучават се и се усъвършенстват професиите.Повишава се квалификацията и се разглеждат и оценяват перспективите за съвместна работа.Набляга се на правната култура, законите и членовете с алинеите се научават така че само като чуеш номера на члена и знаеш човека за какво е осъден.Има арест ако сгафиш нещо.Там е кофти, стоиш самичък в една килия, пикаеш в кофата и изкукуригваш полека.Да си сам е много лошо, по добре да си с някой убиец заедно, пак се разбирате и по приятно минава времето.То има много убийци вътре, поне по няколко в помещение.Най интересното е че никой не се смята за виновен в нищо, ама абсолютно никой.Всички са несправедливо осъдени.Питам някой.-Ти що уби жена си бе, какво ти направи толкова, че и отряза главата?-А той.-Ами тя що ми вика .....-(Нещо му казала, но съм забравил какво)Чак сега разбрах че това е присъщо за психиката на всеки човек,- да се смята винаги за прав.То иначе никой не може да живее ако смята че е виновен. Та си мисля, че и тия в парламента сто на сто се смятат за прави, ама въобще не им минава и през ум какви са големи престъпници.
А ти като какъв разказваш от първо лице?
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Темата е заключена.

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 08:27 #36222

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Защото бях първо лице!
Темата е заключена.

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 11:18 #36228

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
vvurbanov писа:
Защото бях първо лице!
От коя страна на вратата питам. Или по друг начин казано, носеше ли ключове. Ако пък си от невинните, то каква е била вината на милиционерите?

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Темата е заключена.

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 15:59 #36234

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
mitko писа:
vvurbanov писа:
Защото бях първо лице!
От коя страна на вратата питам. Или по друг начин казано, носеше ли ключове. Ако пък си от невинните, то каква е била вината на милиционерите?
Ами уточни се по добре! През 86-та бяхме 20 човека съпроцесници.Ако си чувал за Митко Станков заедно бяхме с него.Вината на следователите беше, че ни ограбиха всички.Имам тука едно писмо от Митко, което прати до разни институции със списък на нещата дето са му взели..Струва ми се че съм ги казвал тия неща във форума.Тогава Христосков беше още млада гадюха.Ботев и Коцев въртяха далаверите.На мен ми опънаха 2 кг. златни западноевропески монети, главно наполеони и доста повече сребърни.Гроздю му взеха един буркан златни коруби и статери.Три пъти пращах адвокати да си искам монетите, но няма нищо от тях.Те не можаха да ни осъдят защото дойде демокрацията и тия членове ги промениха.Мотаха делата 10 години и останахме само с лежането без присъда и килиите в следствения арест.Между другото Митко Станков го дтежаха една година в ареста.Това е голяма жестокост.Даже комунистическият закон не разрешава това.Могат да де задържат само 6 месеца в ареста, но след това да те прехвърлят три дена в затвора и тогава още 6 месеца да те изолират в килия.Точно така направиха с Бузата.Такава беше вината на милиционерите.
Темата е заключена.

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 17:00 #36236

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
1954 до 61 е бил в Белене , бой е имало то и сега има де, извращения и наказания също боищата между затворниците са били често явление . За 7 те години в лагера е разбрал само за едно убийство, имало е изпълнение на смъртни присъди принципно смъртниците са ги държали отделно от другите затворници . А под криминално проявен имах предвид за извършено престъпление и то тежко .
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: vvurbanov

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 18:57 #36240

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
cat писа:
1954 до 61 е бил в Белене , бой е имало то и сега има де, извращения и наказания също боищата между затворниците са били често явление . За 7 те години в лагера е разбрал само за едно убийство, имало е изпълнение на смъртни присъди принципно смъртниците са ги държали отделно от другите затворници . А под криминално проявен имах предвид за извършено престъпление и то тежко .
Да де ама сега за неплатена идръжка примерно пак си криминално проявен.Дори и без доказано престъпление пак ти слагат този етикет.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, kronos555

И след 240 год. нямаме шанс! 14 Дек 2015 21:34 #36253

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
comander писа:
cat писа:
Да де ама сега за неплатена идръжка примерно пак си криминално проявен.Дори и без доказано престъпление пак ти слагат този етикет.

Да се уточним аз пиша за тежко престъпление и то преди 10 11 1989 г тогава за кокошкарски работи пращаха в общежитието в Черни връх .
Темата е заключена.

И след 240 год. нямаме шанс! 16 Дек 2015 12:33 #36293

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Монсерат Кабайе получи присъда от половин година лишаване от свобода
Съдът също така наложи глоба на 82-годишна оперна прима в размер на почти 255 хил. евро

Испанската оперна певица Монсерат Кабайе получи присъда от половин година лишаване от свобода за укриване на данъци.
Съдът също така наложи глоба на 82-годишна оперна прима в размер на почти 255 хил. евро.
Съдебните власти в Барселона заподозряха оперната прима в укриване на данъци върху сума от над 500 хил. евро през април 2014 г.
Монсерат Кабайе, която е гастролирала в много страни по света, през 2010 г. не е попълнила данъчна декларация в Барселона за получените от нея суми.
С цел да прикрие своите доходи от облагане, оперната прима е оформяла всички свои договори чрез фирма, регистрирана в княжество Андора.
www.vesti.bg/sviat/evropa/polovin-godina...serat-kabaje-6047173
Тоя съд неможем ли да го вземем за временно ползване? Малии не ми се мисли за резултата. Но най-вероятно всичките съдии ще се споминат при "случайни" инциденти.

Последна промяна: 16 Дек 2015 12:33 от mitko.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, Nesho, miro1113

И след 240 год. нямаме шанс! 16 Дек 2015 15:06 #36296

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Три години и нещо живях , в Испания и вечер следях испанските новини .
В седмицата поне един път имаше репортаж за арестуван я кмет , я някой отговорник за строителни разрешения , я друг чиновник .
А къде сме ние ?
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат