Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: По света и у нас.

По света и у нас. 29 Сеп 2017 18:35 #58215

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Slavitoooo писа:
Nesho писа:
Ако човек се връща назад по канален ред ще се окаже че всички хора произлизат от една и съща маймуна дърво и клон.
Аз също донякъде съм против анексирането на Крим ама съм също и против това че Англичаните на сила са анексирали територията на индианците и в последсвие са я нарекли САЩ или същите англичани на сила анексирали земята на аборигените . От както свят светува териториите и държавите не са се определяли по право и по наследство а на принципа по силния определя. Османлиите ни завладяват за дето сме по слаби от тях , а в последствие
Русия ни освобождава за дето се оказва по силна от тях. Кво да се прави такива са животинските принципите на които се подчинява все още човешката природа или право има винаги по -силния. Слави ако търсиш някаква справедливост не я търси само във една единствена посока ами хвани малко
да се поогледаш пък барем я намериш някъде B)
Значи то зависи кой те анексира , щото да си абориген в Австралия значи директно си се родил в Комунизма .
Така че не съм много съгласен с теб !
И друго абе всякакви ни наричат само не българи .
Не си съгласен защото си го пречупваш през твоя мироглед ама едно време аборигените никой не ги е питал. Техните възгледи за смисъл на живота
може да не се измерват като твоите със висок стандарт на живот, пари и търсене на злато със помощта на металдетектор. :P
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros, mitko, bobo, miro1113

По света и у нас. 29 Сеп 2017 19:05 #58216

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
Nesho писа:
Slavitoooo писа:
Nesho писа:
Ако човек се връща назад по канален ред ще се окаже че всички хора произлизат от една и съща маймуна дърво и клон.
Аз също донякъде съм против анексирането на Крим ама съм също и против това че Англичаните на сила са анексирали територията на индианците и в последсвие са я нарекли САЩ или същите англичани на сила анексирали земята на аборигените . От както свят светува териториите и държавите не са се определяли по право и по наследство а на принципа по силния определя. Османлиите ни завладяват за дето сме по слаби от тях , а в последствие
Русия ни освобождава за дето се оказва по силна от тях. Кво да се прави такива са животинските принципите на които се подчинява все още човешката природа или право има винаги по -силния. Слави ако търсиш някаква справедливост не я търси само във една единствена посока ами хвани малко

Значи то зависи кой те анексира , щото да си абориген в Австралия значи директно си се родил в Комунизма .
Не си съгласен защото си го пречупваш през твоя мироглед ама едно време аборигените никой не ги е питал. Техните възгледи за смисъл на живота
може да не се измерват като твоите със висок стандарт на живот, пари и търсене на злато със помощта на металдетектор. :P
Първо да те светна ,че и самите аборигени не са коренни жители на Австралия тъй като по островите около континента е имало хиляди племена които са воювали помежду си От както англичаните са там вони между тия племена няма .
И друго от какво ни е освободила Русия ? Тогава просто сме сменили империите поне така са писали всички наши революционери които тогава още са имали глави необременене от руската имперска пропаганда .

Едно просто доказателство е това :
metaldetecting.bg/index.php?option=com_k...&id=12425&Itemid=204
Ето ти със сигурно от форума си разбрал какво е направил 28ият Американски президент през 1919 година за България .
Последна промяна: 29 Сеп 2017 19:09 от Slavitoooo.

По света и у нас. 29 Сеп 2017 19:36 #58220

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
Nesho писа:
Slavitoooo писа:
Nesho писа:

Първо да те светна ,че и самите аборигени не са коренни жители на Австралия тъй като по островите около континента е имало хиляди племена които са воювали помежду си От както англичаните са там вони между тия племена няма .
И друго от какво ни е освободила Русия ? Тогава просто сме сменили империите поне така са писали всички наши революционери които тогава още са имали глави необременене от руската имперска пропаганда .

Едно просто доказателство е това :
metaldetecting.bg/index.php?option=com_k...&id=12425&Itemid=204
Ето ти със сигурно от форума си разбрал какво е направил 28ият Американски президент през 1919 година за България .

Е какво да правят аборигените Не са правили нищо по различно от това което са правили Англичани и Французи когато са се опитвали да си разпределят Северна Америка в частност САЩ и Канада. Какво да правят борба за територия и надмощие при който както казах по силния побеждава.
А иначе относно президента . Еми Слави и аз да ти дам няколко тона злато и ти ще си ми най големия застъпник.
Я виж тука и прочети малко за един и същ президент ли говорим. Да не би да имаш предвит тоя дето благодарение на него не сме измрели от глад.

Как САЩ задигнаха българското злато

По време на злокобния за България Ньойски договор много политици и интелектуалци у нас възлагат надежди на американския президент Уилсън с неговите 14 точки за самоопределение на народите. Така, както сега днешни политици и интелектуалци се надяват отново наивно на САЩ. Точките на Уилсън се оказват пълен блъф, а сладките приказки на американците се разминават тотално с практическите действия на САЩ спрямо България. Щатите ни обират по най-рекетьорски начин, използвайки затрудненото положение на България. Ето как става това:
След края на войната България е в унизено положение. Тя е загубила 101 224 свои войници и офицери, 155 026 са ранени, други 100 000 са паднали в плен. Договорът за мир в Ньой всъщност е диктат, който лишава страната от суверинитет, от въоръжение и нормална войска и и се налагат огромни репарации - наказателни плащания на страните победителки в размер на над 2 милиарда златни франка - огромна за това време сума. Откъснати са земи от територията на България. Следвоенното състояние на икономиката и стандарта на живот са мизерни. Наложена е дневна дажба от 300 грама хляб на човек. За капак суша унищожава посевите през 1918 г. и през март 1919 г. правителството на Теодор Теофоров се обръща за помощ към САЩ. Това е единствената държава, с която България не е прекъснала дипломатически отношения от големите сили-победителки. Щатите имат в това време огромни запаси от залежали храни и дори са направили специална организация за "помощи" за Европа. Да видим как разбират те помощта обаче спрямо България. Шеф на организацията е Хърбърт Хувър. Той ще стане президент на САЩ през 1928 г. и по негово време настъпва т.нар. Голяма депресия през 1929 г.
На 28 март 1919 г. е сключен договор между българското правителство и пълномощника на Хувър в Цариград - Хауърд Хайнц за доставка на храни. Американската страна иска в залог на храните злато. Освен това иска златото да бъде депозирано в Цариград. Ето какво гласи договорът: "Съединените щати, Администрацията за прехраната, Зърнената корпорация ще съхранява гореуказаната сума в Цариград като гаранция за стойността на въпросното брашно. Ако в продължение на два месеца правителството осигури кредит в долари в Ню Йорк, достатъчен да покрие всички сметки и разноски за въпросното брашно, Съединените щати, Администрацията по прехраната и Зърнената корпорация се задължават да върнат въпросното злато, ако са уведомени, че този кредит е депозиран на тяхно разположение в Ню Йорк."
Тук България е вкаран в двоен капан. От една страна и се взема златото уж като залог, но Хувър и стоящите зад него знаят, че е невъзможно за страна като България, намираща се в тотална изолация тогава, да продаде стоки в нужния обем за два месеца. Това е бил нагъл рекет и обир на притиснатата в ъгъла наша родина.
А "гореуказаната сума" е била на обща стойност 16 250 000 златни франка. Златото е пратено в Цариград на 22 април 1919 г. Шест дни преди това корабът "Уест Грам" е стоварил 7021,023 тона брашно на Варненското пристанище. На 25 май има още една доставка с кораба "Уест Ароу" на 7153,626 тона брашно. Двата месеца изтичат бързо и България, разбира се, не успява да продаде стоки на стойност 16 250 000 златни франка. Тя не успява да продаде нищо, защото американските финансисти, които потриват ръце, предвкусвайки удара с българското злато, правят всичко възможно грам българска стока да не се реализира на американския пазар.
Премиерът Теодоров моли унизително за отсрочка и бъдещият президент Хувър дава един месец отсрочка за обратно изкупуване на златото от българското правителство. През това време обаче кризата у нас ескалира. Трябва още брашно. Услужливият Хувър е насреща - предлага още 9 хиляди тона брашно от залежалото. Но тук вече иска разплащане със злато веднага. Не залог, а пряко плащане. Теодоров вече моли със сълзи на очи, защото златният резерв на България се топи застрашително, но нуждата от брашно е на живот и смърт. Няма хляб. Теодоров предлага да плати в швейцарски франкове - стабилна и твърда валута тогава, както и сега. Хувър, забележете, казва "Не!". Той иска злато и само злато. "Въпросното злато трябва да бъде предадено незабавно!", предава представителят на САЩ в София на смазания от безнадежност Теодоров. 1 милион и 400 хиляди долара в злато заминават от София за САЩ. Депозираното в Цариград като залог злато - също.
Общо българският златен резерв олеква с 1 225 000 златни наполеона и 102 английски златни лири. Това прави 5 225 780, 50 тогавашни долара. 42.08% от златния резерв на България преминава във Федералния резерв. Срещу 22 хиляди и 617 тона брашно!
Последиците за България за ужасяващи - инфлация и срив на стандарта, за Федералния резерв на САЩ - попълване на запасите от злато. Тук най-фрапиращият акцент в поведението на Хувър и стоящите зад него банкери е отказът от швейцарски франкове и долари и фанатичното настояване за злато и само злато. При положение, че събитието става цели 10 години преди големия финансов крах от 1929 г., а доларът все още се заменя за злато - поне така пише на банкнотите.
Последна промяна: 29 Сеп 2017 19:40 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros, miro1113

По света и у нас. 29 Сеп 2017 20:16 #58223

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Първо да ти обясня ,че тия години са били години на завладяване на нови територии Русия как е станала империя ?? Може би по демократичен път . :lol:
За златният ни резерв не съм сигурен дали точно е така тъй като няма много информация . Но че 28ият президент на САЩ е направил така ,че България да я има и сега това е така .

По света и у нас. 29 Сеп 2017 23:03 #58241

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
Нешо ,не знам от кой форум или жълт вестник си я копирал тая статия, ама да ти кажа че е пълен бливоч.
1 - след войната България е в дълбока икономическа криза и не разполага със сериозни запаси от злато и сребро.
Периода е известен като "ВТОРА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА" България трябва да изплати репарации на стойност 2,25 МИЛИАРДА златни франка. 2,25 МИЛИАРДА!!!

2 - България ако е имала сериозни резерви в ценни метали,нямаше да се налага да си претопява емисията монети от 1916г. за да плати за картечници и огнехвъргачки.За това тая емисия 1916 е ценна.Ако сме имали злато,нямаше да топим среброто ,понеже това би оскъпило двойно цената на оръжието което сме купили.

3 - Милион и двеста дето сме дали на американците е около 350-400 КИЛОГРАМА.За какъв резерв за кви 5лв говорим?
За справка,Фердинанд след войната получава от Германия на няколко транша обезщетение на стойност МИНИМУМ ТРИ И ПОЛОВИНА МИЛИОНА златни марки , за дето ни нахендрил да сме на тяхна страна.
А лошите американци искали 1,225 000 ЗА ХРАНА! :( М-у другото златната марка е била по скъпа от наполеона.

4 - Според тая статия американците ни дали около 22 000 тона храна.Ми тая храна не трябва ли да се плати,или на нас някой ни е длъжен?Ако информацията в бозата е верна , то платената сума е за получените храни.Толкова са стрували.

5 - Какви Български продукти сме трябвало да продаваме на американския пазар,за които уж американците ни направили сечено , след като до 1944г. основния износ на България е.....селскостопанска и земледелска продукция????????????????????
Ама чакай де нали според статията,не сме имали кво да ядем ,та американците ни пратили храна???
КАКВО Е ТРЯБВАЛО ДА ИМ ИЗНАСЯМЕ????????????? Компютри, оръжие,нефт....какво???????

6 - ако статията беше истинна,то през комунизма да са ни надували в училище главите за тия "крадливи" американци.
Мислиш ли че комунягите биха пропуснали да окалят САЩ за такова нещо?

7 - американците първо пратили корабите с провизиите и после нашите пратили златото.Що така?

8 - лошите американци искали да им се плати само и единствено в злато.А в какво друго?Храни сме нямали ,а това сме изнасяли,В какво друго е имало възможност да им платим? Говорим за около 400 КИЛОГРАМА злато .

9 - Според статията 42.08% от златния резерв на България преминава във Федералния резерв. Срещу 22 хиляди и 617 тона брашно! Ама колко ни е бил резерва след тая национална катастрофа и колко са били 42%?????
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

По света и у нас. 29 Сеп 2017 23:34 #58244

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
:lol: :lol: :lol: Сеги видох кой е писал въпросната статия немой да си сетите :lol: :lol:
Самият Долен Лидеров :lol: :lol:
Откъс от "Властта на мамона", Волен Сидеров, изд. Бумеранг БГ, 2004 г.

Ей Японец колко пъти вече ме прекъсвате тъкмо се кандърдисъм комунист да ставам туко изкарате някаква пропаганда и ме разубедите , сега тъкмо щях да пускам писмо на Путин да ме канонизира за главен русофил , даже бях писал че съм си руснак къв българин съм , който се зове българин значи е американофил , на това отгоре бях подготвил една снимка как си стържа мозъка с една огромна пила за да бъда по - убедителен :lol: :lol: :lol: :lol: .
Какво да се прави , от всяко дърво свирка не става ! :lol: :lol:
Последна промяна: 30 Сеп 2017 14:17 от Slavitoooo.

По света и у нас. 30 Сеп 2017 15:39 #58268

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
Нешо ,не знам от кой форум или жълт вестник си я копирал тая статия, ама да ти кажа че е пълен бливоч.
1 - след войната България е в дълбока икономическа криза и не разполага със сериозни запаси от злато и сребро.
Периода е известен като "ВТОРА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА" България трябва да изплати репарации на стойност 2,25 МИЛИАРДА златни франка. 2,25 МИЛИАРДА!!!

2 - България ако е имала сериозни резерви в ценни метали,нямаше да се налага да си претопява емисията монети от 1916г. за да плати за картечници и огнехвъргачки.За това тая емисия 1916 е ценна.Ако сме имали злато,нямаше да топим среброто ,понеже това би оскъпило двойно цената на оръжието което сме купили.

3 - Милион и двеста дето сме дали на американците е около 350-400 КИЛОГРАМА.За какъв резерв за кви 5лв говорим?
За справка,Фердинанд след войната получава от Германия на няколко транша обезщетение на стойност МИНИМУМ ТРИ И ПОЛОВИНА МИЛИОНА златни марки , за дето ни нахендрил да сме на тяхна страна.
А лошите американци искали 1,225 000 ЗА ХРАНА! :( М-у другото златната марка е била по скъпа от наполеона.

4 - Според тая статия американците ни дали около 22 000 тона храна.Ми тая храна не трябва ли да се плати,или на нас някой ни е длъжен?Ако информацията в бозата е верна , то платената сума е за получените храни.Толкова са стрували.

5 - Какви Български продукти сме трябвало да продаваме на американския пазар,за които уж американците ни направили сечено , след като до 1944г. основния износ на България е.....селскостопанска и земледелска продукция????????????????????
Ама чакай де нали според статията,не сме имали кво да ядем ,та американците ни пратили храна???
КАКВО Е ТРЯБВАЛО ДА ИМ ИЗНАСЯМЕ????????????? Компютри, оръжие,нефт....какво???????

6 - ако статията беше истинна,то през комунизма да са ни надували в училище главите за тия "крадливи" американци.
Мислиш ли че комунягите биха пропуснали да окалят САЩ за такова нещо?

7 - американците първо пратили корабите с провизиите и после нашите пратили златото.Що така?

8 - лошите американци искали да им се плати само и единствено в злато.А в какво друго?Храни сме нямали ,а това сме изнасяли,В какво друго е имало възможност да им платим? Говорим за около 400 КИЛОГРАМА злато .

9 - Според статията 42.08% от златния резерв на България преминава във Федералния резерв. Срещу 22 хиляди и 617 тона брашно! Ама колко ни е бил резерва след тая национална катастрофа и колко са били 42%?????

Японец това че информацията е оскъдна не означава че не е вярна. Просто във много случаи означава че е добре прикрита и понякога дори и изтрита.
Ти знаеш ли например защо Бат Бойко преди време дръпна прословутите 18 милиарда. Аз незнам някой от простолюдието да разбра или пък да има реално обяснение а тва стана пред очите на всички само преди няколко години, а какво остава за неща случели се преди 100 години.
Поразрових се малко и това е най официалната информация който можах да намеря .
Написах следното -Българският външен дълг между двете световни войни 1919-1944 или история на външния държавен дълг на България и ми излезе в Гугъл на първия и втория ред
Българска народна банка и линк със информаци във PDF
www.google.bg/search?q=%D0%B8%D1%81%D1%8...3i30k1.0.ja5dtuxMmyI

Свали или отвори файла и ще видиш ,какво пише на 10 страница .
Ако не можеш или неуспееш поради някакви си твои причини пише следното
цитирам-Лошата обработка на земята довежда до спад и в средните добиви на декар.По официални данни за 1917 г. б България(заедно със новоприсъединените земи, където сривът е най голям) намалението на производството на зърнени храни, този основен за селското стопанство отрасъл, е сповече от 40%3 . Тези резултати обясняват глада в някой райони, както и много лошото снабдяване със храни на българската армия.
ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА В НАЧАЛОТО НА 1919 Г. БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА Т. ТЕОДОРОВ ДОРИ Е ПРИНУДЕНО ДА ВНЕСЕ ЖИТО ОТ САЩ СРЕЩУ ЧАСТ ОТ ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ НА СТРАНАТА
. край на цитата

Опитах се да намеря същата информация като вляза директно в страницата на БНБ, но подобна информация вече не съществува и най вероятно е изтрита. За някакъв период от време информацията е била качена официално по страниците на БНБ и затова все още излиза във Гугъл търсачката но явно е изтрита и вече не съществува ЗАЩО ЛИ ???? Информацията е била качена 2010 г

ПС - А като сме трябвали да изплатим репарации в размер на 2,25 МИЛИАРДА златни франка Кво от Тва. Да не би да са ни задължили да ги изплащаме в кеш и на момента. Не ! Били са под формата на разсрочен държавен дълг за много години напред(над 50 години и повече) но не може да се каже същото
за исканията на приятелите от САЩ за предоставеното ни жито. За моя жалост и за ваше щастие информацията по въпроса е оскъдна . :lol:
Последна промяна: 30 Сеп 2017 18:32 от Nesho.

По света и у нас. 30 Сеп 2017 20:55 #58287

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Ама ти само до 10та страница ли стигна? Забравяш обаче че САЩ не са ни съюзници и че след войната са трябвало да помагат на доста други държави,като Великобритания Франция ....СССР ,които са били съюзници през ПСВ.
През 1921-22г СССР предоставя многобройни концесии на природните богатства на територията си,само и само САЩ да им пратят храна.
Ние не сме били съюзници на САЩ и те не са ни били длъжни с нищо.Искаме храна - платили сме си!
Там в тая книжка ,ако си стигнал до тая страница, се казва че САЩ спират да отпускат заеми даже и на съюзниците си,щото вероятно и те изнемогват да носят половин Европа на гърба си.
1225000 франка са били цената на това жито тогава и е нямало от кой друг да го вземем

Ето ти един цитат пак от тая книжка "В резултат на този процес специалистите тогава изчисляват че 3/4 от световните запаси на злато се оказват в САЩ."
Я кво било - ми то и другите са плащали в злато,нищо че много от тях са били съюзници със САЩ.
Макар че всички плащали в злато, само с-у нас единствено се водела неква конспиративна долна игра.
Тия 1 225 000 са жълти стотинки в сравнение със това което сме платили като загубила страна на победителите през същата 1919г.Единстената разлика е че с-у златото получаваме храна.

По света и у нас. 30 Сеп 2017 21:00 #58288

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Само не се увличайте-"Безплатен обяд няма!"-американска поговорка....
Филството и фобството,са просто вируси,които нанасят еднакви щети!!! :)
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

По света и у нас. 30 Сеп 2017 21:06 #58289

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
bobo писа:

По тоя повод предлагам на теб и Нешо да си направите по един тест за да не са ви лепнали въпросните вируси вече !

БОЛЕСТТА РУСОФИЛИЯ

Болестта русофилия (rusofillia patologicae) е широко разпространена предимно на територията на Република България и няма аналог в световната история, нито в други райони на планетата. Днес тя е придобила мащабите на епидемия и нанася щети сред големи маси от българското население. Борбата с нея изисква познаването й и запознаването на гражданите с нейните признаци и прояви. За тази цел публикуваме някои важни симптоми на психично разстройство, причинено от болестта русофилия:

1. Вярвате, че Русия е непогрешима;

2. Вярвате, че руските интереси напълно съвпадат с българските;

3. Вярвате, че Русия е искала напълно безкористно да освободи българите и затова е предизвикала руско-турската война от 1877-1878 г.;

4. Не бихте воювали срещу Русия, дори и да нападне България;

5. Окупацията на България от страна на СССР след септ. 1944 г. за вас е вторият път, когато Русия ни освобождава;

6. Смятате, че през 1944 г. Русия, под формата на СССР, ни е освободила от фашистко робство;

7. Вярвате в безкористната руско-българска дружба;

8. Мислите, че без Русия България не би могла да съществува;

9. За вас Русия е най-великата страна в света;

10. Считате руснаците за най-интелигентната, благородна и способна нация на света;

11. Според вас американците не са кацали на Луната;

12. В повечето български политици виждате американски агенти;

13. Сигурни сте, че Америка ни е окупирала и Русия трябва да ни освободи;

14. Вярвате, че Русия е пазител на православните ценности, спасител на славянството и защитник на морала;

15. Използвате термини като Гейропа, еврогейове, либерасти, толерасти, соросоид, ФАЩ (Фашистки Американски Щати) и др. под.;

16. Навсякъде тръбите колко велика е Русия, но не притежавате почти нищо руско;

17. Обичате Русия с цялото си сърце, но работите и живеете на Запад или децата ви са там;

18. Въобразявате си, че познавате руската история;

19. Всяка окупация на България от страна на Русия ще приемете с готовност като освобождение;

20. Вярвате, че поне 200 хиляди руснаци са загинали за свободата ни по време на руско-турската война от 1877-1878 г.;

21. Вярвате, че има план “Ран-ът” за дестабилизиране на България;

22. Информирате се основно от източници, които разпространяват предимно проруска пропаганда и фалшиви новини;

23. Смятате за вярно всичко, което показва Русия в добра светлина, и отричате всичко, което я злепоставя;

24. Желаете неистово Русия да ни освободи от окупацията на Запада;

25. Според вас всеки, който казва истината за Русия, е русофоб и заслужава да бъде мразен, а защо не и физически елиминиран;

26. Твърдите, че обожавате руската култура, но не сте чели почти нищо от руските класици, които показват нищетата на руския дух;

27. Вярвате в необяснимостта и дълбочината на „широката руска душа”;

28. Готови сте да защитите Русия, ако тя нападне България.

29. Смятате за предатели тези, които служат на България и пречат на Русия да се меси във вътрешните й дела и да осъществява антибългарската си политика.

Това са само някои от симптомите на болестта русофилия. Ако откривате поне един от тях у себе си, ви препоръчваме горещо да се обърнете към квалифициран специалист в областта на психиатрията. Той ще ви насочи към психиатрично заведение, където да прекарате остатъка от живота си в строга изолация, тъй като болестта русофилия не подлежи на лечение, а заболелите от нея представляват сериозна опасност за обществото!
Следните потребители изказаха благодарности: yaponetsa, miro1113

По света и у нас. 30 Сеп 2017 21:32 #58291

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
Ама ти само до 10та страница ли стигна? Забравяш обаче че САЩ не са ни съюзници и че след войната са трябвало да помагат на доста други държави,като Великобритания Франция ....СССР ,които са били съюзници през ПСВ.
През 1921-22г СССР предоставя многобройни концесии на природните богатства на територията си,само и само САЩ да им пратят храна.
Ние не сме били съюзници на САЩ и те не са ни били длъжни с нищо.Искаме храна - платили сме си!
Там в тая книжка ,ако си стигнал до тая страница, се казва че САЩ спират да отпускат заеми даже и на съюзниците си,щото вероятно и те изнемогват да носят половин Европа на гърба си.
1225000 франка са били цената на това жито тогава и е нямало от кой друг да го вземем

Ето ти един цитат пак от тая книжка "В резултат на този процес специалистите тогава изчисляват че 3/4 от световните запаси на злато се оказват в САЩ."
Я кво било - ми то и другите са плащали в злато,нищо че много от тях са били съюзници със САЩ.
Макар че всички плащали в злато, само с-у нас единствено се водела неква конспиративна долна игра.
Тия 1 225 000 са жълти стотинки в сравнение със това което сме платили като загубила страна на победителите през същата 1919г.Единстената разлика е че с-у златото получаваме храна.

Хе хе :cheer: радвам се, че ме отваряш по въпроса защото от тук можем да тръгнем да проучим и да поразсъждаваме защо Аджаба хамериканците са
започнали да трупат толкова злато още тогава. За къде са се запасявали толкова. :lol:

По света и у нас. 30 Сеп 2017 21:49 #58292

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Ааааа начи проблема не е в това че САЩ ни спасяват от хуманитарна катастрофа,проблема е че са искали да им се плати дължимото за продукцията.
Нешо ти като работиш,за без пари ли го правиш?
Ами нали това произведено жито не е взето от ТКЗС-то ,щото в САЩ няма такива..Взето е от хора частници които са се блъскали да го произведат.Хора на които не им пука че в Европата сме решили да се изтрепем,и да си е-ем мамата на икономиките.В замяна на което тези амеркикански граждани ,които с нищо не са ни длъжни очакват възнаграждение за произведеното от техния труд.

По света и у нас. 30 Сеп 2017 22:03 #58293

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
Ааааа начи проблема не е в това че САЩ ни спасяват от хуманитарна катастрофа,проблема е че са искали да им се плати дължимото за продукцията.
Нешо ти като работиш,за без пари ли го правиш?
Ами нали това произведено жито не е взето от ТКЗС-то ,щото в САЩ няма такива..Взето е от хора частници които са се блъскали да го произведат.Хора на които не им пука че в Европата сме решили да се изтрепем,и да си е-ем мамата на икономиките.В замяна на което тези амеркикански граждани ,които с нищо не са ни длъжни очакват възнаграждение за произведеното от техния труд.
Бе,то убаво,ма когато става дума за това,че Русия откупува задълженията ни към Османската империя,превръщайки независимостта ни в реалност-вие русофобите-друга песен пеете!!
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros

По света и у нас. 30 Сеп 2017 22:08 #58296

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
bobo писа:

По тоя повод предлагам на теб и Нешо да си направите по един тест за да не са ви лепнали въпросните вируси вече !

БОЛЕСТТА РУСОФИЛИЯ

Болестта русофилия (rusofillia patologicae) е широко разпространена предимно на територията на Република България и няма аналог в световната история, нито в други райони на планетата. Днес тя е придобила мащабите на епидемия и нанася щети сред големи маси от българското население. Борбата с нея изисква познаването й и запознаването на гражданите с нейните признаци и прояви. За тази цел публикуваме някои важни симптоми на психично разстройство, причинено от болестта русофилия:

3. Вярвате, че Русия е искала напълно безкористно да освободи българите и затова е предизвикала руско-турската война от 1877-1878 г.;

5. Окупацията на България от страна на СССР след септ. 1944 г. за вас е вторият път, когато Русия ни освобождава;

6. Смятате, че през 1944 г. Русия, под формата на СССР, ни е освободила от фашистко робство;

10. Считате руснаците за най-интелигентната, благородна и способна нация на света;

14. Вярвате, че Русия е пазител на православните ценности, спасител на славянството и защитник на морала;

15. Използвате термини като Гейропа, еврогейове, либерасти, толерасти, соросоид, ФАЩ (Фашистки Американски Щати) и др. под.;

17. Обичате Русия с цялото си сърце, но работите и живеете на Запад или децата ви са там;

19. Всяка окупация на България от страна на Русия ще приемете с готовност като освобождение;

20. Вярвате, че поне 200 хиляди руснаци са загинали за свободата ни по време на руско-турската война от 1877-1878 г.;

22. Информирате се основно от източници, които разпространяват предимно проруска пропаганда и фалшиви новини;

23. Смятате за вярно всичко, което показва Русия в добра светлина, и отричате всичко, което я злепоставя;

25. Според вас всеки, който казва истината за Русия, е русофоб и заслужава да бъде мразен, а защо не и физически елиминиран;

26. Твърдите, че обожавате руската култура, но не сте чели почти нищо от руските класици, които показват нищетата на руския дух;

29. Смятате за предатели тези, които служат на България и пречат на Русия да се меси във вътрешните й дела и да осъществява антибългарската си политика.

Това са само някои от симптомите на болестта русофилия. Ако откривате поне един от тях у себе си, ви препоръчваме горещо да се обърнете към квалифициран специалист в областта на психиатрията. Той ще ви насочи към психиатрично заведение, където да прекарате остатъка от живота си в строга изолация, тъй като болестта русофилия не подлежи на лечение, а заболелите от нея представляват сериозна опасност за обществото!
Може и да ти изглеждам русофил,но взимам участие в поддобни теми, само, и единствено с хуманитарна цел-за да предпазя русофобията ви да не се превърне в патологична!!!
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, mitko

По света и у нас. 30 Сеп 2017 22:15 #58297

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
bobo писа:
Slavitoooo писа:
bobo писа:

БОЛЕСТТА РУСОФИЛИЯ

Може и да ти изглеждам русофил,но взимам участие в поддобни теми, само, и единствено с хуманитарна цел-за да предпазя русофобията ви да не се превърне в патологична!!!
Съжалявам но не мога да стоя настрана , когато родината ми все още под руско робство !
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат