Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Чий е Александър Македонски

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 19:19 #76348

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Мъшко: Божидар - Тодор - Тошко!
Женско: Божидара - Тодорка - Тошка
Еми не мога, като слушам глупости, ме избива на глупос и не знам как, да се защитя и си заравям халаза у пясъка!
Та ко туй халаза? Нали си лингуис, та ни обесни?
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 19:36 #76349

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
Мъшко: Божидар - Тодор - Тошко!
Женско: Божидара - Тодорка - Тошка
Еми не мога, като слушам глупости, ме избива на глупос и не знам как, да се защитя и си заравям халаза у пясъка!
Та ко туй халаза? Нали си лингуис, та ни обесни?
Така са викали гърците на градушката...Преди да махнат славянските думи и топоними от езика си! :)...И се е изговаряло ха̀лаза...в уики сичко пише...Ко не си съгласен-всеки може редактира,ако предостави поне 2 или 3 доказателства! :)
Последна промяна: 31 Ян 2019 19:42 от bobo.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 20:22 #76350

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Халази, може и халаза на селски. Ама кво обшо има с хала?
Значи халази, е по-точно бърбонката, кръглото кристалче на леда, който пада от небето. Халазио е и еди вид пъпка пълна с гной, на окото, нещо като ечемик, ама не точно, може да стане малко по голямо от грах и по някой път се оперира, нарича се така заради формата. Халазиас също е един кристал - камък, нарича се така, защото е прозрачен, като лед..
Значи гръка, ще го свърже по-скоро, с нешо малко, незначително, като грахово зърно, неприятна пъпка на носа, ама па с хала... :sick: :sick: :sick: :sick:
Последна промяна: 31 Ян 2019 20:47 от kaveiros.

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 20:29 #76353

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
Bobo съвсем сериозно и без грам нападки ,ти казвам че четеш много свободни съчинения от самопровъзгласили се специалисти.
Името "Сирма" произлиза точно от златотъканите дрехи и е с гръцки произход.
Името на град Сирмиум , както и на тракийския владетел,нямат ама нищо общо с горното,освен че са близки по звучене.
Арабския и иврит са семитски езици с общ произход.На арабски акбар значи велик,да ама на иврит думата със абсолютно същото звучене означава плъх/мишок.
И аз мога да ти вкарам подобна налудничава логика - .В античността градските съветници са се наричали "були" (доктора да ме поправи ако греша в произношението).При българите е имало титла "боили".Излиза че грърците всъщност са българи и са ни откраднали титлата :woohoo:
Да ама двете думи немат нищо общо в произхода си.
На английски знаеш ли как е градушка? Я провери ! И тя ли е със славянски произход :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Последна промяна: 31 Ян 2019 20:33 от yaponetsa.

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 20:46 #76356

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
yaponetsa писа:
Bobo съвсем сериозно и без грам нападки ,ти казвам че четеш много свободни съчинения от самопровъзгласили се специалисти.
Абе той и Бобо, едва ли я мисли таз глупос, ама нали трябва, да напише нещо :lol: :lol:

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 20:50 #76358

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
Името на град Сирмиум , както и на тракийския владетел,нямат ама нищо общо с горното,освен че са близки по звучене.
Арабския и иврит са семитски езици с общ произход.На арабски акбар значи велик,да ама на иврит думата със абсолютно същото звучене означава плъх/мишок.
И аз мога да ти вкарам подобна налудничава логика - .В античността градските съветници са се наричали "були" (доктора да ме поправи ако греша в произношението).При българите е имало титла "боили".Излиза че грърците всъщност са българи и са ни откраднали титлата :woohoo:
Да ама двете думи немат нищо общо в произхода си.
На английски знаеш ли как е градушка? Я провери ! И тя ли е със славянски произход :woohoo: :woohoo: :woohoo:
ПВЛ!Айде по-полека,че не знам ко говоря!В ПВЛ се твърди ,че там е родината на славяните.Първото нещо е да сравним топонимите,хидронимите,личните известни имена от епохата и географията!Там никога не е имало гърци,бе!НЕВЪР!!!Търсим умишлено славянски съвпадения,щото търсим паралел!!!!!
Напрао ме изкушихте да ви пусна нещо от Спараток,което хич, АМА ХИЧ не е за пренебрегване!!
history.rodenkrai.com/new/izsledvaniq/st...skiq_poluostrov.html
Най малкото заради модерните днес генетични проучвания и резултатите им!
Последна промяна: 31 Ян 2019 20:51 от bobo.

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 20:58 #76360

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
kaveiros писа:
yaponetsa писа:
Абе той и Бобо, едва ли я мисли таз глупос, ама нали трябва, да напише нещо :lol: :lol:
Док ,виж му последния пост.Мисли си го. :woohoo:

На испански навес е nave, дай ми е da me - бобо и испанците ли са българи :lol:

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 21:08 #76364

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
yaponetsa писа:
Всичките ми размисли са плод на логиката и са в резултат не на някакъв стремеж да търся под вола теле.Телето е там.Търся кравата!
Историята е тотално сбъркана.Който влезе малко от малко в материята и се замисли над фактите-няма как да не открие тоталните противоречия в нея.Особено за този ,който не е минал през месомелачката на административната наука!Причините са няколко ,но най важната е политиката.А една лъжа неминуемо води след себе си поредица от такива.
Ако взема да изброявам абсурдите -ужассс
Хайде да се върнем на славяните-Как славяните седяха няколко хилядолетия в блатата ,и после за 200 години наводниха света!Кой слабоумник ще повярва на това?
Аз -не!

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 21:16 #76368

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
ъъъъъъъ монголците за колко години стигнаха до централна Европа???

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 21:21 #76369

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
kaveiros писа:
yaponetsa писа:
Док ,виж му последния пост.Мисли си го. :woohoo:

На испански навес е nave, дай ми е da me - бобо и испанците ли са българи :lol:
Навес и nave нищо общо ли нямат.Испанския и славянския и гръцсия нямат нищо общо,а?Освен,че всички думи в славянския произлизат от гръцкия....Брееей.Зафанах се с трудна задача...
Името на римската провинция Praevalitana от къде идва?Славянското Превала има ли общо?Кое от къде идва...На гръцки как би звучало?-виждам,че сте напред с матрияла и пращите от желание да ме ограмотите-Давайте! ;)

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 21:27 #76373

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
ъъъъъъъ монголците за колко години стигнаха до централна Европа???
Кат ги гледам-са под път и над път!Айде по-сериозно!

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 22:38 #76380

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Бобо чест и почитания, дет се вика с теб съм, но тези славени ли са словени ли.... Такива нема бе човек.... Нема, не е имало и няма да има.... Питай Екатерина Велика... От там ти идват и грешките.... Търсиш нещо дето го нема...

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 22:54 #76383

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
самотрак писа:
Бобо чест и почитания, дет се вика с теб съм, но тези славени ли са словени ли.... Такива нема бе човек.... Нема, не е имало и няма да има.... Питай Екатерина Велика... От там ти идват и грешките.... Търсиш нещо дето го нема...
Мислиш,че" словени" в"О ПИСМЕНЕХЪ " означава хора които слушат божието слово,а не хора говорещи на един език?...Не знам-има го и този въриант,но според мен словени си е точно хората говорещи на езика,дето го знаем като славянски.Но народ славяни няма и никога не е имало-в смисъл народ със общо самосъзнание
Последна промяна: 31 Ян 2019 22:55 от bobo.

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 22:59 #76387

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Аз не мисля, аз знам, но явно ти имаш много да мислиш още....

Чий е Александър Македонски 31 Ян 2019 23:01 #76388

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
самотрак писа:
Шът бе!
Ей, да им се ненадяваш на тия словени, бе Бобо, гледаж ги уж йедни такива никакви, омазани у лайна целите, пък то какво било...
А Тошко щедро раздаваше дарове.
„Нека всички запомнят кога съм минал оттука!“ — си мислеше той и пръскаше чуждите неща.
Па един кон, впрегнат в долап, Тошко хвърли чифт бели ръкавици, на една патка спусна копринени чорапи, на едно теле — книга с картинки, на една сляпа бабичка, седнала на припек пред вратнята, хвърли в полата червило за устни. Изкара го от една чанта. На една овца поднесе сватбения букет на младоженците, които седяха на последното седалище в автобуса и подскачаха от щастие. А едно магаре — вързано пред някаква пуста селска кръчма — получи сламената шапка, която беше на Тошковата глава. Магарето се усмихна, показа хубавите си зъби и изяде шапката. Додето автомобилът стигна Тодориното село — Тошко изпразни кошниците и торбичките, развърза вързопите. Не можа да отвори само куфарите.
Из "Тошко Африкански"
Последна промяна: 31 Ян 2019 23:01 от kaveiros.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат