Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Древните цивилизации

Древните цивилизации 06 Ян 2018 19:53 #63523

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Slavitoooo писа:
kaveiros писа:
За аборигените знаят само посветените. Има много малко информация, за културата им. Затова посочих онова филмче, ама то се оказа Сорошфилм..
Значи не всички аборигени в Австралия са от коренното население , голям процент от тях има придошли от съседните острови .
Коренните аборигени са едни такива пълнички с огромни лица ръце и въобще се личат от 200 метра ,тия другите гърчавите това са някакви други мангаля !

По островите са полинезийци, вкл. и маорите. У Н. Гвинея, са аборигени, ама по-различни малко.
У нас имам такава тръба - диджериду, едно копие, което подарих на баща ми и една джажда. дето изкарва много интересен звук, като го обърнеш все едно вали и държи около минута-две...
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Древните цивилизации 06 Ян 2018 19:59 #63524

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел

Древните цивилизации 06 Ян 2018 21:50 #63530

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
еб@@@ си ,наистина все едно вали дъжд ,не бях виждал такова нещо...

Древните цивилизации 11 Мар 2018 21:28 #67086

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
Ще го прочета..
Само да ти кажа, че такива писаници обикновено, са абсолютно тенденциозни и манипулирани..
Ти ми дай някой български историк от тогава, да видим какво е писал! :)
Ти не са притеснявай.тоз се казва Приск Панийски-известен още и като Приск Тракиец :lol: :lol: :P
Преводач със скитите не прочетох да е ползвал... :lol: :lol: :lol:
Последна промяна: 11 Мар 2018 21:30 от bobo.

Древните цивилизации 11 Мар 2018 22:07 #67087

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
bobo писа:
kaveiros писа:
Ще го прочета..
Само да ти кажа, че такива писаници обикновено, са абсолютно тенденциозни и манипулирани..
Ти не са притеснявай.тоз се казва Приск Панийски-известен още и като Приск Тракиец :lol: :lol: :P
Да но скитите, са ползвали преводачи :)
Аз се почудих, че един скит говори гръцки. Понеже са сбирщина от разни народи412, скитите освен своя варварски език употребяват също и езика на хуните, на готите, или пък на авзоните413, когато имат сношения с римляни. Не е лесно да се намери някой измежду тях, който да говори гръцки, с изключение на пленниците, които те са отвели от Тракия и крайбрежна Илирия414.
Даже ти казва какъв език са говорили в Тракия и крайбрежна Илирия :) Ако скитския беше някакъв тракийски, римляните щаха, да го разбират, както са разбирали езика на всички народи с които са имали контакт/сношение ;) !
Също така ти казва, че скитите не са народ, а сбирщина! Т.е "скити" е отново нарицателно..!
Последна промяна: 11 Мар 2018 22:35 от kaveiros.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 10:17 #67091

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
bobo писа:
kaveiros писа:
Ще го прочета..
Да но скитите, са ползвали преводачи :)
Аз се почудих, че един скит говори гръцки. Понеже са сбирщина от разни народи412, скитите освен своя варварски език употребяват също и езика на хуните, на готите, или пък на авзоните413, когато имат сношения с римляни. Не е лесно да се намери някой измежду тях, който да говори гръцки, с изключение на пленниците, които те са отвели от Тракия и крайбрежна Илирия414.
Даже ти казва какъв език са говорили в Тракия и крайбрежна Илирия :) Ако скитския беше някакъв тракийски, римляните щаха, да го разбират, както са разбирали езика на всички народи с които са имали контакт/сношение ;) !
Също така ти казва, че скитите не са народ, а сбирщина! Т.е "скити" е отново нарицателно..!
:) чете ли как се оплаква от живота в империята въпросния"грък" :) Особено е недоволен от подкупността на съдилищата...А ние си мислим,че само тука,сега и предимно в Русия е проблема... :lol: :lol:
колкото до езиците-ясно разграничава 3-скитски,готски и хунски-Авзонския е латински.
Колкото до гръцкия-естествено е да го знаят в тези провинции за които говориш.Тук винаги гръцкия е бил официален,чак до покръстването на България.нали обаче това не означава ,чее и роден,щото иначе откъде се пръкна славянския при нас.Тоест-да в тези провинции само има хора ,които знаят И гръцки,но това не означава,че им е роден език.
А скитите ,освен че са посочени като сбор от народи,имат свой ОБЩ език-именно единия от трите употребявани в двора на Атила-именно скитския.интересното е,че е посочен и готския като самостоятелен език,а не като германски,който по това време вече е бил известен на римляните,и ако готския беше германски,защо ще го кръщава готски.
Според мен тези три езика са славянски,ирански и тюркски,или угрофински,но едва ли между тях има немски,щото той е известен именно с това си име-германски,и не би трябвало да не го забележат,ако готите говореха на него,и вместо готскиПриск би употребил германски.
Иначе-Приск води доста разговори,и очевидно не на гръцки,щото иначе нямаше тоз да му направи това впечатление.Въпроса е на какъв език ги води-а той е или скитски,или латински,и по малко вероятно на някой от другите....
С други думи-не става дума за езика на траките никъде,а за официалния език в римската провинция Тракия,което няма как да означава,че тракийския е изчезнал и не се употребява...

Древните цивилизации 12 Мар 2018 12:07 #67092

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Еми можеха, да си говорят на "тракийски" тогава, за какво им е бил гръцки, латински, хунски, готски? Нямаше нужда, да се споменават :)
Траките не са имали единен език! Били са различни племена, с различни езици, защото етнос-националност траки няма! Нищо не ги е свързвало, освен гърците, тогава :) Скитите са обединени на същия принцип, както ти става ясно и от писанията на този ;) Това важи и за хуните: "СБИРЩИНА"!!!
Не знам защо избра точно тази тема :lol: Когато говорим, за готи, скити, хуни, е малко пресилено, да се говори, за цивилизация, най-малко пък древна.. :)
Цивилизацията има някои изразени особености и характеристики, за да можеш, да я наречеш такава... Виж, прочети темата, ще ти стане по-ясно, за какво става въпрос, когато говорим, за цивилизации!
Последна промяна: 12 Мар 2018 12:38 от kaveiros.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 20:39 #67096

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Еми можеха, да си говорят на "тракийски" тогава, за какво им е бил гръцки, латински, хунски, готски? Нямаше нужда, да се споменават :)
Траките не са имали единен език! Били са различни племена, с различни езици, защото етнос-националност траки няма! Нищо не ги е свързвало, освен гърците, тогава :) Скитите са обединени на същия принцип, както ти става ясно и от писанията на този ;) Това важи и за хуните: "СБИРЩИНА"!!!
Не знам защо избра точно тази тема :lol: Когато говорим, за готи, скити, хуни, е малко пресилено, да се говори, за цивилизация, най-малко пък древна.. :)
Цивилизацията има някои изразени особености и характеристики, за да можеш, да я наречеш такава... Виж, прочети темата, ще ти стане по-ясно, за какво става въпрос, когато говорим, за цивилизации!
:)Разшири си кръгозора,иначе рискуваш да си поредния ограничен индивид в общата маса!Създай си сам характеристики,не чакай наготово! ;)
Това са елементарни неща!Направо снобски.Нямат нищо общо с науката и истината!!!
Не бъди сноб,щото снобарите обикновено са кухи лейки! :P
Твоят критерий за цивилизация е твърде вероятно да се стори смешен и жалък на много хора през целия исторически живот на човечеството...Ако разбираш,какво искам да кажа! :)
Критериите ти са прекалено гръцки,с други думи!....Ама дали са правилни?! :(
Последна промяна: 12 Мар 2018 20:40 от bobo.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 20:51 #67097

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Цивилизацията е норма на взаимоотношения между хората,както и отношението на хората към независещи от тях фактори и околно среда..
Въпреки ,че думата си има произход и първоначален смисъл и значение,това което съм написал,мисля,че отговаря най точно на еволюиралия в наши дни смисъл на понятието.
Цивилизация,в днешния смисъл не би трябвало да има ограниченията на смисъла на думата преди 2000 и кусур години.
"Цивилизация"би трябвало да означава степен на развитие на дадено общество,ограничена във времето и простронствотои отличаваща се се със собствени характеристики.
Няма сравнителен характер.Таест-неможе една цивилизация да е по-цивилизация от друга.Може да са на различен етап,или на различна платформа,но и двете хипотетични общества са цивилизации!
Такова е моето становище за цивилизациите! :)
Последна промяна: 12 Мар 2018 20:59 от bobo.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 20:55 #67098

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Там е работата, че не можеш сам да създаваш характеристики, там където ги няма!!
Тези народи не са оставили камък, в/у камък, какви характеристики? Виж прочети, материалите които си дал, поне, какво пише! Тези народи единствено са грабили и в останалото време само са яли и срали!
Да създаваш характеристики, по този начин, може, да се нарече фентъзи, но не и история! Ако правиш фентъзи, е друга работа!
Последна промяна: 12 Мар 2018 20:56 от kaveiros.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 21:00 #67100

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
bobo писа:
"Цивилизация"би трябвало да означава степен на развитие на дадено общество,ограничена във времето и отличаваща се се със собствени характеристики.
Няма сравнителен характер.
Разбира се! А сега ми кои са отличителните характеристики на "скитската цивилизация"? :woohoo:
Обештавам да не ги сравняваме :lol: :lol: :lol:
Последна промяна: 12 Мар 2018 21:01 от kaveiros.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 21:00 #67101

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Там е работата, че не можеш сам да създаваш характеристики, там където ги няма!!
Тези народи не са оставили камък, в/у камък, какви характеристики? Виж прочети, материалите които си дал, поне, какво пише! Тези народи единствено са грабили и в останалото време само са яли и срали!
Да създаваш характеристики, по този начин, може, да се нарече фентъзи, но не и история! Ако правиш фентъзи, е друга работа!
Така е,кагото критериите ти се градят на инертни камъни!!!
Последна промяна: 12 Мар 2018 21:03 от bobo.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 21:02 #67102

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Добре! Нека не са камъни!
Какви са ти характеристиките? Виртуални дай поне някакви!
На какво се гради тази цивилизация?
Последна промяна: 12 Мар 2018 21:03 от kaveiros.

Древните цивилизации 12 Мар 2018 21:05 #67103

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Добре! Нека не са камъни!
Какви са ти характеристиките?
характеристики за какво?За това кой е най велик?....Моля ти се........аз да не съм грък!
Характеристиките съм ги дал по горе,ако искаш ето ти и укипедските.
www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...9Xajp9b2I2xCtB9eYUv7

Древните цивилизации 12 Мар 2018 21:12 #67104

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Еми прочети ги поне, като ги даваш!
Как яденето и срането могат, да са единствените критерии, които характеризират, дадена цивилизация според теб?
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат