bobo писа:
Не,че не ме интересуват законите,но законите се променят.Вълнува ме повече "моралния" аспект.Как би било най правилно да бъде.Археолозите казват-ние трябва да извадим всичко,щото знаем как..Обаче,аз за мене си пресметнах,че дори и да се съберът всички археолози на България,ще са им нужни около 150 години ,за да разкопаят само обектите които аз знам...Което начинание ми се струва смешно и безсмислено.Оправданието,или по скоро приемливия вариант за тях е,доколкото чувам е,че по добре да си останат нещата за поколенията,от колкото друг да ги бара....Не знам чии поколения обаче визират,в контекста на демографията в района
Всеобщото схващане е че археолозите пазят а ние рушим аз и за тва исках да направим един филм(всъщтност той Слави предложи) със поредица от снимки за недвижимите културниценостти, за безхаберието на държавата и каква разруха остава след археолозите с цел да се види че тяхната разруха е не по малка.
Но и аз нищо не правя по въпроса със снимките Даже темите загубих къде са и как се казват Едната беше май разрушени арх. обекти от археолози на
щат а другата дори и забравих името. Много несериозна работа, а само акъли давам Щях да ходя да снимам във къкъв гьол се превърнала тракийската царска резиденция Кози Грамади тука до Старосел и така и не отидох.
Ще се опитам да отида тая зима да я снимам заедно със още няколко рушащи се обекти. Все още смятам че идеята не е лоша , НО май трябва да ни е като план Б щото ще доведе до война със археолозите въпреки че то и сега сме във война със тях. План А трябва да е търсенето на съвместната работа и разбирателството но ако продължават пред нас да ни се мазнят
а зад гърба да ни плюят не е лошо да се включи и план Б във даден момент щото май както винаги който не разбира от добро разбира от лошо.