bobo писа:
lefter писа:
Пак много кудкудякане,а яйца нема.
Ама ние членове от бургашкия клуб действаме.Скоро ша се чуе,и тогаз на ход ще е УС на БНФМ.
Лефтере,аз точно затова опипвам терена.Имам допирни точки с някои хора, дето са доста на почит в средите си.Досега никога не съм отварял дума с тях по темата,щото нито мога да предвидя реакциите,нито пък мога да предложа нещо по същество ,било то и само като тема на разговор...
Но според мен трябва да се търсят начини за сближаване на БНФМ с археолозите.При добро желание от двете страни,мисля ,че може да се намери общ език дори и при съществуващото законодателство.
Надявам се на добри новини от вас..
През годините и аз съм контактувал с доста ,,арни,, археолози,но къде ги те сега.Натирени от мекеретата на Вагалински,Божо и Веждю,които колят и бесят в сферата на арх.надледство.А свестните,са под зоркото наблюдение на ГДБОП,та да си траят и слушкат.
Как и с кой да водиш диалог.Има доста хватки в техния ЗКН,чрез които могат да бъдат принудени да си вършат работата както си требе,и да спрат да виждат в БНФМ,лют душманин.
Ама требват хора,а всеки се ослушва.По безопасно е да са пъчиш из форумите,а не да ходиш по съдилища и инстанции.