Slavitoooo писа:
Пияницата Рашидов вижда под интересен ъгъл ситуацията :
" Престъплението е между иманяря и земята, земята е изключителна държавна собственост, те я ровят...", заяви бившият министър на културата, а сега председател на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов. И посочи, че престъплението е, когато иманярите не регистрират и крият намереното.
Рашидов постави сериозно разграничение между това и колекционерите, които той нарече "добросъвестният купувач". И заяви, че България е влязла в "Параграф 22" в отношението си към колекционерите. "Сега правим добра крачка – да легализираме колекциите. Иначе поощряваме каналите за износ, които съществуват, няма какво да се правим, че ги няма", обяви Рашидов. "
Значи, ако аз купувм крадени: - техника, телевизори, инструменти и прочие,( за който знам или имам съмнениече са откраднати ) не съм виновен, а съм " ДОБРОСЪВЕСТЕН " купувач !!!
А какво става с музейте, които ОТКАЗВАТ да приемат намеренето и да му направят професионална квалификация и оценка ???
" Сега правим "добра" крачка..." да "добра " в насока всичката открадната стока , която се намира в оказионите и заложните къщи да бъде легализирана и спокойно да се продава или заменя !