Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Произход на гърците-Коя е истината ?

Произход на гърците-Коя е истината ? 05 Окт 2018 22:40 #71286

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Отварям темата за да не спамим темата за произхода на българите . А и за да не се чувстват засегнати някой господа полу -богове полу -варвари :P
че коментираме историята им във теми със заглавия не отговарящи на техния народ и история. :)
Последна промяна: 05 Окт 2018 23:30 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 05 Окт 2018 23:25 #71291

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Да започнем със някой факти - Къде са учили светилата на гръцката наука и култура. Защо нищо не се споменава за Египетските учителите на някой от светилата на гръцката наука и култура. Къде е и във какво се състои техния принос. Дали пък знанията които са получили в Египет светилата на гръцката наука и култура на са представили в последствие за свои...........?
Със какво са се занимавали във Александрийската библиотека. Само със съхранение на античното знание ли,....... или основно със превод на античното знание от другите така наречени варварски езици на гръцки език и съответно на неговото изучаване наред със превода.
Ето малко теми за разсъждение по отношение на новата тема. А за произхода на гърците ще оставим развитието на темата на други хора че ние сме малко пристрастни и нямаме ясен мироглед по въпроса.......... :cheer:
Последна промяна: 05 Окт 2018 23:36 от Nesho.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: Radislav

Произход на гърците-Коя е истината ? 05 Окт 2018 23:39 #71292

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
Nesho писа:
Да започнем със някой факти - Къде са учили светилата на гръцката наука и култура. Защо нищо не се споменава за Египетските учителите на някой от светилата на гръцката наука и култура. Къде е и във какво се състои техния принос. Дали пък знанията които са получили в Египет светилата на гръцката наука и култура на са представили в последствие за свои...........?
Със какво са се занимавали във Александрийската библиотека. Само със съхранение на античното знание или основно със превод на античното знание от другите варварски езици на гръцки и съответно на неговото изучаване наред със превода.
Ето малко теми за разсъждение по отношение на новата тема. А за произхода на гърците ще оставим развитието на темата на други хора че ние сме малко пристрастни и нямаме ясен мироглед по въпроса.......... :cheer:
То сета като го няма Доктора не е много учтиво да се говори за Африканци зад гърба му но :lol: :lol:
Нешо аз по неги разбирам нещата щото като малък не съм чел много книжки и все пак
защо Гръцкият език е толкова различен от Българският език . задавали ли сте си тоя въпрос
та ние съжителстваме от векове ? От Гърция на север всички езици са ДИАЛЕКТИ НА БЪЛГАРСКИЯ в известна степен и на запад поне поне до Виена и в много малък процент чак до Полша унгарският малко се дъни но .
За мен това е загадка та ние съжителстваме от векове с гърците трябва езиците да са се смешили поне малко същото се отнася и за Румъния за мен има нещо дето не го знаем от историята въпроса е кое е то ?
Последна промяна: 05 Окт 2018 23:40 от Slavitoooo.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 05 Окт 2018 23:59 #71293

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Аз не съм много привърженик на това да се търси произход посредством език. Сега знам че е много угодно тва съвпадение като например Най разпространения език във половин Европа и половин Азия е българския и най разпространения и многобройния народ са били траките и хоп вече имаме теза подкрепена със факти..............Хмммм Нека да оставим на Бобо въпроса със езиците щото както казах не съм много привърженик на тази теория.
А иначе какво разбираш по омешване. Ако имаш предвид чуждици във всеки език ги има. Езика има диалекти понякога толкова различни един от друг че хората понякога не могат да се разберат какво говорят и тва в рамките на един народ една държава. Както казах най сигурния метод е ДНК анализа но и неща като обичаи и вярвания също не са за подценяване когато се търси сходство и произход.
Последна промяна: 06 Окт 2018 00:18 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 00:39 #71295

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Слави гледай сега тука кво става и какво открих. :woohoo:
Истинския език на Египтяните не е арабски, Истинския език на Египтяните е бил Коптският език
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BF...B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA

Ето и тука как звучи копския език -Език със семитски корени

Последна промяна: 06 Окт 2018 10:37 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 00:51 #71296

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
А ето тука звученето на Иврит - Език със семитски корени

Последна промяна: 06 Окт 2018 10:37 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 01:28 #71297

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Давайте, задавайте въпроси, докато не са затрили и тая тема, пък ас ще се опитам, до колкото успея, да ви осфетля и просфетля, след като има толкова много любознателни....
Значи първо, да отбележим, че заглавието на темата е погрешно! Произхода на гърците е малка част от гръцката история, но в никакъв случай не е Гръцката история!!!!! Не правете аналози!!! Гърция има богата история и не се ограничава само с произход! Това трябва, да стане ясно още в началото, за да няма недоразумения!
Не мога, да ви отговоря с точност, за произхода на гърците, защото има само хипотези, пък аз се доверявам само на факти. Никъде няма, да чуете обаче, че народите или маймуните от които са произлезнали гърците, са гърци! Това е факт!!!! Нека бъдат негри, цигани, маймуни, няма лошо, каквото кажете, те не са гърци!
В гръцката история, се обръща внимание повече на гръцката култура, като водеща, за гръцката и световна цивилизации, а не на генетика! Поради простата истина, че гени може, да даде всяка свина, всяка маймуна, даже плужек или въшка т.е. не се изискват някакви по-особени способности! Вероятно този факт ви изненадва, но това е положението!
Други въпроси има ли?
Последна промяна: 06 Окт 2018 01:28 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 01:37 #71298

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Късно е да водим дълги дискусии сега но искам да те питам какво ти е мнението относно клиповете по горе със коптски език и иврит. Аз лично не съм изненадан от звученето на така представения коптски език във видеото щото става въпрос за късен църковен вариант
но много се изненадах. :blink: от начина по който е представен Иврит. Ти кво ще кажеш ?

ПП. Проучих и звученето на още дузина езици качени от този потребител но мисля че само на някой от представените езици може да се вярва защото се ползват и до днес под някаква форма едни от които са коптски и иврит ...
Последна промяна: 06 Окт 2018 01:38 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 01:51 #71299

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Иврит е загубен език, никой не знае как е звучал точно.
Съвремения иврит е нов език
Какво по-точно искаш, да коментитам?
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 01:59 #71300

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Еми например ти смяташ ли че гръцкия език има семидски корени или не, и ако не как ще обясниш приликите във звученето на тоновете.
На мен този иврит във видеото във 0:45 минута нататъка и от 1:30 минута нататъка за крадки откъсляци много гръцко ми звучи.
Ти кво ще кажеш.
Последна промяна: 06 Окт 2018 01:59 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 02:09 #71301

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Иврит няма нищо общо с гръцкия, гръцкия има индоевропейски корени. Иврит е много близък до арабски, дефакто, еввреите са един и същ народ с арабите.
Много сходни с гръцкия са латински, италиански, испански, португалски и от там може, да тръгнем на север, но разликите са по-големи.
Аз няма какво, да обяснявам, научи семитски и гръцки и си обясни приликите във звученето на тоновете!
Начина по който се опитваш, да си обясниш нещата е много характерен, за новите български "историци" - ВИК специалисти! Това е техен основен "исторически" похват!
Алабаланицатурскапаница и готово, новото "историческо" доказателство е налице...
Последна промяна: 06 Окт 2018 08:31 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 10:33 #71307

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Понякога не са нужди доказателства щото и да ги търсиш са отдавна заличени и изтрити пък и истината прозира-та дрънка. :cheer:
Ето и един въпрос към теб kaveiros който ти казах че ще ти го задам във тая тема. Мислиш ли че древните Египтяни не са знаели така наречената
" Питагорова теорема " когато са строили пирамидите ?
И другия въпрос е Къде е учил и пребивавал най-много Питагор ? Отговори ми на този въпрос колкото се можеш без предрасъдаци и после викам
да си поговорим за малките хора които си преписват чуждите заслуги А кво ще кажеш............... :lol:
Последна промяна: 06 Окт 2018 10:38 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 11:35 #71308

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ам, че Нешо, науката, освен с практика, се характеризира и с теория.
Не може, да приравняваш практическия опит, с теорията! Едното се постига, на база, опит-грешка, а другото се извежда, теоретично, със силата само на мисълта...
За първобитните народи е характерен опит на базата на практика, за цивилизованите е характерно извеждане на практиката от теорията! Тогава говорим вече, за наука! С изкуството, което също те тормози, е аналогично...
Достиженията на Питагор, в никакъв случай не се омаловажават, от ничие старо познание, дори и да е имало такова...!
Ако повече четеш, не би задавал такива въпроси! Никой с ъкъла си, не би нарекъл Питагор малък и незначителен!!!!
Последна промяна: 06 Окт 2018 11:37 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 11:41 #71309

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Ам, че Нешо, науката, освен с практика, се характеризира и с теория.
Не може, да приравняваш практическия опит, с теорията! Едното се постига, на база, опит-грешка, а другото се извежда, теоретично, със силата само на мисълта...
За първобитните народи е характерен опит на базата на практика, за цивилизованите е характерно извеждане на практиката от теорията! Тогава говорим вече, за наука! С изкуството, което също те тормози, е аналогично...
Достиженията на Питагор, в никакъв случай не се омаловажават, от ничие старо познание, дори и да е имало такова...!
Ако повече четеш, не би задавал такива въпроси! Никой с ъкъла си, не би нарекъл Питагор малък и незначителен!!!!

Не съм казал такова нещо че Питагор е малък и незначителен, ти го казваш :cheer: . Казах че като ми отговориш(по възможност) пезпристрастно на двата въпроса които ти така и не ми отговори а сиреч задавам ги пак. цитирам- Мислиш ли че древните Египтяни не са знаели така наречената
" Питагорова теорема " когато са строили пирамидите ?
и другия Къде е учил и пребивавал най-много Питагор край на цитата. Та казах че ако съумееш да ми отговориш на тези въпроси тогава може да си поговорим и за малките хора които си приписват чужди заслуги.. :lol:
Последна промяна: 06 Окт 2018 11:51 от Nesho.
Темата е заключена.

Произход на гърците-Коя е истината ? 06 Окт 2018 11:43 #71310

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Забелязвам, че на няколко пъти, споменаваш, Египет, като някакъв мистериозен университет..
Проблема ти е, че нямаш представа, какво е било Египет, по това време... Египет тогава е бил само поредната гръцка колония!!!
Така, че нищо свързано с Египет и гърците, не би трябвало, да те очудва! :)
Темата е заключена.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат