Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Произход на българите - коя е истината ? - 4

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 00:08 #83046

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Как мислиш съм способен, да ти показвам грешките, ако не съм образован достатъчно? :) ..Не че е необходимо, да съм много образован, за това.. :lol:
Естествено, че ролята на робите, при степните народи са ограничени, особено ако са на война :) Но са имали слуги, както и някой който, да се грижи, за животните, също и робини, да задоволяват нагоните си..
Това не значи, че не са се занимавали с търговия на роби :) Били са основни доставчици, особено пък атила, който не е имал никакви човешки скрупули :)
Кави приказки за децката градина? Това са правните норми в първото българско царство, приспособени за българските условия и бит! Дал съм ти достатъчно информация, да търсиш и да се учиш, не да ми говориш, за някакъв идеализиран образ, като да агитираш недорасляци.. Нали искаш истината, ето ти я, за българите, дето вулгаризирали рим.. :lol: :P
Напълно ми е ясно какво означава вулгаризация, но на теб не ти е ясно, след като разправяш вицове, на които вярваш :lol: Не знам, да се смея ли, да плача ли.. :) Да ти кажа у близките години, по-голяма глупос и изродщина не бях чувал.. :lol:
Не съм казал, че упадъка и деградацията и последвалата вулгаризация не е имала и някакви положителни страни, тя и идиотизацията има хубави моменти :) а че няма и не може, да има връзка с българите!! Самата мисъл е много смешна, разбираш ли и е невероятно, че някой може, да ги свързва напълно сериозно и да вярва на такава глупост.. :lol: :lol: :lol:
Последна промяна: 15 Юли 2019 07:27 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 11:24 #83051

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
Как мислиш съм способен, да ти показвам грешките, ако не съм образован достатъчно? :) ..Не че е необходимо, да съм много образован, за това.. :lol:
Естествено, че ролята на робите, при степните народи са ограничени, особено ако са на война :) Но са имали слуги, както и някой който, да се грижи, за животните, също и робини, да задоволяват нагоните си..
Това не значи, че не са се занимавали с търговия на роби :) Били са основни доставчици, особено пък атила, който не е имал никакви човешки скрупули :)
Кави приказки за децката градина? Това са правните норми в първото българско царство, приспособени за българските условия и бит! Дал съм ти достатъчно информация, да търсиш и да се учиш, не да ми говориш, за някакъв идеализиран образ, като да агитираш недорасляци.. Нали искаш истината, ето ти я, за българите, дето вулгаризирали рим.. :lol: :P
Напълно ми е ясно какво означава вулгаризация, но на теб не ти е ясно, след като разправяш вицове, на които вярваш :lol: Не знам, да се смея ли, да плача ли.. :) Да ти кажа у близките години, по-голяма глупос и изродщина не бях чувал.. :lol:
Не съм казал, че упадъка и деградацията и последвалата вулгаризация не е имала и някакви положителни страни, тя и идиотизацията има хубави моменти :) а че няма и не може, да има връзка с българите!! Самата мисъл е много смешна, разбираш ли и е невероятно, че някой може, да ги свързва напълно сериозно и да вярва на такава глупост.. :lol: :lol: :lol:
виждаш ли,отново не си ми на нивото!А то не е свързано с образование,а с начин на мислене!Обвиняваш мене,че идеализирам българите!Къде го вида тва ,бе братче?!?Няма такова нещо!Ти си този който разглеждаш нещата толкова опростено!Ти делиш на абсолютно добро и абсолютно лошо!!!!!-От една страна добрите гърци,от друга лошите варвари!
Или пък-от едната страна добрите ортодоксални,от друга-лошите богомили.... :lol: :lol: :lol: ....Алооооу,деЦката градина!!!!!!
Последна промяна: 15 Юли 2019 11:27 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 11:51 #83052

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Виждам, виждам :) Да разглеждаш деградацията и упадъка положително, е начин на мислене и гледна точка, както и културни особености :) Само, че не става въпрос само, за това.. :)
Ти правиш връзката българи, с вулгарис, по същия начин по който можеш, да свържеш кретенизма, с християнството и идиотизма, с обособеността :lol: Става въпрос, за неразбиране и изкривяване на основни понятия и термини :)
Липсата на информация, довежда до това, че мислиш, че ти говоря просто и елементарно, за добро и лошо и също така много често бъркаш черното, с бяло, пак поради същата причина :lol:
Последна промяна: 15 Юли 2019 12:13 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 12:34 #83055

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Виждам, виждам :) Да разглеждаш деградацията и упадъка положително, е начин на мислене и гледна точка, както и културни особености :) Само, че не става въпрос само, за това.. :)
Ти правиш връзката българи, с вулгарис, по същия начин по който можеш, да свържеш кретенизма, с християнството и идиотизма, с обособеността :lol: Става въпрос, за неразбиране и изкривяване на основни понятия и термини :)
Липсата на информация, довежда до това, че мислиш, че ти говоря просто и елементарно, за добро и лошо и също така много често бъркаш черното, с бяло, пак поради същата причина :lol:
Значи
1.За деградацията и упадъка,дет ги гледам положително...А ти как гледаш на деградацията и упадъка на РИ Ако не беше този процес-щеше ли Константин да премести столицата в Константинопол!?Щеше ли да има "гръцка" Византия и Мегали идея,а? :blush: ....еееех!!!!!!!!!
2.връзката българи -вулгарис не съм я направил аз.И го уточних!Дори ти казах,че и на мен ми се струваше невероятна....Не твърдя,че непременно има такава връзка!Твърдя,че тя въобще не е невероятна!....А как звучи това за твоите възприятия?!?....Е,всеки има право на мнение! ;) :)
Последна промяна: 15 Юли 2019 12:34 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 12:44 #83056

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Нито е малко, нито много вероятна, просто виц, за блондинки и не само, за моите възприятия :)
Циганизацията също може, да се разглежда положително ;) Например нямаш никакви грижи, не те интересува деца, семейство, не работиш, не плащаш, само си береш плодове от природата, наготово и насекъде е веселба ;) Нещо като в Райската градина.. :)
Последна промяна: 15 Юли 2019 12:47 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 12:52 #83059

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Нито е малко, нито много вероятна, просто виц, за блондинки и не само, за моите възприятия :)
Циганизацията също може, да се разглежда положително ;) Например нямаш никакви грижи, не те интересува деца, семейство, не работиш, не плащаш, само си береш плодове от природата, наготово и насекъде е веселба ;) Нещо като в Райската градина.. :)
Вместо да даваш неподходящи сравнения/неподходящи,щото даваш за база незавършили процеси/-Земи прочети примерно историята на древна Елада......Да бе-знам ,че си я чел.Тоя път обаче-по задълбочено!
Та-виж как се заражда микенската цивилизация-на базата на какво и след какво....После и самата елинска цивилизация....и -те така!
Да те светна само кво да търсиш!!!-търси варварите! :)
Последна промяна: 15 Юли 2019 12:52 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 13:08 #83060

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Варварите могат, да възприемат/интегрират, но винаги се получава едно изкривяване, става нещо като китайско менте, на ГПХ, но да речем след 100-тина или 200 години, може и да го докарат, горе долу, но никога нямаше, да го докарат сами.. :)
Не са неподходящи сравнвнията, варваризацията, не се различава по нищо от циганизацията..
Винаги е имало носители на цивилизация, пък варварите никога не са били такива.. Виждаш колко е трудно с циганите и сравнението не е случайно и тогава е било така..
Последна промяна: 15 Юли 2019 13:16 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 13:17 #83061

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Варварите могат, да възприемат, но винаги се получава едно изкривяване, става нещо като китайско менте, на ГПХ, но да речем след 100-тина или 200 години, може и да го докарат, горе долу, но никога нямаше, да го докарат сами.. :)
Не са неподходящи сравнвнията, варваризацията, не се различава по нищо от циганизацията..
Разбира се,че варварите нищо не могат сами...Както и цивилизациите не могат да оцелеят без варварите!Това го казва историята ,не аз!Всяка цивилизация ,рано или късно губи своя жизнен потенциал...просто -такова е действието на цивилизования живот!Притъпява първичните,животински инстинкти за самосъхранение и възпроизводство!....Тогава просто има нужда от варвари....Добро или зло е това?!?!-Това е просто необходимост-историческа необходимост!!!
После следват задължително едни тъмни векове,за да разцъфне новото , и да тръгне и то по неутъпкания спираловиден път на човешката еволюция!
Последна промяна: 15 Юли 2019 13:18 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 14:32 #83065

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Това е богомилска философия :)
Всъщност цивилизацията върви както казваш на цикли - кризи, но не се руши, а се възражда старото познание, дадено от носителите на цивилизация, дето са утъпкали пътя.. Кризите в цивилизацията, са от различно естество, вкл. предивикани от варвари в повечето случаи. При пълно разрушаване на цивилизацията и загуба на познанието и утъпкания път, много трудно ще се възтанови.. При едно напълно цивилизовано общество и липса на варвари, не са необходими животински инстинкти. В едно цивилизовано общество, възпроизводството не е от толкова съществено значение, то се саморегулира и е съществено едва когато има заплаха от неконтролируемо, варварско, конкурентно, възпроизводство, което точи ресурсите на цивилизацията..
Последна промяна: 15 Юли 2019 15:00 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 15 Юли 2019 23:32 #83089

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Това е богомилска философия :)
Всъщност цивилизацията върви както казваш на цикли - кризи, но не се руши, а се възражда старото познание, дадено от носителите на цивилизация, дето са утъпкали пътя.. Кризите в цивилизацията, са от различно естество, вкл. предивикани от варвари в повечето случаи. При пълно разрушаване на цивилизацията и загуба на познанието и утъпкания път, много трудно ще се възтанови.. При едно напълно цивилизовано общество и липса на варвари, не са необходими животински инстинкти. В едно цивилизовано общество, възпроизводството не е от толкова съществено значение, то се саморегулира и е съществено едва когато има заплаха от неконтролируемо, варварско, конкурентно, възпроизводство, което точи ресурсите на цивилизацията..
Всъщност...Цивилизациите са тези ,които точат чужди ресурси...Доказателства -бол!Системно и целенасочено!То това им е базата!!!!....Но....ти не ги разбираш тея неща...Няма как да ги разбереш....Все пак- в деЦката градина си още... :)
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: самотрак

Произход на българите - коя е истината ? - 4 16 Юли 2019 01:14 #83091

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Така и така, пак стигнахме, до ресурси, та да питам.. А ваща децка градина какви ресурси предлага на цивилизацията? :) Айде сега вади доказателствата - бол, да ги види и наща децка градина.. :)
Последна промяна: 16 Юли 2019 01:34 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 16 Юли 2019 21:01 #83113

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
Великият Чингис Хан е от рода Дуло, искал да повтори похода на своят пра пра дядо Атила и да стигне до Франция .
Последна промяна: 16 Юли 2019 22:04 от Slavitoooo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 16 Юли 2019 23:16 #83115

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
Великият Чингис Хан е от рода Дуло, искал да повтори похода на своят пра пра дядо Атила и да стигне до Франция .
Атила е от европейска Скития ,Славчо...Не омешвай нещата....Почитал е Арес и меча му!В Азия не са чували за подобни неща!..Сорри!
Последна промяна: 16 Юли 2019 23:16 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 16 Юли 2019 23:40 #83117

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Така и така, пак стигнахме, до ресурси, та да питам.. А ваща децка градина какви ресурси предлага на цивилизацията? :) Айде сега вади доказателствата - бол, да ги види и наща децка градина.. :)
Квалифицирана работна ръка днес!....о ооо,и нещо мноооого по-важно в миналото!.... :) ..Арес.... :) .
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 00:07 #83119

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
bobo писа:
kaveiros писа:
Квалифицирана работна ръка днес!....о ооо,и нещо мноооого по-важно в миналото!.... :) ..Арес.... :) .
:)
Колко, да са кфалифицирани? Да ти кажа чесно, правили са ми и по-хубави сфирки... :blush: :blush: :blush:
Ваща децка, градина, да не е склавянска, та изкарва такива кфалифицирани ресурси?
Абе щом ти дига самочувствието, няма лошо... ;)
Пък това, за меча на Арис излиза от едни антични гръцки легенди :) Та вероятно пак си въобразяваш :)
Последна промяна: 17 Юли 2019 00:30 от kaveiros.
Темата е заключена.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат