Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Произход на българите - коя е истината ? - 4

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 00:55 #83121

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
bobo писа:
kaveiros писа:
Така и така, пак стигнахме, до ресурси, та да питам.. А ваща децка градина какви ресурси предлага на цивилизацията? :) Айде сега вади доказателствата - бол, да ги види и наща децка градина.. :)
Квалифицирана работна ръка днес!....о ооо,и нещо мноооого по-важно в миналото!.... :) ..Арес.... :) .
:)

Пък това, за меча на Арис излиза от едни антични гръцки легенди :) Та вероятно пак си въобразяваш :)
Добре бе,самовлюбен гърко-гръцка да е легендата.... :kiss: Ама Атлето я знае,че и почита....гърчето му недно... :lol: :lol: :lol: :lol:
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: rublata

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 10:49 #83122

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12818
Колко и да го мисла, за таа легенда , сметам, че само една гръцка легенда не стига, ...Виж ги примерно римляните, дето са почитали много гръцки легенди, освен това гърците не са им били ниедни, а техни учители и къде са съумяли да се искачат по цивилизационната стълбичка...! :S
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 12:51 #83126

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14443
bobo писа:
Slavitoooo писа:
Великият Чингис Хан е от рода Дуло, искал да повтори похода на своят пра пра дядо Атила и да стигне до Франция .
Атила е от европейска Скития ,Славчо...Не омешвай нещата....Почитал е Арес и меча му!В Азия не са чували за подобни неща!..Сорри!
Това твърдение е на професорката от БАН Лизбет Любенова !
Рекох я чакай да го постна та да сборя професорите от форума с професорите на държавната хранилка от БАН .

Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 13:45 #83129

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2168
Това е мегаломания на много средновековни и антични пълководци.Примерно Цезар като станал на 33 години и заплакал,защото на неговата възраст Александър велики бил постигнал много повече.Цезар имал амбицията да го надмине...ама не.Крум е сравнаяван със Сенахериб щото искал да разруши най великия град по него време.Маджарските владетели често са се опитвали да се сравняват с Атила.Наполеоновата кампания в Северна Африка пак е свързана със опит за постигане на завоеванията на Александър...и тнт.
Родът Дуло е легендарен при много тюрко-монголски владетели,които са се опитвали да търсят приемственост.Тази историчка е права,но не обяснява в подробности всичко.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 16:22 #83132

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Разликата е, че Александър е градил, както, да речем и Цезар, а тия останалите само са рушили, поради което, за донесли само разруха и нещастия на тоя свят! Такива връщат цивилизацията назад, с хилядоления, негативните последствия са трудно обратими и ги изживяваме дори днес..! За това днес сме много повече варвари, отколкото би трябвало, да бъдем..
Последна промяна: 17 Юли 2019 16:24 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 22:33 #83147

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
bobo писа:
Slavitoooo писа:
Великият Чингис Хан е от рода Дуло, искал да повтори похода на своят пра пра дядо Атила и да стигне до Франция .
Атила е от европейска Скития ,Славчо...Не омешвай нещата....Почитал е Арес и меча му!В Азия не са чували за подобни неща!..Сорри!
Рекох я чакай да го постна та да сборя професорите от форума с професорите на държавната хранилка от БАН .

Дай да го видим това мнение..Така -извадено от контекста....????Иначе.Японеца е прав-тюркскските владетели,които идват в териториите владени от Атила!!!!-Търсят такава приемственост!
А първите османски султани имат на сабите прабългарския знак ІYІ....Търсене на приемственост,защото новите владетели-владеят и старото население,което трябва да ги припознава като свои законни и от бога владетели.Случайни неща няма!
Последна промяна: 17 Юли 2019 22:40 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 22:37 #83148

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Колко и да го мисла, за таа легенда , сметам, че само една гръцка легенда не стига, ...Виж ги примерно римляните, дето са почитали много гръцки легенди, освен това гърците не са им били ниедни, а техни учители и къде са съумяли да се искачат по цивилизационната стълбичка...! :S
Че не стига-не стига,ама е мноооооого незаобиколим факт,на който ,защо ли-непсевдонаучната наука история въобще не обръща внимание!...Малко по-нагоре ти постнах една статия,дето обяснява откъде са нападали хуните Персия...Отделно погребалния обряд изпълнен при погребението на Атила,отделно -споменаването за ограбване на хунски гробници от някой си римски пълководец......списъка е дълъг....Да не говорим за славянското звучене на няколкото извесни хунски думи!...а бе-тя работота е ясна,ама не пасва на официоза....А той толкоз гръцки ,горкия....!
Последна промяна: 17 Юли 2019 22:45 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 22:49 #83150

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Не ме интересува, по принцип, важното е какво оставя след себе си! Някой който е грабил цял живот, с цялото ограбено, да го погребат, все таяТова дето е разтушил, никой не може, да го върне! Човек е създаден, да твори, не да руши!
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 22:59 #83151

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Не ме интересува, по принцип, важното е какво оставя след себе си! Някой който е грабил цял живот, с цялото ограбено, да го погребат, все таяТова дето е разтушил, никой не може, да го върне! Човек е създаден, да твори, не да руши!
А,бе Док!Аз се бъзикам,че си още в деЦката градина,ама ти -верно бе!Наложи си да не гледаш на нещата само в черно и бяло!Иначе изтърваш Познанието!
Атила не е случаен политически проблясък на историческата сцена,породен от жажда за грабеж и мародерство,както го представя римската историография съвсем закономерно!
Проучи политическата обстановка в Европа от няколко столетия по-рано от Атила,постарай се да вникнеш в политическите процеси и мисли малко!!!
Всичко е закономерно противодействие на римската агресия!!!!!!Виж каде е последния бастион на съпротивата срещу Рим в Европа!
Виж Черняховската култура!Там се е струпал народ като за световно!!!!!Народа по бройка е съизмерим с днешната гъстота!!!!Бомба,готова да избухне при най малката искра!!!!!....И още ,и още!!!!!!
Приказваш ми някви заучени безмислени клишета!
Последна промяна: 17 Юли 2019 23:07 от bobo.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

Произход на българите - коя е истината ? - 4 17 Юли 2019 23:45 #83153

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Абе много сте абстрактни у таа ваща децка градина :) Когато нещата са черни и бели, можеш само да си фантазираш други цветове!
И магарето си има достойнство, дето му виси и някои го смятат, за ценно, но ние говорим, за съвсем друго! Говорим конкретно и принципно! Ти не броиш многото крачки назад, а изтъкваш само едната крачка напред.. Ако е така, защо се оплакваш от бойко и сие, той е само поредния варварин или айде полуварварин..?! ;) Сигурно си доволен и от циганските набези, като цивилизационен фактор и силно се надяваш, да излезе нещо добро от това :) Точно такива като тебе ходят и гласуват малкото зло, защото света им е много цветен! ;) Някои понятия са абсолютни и имат стойност само, като абсолютни! Като вода и олио.. Ако се налага, да смесваш, две непоносими понятия, задължително поставяш, плюс или минус отпред, за да си максимално близко, до действителноста и резултата е приблизителен, а не точен, получава се емулсия, а не същинско разтваряне! И това не променя, по никакъв начин, абсолютните стойности, тях винаги ги разглеждаш отделно, щото колкото и да ги разбъркваш, те си съществуват отделно и само ти изглежда, че са едно цяло, щото не знаеш какво е емулсия ;)
Става въпрос, че варваризацията не може, да доведе, до нищо добро в развитието на цивилизацията, тя определено връща развитието само назад! За това става въпрос, а не да ми обясняваш, за цветовете на дъгата :) Ти ми обясняваш, за някакви положителни последствия, които нямат прака връзка с варварите и варваризацията, а са пак продукт единствено на цивилизацията..! Обясняваш ми, че ако не беше отрицателното, положителното нямаше, да се получи.. :P
Затова те питам отново, кажи ми нещо, което е оставил след себе си, един варварин, какво е допринесъл пряко, а не да ми обясняваш, как е реагирала цивилизацията! Та какво е допринесъл Атила? Необходимото, зло ли? Някакво тайно познание, предназначено само, за посветени? :lol: :lol: :lol: Кажи конкретно, това, това и това! И не ми отговаряй с някакви многозначителни недомлъвки, все едно имаш какво, да кажеш... :)
Колкото, до римляните, те също са били продукт, на смесване на цивилизация, с варварство, в една или друга степен, но са били носители на цивилизация, както ти е известно, ...имали са варварската си страна, но са творяли култура и цивилизация.. ;) Само, че ти, в случая, изправяш единствено варварщина с/у варварщина и твърдиш, че като едната е цивилизована, значи и другата е цивилизована, след като едната варварщина е постижение, защо и другата, да не е постижение, щото не правиш разлика... Пък аз в случая те питам конкретно, къде е цивилизацията ;) Цивилизована варварщина няма и не може, да бъде постижение! От тая гледна точка има само черно и бяло! Другото е 50 начина, да погледнеш оная работа на магарето, в 50 нюанса сиво, представяйки си цветовете на дъгата, търсейки признание, защото си различен и се смяташ, за недооценен от обществото, поради което те избива на агресия, т.е. варварщина... ;)
В последното имаше малко демагогия, в чест на Месор, защото само той не спи и единствен схваща смисъла в демагогията ;)
Последна промяна: 18 Юли 2019 05:48 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 18 Юли 2019 11:35 #83168

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14443
bobo писа:
Slavitoooo писа:
bobo писа:
Slavitoooo писа:

Дай да го видим това мнение..Така -извадено от контекста....????Иначе.Японеца е прав-тюркскските владетели,които идват в териториите владени от Атила!!!!-Търсят такава приемственост!
А първите османски султани имат на сабите прабългарския знак ІYІ....Търсене на приемственост,защото новите владетели-владеят и старото население,което трябва да ги припознава като свои законни и от бога владетели.Случайни неща няма!
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: bobo

Произход на българите - коя е истината ? - 4 18 Юли 2019 13:07 #83171

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Абе много сте абстрактни у таа ваща децка градина :) Когато нещата са черни и бели, можеш само да си фантазираш други цветове!
И магарето си има достойнство, дето му виси и някои го смятат, за ценно, но ние говорим, за съвсем друго! Говорим конкретно и принципно! Ти не броиш многото крачки назад, а изтъкваш само едната крачка напред.. Ако е така, защо се оплакваш от бойко и сие, той е само поредния варварин или айде полуварварин..?! ;) Сигурно си доволен и от циганските набези, като цивилизационен фактор и силно се надяваш, да излезе нещо добро от това :) Точно такива като тебе ходят и гласуват малкото зло, защото света им е много цветен! ;) Някои понятия са абсолютни и имат стойност само, като абсолютни! Като вода и олио.. Ако се налага, да смесваш, две непоносими понятия, задължително поставяш, плюс или минус отпред, за да си максимално близко, до действителноста и резултата е приблизителен, а не точен, получава се емулсия, а не същинско разтваряне! И това не променя, по никакъв начин, абсолютните стойности, тях винаги ги разглеждаш отделно, щото колкото и да ги разбъркваш, те си съществуват отделно и само ти изглежда, че са едно цяло, щото не знаеш какво е емулсия ;)
Става въпрос, че варваризацията не може, да доведе, до нищо добро в развитието на цивилизацията, тя определено връща развитието само назад! За това става въпрос, а не да ми обясняваш, за цветовете на дъгата :) Ти ми обясняваш, за някакви положителни последствия, които нямат прака връзка с варварите и варваризацията, а са пак продукт единствено на цивилизацията..! Обясняваш ми, че ако не беше отрицателното, положителното нямаше, да се получи.. :P
Затова те питам отново, кажи ми нещо, което е оставил след себе си, един варварин, какво е допринесъл пряко, а не да ми обясняваш, как е реагирала цивилизацията! Та какво е допринесъл Атила? Необходимото, зло ли? Някакво тайно познание, предназначено само, за посветени? :lol: :lol: :lol: Кажи конкретно, това, това и това! И не ми отговаряй с някакви многозначителни недомлъвки, все едно имаш какво, да кажеш... :)
Колкото, до римляните, те също са били продукт, на смесване на цивилизация, с варварство, в една или друга степен, но са били носители на цивилизация, както ти е известно, ...имали са варварската си страна, но са творяли култура и цивилизация.. ;) Само, че ти, в случая, изправяш единствено варварщина с/у варварщина и твърдиш, че като едната е цивилизована, значи и другата е цивилизована, след като едната варварщина е постижение, защо и другата, да не е постижение, щото не правиш разлика... Пък аз в случая те питам конкретно, къде е цивилизацията ;) Цивилизована варварщина няма и не може, да бъде постижение! От тая гледна точка има само черно и бяло! Другото е 50 начина, да погледнеш оная работа на магарето, в 50 нюанса сиво, представяйки си цветовете на дъгата, търсейки признание, защото си различен и се смяташ, за недооценен от обществото, поради което те избива на агресия, т.е. варварщина... ;)
В последното имаше малко демагогия, в чест на Месор, защото само той не спи и единствен схваща смисъла в демагогията ;)
Ама крайно време е и ти да схванеш смисъла на демагогията,за да не демагогстваш!....Нищо не казваш..Абсолютно нищо!Само демагогия!!!!!Изключително заблуден си относно това какво представлява цивилизацията и кое ,или по точно как се ренася и развива.Няма един носител на цивилизация!Тя е съвкупност от много ,много фактори,като един от тях е човешкия,но само един,и то -не най важния!Но за да ти разясня всичко точка по точка ,трябва да изпиша томове,а аз нямам нито време ,нито желание!!!
....и не ми говори за емулсии...Учил съм 5 години висша химия! :)
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 18 Юли 2019 13:47 #83172

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
bobo писа:
Slavitoooo писа:
bobo писа:
Slavitoooo писа:

]Прекрасни думи говори госпожата..За Атила ще го преглътна...Може да допуснем източни корени в рода му,но културата му е европейска/не по днешните критерии,разбира се-днес като кажем Европа-разбираме западна Европа,а по Атилово време това са били най дивите провинции./.....
Последна промяна: 18 Юли 2019 13:48 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 18 Юли 2019 13:54 #83173

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ами изглежда, Бобо, твоето е демагогия, след, като избягваш, да отговориш директно, какво е допринесъл атила, за цивилизацията! Аз мога да ти обясня всяко едно мое твърдение, а ти не можеш.. Питай ме за Рим, питай ме за Цезар, питай ме за Александър.. ще ти кажа.. Помисли кой е демагога в случая! Не те карам, да пишеш томове, а само да отдовориш с 2-3 прости думи, което ти е невъзможно! Същественото го отбягваш, целенасочено! :) Всеки може да се крие, зад томове които ще изписва или, че няма време :) Цялата работа е, че можеш, да избоиш дори и едно положително качество, като цивилизационен фактор и се прикриваш зад някакви недомлъвки, глупости и томове.. Питам прости неща, от къде изгрява слънцето, пък ти ми клинчиш и ми обясняваш, че луната била слънце.. :)
Пък ти много добре си схванал смисъла, но се правиш на улав, щото не ти изнася и не ти се получава иначе :)
Последна промяна: 18 Юли 2019 14:42 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 4 18 Юли 2019 14:18 #83174

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Може да допуснем източни корени в рода му,но културата му е европейска/не по днешните критерии,разбира се-днес като кажем Европа-разбираме западна Европа,а по Атилово време това са били най дивите провинции./.....
:)
Когато говориш, за европейска култура, нямаш в предвид, най-дивите провинции и най дивите и представители :lol: Когато кажеш европейска култура, не се разбира варварщината в Европа, а нещо съвсем различно и противоположно :) Атила е бил варварин и носител на варварска култура, чиято цел е единствено унищожението! Той няма пряк принос към развитието на цивилизацията, а само коствен, като резултат от противопоставянето на цивилизацията, на абсолютната варващина ;) Наследник, на Атила, е Чингиз хан и това не се споменава случайно от историците, защото и той е носител само на животинска, варварска разруха - култура!
Просто си играеш си с думите и се опитваш, да манипулираш балъци, за да докажеш невъзможна теза :)
Кажи един единствен личен принос на Атила или хуните, към цивилизацията и ще се съглася! И моля те не дей, да пишеш томове :lol: :lol:
Последна промяна: 18 Юли 2019 14:43 от kaveiros.
Темата е заключена.
Модератори: Slavitoooo, skita6t, admin, Ilia, hektor

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898