Абе много сте абстрактни у таа ваща децка градина

Когато нещата са черни и бели, можеш само да си фантазираш други цветове!
И магарето си има достойнство, дето му виси и някои го смятат, за ценно, но ние говорим, за съвсем друго! Говорим конкретно и принципно! Ти не броиш многото крачки назад, а изтъкваш само едната крачка напред.. Ако е така, защо се оплакваш от бойко и сие, той е само поредния варварин или айде полуварварин..?!

Сигурно си доволен и от циганските набези, като цивилизационен фактор и силно се надяваш, да излезе нещо добро от това

Точно такива като тебе ходят и гласуват малкото зло, защото света им е много цветен!

Някои понятия са абсолютни и имат стойност само, като абсолютни! Като вода и олио.. Ако се налага, да смесваш, две непоносими понятия, задължително поставяш, плюс или минус отпред, за да си максимално близко, до действителноста и резултата е приблизителен, а не точен, получава се емулсия, а не същинско разтваряне! И това не променя, по никакъв начин, абсолютните стойности, тях винаги ги разглеждаш отделно, щото колкото и да ги разбъркваш, те си съществуват отделно и само ти изглежда, че са едно цяло, щото не знаеш какво е емулсия

Става въпрос, че варваризацията не може, да доведе, до нищо добро в развитието на цивилизацията, тя определено връща развитието само назад! За това става въпрос, а не да ми обясняваш, за цветовете на дъгата

Ти ми обясняваш, за някакви положителни последствия, които нямат прака връзка с варварите и варваризацията, а са пак продукт единствено на цивилизацията..! Обясняваш ми, че ако не беше отрицателното, положителното нямаше, да се получи..

Затова те питам отново, кажи ми нещо, което е оставил след себе си, един варварин, какво е допринесъл пряко, а не да ми обясняваш, как е реагирала цивилизацията! Та какво е допринесъл Атила? Необходимото, зло ли? Някакво тайно познание, предназначено само, за посветени?

Кажи конкретно, това, това и това! И не ми отговаряй с някакви многозначителни недомлъвки, все едно имаш какво, да кажеш...

Колкото, до римляните, те също са били продукт, на смесване на цивилизация, с варварство, в една или друга степен, но са били носители на цивилизация, както ти е известно, ...имали са варварската си страна, но са творяли култура и цивилизация..

Само, че ти, в случая, изправяш единствено варварщина с/у варварщина и твърдиш, че като едната е цивилизована, значи и другата е цивилизована, след като едната варварщина е постижение, защо и другата, да не е постижение, щото не правиш разлика... Пък аз в случая те питам конкретно, къде е цивилизацията

Цивилизована варварщина няма и не може, да бъде постижение! От тая гледна точка има само черно и бяло! Другото е 50 начина, да погледнеш оная работа на магарето, в 50 нюанса сиво, представяйки си цветовете на дъгата, търсейки признание, защото си различен и се смяташ, за недооценен от обществото, поради което те избива на агресия, т.е. варварщина...

В последното имаше малко демагогия, в чест на Месор, защото само той не спи и единствен схваща смисъла в демагогията