kaveiros писа:
Точно апостол Павел, се обръща към християните, като им казва, да зачитат и да се подчиняват на епископите Слави! Всъщност апостол Павел, Слави, е една от главните причини, съвременната църква, да има това устройство! Всъщност Киприян, който е последовател на Павел, е главния еклисиаст, който прави промените! Всичко си има причини, които са ти неизвестни, достатъчно ти е, да знаеш, че всичко се прави с цел, запазване на автентичното християнсто! Всяка религия има своето естествено развитие, за да продължи, да съществува, въпреки условията! Устройството на съвременната църква, се дължи предимно, на заплахата от ересите, които винаги са съществували..
Ти не си открил топлата вода, нито този, който ти ги приказва тези глупости!
Не бъди глупав, да вярваш на некакви цървули и хомосексуалисти! Секи си говори, кво си иска, истината е една и тя е установена! А извращения е имало много, това не значи, че трябва да сме извратени! Чистотата е относително понятие, някои не се къпат никога, за да бъдат чисти! Ти не слушай всеки какво ти разправвя, не бъди толко доверчив! Щото много се възползват от името на Христос, без да имат общо с него, но по този начин, лесно си намират жертви!
А ти скачаш от тема, в тема, когато ти се даде отговор, ако имаш нещо напреки, развий го и го представи! Нека не съм прав, докажи!
Митак, така написаното от теб ми звучи по същия начин както , когато се запозная с някой нов колега и той вземе да ми обяснява. как БАТСЗМ са направили най-напред сайта Империо, а после едни " ЕРЕТИЦИ" от БНФМ са ги копирали. Същите заблуждават търсачите на метеорити и се опитват да крадат "електорат" , защото виждаш ли тези от БНФМ са най-долни и опасни ИМАНЯРИ, които лъжат и скубят няколко хиляди честни търсачи с членски внос... А за Слави и Илия, какви работи съм чувал, ако не ги познавах...дим да ме няма ! А пък за онези мафиоти от Бургас- там са направо убийци от Якудза !
Ти там ли беше. за да си толкова сигурен в това, което пшишеш ???
И на времето, както и сега Истината е била опорочавана и хвърляна в калта, заради лични интереси, които са акцентирали върху власт и печалби !
Не случайно Божият син е казал : "
По делата им ще ги познаете ! " Остави кой, какво ти говори- те и ГРОБ сега бълват само глупости и лъжи, но делата им са в противовес на думите им.
Това означава ли, че след 500 години ще се пише, че те са работили за благото на Народа ???
Качил си се на скалата "гръцки митове и легенди" и проповядваш от там на хора, с генетично вкоренени вяра и традиции, маааалко по-различно от онова, което на теб ти набиват в главата.
Защо не се пробваш да проповядваш на евреите, как Божият син дойде , а те го разпънаха на кръста, след като цар И(з)род не успя да го очисти, като младенец.
Мисля, че ще пожънеш големи успехи ! Ние сме неблагонадежни за твоята ерес, която сееш в нашите земи.
Виж сега, какво пише в Уикито:
"...Ирод е силно непопулярен сред еврейските си поданици, които го смятат за узурпатор и чужденец – заради идумейския му произход и съмнителната му привързаност към юдаизма, наложен принудително в Идумея по времето на баща му. Както християнският Нов завет, така и еврейски автори като Йосиф Флавий, описват подробно извършваните от него династични убийства,
обичайни за елинистичните владетелски дворове. ..."
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%80%D0%BE...BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8
Та в този ред на мисли, разсъждавайки логически си задвам въпроса- какви и къде са тези "елинистически владетелски дворове", съвременните "гърци" наследници ли са на "елините" и ако отговорите са "Да" - за какво право-славно-гръцко християнство ми говорите и христови закони ???
Им една друга " Енциклопедия на световната история ", но не е в някой частен музей в Атина, който купува сребърни чинии от българските земи, за да привлича туристи и да ги лъже, че били гръцки, а се намира на едно друго място- някъде в околоземните слоева на някоя стратоматосфера, от където хора със способности могат да четат и да казват каква е била Истината.
И без значение, какво е твоето мнение за тях и как ще ги наричаш- те си остават многократно доказали се феномени за нас-обикновенните хора !
И част тези велики Личности са се раждали и се раждат в БЪЛГАРСКИТЕ земи сред БЪЛГАСКИЯ народ ! За да се случва това. явно си има някаква причина...
За справка- погледни предсказанията на Учителя, на леля Слава, на леля Ванга - онова, що са рекли се случва в момента, в нашето време и ние сме свидетели на всичко това.
Фактите са пред нас и никой не може да ги обори !
Не се хаби толкова много- успехите ти на проповедник, клонят към под нулата.
Чак се чудя, защо все още някой ти обръща внимание на бръщолевениците ?!?