Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Произход на българите - коя е истината ? - 5

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 20:17 #87314

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
Принципа при науките, винаги, е избягване на грешка!!!!
Няма такова нещо, като "много голяма вероятност, за истина", да се приема, за истина! Или истина или не...!
Този принцип в науката, "на шансовете", се прилага единствено при спешни случаи, когато няма друг избор! Историята не е от тези науки, там никой никъде не бърза, за да си играе някой на шансове и да гради измислени теории! Това се прави само с определена цел и обикновено целта е манипулация или някаква облага! Само, че това вече не е история и никаква наука!
Идея си нямаш колко е наука науката история....Единствената,която няма експериментално доказателство...
Тука наистина ти е ниско нивото...Заеби ги тез твойте разсъждения..Мога много да пиша по въпроса,но предпочитам да ти изясня нещата някой път тет а тет..Така с писане ми е тегаво...Мързи ме! :)
Последна промяна: 09 Ян 2020 20:18 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 20:18 #87315

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Само така ти се струва, защото нямаш идея ;)
Ти си чул, че някой цървул, правел едикак си "история" и айде сичко ти в позволено... :)
Нема такова нещо! :P Това дет си го мислиш, не е наука!
Историята е наука, по всички правила на науката, колкото и да ти е странно! :) Ако си мислиш, че може, да си измисляш и да "правиш" история, ного се лъжеш! Това само у кръчмата става и само там може да бъдеш признат! :kiss:
Последна промяна: 09 Ян 2020 20:28 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 21:29 #87326

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
АБЕ на кой му пука за признания.. :lol: Братче,ако аз не се признавам,кво значение имат останалите?! :lol:
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 21:37 #87327

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ако е така, затова и фантазиите ти нямат граници... :lol: Така кажи! Теб просто истина не ти е нужна..! :)
Щом го постигаш без стимуланти, пак добре... :)
Последна промяна: 09 Ян 2020 21:38 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 21:52 #87328

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Ако е така, затова и фантазиите ти нямат граници... :lol: Така кажи! Теб просто истина не ти е нужна..! :)
Щом го постигаш без стимуланти, пак добре... :)
Истината е труднодостижима...Но щом се задоволяващ с поднесената наготово,щастливеца си ти! :)
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 22:10 #87331

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Реално, за много малко неща, може, да установим сами истината. Нещата не са толко прости, колкото си ги представяме. Затова се налага, да се доверяваме на специалисти! Субективните възприятия, може да не са реални!
Въобще, чалгата има това свойство, да те кара, да се мислиш, за цар, изключителен, единствен, неповторим, безсмъртен, знаещ, а всъщност, да си кръгла нула! Създава ти нереален, несъществуващ свят, който възприемаш, като реален. Същия ефект се получава,, като взимаш опиати..
Последна промяна: 09 Ян 2020 22:11 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 22:13 #87332

• nedelja
  • nedelja's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 33
Като малък питах баба си :откъде са дошли българите? Откъдето са реките Амударя и Сърдаря-така казваше баба ми, така са й казали и на нея старите хора. Тогава(родена е 1919г) е нямало интернет, то ток е нямало.Така казваше и повдигаше рамене-нито знаеше къде е това, нито защо е така.Но го приемаше като легенда(истина) от седенките. Аз мисля, че сме автохтонно население. Местно- от дунавският и черноморският басейн .Разселили сме се по някаква причина и после пак сме се върнали. Това обяснява няколкото Българии създавани на различни места по света,както и тезата, че Аспарух е знаел къде идва и за каква земя се бори.
Последна промяна: 09 Ян 2020 22:30 от nedelja. Причина: допълнение
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 22:38 #87336

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ето виждаш ли Бобо, как се прави?
Човека казва "аз си мисля..", от там нататък всичко му е позволено и може, да каже каквото си иска и никой не може, да му каже нещо напреки! :kiss:
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 23:05 #87340

• nedelja
  • nedelja's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 33
И в подкрепа на тезата за Амударя и Сърдаря- някъде през 1992-1993г се запознах в Германия с един проповедник от Казахстан. Беше около 45-50 годишен мъж с европеидни черти, абсолютно. Та той казваше ,че там е също България. В Казахстан. Русия не позволява това име, но те знаят,че са българи.Същото е знаела и поседната царица на Волжка България, Сююмбике. През 16 век е знаела,че нейните сънародници от Дунавска България са под робство и не съществуват като държава.След превземането на Волжка България, Иван Грозни се зове цар на всички българи и руси. По това време в Дунавска България са забравили , че са имали царе и държава.
Последна промяна: 09 Ян 2020 23:15 от nedelja. Причина: допълнение
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: messor

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 23:13 #87341

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Ето виждаш ли Бобо, как се прави?
Човека казва "аз си мисля..", от там нататък всичко му е позволено и може, да каже каквото си иска и никой не може, да му каже нещо напреки! :kiss:
Друго си е да се облегнеш на официоза,нали!.

Всъщност,науката история никога не е отричали участието на траките в образуването на дунавска България.
Просто,защото щеше да е псевдонаука иначе
.. ;)
Митак...
Много требе пиша,бе....Ти с общите си приказки си лесен...Едно две изречения,и си велик! :lol: :lol:
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: messor

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 23:26 #87342

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Никога не са отричали участието траките, но в коя държава, няма участие на траките?
Да не говорим, че в средновековие, траки няма, предполагат се единствено някакви потомци.. Географкото понятие Тракия, е съвсем друга тема, но дори и това понятие е разделено на 3..!
Последна промяна: 09 Ян 2020 23:33 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 23:33 #87344

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
nedelja писа:
Като малък питах баба си :откъде са дошли българите? Откъдето са реките Амударя и Сърдаря-така казваше баба ми, така са й казали и на нея старите хора. Тогава(родена е 1919г) е нямало интернет, то ток е нямало.Така казваше и повдигаше рамене-нито знаеше къде е това, нито защо е така.Но го приемаше като легенда(истина) от седенките. Аз мисля, че сме автохтонно население. Местно- от дунавският и черноморският басейн .Разселили сме се по някаква причина и после пак сме се върнали. Това обяснява няколкото Българии създавани на различни места по света,както и тезата, че Аспарух е знаел къде идва и за каква земя се бори.
Интернет е нямал,но вероятно е ходила поне до трето отделение на училище,а тогава точно това са учили...Аз съм преровил къде що има достъпно по въпроса.Няма народен спомен за някакви преселения,но пък има спомен за римските завоевания по тези земи....
Нататък Дунава е най далечното място отдето идват българите...В Европа има няколко народа,които са преселници тук...Всички знаят от къде са дошли още от средновековието....
Ние,оттатък Дунава...Толкоз..Единственото подобно сведение е на Михал Сирийски,който говори за някакви хора дошли от земите,дето е споменавала баба ти,но те няма как да са българи,но не ми се пише сега.....писал съм за това... :)
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 23:38 #87345

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
И няма как да има спомен... Без писменност спомените, я изкарат едно поколение, я не, ако не е създаден друг механизъм, за запазването им.. Виж обаче, храна за фантазията, бол, особено ако ти е отдава.. :kiss:
Последна промяна: 09 Ян 2020 23:41 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 23:39 #87346

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Никога не са отричали участието траките, но в коя държава, няма участие на траките?
Да не говорим, че в средновековие, траки няма, предполагат се единствено някакви потомци.. Географкото понятие Тракия, е съвсем друга тема, но дори и това понятие е разделено на 3..!
Ми аз ко говоря бе?Вие гърците ги погърчвате,на мен говориш,че ги пбългарявам....ТЕЯ траки....те бъркат сичко и сички...
АБЕ що не прочете по обстойно гръцките автори ,и не съпоставени нещата със сегашното положение,....При сичките превелики преселения,нищо не е мръднало и на милиметър....Политиката пречи...А тя е част от историята ...неудобната!
Последна промяна: 09 Ян 2020 23:40 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 5 09 Ян 2020 23:45 #87347

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Гърците не са погърчвали на сила! Ти защо си ходил на училище, та си се погърчил, като си научил буквите? Това живота го налага, не всички искат, да са прости и ограничени!
Няма грък, които, да се самообявява, за трак! :lol: Да го правиш е пародия, но ти не можеш, да го схванеш, защото мисленето ти е променено и изкривено! :)
И въобще политиката ти по добре негър, отколко циганин е много грешна! Това, че теб те е срам, да си българин, си е твой проблем и не можеш, да го правиш наш общ!
Последна промяна: 09 Ян 2020 23:50 от kaveiros.
Темата е заключена.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат