Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Произход на българите - коя е истината ? - 6

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 21:32 #94441

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
bobo писа:
.Арамейския е мъртъв език да!Както и латинския!..А тревата расте най много след дъжд!.....
Не е като латинския! Латински още се говори! Арамейски, по-точно еврейски - юдейски диалект, никой не знае да говори! Никой няма представа точно как е звучал! Това е факт и има своето логично обяснение, споменавал съм го няколко пъти...! :)
Виж кво..Хората са изолирали протоиндоевропейските думи без да са чували или прочели този език!...Не ма занимавай!...И на гръцки логиката ми е в сила от- до!......Камила става дума за въже по съвсем ясни причини!..Както и на български канап произлиза от коноп!Едното е връв,другото е матрияла...не ма занимавай повече с глупости,,ако обичаш!
Последна промяна: 17 Авг 2020 21:34 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 21:40 #94444

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
bobo писа:
ТА!Драги слушатели и читатели,ако все още има такива...Аз твърдя,че българите са местен понтийски народ!Твърдя го,щото го знам А го знам,щото съм чел!А съм чел,щото ми е било интересно!А го заявявам на всеослушание,щото съм прецинил,че е важно!
Ако някой не е съгласен- моля със съответните доводи! :)....
...Мноооого ми е голям ,док! :)
Само Паисий не е съгласен, всички останали са.... :lol: :lol: :lol:
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 21:45 #94445

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
bobo писа:
ТА!Драги слушатели и читатели,ако все още има такива...Аз твърдя,че българите са местен понтийски народ!Твърдя го,щото го знам А го знам,щото съм чел!А съм чел,щото ми е било интересно!А го заявявам на всеослушание,щото съм прецинил,че е важно!
Паисий е нямал интернет ,брат!Аз разполагам с купища информация наготово,за разлика от него!
Ако ме подценаваш,това е твой проблем,не мой!
Последна промяна: 17 Авг 2020 21:46 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 21:46 #94446

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
bobo писа:
kaveiros писа:
bobo писа:
.Арамейския е мъртъв език да!Както и латинския!..А тревата расте най много след дъжд!.....
Не е като латинския! Латински още се говори! Арамейски, по-точно еврейски - юдейски диалект, никой не знае да говори! Никой няма представа точно как е звучал! Това е факт и има своето логично обяснение, споменавал съм го няколко пъти...! :)
Виж кво..Хората са изолирали протоиндоевропейските думи без да са чували или прочели този език!...Не ма занимавай!...И на гръцки логиката ми е в сила от- до!......Камила става дума за въже по съвсем ясни причини!..Както и на български канап произлиза от коноп!Едното е връв,другото е матрияла...не ма занимавай повече с глупости,,ако обичаш!
Няма начин да не те занимавам, след като твърдиш небивалици... :)
Названието на въжето камилос има семитски корени и това не значи, че гърците не са ползвали въжета от камилски косъм!
За сравнвние българите ползват книги, поне по-начетените... Книгите са били гръцки, но не всички книги които ползват българите са гръцки! Нали така? ;)
Последна промяна: 17 Авг 2020 21:47 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 21:53 #94447

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
bobo писа:
kaveiros писа:
bobo писа:
Паисий е нямал интернет ,брат!Аз разполагам с купища информация наготово,за разлика от него!
Ако ме подценаваш,това е твой проблем,не мой!
Защо да те подценявам, ти сам се поставяш в това положение... Азис е водещия критерий в интернет! За да получиш образование по интернет, ти трябва специална подготовка, която ти липсва. Хората се специализират с години, даже десетилетия, за да могат, да подбират правилната информация систематизирано! Няма начин, да бъде толко лесно, както си го представяш..! ;) Достоверна информация има, важното е да знаеш къде и как да я намериш и разпознаеш! Това се учи във ВУЗ!!!
Всяка кръчма с интернет, не е ВУЗ!!!
Затова методите ти куцат и изкарваш българите маймуни, пък после се ядосваш, за пусто..... :)
Трябва, да се научиш, как е събира - селектира информация, за да не се ядосфаш... :)
Понтиите са гърци! Осъзнати гърци от хилядолетия! Понтийците не са траки, исторически, това са гърци колонизатори! Много вероятно ти да си понтиец, като имаме в предвид местообитанието ти, но съзнанието ти е изкривено, липсва ти гръцкия дух, който те прави понтиец! Такъв понтиец, като теб няма и не може, да има.
Преди 100тина години, както знаеш, не е имало българи по Черноморието, всички са били понтийци, защото са имали духа! Вече този дух го няма или е останал у много малко.. Ако ти липсва духа и мозъка ти промит от пропаганда, няма как, да си понтиец, дори и да имаш чистокръвен понтийски произход!
Знаеш, че ердоган има понтийски произход, но е еничарин! Не може еничарин, да бъде понтиец, няма как ,да стане! Същото важи, за българите! Еничарите няма как, да са българи!
Последна промяна: 17 Авг 2020 22:39 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 22:43 #94450

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Са сетиш,брат!Сички сме пеласги с различни примеси!..За някои е болезнена истината,зам! :lol: :dry: :lol:
.....Разбира се,че не е толко просто,но трябва да сложим темелите !Понтиите са мелези!...Исторически документирано е!
Като култура,разбира се....! :)Като самосъзнание са гърци!...По тривиални причини! :)
Последна промяна: 17 Авг 2020 22:47 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 22:59 #94451

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Виж! :)
Аз някога съм ти казвал моите разбирания, но вече не помниш...
Те не са това, което ти представям....
Смятам, че на Балканите има един народ, само някаква идеология ги разделя! Това е исторически доказано!
Няма как да изповядваш национална идеология и да се смяташ, за нещо което тази идеология отрича напълно! Освен, че се получава парадокс, никой няма да ти го позволи! Само глупаци и смешници могат, да те приемат и да ти повярват или тези които не осъзнават напълно, за какво става въпрос! ;) Понтиите, са се смесвали, но са си останали понтии, запазили са гръцкия дух, без него не са понтии и могат да бъдат всичко друго, турци, българи, руснаци, грузинци, арменци, украинци, по избор, но не и понтии! Българите също са се месили, но са останали българи, а не турци, гърци, печенеги, татари, "славяни", франки, власи, арменци!
Всяка жаба, която се дели и смята, че има неин гьол, трябва да си го знае! В чужд гьол, трудно някой ще я търпи, да го присвоява, въпреки, че и там са жаби!
Всички са мелези, няма чистокръвни! Но духа остава и той е този който определя! Затова генетиката, като исторически метод е глупост! Тя е само спомагателен метод и само на тая база никой който е с ъкъла си не може да прави изводи! Хората се характеризират от социума, иначе щаха да бъдат обикновени свине или както викаш ти маймуни! :)
Европейците - белите, са мелези, на хора с неадерталци и все пак са хора, а не неандерталци! Биологията в случая не е определяща, защото хората не са животни и не могат да бъдат разглеждани исторически, като животни!
Последна промяна: 17 Авг 2020 23:52 от kaveiros.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 17 Авг 2020 23:54 #94453

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Виж! :)
Аз някога съм ти казвал моите разбирания, но вече не помниш...
Те не са това, което ти представям....
Смятам, че на Балканите има един народ, само някаква идеология ги разделя! Това е исторически доказано!
Няма как да изповядваш национална идеология и да се смяташ, за нещо което тази идеология отрича напълно! Освен, че се получава парадокс, никой няма да ти го позволи! Само глупаци и смешници могат, да те приемат и да ти повярват или тези които не осъзнават напълно, за какво става въпрос! ;) Понтиите, са се смесвали, но са си останали понтии, запазили са гръцкия дух, без него не са понтии и могат да бъдат всичко друго, турци, българи, руснаци, грузинци, арменци, украинци, по избор, но не и понтии! Българите също са се месили, но са останали българи, а не турци, гърци, печенеги, татари, "славяни", франки, власи, арменци!
Всяка жаба, която се дели и смята, че има неин гьол, трябва да си го знае! В чужд гьол, трудно някой ще я търпи, да го присвоява, въпреки, че и там са жаби!
Всички са мелези, няма чистокръвни! Но духа остава и той е този който определя! Затова генетиката, като исторически метод е глупост! Тя е само спомагателен метод и само на тая база никой който е с ъкъла си не може да прави изводи! Хората се характеризират от социума, иначе щаха да бъдат обикновени свине или както викаш ти маймуни! :)
Европейците - белите, са мелези, на хора с неадерталци и все пак са хора, а не неандерталци! Биологията в случая не е определяща, защото хората не са животни и не могат да бъдат разглеждани, като животни!
Е,добре!Така е!Само че,хората се делят!Всеки си има свои възгледи,и се причислява към дадена група по собствено усмотрение,което обаче е плод на географски,исторически, икономически и политически реалности на времето в което живее..Всички фактори се стремя да отчитам!..
Никога не съм си помислял да причислявам понтиите към българите..Но е ясно,че имаме общи корени и минало!Те са ми просто лакмуса!...Много е надежден!...Сериозно!Без тях никога не бих бил толкова категоричен в мнението си!
Последна промяна: 18 Авг 2020 00:02 от bobo.
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 18 Авг 2020 00:13 #94454

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Можеш, да отчиташ единствено социума, част от който си! Ако не го отчиташ си в друг социум, не може хем боли, ама хем сърби, да прибираш само активите, от двата социума... Винаги, когато прибираш активи, на друг социум, ти отричаш част от твоя, който е различен и се разграничава...
Темата е заключена.

Произход на българите - коя е истината ? - 6 18 Авг 2020 02:05 #94457

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
КЛЮЧ ДОКАТО СЕ УСПОКОИТЕ!!!
Темата е заключена.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат