yaponetsa писа:
Radislav писа:
П.п. Уредите трябва да ги настройват майсторите им (производители), защото после на 100% ще има изказвания, че "не му разбирате и не сте успели да ги настройте правилно".
А да бе.Ти кат си купиш уред,производителя ли идва да ти го настройва в гората?
От мен имате тесоро вакеро и маска 4
Разбира се, че ако хващаш даден апарат за първи път и нямаш опит вероятността да го настроиш адекватно клони към нулевите стойности.
Предполагам, че си карал мотор...ела да те кача на един чист крос, (двутактов над 350 кубика) и да видим дали тръните няма да са твои...
Та в този ред на мисли отново пиша- при възможност детектора да го настрои човек, който разбира и е работил с апарата, а да го даде на този, който ще го тества на полигона.
В противен случай тестовете няма да са обективни.
Освен, ако не мислите, че с всички апарати сте на "ти".
Това хоро с полигоните вече го играх...помня каква каша стана.
Въпреки всичко подкрепям идеята !
П.п Към настоящият момент, с колега сме направили полигон за лични нужди. В една редица сме закопали капачки от буркан, като първата е на 45см, следващите са на 50, 60,70,80 и 90см. Има 5ст от бай Тошовите на 25см/30/35/40/45см. Има и джоб с две пвц тръби
вкопани на 90см навътре в земята (а не както беше на Севлиевската среща на 15-20см в ръба на изкопа) на 60 и 70см дълбочина.Има и петно от монети на 60см, и други работи.
За съжаление нямам възможност да тествам много апарати , но това, което съм видял/чул е ...смях в залата.
Като цяло-всички апарати са на едно ниво. Същественни разлики има вече във вида на почвите- дали са леки към орудени и работа на машинката в замърсено...
Така, че Ви пожелавам успех с полигона, но бъдете обективни и честни в тестовете.
Това с настройките не важи,щото едва ли от майнлаб,гарет,фишер и тнт, ще обърнат внимание да пратят експерти по фини настройки.На командера му имам доверие и смятам че ще изцеди максимума на всяка машина.А който има претенции,нека да иде , да обясни каква е маята за настройките и да седи и гледа от страни.Аз не знам на някой търсач да са му пращали даскал за настройките.Повечето сме се учели от принципа проба-грешка.