Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Среща на Полигона

Полигон 09 Юли 2016 11:00 #43280

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Местото за полигон много ми хареса, видях най-важното, софра за кибици и сиирджии кат мен :) :) .
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, mitko, FLORE

Полигон 09 Юли 2016 13:28 #43287

• Djenko
  • Djenko's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 405
zempar писа:
Местото за полигон много ми хареса, видях най-важното, софра за кибици и сиирджии кат мен :) :) .
И на мен ми харесва мястото.Перфектно е:за ядене,пиене и сране. :)
Следните потребители изказаха благодарности: comander, mitko

Полигон 09 Юли 2016 13:30 #43288

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3217
yaponetsa писа:
Radislav писа:
yaponetsa писа:
Radislav писа:
П.п. Уредите трябва да ги настройват майсторите им (производители), защото после на 100% ще има изказвания, че "не му разбирате и не сте успели да ги настройте правилно".
А да бе.Ти кат си купиш уред,производителя ли идва да ти го настройва в гората?
От мен имате тесоро вакеро и маска 4

Разбира се, че ако хващаш даден апарат за първи път и нямаш опит вероятността да го настроиш адекватно клони към нулевите стойности.
Предполагам, че си карал мотор...ела да те кача на един чист крос, (двутактов над 350 кубика) и да видим дали тръните няма да са твои...
Та в този ред на мисли отново пиша- при възможност детектора да го настрои човек, който разбира и е работил с апарата, а да го даде на този, който ще го тества на полигона.
В противен случай тестовете няма да са обективни.
Освен, ако не мислите, че с всички апарати сте на "ти".
Това хоро с полигоните вече го играх...помня каква каша стана.
Въпреки всичко подкрепям идеята !

П.п Към настоящият момент, с колега сме направили полигон за лични нужди. В една редица сме закопали капачки от буркан, като първата е на 45см, следващите са на 50, 60,70,80 и 90см. Има 5ст от бай Тошовите на 25см/30/35/40/45см. Има и джоб с две пвц тръби вкопани на 90см навътре в земята (а не както беше на Севлиевската среща на 15-20см в ръба на изкопа) на 60 и 70см дълбочина.Има и петно от монети на 60см, и други работи.
За съжаление нямам възможност да тествам много апарати , но това, което съм видял/чул е ...смях в залата.
Като цяло-всички апарати са на едно ниво. Същественни разлики има вече във вида на почвите- дали са леки към орудени и работа на машинката в замърсено...
Така, че Ви пожелавам успех с полигона, но бъдете обективни и честни в тестовете.
Това с настройките не важи,щото едва ли от майнлаб,гарет,фишер и тнт, ще обърнат внимание да пратят експерти по фини настройки.На командера му имам доверие и смятам че ще изцеди максимума на всяка машина.А който има претенции,нека да иде , да обясни каква е маята за настройките и да седи и гледа от страни.Аз не знам на някой търсач да са му пращали даскал за настройките.Повечето сме се учели от принципа проба-грешка.

Имам усещането, че се опитваш да изопачаваш написаното от мен...
Едно е да разучаваш апарат за себе си на принципа "проба-грешка", а съвсем различно е да съпоставяш и филмираш за широката аудитория.Това изисква да си много на "ти" с дадената машинка.Иначе рискуваш да не бъдеш обективен или целиш да покажеш един апарат колко става, а другите какви са боклуци...
Много търсачи са се учили от други такива, чели са упътванията, гледали са клипове или са чели по форумите...А вие нямате това време, ако не познавате апарата.
Другото, което предполагам, че знаеш, е че продавачите в другите държави регулярно ходят на семинари организирани от даден производител относно правилни настройки и работа с апарати на различни типове почви...За справка-чуждите форуми.
Снимайте в близък план как правите и настройките на даденият апарат.
Другото уточнение дойде няколко поста назад, че ще се тестват VLF-и.Това означава, че голямата палитра от PI отпада...
" Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна ! "
Последна промяна: 09 Юли 2016 13:35 от Radislav.

Полигон 09 Юли 2016 14:11 #43289

• mahmut
  • mahmut's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 182
Няма смисъл да се карате толкова . VLF апаратите са еднотипни и настройките им са еднотипни . Стар кадър като командера ще се справи повече от добре с тях . А тези дето после ще разправят че апаратите им не са калпави , а не са настроени правилно ,са търговците и производителите . Да ама това не е ядрен реактор да настройваш , а най обикновена бангия , че дали е цифрова или аналогова същата работа ...........
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, bobo, Стефан, Radislav

Полигон 09 Юли 2016 16:19 #43291

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
mahmut писа:
Няма смисъл да се карате толкова . VLF апаратите са еднотипни и настройките им са еднотипни . Стар кадър като командера ще се справи повече от добре с тях . А тези дето после ще разправят че апаратите им не са калпави , а не са настроени правилно ,са търговците и производителите . Да ама това не е ядрен реактор да настройваш , а най обикновена бангия , че дали е цифрова или аналогова същата работа ...........
Точно така това с настроиките е колкото да ти внушат че проблема е в оператора ,а не в апарата.Целта на полигона е да се види дадения апарат покрива ли цената за която се продава или с апарат за 300 лева се постига същия ефект.Днес съм уговорил 10 кила баи Тошови пари от плажа ,леко изветрели да сме максимално близо до реалноста.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Последна промяна: 09 Юли 2016 16:32 от comander.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, vezir, свещ.Димитър, FLORE, Radislav, Djenko, mahmut

Полигон 09 Юли 2016 18:18 #43295

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Датата ясна ли е!?

Полигон 09 Юли 2016 18:27 #43297

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
самотрак писа:
Датата ясна ли е!?
Събота 06.08.2016г.Добре ли е?
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, FLORE

Полигон 09 Юли 2016 18:28 #43298

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
comander писа:
самотрак писа:
Датата ясна ли е!?

За мен лично е добре . :)
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.

Полигон 09 Юли 2016 18:28 #43299

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
comander писа:
mahmut писа:
Точно така това с настроиките е колкото да ти внушат че проблема е в оператора ,а не в апарата.Целта на полигона е да се види дадения апарат покрива ли цената за която се продава или с апарат за 300 лева се постига същия ефект.Днес съм уговорил 10 кила баи Тошови пари от плажа ,леко изветрели да сме максимално близо до реалноста.

Вече си отговорил: "...или с апарат за 300 лева се постига същия ефект." От давна стигнах до този извод.Бих добавил: че дори и по-добър ефект.
Но тествайте за по-достоверно.
П.п. Абе да ти кажа честно от моят скромен опит на полигон: Minelab си е Minelab...

Полигон 09 Юли 2016 19:00 #43301

• Djenko
  • Djenko's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 405
comander писа:
самотрак писа:
Датата ясна ли е!?
Брей,ми то неостанало време.Трябва да сложа ,,божествения,, да се зарежда. palm
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, bobo, FLORE

Полигон 09 Юли 2016 19:47 #43302

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Radislav писа:
comander писа:
mahmut писа:

Вече си отговорил: "...или с апарат за 300 лева се постига същия ефект." От давна стигнах до този извод.Бих добавил: че дори и по-добър ефект.
Но тествайте за по-достоверно.
П.п. Абе да ти кажа честно от моят скромен опит на полигон: Minelab си е Minelab...
Minelab е общо понятие,като изключим импулснте нямат нещо драстично различно при VLF апратите. Ако навремето Уаитс бяха взели Кендито на работа ,щото тои първо там е изскал да работи сега картинката щеше да е друга.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, FLORE, Djenko, mahmut

Полигон 09 Юли 2016 19:52 #43303

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
comander писа:
Този ден почивам и ще гледам да дойда, да си ъпна малко познанията :) .
Предполагам, като наближи ще пуснете координати на местото.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, Djenko

Полигон 09 Юли 2016 20:01 #43304

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
Djenko писа:
comander писа:
самотрак писа:
Датата ясна ли е!?
Брей,ми то неостанало време.Трябва да сложа ,,божествения,, да се зарежда. palm

А така всземи го че от кога го чакам този велик апарат за нексуса няма да говоря той ми е любимец сред апаратите . :)
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, Djenko

Полигон 09 Юли 2016 20:07 #43306

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Супер е,че 08.08 съм го заплюл вече за други работи mdet .Тъкмо ще съм с опреснени знания след 06.08.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka

Полигон 09 Юли 2016 20:56 #43307

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
[/quote] Minelab е общо понятие,като изключим импулснте нямат нещо драстично различно при VLF апратите. Ако навремето Уаитс бяха взели Кендито на работа ,щото тои първо там е изскал да работи сега картинката щеше да е друга.[/quote]

CTX 3030 имах в предвид - беше сред тестовете.
Следните потребители изказаха благодарности: comander
Модератори: Ilia, Slavitoooo, skita6t, hektor, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898