Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 14:18 #20720

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
mitko писа:
Кво прайм, ами партия:
Чл. 10. (1) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Политическа партия се учредява по инициатива на най-малко 50 граждани с избирателни права съгласно българското законодателство, които образуват инициативен комитет.
Чл. 12. (1) (Доп. - ДВ, бр. 73 от 2006 г.) Политическа партия се образува на учредително събрание, което се провежда на територията на Република България в срок до три месеца от датата на приемане на учредителната декларация.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Учредителното събрание на политическата партия е законно, ако на него присъстват най-малко 500 граждани с избирателни права съгласно българското законодателство, подписали декларация по чл. 11.
Чл. 15 ал. 3
4. (изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) списък, съдържащ трите имена, ЕГН, постоянен адрес и саморъчен подпис на не по-малко от 500 членове - учредители на партията, граждани с избирателни права съгласно българското законодателство;
7. (изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) списък, съдържащ трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 членове;
Не виждам нищо неосъществимо. Те и педерасите ги отхвърляше обществото, ама като станаха много в политиката и се легализираха. Пък и ще сме първата в света иманджийска партия. Е гати саира.. :laugh:

То уж шега ам идеята хич не е за подценяване. На подписката едвам събрахме 5000 подписа но тукa 100 000 гласа не ни мърдат като прибавим близки и роднини ехеййй...........Влезли сме в парламента от раз. :cheer: Пък и така темата по която най много се пеним тук във форума след 24 години имаме отново шанс ще придобие реални измерения
Последна промяна: 31 Май 2014 15:04 от Nesho.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 15:36 #20729

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Партиите не са ли и без нас множко!?Не е ли по добре в друга посока да се мисли!?

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 15:39 #20731

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
самотрак писа:
Партиите не са ли и без нас множко!?Не е ли по добре в друга посока да се мисли!?

Множко са самотрак ама се въртят едни и същи лица от партия в партия. Нужни са нови лица в политиката. :laugh:

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 15:43 #20732

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
Системата е такава и нови да дойдат,ще ги сдъвче смели и изплюе!
Следните потребители изказаха благодарности: gyulterius

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 15:49 #20733

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
самотрак писа:
Системата е такава и нови да дойдат,ще ги сдъвче смели и изплюе!

Може и да не се стигне дотам. При това понижено доверие и избирателна активност със едни 300 000 гласа утре и като първа политическа сила в парламента може и да влезем без да е необходимо даже и с ДПС коалиция да правим . :laugh:
Последна промяна: 31 Май 2014 15:49 от Nesho.

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 15:54 #20734

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
Вятър те вее на бял кон още теб!Но пък мечтай,човек е голям казват,колкото мечтите му.Колкото по -големи, по-голям и той.
Последна промяна: 31 Май 2014 15:55 от самотрак.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 16:28 #20737

• pechkata
  • pechkata's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 119
Преди време и аз дърдорих че ПАРТИЯ му е майката - както и да е аз съм ЗА ... sshy

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 20:36 #20784

• ConceptionJunction
  • ConceptionJunction's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 434
“Кво прайм, ако намерят начин да обявят Федерацията за нелигитимна? Щото съм сигурна, че много им се иска търсачите да нямат и да не могат да имат организация.”

Джони, никой, ама никой не може да прекрати дейността на федерацията освен самите членове на БНФМ. Каквито и законови промени да се правят, дори и да се направи опит да се обяви федерацията за незаконна винаги ще се намери законен начин да се регистрира нова федерация, стига да са останали поне 8 човека, които искат да има федерация.

p.p.Лошото в случая е, че в една сериозна тема, като «ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ» само 10-20% от коментарите се отнасят пряко до «УВЕДОМЛЕНИЕТО», а всичко останало не е по темата. А това е показател основно за отношението на членовете на федерацията по сериозните въпроси касаещи пряко федерацията. И точно това отношение към сериозните теми е предпоставка за закриване на федерацията и то не от държавата а от самите й членове.
Последна промяна: 31 Май 2014 20:44 от ConceptionJunction.
Следните потребители изказаха благодарности: FLORE

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 21:08 #20795

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6683
Що мислиш така бе НЕ колега. Аз съм си казал мнението по темата и мисля, че една партия ще ни свърши по добра работа от това предложение, освен ако не искате да намерите работа на адвоката. Нали все пак Федерацията не е ЕТ или ЕООД, поне аз така мисля. Бях се зарекъл да приключа с темата, ама като не се примирявате с моето мнение, ще пиша. АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, другите да си кажат, но като гледам повече са саиржийте без мнение, тоест роби. Съдба,кво а се прай.
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, Radislav

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 21:19 #20796

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
ConceptionJunction писа:
“Кво прайм, ако намерят начин да обявят Федерацията за нелигитимна? Щото съм сигурна, че много им се иска търсачите да нямат и да не могат да имат организация.”

Джони, никой, ама никой не може да прекрати дейността на федерацията освен самите членове на БНФМ. Каквито и законови промени да се правят, дори и да се направи опит да се обяви федерацията за незаконна винаги ще се намери законен начин да се регистрира нова федерация, стига да са останали поне 8 човека, които искат да има федерация.

p.p.Лошото в случая е, че в една сериозна тема, като «ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ» само 10-20% от коментарите се отнасят пряко до «УВЕДОМЛЕНИЕТО», а всичко останало не е по темата. А това е показател основно за отношението на членовете на федерацията по сериозните въпроси касаещи пряко федерацията. И точно това отношение към сериозните теми е предпоставка за закриване на федерацията и то не от държавата а от самите й членове.

Не е точно така както казваш ConceptionJunction. Не ни е безразлична темата въобще ами на някой хора включително и ти са им безразлични опасенията които имаме и изразихме чрез постовете си. Върбанов ви подсети а и всички знаем че държането на няколко или по точно на повече от три културни ценности си е престъпление защтото не си спрял да копаеш когато си намерил първата културна ценност има дела и осъдени по тази причина и невиждам по какъв начин отказа на музея те пази да не ти се образува дело още повече че в уведомлението се говори в множествено число. Върбанов спомена че дори и да се уведомява само за една намерена културна ценност ако се прави масово някой може да преосмисли дали наистина ги намираме случайно докато си тестваме детекторите тези културни ценности пък и как така все по една. :P Без арх. карта на България много трудно ще се предпазим от обвинения и дела. примера със тва дело е красноречив
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...1&Itemid=126&lang=bg

цитат от пост на адвокат Георгиев от същата тема цитирам --- -- В конкретният случай, двамата подсъдими са тествали металдетектори в най обикновена нива.
Никакви културни ценности не са открили до идването на органите на реда.Такива не са открити
и по домовете им. В момента на залавянето им, по нивата не са открити никакви предмети които
да сочат наличие на археологичен обект.

След пето или шесто съдебно заседание, съдията по делото поиска повторна експертиза при
изготвянето на която вещото лице, след повторен оглед на изораната вече нива, представи в съда
въпросната керамика /строителна и битова/, без да може прецизно да я определи дали е римска или
турска, но направи заключение, че в дълбочина най-вероятно има градежи, поради което мястото е
недвижима културна ценност, т.е археологически обект, независимо от обстоятелството не никъде не
е регистриран като такъв.

/А според мен и в дълбочина никога няма да бъде открито нищо, тъй като в близост е прокопан канал
при социализма за напояване на тези оризови ниви и при прокопаването му нищо не е било открито
или засегнато/
Именно поради тези заключения /наличие на керамика по повърхността/ съдът прие че двамата
собственици на металдетекторите са търсили културни ценности, т.е. че са осъществили състава на
чл.277а,ал.3 във вр. с ал.1 от НК.

Извод: Не ходете да практикувате хобито си по места където има керамика.Знам че звучи абсурдно
но в противен случай рискувате да ми станете клиенти, поне докато не се промени несъвършенният
текст на чл.277а,ал.1 от Наказателният кодекс. -край на цитата

И в същата връзка цитат от поста на Митко в тази тема цитирам -(3) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) Културни ценности са и фрагменти от археологически или други предмети, които са в разрушен вид, съставляват малка част от автентична цялост на предмета, обезличени са в значителна степен, не притежават значима културна, научна или художествена стойност и могат да бъдат определени като масов материал. Те не подлежат на идентификация, но се включват в научно-спомагателния фонд на музеите при необходимост.

Това значи цяла БГ. Нека и ченгетата да знаят.
Ако трябва да се борим за нещо, то е това да се промени.--край на цитата

За момента това са нещата които смятаме че са недообмислени и основно с тях ни се свързват нашите опасения.
Какво трябва ли да ги пренебрегнем тези наши опасения само да ти докажем на теб или на някой друг че сме съпричстни с идеята. Тва да не ти е някакъв експеримент с мишки. Тука хора могат да получат обвинения и дори присъди само защото не са дообмислени някой неща.
Последна промяна: 31 Май 2014 21:58 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Джони, mitko, Radislav

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 21:31 #20798

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
ConceptionJunction писа:

Абе казах аз, че ще правя сдружение на бабите металдетектористки, ама не ми вярвате. :) Само че, може да променя името - Сдружение на бабите метали, които ползват вместо китари металотърсачи. :P
Айде да не закриваме Федерацията, защото членовете се отклонявали от темата, плийс. То това е нормално. Базе, базе да се правят и партии, и революции. Нали сме българи, все пак. Де да закриваха парламента за такива работи....ехеее.
Пък и може хората да не го искат това уведомление и за това да дават други предложения, що го изключваш. На мен ми харесва и се въртя около него. :) А може партията да е по-добро предложение от уведомлението, що изключваш и това?
По-неприятното е, че се коментира от десет човека - останалите явно нямат мнение или не искат да го споделят. Сякаш не се отнася за тях. Но аз вече и това приемам за нормално.
Не се коси толкова. Забелязвам, че стриктно се придържаш към фактите и обичаш точностите. Но това тук е разговор все пак, не партийно събрание. Нека всеки да каже какво мисли, даже и да е "около" темата, че току виж млъкнали. Мисля, че всички тия мнения са полезни за ръководството - поне виждат какво мислят членовете и какви са настроенията.
Сори за офтопика. :)
Последна промяна: 31 Май 2014 22:22 от Джони.

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 22:25 #20800

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6753
За тези дето не можаха да си обяснят проумеят нещата и все още имат опасения , аз като по прост човек да кажа . Отиваш на една нива дето няма керамика по всяко населено място има стотици такива , пускаш си детектора то телове няма какво остава за живот ама хоп сигналче и на първата копка излизат 7 шайби - не че не се е случвало на почти всеки в нищото да намери , както и да е на първата копка са излязли 7 , пребираш детектора и тръгваш , пращаш уведомление на музея те се интересуват носиш им ги караш ги на мястото няма керамика няма нищо на една копка 7 шайби други няма беден е бил чоевека толкова е имал , кви опасения кви пет лева какво толкова го умувате .
Следващия момент дето толкова умувате за регистрацията и заявленията към минестерството . Отивате на нива 2-3ма и хоп цъфват куките нивата е орна , дискована , готова за засяване защото все пак сме съвесни и в сяти не влизаме , идват оглеждат се тук таме се виждат керемидки , вие не сте археолози не ви е и работа да знаете какви са може да са и от някоя комунистическа постройка която е разграбена по демокрацията , да не се отплесвам . Идват те , нивата е дискована няма табела за ерхеологически обект да не говорим , че ако е архологически нямат право да орът сеят и каквито се сетите дейности да извършват , вие имате получен отговор от министерството че когато го ползвате детектора като хоби не се изисква регстрация пък вие си правите тестове и съответно сте членове на федерацията а там се пише за какво членовете и използват детекторите , мача свършва . Третия момент е следния от както е създадена федерацията не съм пропуснал събрание и сме дискутирали доста начини и варянти и мога да кажа , че до сега грешен не е имало дано така да е и за напред , който не иска и има опасения притеснения нека не прави нищо , който желае и няма опасения да го направи , всеки сам избира , но после да няма сърдити че адвоката не е можал да ги отърве като им е казал подайте си заявление в министерството за регистрация е те не са , и са ги отупали за тва че детекторите им може да се използват за археологически разкиопки а нямат право за това , иди обяснявай че нямаш сестра като го нямаш черно на бяло , или пък като ти намерят 2 шайби и 5 олова иди разправяй че си искал да ги предадеш на музея , ми не смяташ да ги продадеш на дилър и да спечелиш милиони .
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, FLORE, ConceptionJunction, Radislav

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 22:45 #20802

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
За да не излезе че аз съм най големиа враг на инициативата и на идеята да работим с музеите ето цитат от един мой пост от темата за подписката
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...ng=bg&limitstart=150

цитирам --Тъй като с последния пост имаме уверението на господин Илиев че всичко написано тук в тази тема на форума ще бъде разпечатано на хартия и ще бъде дадено на адвокат Георгиев искам да изразя моето лично мнение за подписката и това как трябва да се случват нещата в Българския металдетектинг а и защото мисля че начина да практикуваме хобито си свободно за вбъдеще e въпрос на компромиси. Компромиси от срана да държавата Компромиси от страна на нас.
Първо ще копирам един пост на колегата pechkata от темата Границата между реални и нереални членове.

цитат-от поста на pechkata

Защо слагате всички под общ знаменател...?

-КОЛЕКЦИОНЕРИ - са тези които събират като Плюшкин какво ли не и правят колекции какво общо имат със нас те дори някай от тях не знаят какво е металдетектинг...

-НУМИЗМАТИ - хора които поглъщат инфо като попиваща гъба понакога и те не знаят къде се намират...

-ТЪРСАЧИ - хората със металдетекори които кръстосват поля и гори наволя и въобще не им пука какво ще намерят... край на цитата

Така и тука искам да допълня с въпрос ---Имайки предвид цялото име на федерацията а то е Българска Национална Федерация по МЕТАЛДЕТЕКТИНГ--към коя от по горе изброените от pechkata дефиниции отговарят по голямата част от нейните членове и чии интереси основно трябва да защитава тя?

На колекционери

На нумизмати

На търсачи

Незнам колко нумизмати и колко колекционери членуват във федерацията но знам че любителите на металдетектинга са най-много и именно тяхните интереси основно трябва да защити и защитава федерацията а и доколкото знам нумизматите и колекционерите не страдат от липса на здружения които да защитават тяхните права и интереси.

Знам че нещата са свързани и не трябва да се решават на парче. Но на Мен Лично все ми се изкаше в подписката да беше заложено единствено исканията отговарящи на 1, 4 ,5 точка. Така нямаше да се притесняваме че с изканията заложени в подписката нарушаваме лобистки интереси. Мое мнение е че можехме спокойно На Първо Време да се задоволим с исканията заложени в точките 1, 4 ,5 и НАЙ-ВЕЧЕ с промяна в закона за музеите която промяна би ни касаела пряко ако се бяхме задоволили само с тези искания и с 20/25 процентното възнаграждение.

послепис- Съжалявам ако пак ще расърдя някой но смятам че без компромиси и по схемата или всичко или нищо няма да се случи дългоочакваната промяна на закона и по специално в часта му която касае нас търсачите. край на цитата

Който иска може да ми проследи постовете и да види противник ли съм на идеята да работим с музеите
Последна промяна: 31 Май 2014 23:58 от Nesho.

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 31 Май 2014 22:57 #20803

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Джендак, аз зададох три много конкретни въпроса и никой не ми отговори. И не ме устройват отговорите на ConceptionJunction, защото човека обяснява какво пише в закона, ама и ти знаеш, че закона го четат по един начин в Пловдив, а по друг във Видин.
Повтарям си въпросите точно и ясно:
1. Мога ли да имам проблеми при подаване на заявлението за регистрация на металотърсача, след като фактурата ми е от две години? В закона има предвиден срок за регистрация.
2. Могат ли да ме обвинят за нарушаване на границите на археологически обект, ако съм намерила нещо, което има белези на Културна ценност? Или по друг начин - културните ценности в земята правят ли мястото недвижима културна ценност или археологически обект?
3. Може ли някой да ми гарантира, че уведомлението е достатъчно и ще го приемат за достатъчно и няма да ме обвинят в притежаване на нерегистрирани Културни ценности след изтичането на седемдневния срок?
Ако можеш да ми отговориш или гарантираш, ще бъда благодарна.
ЗАЩОТО: Ако отговора на първия въпрос е МОЖЕ, пращането на заявление за регистрация МОЖЕ да доведе до административна глоба, в Тежкия случай конфискация на техниката.
Ако отговора на втория въпрос е МОЖЕ, а на третия НЕ, означава, че МОЖЕ да пратим уведомление за точно ЕДНО нещо, което има белези на Културна ценност и ....до там. Две неща вече са "следИ /мн. ч ./ от присъствие в минали епохи", а за три неща ти повдигат обвинение за притежание на нерегистрираниКултурни ценности.
Последна промяна: 01 Юни 2014 00:51 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

ИНИЦИАТИВА ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА МУЗЕИТЕ В БГ ЗА СЛУЧАЙНО НАМЕРЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИ МЕТАЛДЕТЕКТИНГ 01 Юни 2014 07:11 #20806

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189
Въпреки различията в законите, нищо не ни пречи да постъпваме като колегите от Англия.Местните клубове по металдетектинг може да организират през уикендите колективни излети.
1.Трябва да се иска разрешение от собственика на обекта.
2.Да се отправи запитване до регионалния музей дали местноста представлява археологически обект.Ако имат някакви претенции или възражения да ги изявят.
3.Да се изпрати покана до музея за да участват представители в комисия определяща какво от намереното ги интересува.
4.Да се уведоми писмено местното РПУ за оказване на съдействие и законно протичане на мероприятието.
Ако имат някакви претенции за законността на излета ,по тоя начин сме им дали възможност да го забранят или да протестират срещу него.Даже и да не изпратят представители, търсачите ще имат документ че са ги уведомили.Може да се направи комисия от федерацията, която да изпрати намереното придружено с описания до музея.
Предлагам, БНФМ да изпрати писмо до МК, че въз основа на опита който има препоръчва задължително да използват металотърсачи при разкопките.Да уведоми и музеите че разполага с консултанти за всичко свързано с металдетектинга, както и квалифицирани оператори на металотърсачи.Поставянето на табелки на археологическите обекти е задължение на кметствата в който район се намират.Надписа на тия табели трябва задължително най от долу да включва "от БНФМ" ,за да се знае чия е инициативата и кой ги е сложил.Клипове със излети и снимки на такива табелки ще изглеждат добре по телевизията ,пресата и ютубе.
Трябва да се учреди званието "Почетен член на федерацията".С него може да се удостои министърът на културата за приноса му в популяризирането и използването на металотърсачите при археологическите проучвания.Добре ще е да има и звание "Заслужил член на БНФМ".С него може да наградим министърът на вътрешните работи за заслугите му при незаконния трафик на КЦ.И двамата може да ги поканим да участват в някой излет като им подарим и по един металотърсач.С такива представители ще влезнем в новините и обществото ще разбере че се грижим и опазваме старините.Надявам се че като наши членове те ще бъдат лоялни и ще лобират в полза на метадетектинга... :)
.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, djendaka, dertlibey, kaveiros, iliqn, Nesho, Стоян, methodman1
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат