Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

ТЕМА: БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 01 Дек 2018 09:02 #73357

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3211
www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/prvo...i7kVm3PjXezrfURWVx1k
Илия Д., с прякор Джингиза, е бил арестуван миналият ден. В дома му в Старосел ченгетата от РУ Хисар открили при претърсване 85 старинни монети от различни епохи, с различни орнаменти. Предполага се, че са особено ценни, дадени са за експертиза, за да се установи автентичността им и към кой период принадлежат, съобщиха да БЛИЦ от полицията. В къщата на 45-годишния мъж е намерен е метал детектор, както и малко количество марихуана. Джингиза е бил арестуван за 24 часа, повдигнато му е обвинение, вчера е освободен с мярка „подписка“. Джингиза е бил на гурбет в Холандия, преди няколко години се е върнал, занимава се с иманярство. Член е на Българската асоциация на самородно злато и метеорити, разкриха нашите източници. Това обаче не означава, че има право да иманярства и да копае могили. Джингиза е вълк-единак, копае сам и сам търси съкровища, добавиха източниците ни. БЛИЦ припомня, че в Хисарско действа една от най-големите в страната иманярски мафии, някои от членовете й откриха несметни тракийски съкровища и артефакти преди години.

Тези монети сигурно са с извънземен произход, паднали над Старосел.
Последна промяна: 01 Дек 2018 09:05 от Mila.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, djendaka, FLORE, miro1113, rublata

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 01 Дек 2018 12:07 #73358

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Стара схема....изпяли са го приятели и колеги ушенца на полицията. Сега като ги чета тези работи разбирам каква е разликата между
нашета и лъжливата федерация. Истината е че и ние като тях търсим ""извънземни докато си пробваме техничесите възможности на детекторите"" :lol: но тук поне никой не заблуждава хората за да привлича повече членове което е похвално и достойно за уважение......!!!
Има при мен още един двама членове на БАТСЗМ , разговарял съм със тях много пъти и ми направи впечатление че те не знаят и елементарни неща относно закона който трябва да спазват и по който могат да бъдат съдени. Не знаят че трябва да уведомяват музея за намереното, незнаят че
закона ги задължава да подадат заявление за регистрация на закупен детектор незнаят дори елементарни неща като това че за повече от три монети пък било то три шайби си отвсякъде в кауша, затва си държат по 85 монети в тях да си ги гледкат и да им се радват сутрин и вечер.
Сега чак почвам да разбирам защо е толкова неудобна БНФМ на полиция и власти. Неудобна е защото хората членуващи в нея познават закона и
много трудно могат да станат жертва на подобни ПИ-АР акции на полицията имащи за цел да се покаже че нещо се върши в сектора.

ЗАЛОВИЛИ ТОП ИМАНЯР
Дрън дрън та пляс ............Обикновен търсач който му идва понякога в повече марихуаната и не познава закона......
Последна промяна: 01 Дек 2018 13:10 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, djendaka, mitko, miro1113

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 01 Дек 2018 18:40 #73363

• boss_72
  • boss_72's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 9
Nesho писа:
Стара схема....изпяли са го приятели и колеги ушенца на полицията. Сега като ги чета тези работи разбирам каква е разликата между
нашета и лъжливата федерация. Истината е че и ние като тях търсим ""извънземни докато си пробваме техничесите възможности на детекторите"" :lol: но тук поне никой не заблуждава хората за да привлича повече членове което е похвално и достойно за уважение......!!!
Има при мен още един двама членове на БАТСЗМ , разговарял съм със тях много пъти и ми направи впечатление че те не знаят и елементарни неща относно закона който трябва да спазват и по който могат да бъдат съдени. Не знаят че трябва да уведомяват музея за намереното, незнаят че
закона ги задължава да подадат заявление за регистрация на закупен детектор незнаят дори елементарни неща като това че за повече от три монети пък било то три шайби си отвсякъде в кауша, затва си държат по 85 монети в тях да си ги гледкат и да им се радват сутрин и вечер.
Сега чак почвам да разбирам защо е толкова неудобна БНФМ на полиция и власти. Неудобна е защото хората членуващи в нея познават закона и
много трудно могат да станат жертва на подобни ПИ-АР акции на полицията имащи за цел да се покаже че нещо се върши в сектора.

ЗАЛОВИЛИ ТОП ИМАНЯР
Дрън дрън та пляс ............Обикновен търсач който му идва понякога в повече марихуаната и не познава закона......

Като спомена за познаването на закона колега да те запитам нещичко и аз. Предния ми апарат беше Фишер, за който подадох заявление до МК. Естествено получих обратен отговор т.с. отказ за регистрация. Фишера го продадох, от близо 1год. съм с Ака Сигнум. Трябва ли и за ака-то да подавам заявление за рег. до МК.

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 01 Дек 2018 20:34 #73364

• skita6t
  • skita6t's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2565
boss_72 писа:
Nesho писа:

ЗАЛОВИЛИ ТОП ИМАНЯР

Като спомена за познаването на закона колега да те запитам нещичко и аз. Предния ми апарат беше Фишер, за който подадох заявление до МК. Естествено получих обратен отговор т.с. отказ за регистрация. Фишера го продадох, от близо 1год. съм с Ака Сигнум. Трябва ли и за ака-то да подавам заявление за рег. до МК.
не трябва.
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, boss_72

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 06 Дек 2018 16:14 #73587

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3211
www.bulnews.bg/article/339290
Иманяри, търсили "метеорити", получиха условни присъди и солени глоби

Иманяри, търсили "метеорити", получиха условни присъди и солени глоби Година и половина лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 4 години и глоба в размер на 5 000 лв. е присъдата на Веселин Дичов, а Юлиян Младенов е осъден на 1 година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години и глоба 5 000лв.
Двамата иманяри са хванати да търсят антики в землището на село Горна Кремена.
Дичов и Младенов били засечени от полицаите в местността “Петте дървета” около връх “Косматица”. Двамата мъже казали, че се разхождат и имитират дейност, а Веселин казал, че търси метеорити, тъй като членувал в такава асоциация.
В автомобила, с който били двамата иманяри били намерени най-различни предмети движима културна ценност, които били иззети от полицията. В последствие било установено, че Димов. вече имал присъда през 2014г. за подобно престъпление, а в Младенов е намерен самоделно направен металотърсач.
Присъдата на Окръжен съд Враца може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, djendaka, miro1113, rublata

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 06 Дек 2018 19:02 #73591

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3206
Аз за туй казвам, че търся иманета- не метеорити, ама за по-малко от сто кила не си мръдвам пръста да излизам...А пък, ако трябва да висвам някъде с въжето- тон ми е долната граница !
За десет-двайсет кила хич да не ми и звънят !

Лошот е само едно- в музея не ми искат уведомленията и като ме видят се заключват по канцелариите все едно, че съм прокажен !
Че съм събрал два-три тона петолири и се чудя сега къде да ги давам ?
" Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна ! "
Последна промяна: 06 Дек 2018 19:23 от Radislav.
Следните потребители изказаха благодарности: skita6t, djendaka, miro1113

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 06 Дек 2018 19:11 #73592

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14402
Radislav писа:
Аз за туй казвам, че търся иманета- не метеорити, ама за по-малко от сто кила не си мръдвам пръста да излизам...А пък, ако трябва да висвам някъде с въжето- тон ми е долната граница !
За десет-двайсет кила хич да не ми и звънят !
Толкова " много " метеорити и самородно злато има в България ,че само се чудя
как още полицията не е задържала някой с такива ценности в джобовете ? :blush:
Последна промяна: 06 Дек 2018 19:12 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: Ilia, skita6t, djendaka, asparuh, miro1113

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 07 Дек 2018 07:23 #73639

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
А бе кога ли ще ма изгърмят и мене ,че с Еквнокса ме е страх да излизам наоколо и си викам - ще отида далеч в планината и там на една ожънта нива ,вместо метеорити ,като взеха да излизат едни рязани коруби и бой бой,голям кеф ,все едно си на морето и вадиш левчета, викам си - ще ги събера за музея за да не ги унищожава трактора , ,но керамика и следи от отминал живот не се виждаха за да бягам от там...,а от музея след подаденото уведомление - пълна тишина.Та питам ,не е ли по добре да носим находките направо в полицията ,като доброволно предадени изгубени предмети ,а пък те да се оправят там,за какво трябва да чакаме да те извикат незнайно кога,ние имаме срок от една седмица ,а на музея колко време е необходимо?И сега чакам.....а трябваше ли да ги оставя там на нивата?Ясно ,че всеки ще каже боклуци е това ....е злато няма ,но не ли по важно да се датира по кое време и кой е живял по тия мястаи да се отбележи някъде....нали така се гради историята?Нали целта е да си сътрудничим , ,а не да си играем на котка и мишка?
Последна промяна: 07 Дек 2018 07:33 от rublata.
Следните потребители изказаха благодарности: bobo, Radislav

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 21 Фев 2019 21:45 #77436

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14402
Да съобщя за новата измама от нашите " приятели" !
.
Какво гласи тя :
Всеки присъстваш член на БАТСЗМ ще има възможност да види истински метеорити от трите вида, железен,желязно-каменен и каменен. Също така след проведен курс ще получи и по едно безплатно удостоверение.
1. Удостоверение за успешно завършен курс за търсене на самородно злато с легенче.
2. Удостоверение за успешно завършен курс за търсене на самородно злато и метеорити с металдетектор.

.
.
На всички ви е ясно ,какви са тия курсове и кои са преподавателите , но на това няма да се спирам .
Сега тия Удостоверения ще ги раздават на хората разбирате ли като ги спре полиция и те да Удостоверят чрез тях ,че търсят метеорити и самородно злато .
До тук добре ! Само ,че в България няма закон ,който да узаконява действията на търсача според , той какво казва че търси
Когато търсача търси той не знае какво ще му попадне под антената на машината . Ако маскировката с метеоритите и самородното злато вършеше работа тогава защо да не казваме ,че търсим старо желязо за вторични суровини ? Защото това не върви , когато намерят в търсача монети и реликви всичките глупости , че той търсил еди какво си отпадат ,както и въпросните Удостоверения и членски карти .
.
Напоследък има доста членове на БАТСЗМ из съдебните зали , интересното е че те са се озовали там не заради бучки самородно злато или метеорити а точно заради монети и реликви .Не знам злато ли няма метеорити ли , вие кажете ???
Последна промяна: 21 Фев 2019 23:10 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, yaponetsa, asparuh, kaveiros, mitko, miro1113, Radislav, reksito

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 21 Фев 2019 21:56 #77438

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Няма как Слави,ако не бачка фабриката за илюзи ще трябва да бачкат те.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, djendaka, asparuh, kaveiros, bobo, miro1113, Radislav

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 21 Фев 2019 22:02 #77441

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Вай с кви убави меандриди е грамотата.... Отивам да я взема :cheer:
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, kaveiros

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 21 Фев 2019 22:25 #77446

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6753
Слави тази лъжа която проповядват с години така ли не се изтърка , чудя се има ли още хора които да кълват на тези небивалици . Отделно човека който прави обученията всички знаем че не беше хващал леген и металдетектор , то някъде и клип имаше как 10 минути се чуди от къде се пуска при условие че беше търсил много врем,е с детектор :lol: , но виж за едно съм сигурен , че знае как да предаде колеги в полицията , защото е предавал предава и продължава да предава . Всеки път се каня да не коментирам тез мишоци ама кат се сетя колко са секси и кви палави номера въртят ме избива на садо мазо изпълнения , да ме извини Павлов ама какво да правя природа .
Последна промяна: 21 Фев 2019 22:26 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, kaveiros, mitko, miro1113, Radislav, boss_72

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 22 Фев 2019 01:20 #77468

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
djendaka писа:
Слави тази лъжа която проповядват с години така ли не се изтърка , чудя се има ли още хора които да кълват на тези небивалици . Отделно човека който прави обученията всички знаем че не беше хващал леген и металдетектор , то някъде и клип имаше как 10 минути се чуди от къде се пуска при условие че беше търсил много врем,е с детектор :lol: , но виж за едно съм сигурен , че знае как да предаде колеги в полицията , защото е предавал предава и продължава да предава . Всеки път се каня да не коментирам тез мишоци ама кат се сетя колко са секси и кви палави номера въртят ме избива на садо мазо изпълнения , да ме извини Павлов ама какво да правя природа .
. Те са на принципа :Една лъжа повторена сто пъти,се превръща в истина.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 22 Фев 2019 11:54 #77473

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Той, Павлов, добре поостана във форума, тъкмо ще разбере за тънките лъжи на ония другите. На галено БАТСУСАМ. Те колега Павлов буквално вкарват насила хората срещу закона. Но за подстрекателство, подбуда са също толкова виновни колкото и изпълнителите на деянието.
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

БАТСЗМ продължава да заблуждава търсачите 22 Фев 2019 12:14 #77474

• pavlov
  • pavlov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 163
miro1113 писа:
Той, Павлов, добре поостана във форума, тъкмо ще разбере за тънките лъжи на ония другите. На галено БАТСУСАМ. Те колега Павлов буквално вкарват насила хората срещу закона. Но за подстрекателство, подбуда са също толкова виновни колкото и изпълнителите на деянието.
Ами аз бях на една тяхна сбирка миналата година и останах разочарован от атмосферата. Никой за нищо не ме е лъгал. Но от 15-16 търсача само 3-ма отидохме сутринта в деня на търсенето. Всичко останали бяха от предната вечер в някаква хижа и бяха пили до 5 сутринта. В деня на търсенето се появиха в 11, разпънаха детекторите за 1 час и после отидоха да обядват и така и не се върнаха... Мен такова "търсене" не ме устройва...
Затова и се регистрирах тук, с надеждата да срещна истински търсачи, които се събират да търсят, а не за ядене и пиене.
Последна промяна: 22 Фев 2019 12:15 от pavlov.
  • Страница:
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат