Джони написа:Georgi Georgiev написа:Много си прав bati_jenko....точно в последното изречение е цялата истината.
Цит: "Законът за културното наследство въвежда специален режим на контрол по отношение на археологическите културни ценности, т.е. би следвало само по отношение на тяхното откриване и несъобщаването за тях законодателят да предвижда санкции в Наказателния кодекс."
Нали сте наясно че с металотърсача не откривате стари книги, дрехи и т.н.
Както бях казал някъде из форума....с всяка следваща промяна нещата стават все по зле.
Както днес споделих с Илия....вече си мисля, че ако предложим някакви промени, целящи
подобряване на разпоредбите на закона, от МК правят точно обратното и въвеждат още по
противоречиви, абсурдни и двусмислени промени.
Та именно в тази връзка съм малко скептично настроен относно писането на нови предложения.
Вече стана пределно ясно , че от МК не желаят да бъдат ясно разграничени дейностите като хоби
металдетектинг и като теренни археологичеки проучвания.Съвсем друг е въпроса защо е така?!
Прав си много. Май само им отваряме очите, нищо друго.
Да го приемат и тоя калпав закон и да му мислят после.
А пък заради рестриктивните си мерки спрямо всички търсачи, да му мислят още на следващите избори.
До тогава ще са напълнили гушите и няма да им пука.Защо,мислиш,всеки скандал който гръмне за една седмица,после изчезва безследно и никакво инфо повече?Нещо например да се чу за 21000-те антики,хванати в Канада?Проблемът ни е,че всеки,който идва на власт,го прави,за да се обезпечи той.И това според мене няма да се оправи,просто всички,които по един или друг начин участват в управлението на страната,разсъждават така.