Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Българите история, хипотези, загадки

Българите история, хипотези, загадки 03 Фев 2015 18:41 #27119

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Женската гръд , трябва нежно да допълва , а не просташки да прелива , мъжката длан .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Българите история, хипотези, загадки 03 Фев 2015 18:50 #27120

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
Ади ади тази тема я направихте на няма нищо. angry
Модератори къде сте ? angry
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Българите история, хипотези, загадки 04 Фев 2015 22:03 #27184

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
МИТОВЕТЕ ЗА "ТРАКИ", "СЛАВЯНИ" И "ПРАБЪЛГАРИ"

Старите историци от векове назад - и наши и чужди - считат балканските народи за стари, древни местни жители.
Версията, че днешните балкански народи са различни от античното население на Балканите е сравнително нова - от 18-19 в. Тя се появява сред западните историци.

Собствената си история ли учим?

Политиката на Великите сили от 18-19 в. - да изкарат балканските народи пришълци на Балканите, за да предявяват претенции върху земите ни - намира силно отражение в тяхната историография. Създават се множество щампи и предрасъдъци в подкрепа на тази версия. Чрез пресата те добиват популярност, а чрез балканските интелектуалци - възпитаници на тези страни и учили там - навлизат и у нас. Те и до днес се поддържат като догми от нашите историци и продължават да объркват историята ни.

МИТЪТ ЗА "ТРАКИТЕ"

Науката "тракология" се появява през 20 в., създадена е от евреина Александър Фол и превърната в семейна наука от неговата фамилия.
Използваната дума "трак" е гръцки изговор на името на едно от тракийските племена (вероятно травси или дерзики). В старогръцкият език тя добива значение на "варварин, чужденец". Тя става обидно прозвище на гръцките пришълци за завареното балканско население. По значение е подобна на "гяурин". Някои задават логичния въпрос, защо семейство Фол не е създало и наука "гяурология" и защо не наричаме населението на Балканите през 15-19 век "гяури".

МИТЪТ ЗА "СЛАВЯНИТЕ"

"Славяни" е политическа категория, която се използва от 17 век - отначало сред хърватските интелектуалци - и се разпространява масово през 18 век. Означава желание за обединение на християните в Османската империя с цел независимост.
Отначало "славянската идея" е използвана за пропаганда от Австро-Унгария срещу Османската империя.
През 18 век тя навлиза в Русия и там е развита от Петър І и от Екатерина Велика в национално понятие. С нейна помощ тези владетели изработват единна национална идея за многобройните народи на империята си - над 120 различни народности.

До 18 век никой източноевропеец няма понятие, че е "славянин". Това е изкуствена идея, която се разпространява по пътя на обществената пропаганда.

Прозвищата "склавини" и "словени" в древността

Наименованието е древно. "Склавини" е друго име на гетите - северните траки, според старите историци.

Едни го свързват с латинската дума за роби, други - с българската "слово".
Според някои, византийското прозвище "склавини" означава също и "еретици, нечестивци".
Когато българските писатели от онези времена използват думата "словени", те явно имат пред вид връзка с езика (слово) - хора, които са писмени на определен език. Езикът явно е старобългарският, писмеността е разпространената от Кирил и Методий. В онези времена хората са знаели, какво имат предвид, днес ни се поднасят спекулации.

Днес

Митът за "славянските народи" се поддържа с примера за сродните езици на сърби, българи, руснаци, чехи, поляци и пр. Всъщност за повечето от тези народи има ясни сведения, че са били под българско културно влияние, а писмеността им е разпространена от български мисионери в различни периоди. Езикът на тази писменост е старобългарският. Реално групата "славянски езици" би трябвало да се нарича Българска група езици. За Източна и Средна Европа българският е това, което е латинският за романските езици (от португалски, през френски, до румънски). Но никой не говори за "романски народи".
Спекулациите започват, когато руснаците наричат този език "славянски", а по тях - и другите източноевропейски държави, които говорят на свои старобългарски диалекти - местни версии на българския език.

ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕТО С "ВЕЛИКОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ"

За да сме пришълци, старото население на Балканите трябва да е изчезнало, а ние трябва да сме дошли отнякъде другаде. Тук в помощ на историците на Великите сили идва една догма - "Великото преселение на народите" в периода 4-7 век. То може да има основания за Италия и други земи, където с падането на Римската империя, народите се разместват.
Във всички времена и почти навсякъде има разселвания на различни народи.
Но за Балканите няма определени данни старото население да е изчезнало през 4-6 в. Напротив - преди и след този период има пълна приемственост в традиции, фолклор, обичаи, език и пр.

Антите ("славянски клон") всъщност са роднини на траките. "Славянските божества" всъщност са тракийски.

МИТЪТ ЗА "ПРАБЪЛГАРИТЕ"

И тоя народ го има само на хартия и никога не е живял на земята.
Те би трябвало да са монголоиди (тюрки), които обитават палатки (юрти) някъде на североизток от Черно море или някъде в Азия. Повечето време нямат държава, но носят силни административни традиции. Обикалят полетата със стадата си и не живеят на едно място, защото са чергари, но строят монументални каменни градове. Щом идват на Балканите, изведнъж усядат и престават да обикалят. Езикът им изчезва в "славянското море", но се нарича "български", а не "славянски". Те са монголоиди, но потомците им са от бялата раса. Не помнят откъде идват - в "Именника" ясно пише, че Аспарух идва от другия (северния) бряг на р. Дунав. Да идва от по-далеч - не пише. Точно там, според Именника, управляват и владетелите преди него - от другата страна на реката. Не е ясно, как историята на една държава започва от шестия й владетел.

Почитат бог Тенгри и са езичници, но използват само думата "Бог" ("Когато някой търси истината - Бог вижда...") и в България няма никаква следа от името на азиатския бог "Тенгри" - надписът "таггра" в неразчетено полуизтрито изречение може да значи всичко и нищо.
Каквото кажат историците - това рисуват художниците

Не донасят никакви стари азиатски монголски обичаи, но в детайли познават и практикуват всичките обичаи на "изчезналите траки". Така до днес. Ползват тракийските могили, за да погребват своите големци и продължават да строят нови надгробни могили, същите като тракийските.
Според днешните историци, владетелите им носят тюркската титла "хан" или "кан", но самите те се наричат с тракийската титла "рих" (резос) - цар, крал. Еспере-рих - така е записано името на Исперих в единия вариант на Именника, Теле-риг - съименник на тракийския цар Телеф, Кот-раг - съименник на тракийския цар Кот (на гръцки Котис) и др. Титлата е сходна със западната "рекс", "ригес" - крал. Другата титла, която използват (в Именника на българските князе) е "княз".
Титла "ХАН" ИЛИ "КАН" НЕ Е ЗАСВИДЕТЕЛСТВАНА в нито един документ или археологически артефакт свързан с древните българи - тя е фантазия. (Преди няколко години един изследовател дори беше обявил прилична парична награда за представяне на доказателство за титла "хан" или "кан" при българите и никой не се отзова. Интересно е, че и волжки българи твърдят, че титлата "хан" на техните владетели им е прикачена в днешно време, а в собствените им извори, писани на арабски, титлата им е "цар".)

А титлата "Канас у Биги" на трима наши владетели - Омуртаг, Маламир и Пресиан - съвременниците им гърци превеждат като "Княз в Бога" (буквален превод на гръцки - "от Бога/в Бога владетел").

Същото се оказва и за всеки друг пример за "тюркски, ирански и памирски следи" при "прабългарите" - при по-внимателна проверка се оказва, че уж ги има, ама не съвсем...

"Прабългарите" са по-стари от тюрките, но произлизат от тях.
Иска се въображение, за да си ги представим.
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 19:34 #27218

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
Изпитвам дежа вю.През някоя друга година,ми се налага да пиша едно и също...ама нейсе.

Славянския Тракийския и т.нар пра-Български езици са от ТРИ РАЗЛИЧНИ езикови групи.
За славянските езици лесно може да се съди какъв произход имат,щото доооста народи и днес говорят славянски.
Тракийския е близък до илирийския и за него може да се съди какъв е.Има си запазени топоними и думи от много и различни източници.Нищо общо няма със славянския.
За т. нар.пра-Български също има достатъчно податки.Даже на някои пътешественици им е правело впечатление че хазари и българи си говорят и разбират доста добре,щото спред самите хазари и българи разликите м-у двата езика са нищожни.Има достатъчно тюркси и ирански думи в старобългарската литература,за да се знае със сигурност че пра-Българския не е нито славянски нито тракийски.
Така че е доказано че Славянски,Български и Тракийски са абсолютно различни езици.

За надписа дето има думата ТАГГРАН - ами надписа е на гръцки език.А в гръцкия съчетанието ГГ винаги се произнася НГ.Така че думата може да се произнесе по един единствен начин - ТАНГРА.Само който не си е направил труда да провери произношението на гръцки език може да го успорва.

Че траки били някакъв вид гяури е най голямата глупост която някога съм чувал.Точно обратното е.Името на траките е станало нарицателно със времето си,за свиреп човек заради суровия им характер.Траките са били отлични войни.
Подобно нещо става и с името българи през средновековието.В западна европа българин е било синоним на еретик,заради т.нар българска ерес - богомилите.Това не значи обаче че думата българин значи еретик.
Щото и Омир споменава траките не като гяури,Александър велики ги взима като най свирепте наемници,в армията си,а император Максимин Тракиеца едва ли щеше да му е приятно да му викат гяур.Даже цяла провинция носи името Тракия!Има и видове гладиатори наречени - тракийци,ама не щото са били гяури,а защото са били отлични войни.

За преселението и имало ли е такова.
Ми имало е.Защо никой не успорва Маджарското преселение от Украйна в днешна Унгария?Щото е по късно и има тонове извори за събитието.В последствие/след 10век/ маджарите от дн.Унгария правят походи и набезо до дн.Испания.Това са огромни разстояния по суша.Ама те са факт.Обаче Българите не сме можели.Що?Предците ни да не са били по лабави???

Алцековите погребения в южна Италия защо са определени като азиатски?И как въобще ако не е имало преселение ,тия българи са стигнали до там?

За тюркския безспорен елемент въобще даже не трябва да има и спор.
Константин Багрянородни през 10ти век описва разликите м-у Българи и Тюрки - едните се покръстили и заживели уседнало ,докато другите са си езичници непокръстени.Като цяло обаче разликите били малко.
Ами как е титулуван Борис в латински хроники от 9ти век???О чудо - Борис КАГАН на Българите.Мисля че го пишеше в Бертранските летописи,но не съм сигурен.Да ама е сигурно че каган е тюркска титла.
Думите белег,чертог,кумир,куче,книга...да не са със тракийски или славянски произход?

Защо винаги някой се опитва да създаде теза за произхода на Българите като целенасочено избягва да коментира неудобните ФАКТИ за тях?Докато някой не успее да убори точно тия неудобни факти,то официалната история си остава ЕДИНСТВЕНАТА ДОСТОВЕРНА.

Нищо лично към теб fastext,но статията която си копирал не издържа на изисквания подобни на посочени от Върбанов,по рано днес.

поздрав
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Fastext

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 19:46 #27221

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
Японец на мен не можа да ми стане ясно до сега от къде идват тия ирански думи

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 19:48 #27222

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Различни хора , различни мнения за произхода ни .
Резултат от търсене , в гугъл ;
Около 456 000 резултата (0,38 секунди)
Резултати от търсенето
Произход на прабългарите — Уикипедия
bg.wikipedia.org/wiki/Произход_на_прабългарите
Емблема за пояснителна страница Тази статия е за Произхода на прабългарите. За произхода на българите вижте Произход на българите.
БАЛКАНСКИЯ ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ - Българската ...
bgistoria.jimdo.com/балканския-произход-на-българите/
Доказателства за балканския произход на българите. Георги Раковски: "Това племе или голям род, познато в елинската стара повестност под общото и ...
Защо се крие истинския произход на Българите!? - ydara ...
ydara.com/index.php?option=com_content...id...
14.07.2013 г. - Официалната теория за произхода на българския народ, добила световна известност, е напълно объркана и тенденциозна: все едно ...
Българите са най-древният народ в Европа - Geo
www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa
Към групата народи от Южна Европа, в която сме и ние, българите, са ... Тя е резултат на общия ни произход от Средна Азия“, коментира професорът.
келтския произход на българите - Дневник.bg
www.dnevnik.bg/.../2221471_istorikut_cve...epanov_za_keltskiia_...
16.01.2014 г. - Истинска история не може да бъде написана. Тя непрекъснато се пренаписва, защото е продукт на бавно и постепенно натрупване на ...
Кръвта вода не става, или един разговор за генетичната ...
www.bulgarianhistory.org/произхода-на-българите/
8.07.2013 г. - Можем ли да кажем в такъв случай, че тези изслседвания са още едно доказателство, че тюркско-алтайския произход на българите е ...
Нови данни за произхода на Българите - YouTube
▶ 2:34▶ 2:34

25.10.2012 г. - Качено от velegnev1
Български учени и изследователи представиха нови разкрития и доказателства, в подкрепа на теорията, че древните българи са от ...
ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ - Страница за Прабългарите
www.protobulgarians.com/Statii%20ot%20dr...avtori/Bakalov-2.htm
Страница за прабългарите. Език, произход, история и религия в статии, книги и музика. ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ. Неизвестен автор, вероятно проф.
Теории за произхода на древните българи - Страница за ...
www.protobulgarians.com/.../DR-BULG-TEOR-PROZHOD.htm
Той е фанатичен привърженик на тезата че съвременните българи са изцяло славяни по произход, а прабългарите не са взели участие в българската ...
Българите произхождат от територията на днешен Иран ...
www.mediapool.bg/balgarite-proizhozhdat-...iyata-na-dneshen-ira...
3.01.2013 г. - Българите са с индоевропейски произход, а не с тюркски и най-вероятно произходът ни е от територията на днешен Иран, съобщи в ...
Търсения, сродни на произход на българите
произход на българите днк
произход на българите според днк изследванията
произход на българите иран
произход на турците
преселението на българите
произход на българите ганчо ценов
произход на българите книга
произход на българите според библията
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Следваща
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 20:34 #27226

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Има толкова много разминавания и разногласия по нашата история,че само мога да кажа ебахти и археолозите и историците дето имаме. Или нашата история се крие умишлено или в днешно време се раждат само алчни некъдърни идиоти правени от пикня. ak47 ak47 ak47 monkey monkey monkey
На археолозите дай им само да търсят злато и сребро по могилите и калетата и то със сигурност трябва да знаят че има такова там за да идат да копаят,и после било май на тоя,май на оня,май намерили ОКОЛО еди си колко монети или статуетки. ОКОЛО, хм доколкото знам математиката е точна наука.После правят копия на оригиналите които не са могли да скрият или не могат да скрият че ще стане много явно,и ай де в чужбина.
Аман от пиклювци,определено имаме спешна нужда от голямо клане. ak47

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 20:34 #27227

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 118
Японец , ами как да си обясним факта че до четвърти век по нашите земи е било пълно с траки а, след четвърти век изчезват и навсякъде се пълни с българи . Това ми се струва направо невъзможно .

Сигурно траките ей тия са ги събрали за една вечер с корабите си .

И защо не мога да видя една тюркска мутра дето ги рекламираш, по нашия край а и не само по нашия ами и по вашия ?
Последна промяна: 05 Фев 2015 20:39 от Abanasukak.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Българите-история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 20:43 #27228

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Нищо лично към теб fastext,но статията която си копирал не издържа на изисквания подобни на посочени от Върбанов,по рано днес.

поздрав[/quote]

Не съм я копирал и публикувал тази статия за да издържа изискванията на някой.
Името на темата отговаря на статията.
Пределно ясно ми е че всичко е една манджа с грозде поръсена яко с предположения.
Последна промяна: 05 Фев 2015 20:44 от Fastext.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 21:29 #27237

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:

Арийски -ирански.Старото или истинското име на древна Тракия е Ария. Всичко се връща от там кадето е тръгнало. secretemo

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 21:30 #27238

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Abanasukak писа:
Японец , ами как да си обясним факта че до четвърти век по нашите земи е било пълно с траки а, след четвърти век изчезват и навсякъде се пълни с българи . Това ми се струва направо невъзможно .

И защо не мога да видя една тюркска мутра дето ги рекламираш, по нашия край а и не само по нашия ами и по вашия ?

Ами това е обяснено в не една или две хроники,ама трябва четене.Във Римската империя и Византия е имало практика на преселение на маси от една част на империята към друга,КОГАТО ИМА ДЕМОГРАФСКИ СРИВ.
По времето на Юстиниан велики пише че във територията на днешна северна България/Лимеса/ всичко е запустяло и само който е зад крепостните стени/ демек гарнизонните войски/ е в сигурност.Това е заради нашествията на варварски народи.Та тия запустели земи са заети от новодошлите народи.А старите поселници са избягали по на юг,около големите градове,където има и големи войски които да ги пазят.

Тюрки и монголи няма да видиш в България пак по същата причина - непознаване на сведенията и фактите.

Още преди да минат Дунава, Българите са яко омешани с други народи и най вече скито сарматските племена които живеят на север от Черно Море.А тия скити говорят....ИРАНСКИ език.Българите са били известно време подвластни на Тюркския Каганат и точно Кубрат ги освобождава,отделно сме били подчинени и на Аварите за даден период.Предполага се че основно аристокрацията и управляващата прослойка са със тюркски корени .
Аз досега питам защо никой не говори за Алцековите Българи ,чиито некрополи са намерени в южна Италия?Има достатъчно сведения за тях,но уви никой не иска да коментира.

АБЕ НЕУДОБНИТЕ ФАКТИ ВСЕКИ ГИ ИЗБЯГВА!

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 21:37 #27243

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
yaponetsa писа:
fastext писа:
Slavitoooo писа:

Старото или истинското име на древна Тракия е Ария.
СКИТИ И САРМАТИ СА ИРАНОЕЗИЧНИ НАРОДИ!!!И живеят точно дето е била стара велика България!!!
Как са викали на Симеон - варварин със скитско безумие.Българите са споменавани в бая хроники като скити.Даже за битката при траянови врати пише че скитските стрели/българите/ са по слилни от авзонските копия - ромеите.
Къде го прочете това че старото име на Тракия е Ария????Никъде май!
Последна промяна: 05 Фев 2015 21:40 от yaponetsa.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 21:48 #27248

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
Abanasukak писа:

Ами това е обяснено в не една или две хроники,ама трябва четене.Във Римската империя и Византия е имало практика на преселение на маси от една част на империята към друга,КОГАТО ИМА ДЕМОГРАФСКИ СРИВ.
По времето на Юстиниан велики пише че във територията на днешна северна България/Лимеса/ всичко е запустяло и само който е зад крепостните стени/ демек гарнизонните войски/ е в сигурност.Това е заради нашествията на варварски народи.Та тия запустели земи са заети от новодошлите народи.А старите поселници са избягали по на юг,около големите градове,където има и големи войски които да ги пазят.

Тюрки и монголи няма да видиш в България пак по същата причина - непознаване на сведенията и фактите.

Още преди да минат Дунава, Българите са яко омешани с други народи и най вече скито сарматските племена които живеят на север от Черно Море.А тия скити говорят....ИРАНСКИ език.Българите са били известно време подвластни на Тюркския Каганат и точно Кубрат ги освобождава,отделно сме били подчинени и на Аварите за даден период.Предполага се че основно аристокрацията и управляващата прослойка са със тюркски корени .
Аз досега питам защо никой не говори за Алцековите Българи ,чиито некрополи са намерени в южна Италия?Има достатъчно сведения за тях,но уви никой не иска да коментира.

АБЕ НЕУДОБНИТЕ ФАКТИ ВСЕКИ ГИ ИЗБЯГВА!

Нищо лично но това е голяма простотия.Как се изселва цял народ,да не са били само 100 човека. В планините са живяли също траки,и то на не престъпни места,тях как са ги изселвали.Армията на Рим няма да си пази границите ами ще ходи да ги издирва човек по човек из чукарите ли? И как се изселва един народ от родната му местност,това си е направо гражданска война,кръв ще се лее.Траките да не са били овце. Все едно да накараш сега някой стар човек да напусне къщата си.В нея ще пукне но няма да я напусне.
Тюрки и монголи няма да видиш в България пак по същата причина - непознаване на сведенията и фактите.Още една глупост. Как тъй не е останал тук и един човек с дръпнати черти laugh
Ние сме Траки омешани с други племена.
Май си чел Комунистическите летописи писани на ракия с другарите.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 21:53 #27250

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
yaponetsa писа:
fastext писа:
Slavitoooo писа:

Старото или истинското име на древна Тракия е Ария.
СКИТИ И САРМАТИ СА ИРАНОЕЗИЧНИ НАРОДИ!!!И живеят точно дето е била стара велика България!!!
Как са викали на Симеон - варварин със скитско безумие.Българите са споменавани в бая хроники като скити.Даже за битката при траянови врати пише че скитските стрели/българите/ са по слилни от авзонските копия - ромеите.
Къде го прочете това че старото име на Тракия е Ария????Никъде май!

Търси по добре.Ясно е че няма да се разберем. thanks

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 21:58 #27252

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
fastext писа:
Търси по добре.Ясно е че няма да се разберем. thanks
Ами ако цитираш някоя антична легенда представяйки я като исторически факт - мерси, не щъ!
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат