Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Българите история, хипотези, загадки

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:02 #27256

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 118
yaponetsa писа:
yaponetsa писа:
fastext писа:
Slavitoooo писа:
Японец на мен не можа да ми стане ясно до сега от къде идват тия ирански думи

Старото или истинското име на древна Тракия е Ария.
СКИТИ И САРМАТИ СА ИРАНОЕЗИЧНИ НАРОДИ!!!И живеят точно дето е била стара велика България!!!
Как са викали на Симеон - варварин със скитско безумие.Българите са споменавани в бая хроники като скити.Даже за битката при траянови врати пише че скитските стрели/българите/ са по слилни от авзонските копия - ромеите.
Къде го прочете това че старото име на Тракия е Ария????Никъде май!

Знае се че Филип Македонски се е сражавал със Скитите някъде по Добруджа . Още тогава е документирано за скити по тея земи , излизат и скитски бобове . Ако не бяха тези Турци да ни унищожат държавата и хрониките сега всичко щеше да се знае . Сигурен съм че се знае , но много неща се скриват .

Казваш преди да минат Дунава и Аспарух да забие копието и да отреже лентичката сме били омешани с други народи , голям смях . :laugh: Не може един народ да се омеши с друг , ако нямат общи корени и не говорят сходен език . Ние сега що не се омешим с циганите и албанците , кво чакаме . Тогава времената са били много сурови и традициите са били железни , само да го кажеш това някъде и умираш .
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, Fastext

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:04 #27257

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
fastext писа:

Нищо лично но това е голяма простотия.Как се изселва цял народ,да не са били само 100 човека. В планините са живяли също траки,и то на не престъпни места,тях как са ги изселвали.Армията на Рим няма да си пази границите ами ще ходи да ги издирва човек по човек из чукарите ли? И как се изселва един народ от родната му местност,това си е направо гражданска война,кръв ще се лее.Траките да не са били овце. Все едно да накараш сега някой стар човек да напусне къщата си.В нея ще пукне но няма да я напусне.
Тюрки и монголи няма да видиш в България пак по същата причина - непознаване на сведенията и фактите.Още една глупост. Как тъй не е останал тук и един човек с дръпнати черти laugh
Ние сме Траки омешани с други племена.
Май си чел Комунистическите летописи писани на ракия с другарите.
Никой не казва че е изселен цял народ ,но по голямата част наистина бяга или е преселена.

Всъщност ако наистина те интересува как става - ми прочети малко за готите.Абе я кажи де е заселила римската империя поне 400 000 готи на територията на днешна България.Опааа пак гредЪ!Ами гагаузите? - 600 000
Куманите - предполага се около 900 000 и поселенията им стигат чак до дн.Македоня.За това там има град Куманово.

Четене му е майката

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:09 #27259

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Abanasukak писа:
yaponetsa писа:
yaponetsa писа:
fastext писа:
Slavitoooo писа:
Японец на мен не можа да ми стане ясно до сега от къде идват тия ирански думи

Старото или истинското име на древна Тракия е Ария.
СКИТИ И САРМАТИ СА ИРАНОЕЗИЧНИ НАРОДИ!!!И живеят точно дето е била стара велика България!!!
Как са викали на Симеон - варварин със скитско безумие.Българите са споменавани в бая хроники като скити.Даже за битката при траянови врати пише че скитските стрели/българите/ са по слилни от авзонските копия - ромеите.
Къде го прочете това че старото име на Тракия е Ария????Никъде май!

Знае се че Филип Македонски се е сражавал със Скитите някъде по Добруджа . Още тогава е документирано за скити по тея земи , излизат и скитски бобове . Ако не бяха тези Турци да ни унищожат държавата и хрониките сега всичко щеше да се знае . Сигурен съм че се знае , но много неща се скриват .

Казваш преди да минат Дунава и Аспарух да забие копието и да отреже лентичката сме били омешани с други народи , голям смях . :laugh: Не може един народ да се омеши с друг , ако нямат общи корени и не говорят сходен език . Ние сега що не се омешим с циганите и албанците , кво чакаме . Тогава времената са били много сурови и традициите са били железни , само да го кажеш това някъде и умираш .
Куче - иранска дума
Белег - тюркска дума
Газя - угро - финска
Катеря - най вероятно с тракийски произход.
Тия са засвидетелствани в старобългарската литература или др.вид надписи.

Дай обяснение,що има думи от различен произход в един език!!!

Гредъ!Ша са чудиш до второто пришествие...и малко след тва.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:12 #27261

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Японец , как си обясняваш факта че само по нашите земи и по земите на Скитите дето казваш северно от Черноморието , вадят ритони от земята ? Как си обясняваш факта че от земите на скитите вадят златни апликации с изобразени скити ,а на главите си имат тракийски шлемове и тракийски шапки , като тази културна особеност не се среща никъде другаде ?

Не само четене ами и мислене требе да знайш .

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:14 #27263

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
yaponetsa писа:
fastext писа:

Нищо лично но това е голяма простотия.Как се изселва цял народ,да не са били само 100 човека. В планините са живяли също траки,и то на не престъпни места,тях как са ги изселвали.Армията на Рим няма да си пази границите ами ще ходи да ги издирва човек по човек из чукарите ли? И как се изселва един народ от родната му местност,това си е направо гражданска война,кръв ще се лее.Траките да не са били овце. Все едно да накараш сега някой стар човек да напусне къщата си.В нея ще пукне но няма да я напусне.
Тюрки и монголи няма да видиш в България пак по същата причина - непознаване на сведенията и фактите.Още една глупост. Как тъй не е останал тук и един човек с дръпнати черти laugh
Никой не казва че е изселен цял народ ,но по голямата част наистина бяга или е преселена.

Всъщност ако наистина те интересува как става - ми прочети малко за готите.Абе я кажи де е заселила римската империя поне 400 000 готи на територията на днешна България.Опааа пак гредЪ!Ами гагаузите? - 600 000
Куманите - предполага се около 900 000 и поселенията им стигат чак до дн.Македоня.За това там има град Куманово.

Четене му е майката

Да четенето,но на старите ръкописи подкрепяни с артефакти. А не четене на книги писани от историци,бивши агенти. Или западни исторически книги диктувани от великите сили които са имали интерес тук на балканите да не си знаем историята с цел експлоатация на населението.
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Последна промяна: 05 Фев 2015 22:15 от Fastext.
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb, Abanasukak

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:15 #27264

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Аре деееее.Никой ли няма да каже нещо за Алцековите АЗИАТСКИ погребения в Южна Италия!Някои от погребаните имат частични монголоидни белези.

Алцек и народа му не са ли били Българи???

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:17 #27265

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
fastext писа:
yaponetsa писа:
fastext писа:

Четене му е майката

Да четенето,но на старите ръкописи подкрепяни с артефакти. А не четене на книги писани от историци,бивши агенти. Или западни исторически книги диктувани от великите сили които са имали интерес тук на балканите да не си знаем историята с цел експлоатация на населението.

Пак излагация.Повечето хроники съм чел от английски а не от руски или Български.Точно по тая причина че и аз преди време мислех като теб.

Даже това че Борис е носел титлата КАГАН,го няма в нито една хроника преведена на Български или офицялна българска история.Ама точно така пише в хрониката - КАГАН - Тюркска титла!
Изтеглих си я нарочно цялата на латински щото не вярвах.
Четене му е майката!
Последна промяна: 05 Фев 2015 22:22 от yaponetsa.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:26 #27270

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
fastext писа:
Търси по добре.Ясно е че няма да се разберем. thanks
Ами ако цитираш някоя антична легенда представяйки я като исторически факт - мерси, не щъ!

zemedelskozname.com/BZNS/?p=2003

Ето и това, което определена група учени не желае да представи на българския народ. Иранци и арийци е по принцип едно и също нещо, но поради това, че арийци е политически натоварен термин, по-често се използва варианта иранци. Като ирански ( арийски) народи са определени скити, сармати, кимерии… Всички те са обитавали нашите земи от най-дълбока древност. Това обяснява защо Стефан Византийски твърди, че Ария е едно от по-старите имена на Тракия.

Чети внимателно и помни.Разтърси се и в мрежата и ще намериш на много места че истинското има на Тракия е Ария,или наричана още Перке. flag ГРЕДЪЪ......... laugh sorry flag
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:30 #27271

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Abanasukak писа:
. Ако не бяха тези Турци да ни унищожат държавата и хрониките сега всичко щеше да се знае . Сигурен съм че се знае , но много неща се скриват .
Пак си в грешка.Не турците ,а гърците горят българските книги през 19ти век.Тогава е онищожена голяма част от старобългарската литература.Това е доста подробно описано във връзка с борбите за самостоятелна църква.Добре че един англичанин успява да вземе една книга и да я спаси - Лондонското Четвероевангелие.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:30 #27272

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
yaponetsa писа:
Аре деееее.Никой ли няма да каже нещо за Алцековите АЗИАТСКИ погребения в Южна Италия!Някои от погребаните имат частични монголоидни белези.

Алцек и народа му не са ли били Българи???

Да не са Японци някакви . :laugh:

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:34 #27274

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
fastext писа:
yaponetsa писа:
fastext писа:

Четене му е майката

Пак излагация.Повечето хроники съм чел от английски а не от руски или Български.Точно по тая причина че и аз преди време мислех като теб.

Даже това че Борис е носел титлата КАГАН,го няма в нито една хроника преведена на Български или офицялна българска история.Ама точно така пише в хрониката - КАГАН - Тюркска титла!
Изтеглих си я нарочно цялата на латински щото не вярвах.
Четене му е майката!

Голям пример ми даде Английският език,най достоверният източник в света.Най големите експлоататори в света. Дето не се знае Англичаните колко колонии са имали по света и са прибирали всичките им съкровища с добри намерения.
Браво за примера.Англичанин ще тачи чуждата история laugh laugh laugh

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:38 #27275

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Факт - скитските народи са ИРАНОЕЗИЧНИ.
Факт - Стара Велика България се намира на територия населявана преди това от скити.
Погледни някоя карта.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:40 #27276

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
Факт - Стара Велика България се намира на територия населявана преди това от скити.
Погледни някоя карта.

Ади ади признай си поне че научи нещо ново тази вечер. secretemo
Последна промяна: 05 Фев 2015 22:41 от Fastext.

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:44 #27277

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
fastext писа:

Голям пример ми даде Английският език,най достоверният източник в света.Най големите експлоататори в света. Дето не се знае Англичаните колко колонии са имали по света и са прибирали всичките им съкровища с добри намерения.
Браво за примера.Англичанин ще тачи чуждата история laugh laugh laugh

Колко хроники свързани с ранната българската история , си прочел без значение на какъв език са преведени?
Аз смея да твърдя че съм прочел повечето.
И смея да твърдя че преводите които съм виждал са еднакви.

За съжаление наистина имам почти никакви познания по латински арабски гръки маджарски и др.от които има сведения за българите.За това като по прост вервам на преводите.

....та колко и кои хроники ТИ си чел цялостно??????????????

Българите история, хипотези, загадки 05 Фев 2015 22:46 #27278

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
fastext писа:
yaponetsa писа:
Погледни някоя карта.

Ади ади признай си поне че научи нещо ново тази вечер. secretemo
Да - научих че няма смисъл да споря с радиоточката.Както и с хора които не са си направили да прочетат поне малко извори за Българската история.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат