Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Черноморски Тайни - в търсене на Атлантида

Отг:Черноморски Тайни - в търсене на Атлантида 09 Ян 2011 11:04 #2161

• Подводна Зона
  • Подводна Зона's Avatar
Последна промяна: 09 Ян 2011 11:06 от Подводна Зона.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:Черноморски Тайни - в търсене на Атлантида 09 Ян 2011 11:42 #2162

• Подводна Зона
  • Подводна Зона's Avatar
Обект "5" Колхида

Принадлежала на Руссия. Построена "Крейтон" в 1898 г. за членовете на руското императорско семейство под името "Тамара".
Водоизместване 992т.
Дължинана 67м.
Ширина 8,7м.
Мощность 125 к.с.

През 1920 г се отправя за Истанбул с Белогвардейци на борда, но след отказ на турската страна да ги приеме поемат към българските брегове където и потъват.

Прикаченият файл 5.jpg не е намерен

Отг:Черноморски Тайни - в търсене на Атлантида 13 Ян 2011 14:26 #2247

• sitalk
  • sitalk's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 492
За изчезналия континент Атлантида-какво ви е мнението? :)
Май е легенда.
Тя започва от писаниците на Платон за потънал остров,залят от вълни.
Става въпрос за о-в Санторини.Имало е голямо земетресение,вулкан.Появили са се огромни вълни,които заливат острова и унищожават селищата.
Археолозите на са открили скелети,затова се предполага,че повечето жители са напуснали острова,когато виждат надвисналата опсност.От тогава тръгва легендата за изчезнал континент.Снощи даже даваха за тоя случай по Нейшънъл Джиографик.А преди гледах пак по ТВ най-различни версии за предполагаеми места на потънала земя,ама не се откриха достатъчно доказателства.Иначе,Слави..и аз съм чел тая книга от Ал.Гобровски.Препоръчвам и една друга от Стефан Никитов-"Древните цивилизация-загадки,находки,хипотези"... :ohmy:

Отг:Черноморски Тайни - в търсене на Атлантида 14 Ян 2011 20:17 #2262

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
sitalk написа:
За изчезналия континент Атлантида-какво ви е мнението? :)
Май е легенда.
Тя започва от писаниците на Платон за потънал остров,залят от вълни.
Става въпрос за о-в Санторини.Имало е голямо земетресение,вулкан.Появили са се огромни вълни,които заливат острова и унищожават селищата.
Археолозите на са открили скелети,затова се предполага,че повечето жители са напуснали острова,когато виждат надвисналата опсност.От тогава тръгва легендата за изчезнал континент.Снощи даже даваха за тоя случай по Нейшънъл Джиографик.А преди гледах пак по ТВ най-различни версии за предполагаеми места на потънала земя,ама не се откриха достатъчно доказателства.Иначе,Слави..и аз съм чел тая книга от Ал.Гобровски.Препоръчвам и една друга от Стефан Никитов-"Древните цивилизация-загадки,находки,хипотези"... :ohmy:

Разбрах аз ,че си чел даже и на една колежка си я дал . :blush:
По принцип мнението ми за тези неща е :
Какво знаем ние за цивилизациите на нашата планета практически нищо . По целия свят има материални следи от изчезнали цивилизации учените нищо не могат да разберат на този етап . Според мен трябва да се открие нещо значимо , което ще обясни голяма част от загадките !
Откриват се дълбоко в земята различни метални вещи обработени по сложен технологичен начин със странно непознато на съвременната наука съчетаване на различните метали ! Стряскащо е , когато учените обявят възрастта им от порядъка на 50 хиляди години и повече назад във времето и какво правят в земята на дълбочина от 50 до 250 метра ??!! Явно не само глобален потоп е имало преди 10 хиляди години , а може би доста преди това е имало още по голям катаклизъм разместване на земните пластове не знайно поради каква причина !!

Отг:Черноморски Тайни - в търсене на Атлантида 04 Мар 2011 17:05 #2878

• Vergilius
  • Vergilius's Avatar
Потопа който със сигурност ни е известен е от периода 28 - 29 век преди новата ера . Потвърден е от археологически разкопки които се провеждяат на територията на Месопотамия и градовете Урук , Ур , Нипур , Сипар съдържат пласт в който има остатъци от миди , ракообразни и други морски наслагвания . В ''Епоса за Гилгамеш" се говори именно за този потоп , който по късно се описва и в Библията .
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат