sitalk написа:За изчезналия континент Атлантида-какво ви е мнението?
Май е легенда.
Тя започва от писаниците на Платон за потънал остров,залят от вълни.
Става въпрос за о-в Санторини.Имало е голямо земетресение,вулкан.Появили са се огромни вълни,които заливат острова и унищожават селищата.
Археолозите на са открили скелети,затова се предполага,че повечето жители са напуснали острова,когато виждат надвисналата опсност.От тогава тръгва легендата за изчезнал континент.Снощи даже даваха за тоя случай по Нейшънъл Джиографик.А преди гледах пак по ТВ най-различни версии за предполагаеми места на потънала земя,ама не се откриха достатъчно доказателства.Иначе,Слави..и аз съм чел тая книга от Ал.Гобровски.Препоръчвам и една друга от Стефан Никитов-"Древните цивилизация-загадки,находки,хипотези"...
Разбрах аз ,че си чел даже и на една колежка си я дал .
По принцип мнението ми за тези неща е :
Какво знаем ние за цивилизациите на нашата планета практически нищо . По целия свят има материални следи от изчезнали цивилизации учените нищо не могат да разберат на този етап . Според мен трябва да се открие нещо значимо , което ще обясни голяма част от загадките !
Откриват се дълбоко в земята различни метални вещи обработени по сложен технологичен начин със странно непознато на съвременната наука съчетаване на различните метали ! Стряскащо е , когато учените обявят възрастта им от порядъка на 50 хиляди години и повече назад във времето и какво правят в земята на дълбочина от 50 до 250 метра ??!! Явно не само глобален потоп е имало преди 10 хиляди години , а може би доста преди това е имало още по голям катаклизъм разместване на земните пластове не знайно поради каква причина !!