Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 01:04 #99721

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Ти тия налчета, дето се намират навсякъде, да са от цървули ли ти приличат? :)
:kiss:
Да знам че аз съм криф и това обяснява и доказва цялата ти теория... :) Всеки път, когато стигнем до някаква същност го повтаряш, явно щото няма какво друго... Че си ме надценил си е твой проблем, толко можеш.... Това показва, че преценката ти не е точна и не може да се разчита на нея.. :) Аз от първия момент те прецених и не съм сбъркал... Като разтворен буквар си ми на букфичката А... :kiss:
..и трябва да си изясниш проблема с краденото, щото сичко всичко твое е такова и не можеш да покажеш нищо автентично и типично... :)
...или можеш? :lol: Я се опитай, да те видим! ;)
Последна промяна: 06 Апр 2021 11:14 от kaveiros.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 20:19 #99724

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
Ти тия налчета, дето се намират навсякъде, да са от цървули ли ти приличат? :)
:kiss:
Да знам че аз съм криф и това обяснява и доказва цялата ти теория... :) Всеки път, когато стигнем до някаква същност го повтаряш, явно щото няма какво друго... Че си ме надценил си е твой проблем, толко можеш.... Това показва, че преценката ти не е точна и не може да се разчита на нея.. :) Аз от първия момент те прецених и не съм сбъркал... Като разтворен буквар си ми на букфичката А... :kiss:
..и трябва да си изясниш проблема с краденото, щото сичко всичко твое е такова и не можеш да покажеш нищо автентично и типично... :)
...или можеш? :lol: Я се опитай, да те видим! ;)
Хм...слабо те разбирам..Аз съм показал стотици неща,брат,ти само тролиш,после типично по гръцки се изяваваш като просветител....Ма не ме дразниш.В оная тема съм казал достатъчно,а който го е интересувало го е прочел!...С теб няма кво да си кажем!

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 21:02 #99725

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ако мислиш че някакви голи, безпочвени твърдения, са "достатъчно".. :P
Всеки може да прави фантастични твърдения, това не го добллижава ни най-малко до истината..
Кажи нещо по същество, нещо реално което може да се докаже! Ти не можеш да докажеш, нито едно твое твърдение! Само големи и празни приказки... :kiss:
С теб няма какво да си кажем, защото ти няма какво да кажеш.. Освен това те е страх, че пак ще се изложиш... :)
Последна промяна: 06 Апр 2021 21:05 от kaveiros.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 21:14 #99726

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Ако мислиш че някакви голи, безпочвени твърдения, са "достатъчно".. :P
Всеки може да прави фантастични твърдения, това не го добллижава ни най-малко до истината..
Кажи нещо по същество, нещо реално което може да се докаже! Ти не можеш да докажеш, нито едно твое твърдение! Само големи и празни приказки... :kiss:
С теб няма какво да си кажем, защото ти няма какво да кажеш.. Освен това те е страх, че пак ще се изложиш... :)
То ,излагацията е въпрос на гледна точка! :)

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 21:18 #99727

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
:)
След като има въпроси свързани с теорията ти, на които не можеш или не искаш да отговаряш, значи теорията ти е невярна, недостоверна и измислена! :kiss:
Нещо против моето твърдение? :)

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 21:51 #99728

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
:)
След като има въпроси свързани с теорията ти, на които не можеш или не искаш да отговаряш, значи теорията ти е невярна, недостоверна и измислена! :kiss:
Нещо против моето твърдение? :)
Няма КОНКРЕТНИ въпроси които да притесняват " моята" теория!Постави КОНКРЕТЕН въпрос,и ще ти дам конкретен отговор.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 21:54 #99729

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Добре... :)
На каква база почива твърдението ти, че неравноделните тактове са донесени на балканите от българи? Какви доказателства имаш, за това твърдение?

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 22:00 #99730

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Добре... :)
На каква база почива твърдението ти, че неравноделните тактове са донесени на балканите от българи? Какви доказателства имаш, за това твърдение?
Доказателството ми е мнението на корифеите!Както и на чистата лагика!Ти имаш ли доказателства,че тези ритми са тук отпреди това?

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 22:13 #99731

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Да! :)
Религиозните ритуални танци в додекатеизма, са в неравноделни тактове и са на няколко хиляди години. Има такива автентични танци запазени до днес! Има и конкретни примери, кото си виждал лично, запазени и смислово издържани. Неравноделни тактове има и там където никога не е имало българско влияние, един прос пример Армения, с гръцко влияние от древноста и после като част от Византия... :)
Сега кажи ти за "корифеите"! :) На каква база са им/ти твърденията и какви доказателства имат, че тези ритми са привнесени от вън, през средновековието? На каква база твърдят/твърдиш, че преди българите не е имало неравноделни тактове? ;) Докажи че това не са голи фантазии и че "корифееите ти" не са въздухари! :P Щото аз за такива корифеи, запръв път чувам... :) Няма корифеи, които да доказват с фантазми!
Всеки който държи на достойството си, няма как да каже нещо по различно от това, че това е само византийски фолклор и връзката с българи може да е само индиректна! :kiss: !
Последна промяна: 06 Апр 2021 22:31 от kaveiros.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 22:28 #99732

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Да! :)
Религиозните ритуални танци в додекатеизмаизма, са в неравноделни тактове и са на няколко хиляди години. Има такива автентични танци запазени до днес! Има и конкретни примери, кото си виждал лично, запазени и смислово издържани. Неравноделни тактове има и там където никога не е имало българско влияние, един прос пример Армения, като част от Византия... :)
Сега кажи ти за "корифеите"! :) На каква база са им/ти твърденията и какви доказателства имат, че тези ритми са привнесени от вън, през средновековието? На каква база твърдят/твърдиш, че преди българите не е имало неравноделни тактове? ;) Докажи че това не са голи фантазии и че "корифееите ти" не са въздухари! :P
Първо- дай ми автентичен танц на додекаисти,доказващ античната му същност,второ- българите са документирани в арменски източници,отнасящи се до втори век пр. Хр.,и трето- да,аз също като теб,твърдя,че неравноделните тактове са тука отпреди т.н." идване" на българите,щото и самите българи са тук от преди това....Ама си малък още! :)
Последна промяна: 06 Апр 2021 22:30 от bobo.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 22:32 #99733

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
момент! ей сега!

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 22:42 #99734

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
en.wikipedia.org/wiki/Syrtos
Ето:

;)
Твърдението "неравноделните тактове са тука отпреди т.н." идване" на българите,щото и самите българи са тук от преди това" е абсурд! :)
Никой не може да е някъде, където още не е отишъл!!! Може ама само ако игнорираш понятието "време" като фактор, т.е да си фантазираш... :)
Как ще обясниш това твое твърдение? Някакви доказателства имаш ли?
Товати твърдение, само за българите ли важи или за всички народи на балканите?
Че "българи" са споменати в арменски-византийски източници, как това повлиява на арменците? Има ли някакви данни, за такова влияние или само си измисляш? Споменават ли се конкретно "българските" неравноделни тактове, та си правиш такива изводи :) Да не си въобразяваш пак, я помисли?? На каква база са ти твърденията и каква е връзката? А важи ли същото за другите азиатски народи, които споменават арменците? :)
Последна промяна: 06 Апр 2021 23:42 от kaveiros.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 06 Апр 2021 23:53 #99736

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
:lol:
Сега видях че си писал за 2 век преди Христа... :S
Това е лъжа! Или поне фантазия, която звучи като лъжа... :) Никой не е споменавал за българи 2ри век преди Христа, дори и арменците!!!! :lol: :lol: :lol:
Нещо против твърдението ми, че досега не си отговорил на нито един конкретен въпрос, който ти зададох имаш ли?
А ти някакви други въпроси към мен имаш ли да ти отговоря? :)
А? :kiss:
Последна промяна: 07 Апр 2021 00:05 от kaveiros.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 07 Апр 2021 18:56 #99738

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Гей ся!Неравноделните тактове са наследство от т. .н.траки,и това не го измислям аз,а е мнение на почти всички музикални корифеи..От тук насетне такива като теб моге да си въобразявате как един уж изчезнал народ е предал това на българите чрез гръцко посредничесгво,но това противоречи на всички известни научни принципи,и може да бъде само една гръцка мечта...Отдавна вече не ми се занимава усърдно с темата,щото въпроса за мен е приключен
И ,да има спорове дали българите на Вунд са населили Вананд 2в пр. Хр,или времето до 2 в сл.Хр,но това е оделна тема,която не касае съществено нашия разговор.
А ПО ТЕМАТА СЪМ ПИСАЛ МНОГО!
И нямам никакво желание да се повтарям и потретвам заради сърбежа на незадоволени моми като теб! :)
Последна промяна: 07 Апр 2021 18:57 от bobo.

ХУБАВА МУЗИКА,ЗАБАВНИ ИСТОРИИ,ВЕСЕЛИ СНИМКИ 3 07 Апр 2021 19:50 #99739

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Гелей ся.. :)
Музикалните ти корифеи не са виждали никога траки!!!!
ВЪПРОС!
Как според теб това твърдение може да претендира за истинност, след като няма никакви доказателства, за казаното?
Посочи едно доказателство, за твърдението!
Личното ти мнение, убеденост и до какво си стигнал, си е твой проблем, със същия успех, може да твърдиш че си марсианец и корифеите ти венерянци. :)
Това което знаем и е доказано със сигурност е че ритуалните, религиозни танци при гърците са в неравноделни тактове!! Траките като додекатеисти, с много голяма вероятност са имали същите танци и в това няма нищо странно, но няма как да твърдиш че са само тракийски!!! Когато говорин за траки, имаме в предвид единтвено гръкотракийска култура!!!! Нито повече нито по-малко!!! Траки не съществуват без тази култура!!! Единствено тази култура ги идентифицира и определя като траки!!! Точка! :kiss:
Българите не са получили неравноделните тактове от изчезнал народ, а от народа който е живял преди него по тези земи. Твоя проблем е, че тогава в средновековието не е имало вече траки и няма как да се тавтизираш с тях. Същото важи не само за българите, а и за всички народи, дошли в средновековието, както турци, печенеги, сърби, кумани и т.н. и т.н. ... Те не могат да бъдат траки, защото никога не са имали досег или вземане-даване с тракийска култура, затова няма как та получат от траките нещо!!! Възможно е и има вероятност, да са получили гръцка култура още докато са били в Азия... Гърци и гръцки поселения в Азия има преди да има българи там... :lol:
Когато приключат споровете за вунд и ванад, ела се обади!!! Дотогава говориш измислици и пълни фантазии! ...и това е доказано... :P
Последна промяна: 07 Апр 2021 20:06 от kaveiros.
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат