kaveiros писа:
Нешо объркал си се нещо! Експлорер и най-вече СТХ имат най-добрата дискриминация създавана някога, но това не означава, че трябва да изрязваш каквито и да е метали. Точно това е номера, че не е небходимо, да изключваш каквото и да е и въпреки това "виждаш", делиш всички метали, даже форми, предмети, стига да знаеш какво правиш.
Извинявай, ама трябва идея да си нямаш, за да влючваш някакви маски на СТХ и да търсиш единствено нещо определено..!
Дисплея, Нешо ти показва всичко, стига да може, да го видиш!
На СТХ се работи на графика, числените стойности, са за начинаещи!
Точно това казвам, че след като няма нещо ново като технология, направи го удобен, приятен, компактен, лъскав, приятен, за окото! Кво ми пускаш с парашут, нещо дето се едно е правено в гараж?
Нямах това в предвид. Имах предвид друго и то е че за мен добра дискриминация не е само точност на , графики и численни стойности а най- вече добра и бърза звукова сепарация която лично за мен е по важна от останалото. Да на CTX като знаеш къде е сигнала посредсвом графиката можеш да предположиш че сигналите са два и до черния има цветен но ако си на обект във който на всеки квадратен метър има десетки стотици железа кво прайм ? Можеш ли хем да търсиш посредством нормални махове със антената хем да си сигурен че си проверил графиката на всички сигнали които понякога са през десетина сантиметра(железа). ? Така че ДА ! имат перфектна дискриинация ама ако знаеш къде е сигнала и посредством къси махове
да кажеш има ли цвят до желязото или няма но на ход са пълна боза. Дори да замахваш като костенурка и да си с малката антена все тая, ако е много ожелезено маскират си сигнала Та стой Та гледай
Всъщтност те не го маскират Те просто не го отразяват заради бавните досега процесори които
бъгват при множеството сигнали и информация която трябва да обработят заради по сложната технология на майлабите свързана със ФБС и Граунд тракинга и прочие. На мен не ми трябваше много време да разбера че Етрака маскира цветните сигнали на много ожелезено. Не знам на вас колко време ще ви е необходимо да го разберете. Има и друго. Веднъж ми се случи приятел който търка непосредственно зад мен защото вървяхме и търкахме по една пътека да намери една Рубла. Огромена сребърена пара мисля че беше 15 рубли от не се сещам коя година. Останах като гръмнат като я намери непосредственно зад мен на 15 см дълбочина. Гледам я и се чудя как съм я изтървал като заради доброто възтановяване на етрака винаги търках като костенурка сант по сант. Викам му я дай да видя как ще ми я даде и нещеш ли останах двойно по гръмнат.
На изчистен екаран детектора я даваше във черно. Какви ли не настройки пробвах включително и ресетване все същата работа. Накрая без да има някаква логика реших да пробвам да сменя ръчно канала и нещеш ли ЦВЯТ ! Накрая направих тест със всички канали. На всички канали я даваше цвят
но на един определен канал ми я даваше във черно. Тва много ме озадачи също и наклони много везните към това да се разделя със Етрака.