Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Minelab Equinox

Minelab Equinox 21 Сеп 2017 21:01 #57871

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
Интересно ми е на теб, а и на всички останали, какви са ви очакванията? Защото долавям някаква еуфория...
Какво ще му тестваш? Сигурно очакваш нещо изключително!
Ха!..Майлаб просто изтърваха вълната.А тя се казва All-Terrain !Сега догонват последните...
Темата е заключена.

Minelab Equinox 22 Сеп 2017 21:25 #57882

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14403
Темата е заключена.

Minelab Equinox 22 Сеп 2017 21:55 #57883

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Който има излишни пари да я взима тази дрънкалка.На чехите ревюто до средата го изгледах само................нооооо......... разочарован от майлабу-меко казано.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 22 Сеп 2017 22:29 #57885

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
  • Получени благодарности 1979
kaveiros писа:
Интересно ми е на теб, а и на всички останали, какви са ви очакванията? Защото долавям някаква еуфория...
Какво ще му тестваш? Сигурно очакваш нещо изключително!
Чак еуфория е силно казано, но доста хора са разочаровани. Явно защото очакваха нещо много повече, а Minelab просто са решили да обновят Х-Тера серията с по нови модели. Дали и колко са добри, времето ще покаже.
Док, препоръчай някоя хубава Метакса или Узо ( или и двете ) , че да не се връщам с празни ръце от Гърция?
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 00:12 #57888

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Ти намери баш кой да питаш :)
Имам много слаба представа, за алкохолните напитки..
Има много разновидности и тънкости, в Гърция правят узо, тсипуро, тсикудиа, раки и т.н. И имат некви разлики
До колкото знам узото се прави само от много малка част грозде, другото е спирт..
Тсипурото е 100% грозде..
Тсикудиата е някаква слаба ракия
А ракито нямам представа какво е..
Чувал съм, за узо Пломари, че било хубаво, аз такова взимам, за подарък
А Метаксата си е Метакса има 3 и 5 годишна - с 3 и 5 звезди, 7 и 12 годишна съответно с 7 и 12 звезди. Май има и некакви юбилейни, на повече години
Аз взимам със 7 звезди леко сладка и по някой път си пийвам по чашка и това е единствения твърд алкохол който може да се каже, че ми допада..
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: Стефан

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 13:38 #57893

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
kaveiros писа:
Какво, да пробвам Слави? Ти вярваш ли, че ще са измислили нещо ново, няква нова технология?
Единствените нововъведения, могат да са в екстрите, компактността и удобството! Такива не виждам!
Само, като му гледам дисплея, мога да ти кажа, че няма да има нищо общо с дискриминацията на Експлорерите! Това е най-обикновен апарат ниво гаражен. Разчитат на продажби, само щото е с марката на Майнлаб.
kaveiros според мен грешиш за нововъведенията. На всички ни е ясно че ВЛФ технологията е достигнала своя връх и почти се е изчерпала. От майлаб
могат да покажат че са нещо само ако измислят пулсов детектор със прилична дискриминация като на монетарите. А иначе поне за мен детектора е стъпка напред във правилната посока, а не назад както казваш Ти и ще ти кажа защо. Не смятам че това детектора да няма зони на дискриминация като експлорерите, които да разрешава или да забранява е недостатък дори напротив ! Смятам че един от недостатъците на Експлорерите са именно тези глупости. Нито един истински търсач не ги ползва освен тези търкащи по паркове, и градинки в белите държави. Само господ знае колко Убави сигнали са изпуснали тези които ползват тези детектори забранявайки половината или повече от половината си екран. Какъв е смисъла да забраня желязото на някой пълен със железа обект като
дори и със чист екран детектора не е в състояние да улови цвят измежду железата заради невероятно бързото си възтановяване и процесор Правец.
За момента Аз лично виждам три неща които смятам за подобрения спрямо предишните парково-градинарски дрънкулки и те са.
По добра сепарация/възтановяване, ръчно избиране на честота , съответно мултичестота, и избор/набор от три размера оригинални майлаб антени който избор при другите детектори го нямаше.
Последна промяна: 23 Сеп 2017 13:39 от Nesho.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 14:02 #57894

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Много ще ми е любопитно как биха се справили невероятно бързите Експлорери и ЦЕТЕхисове със тази задача особенно ако използва човек върховата им технология
и забрани желязото и други сектори от дискриминацията.

Последна промяна: 23 Сеп 2017 14:03 от Nesho.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: rublata

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 19:06 #57895

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Нешо объркал си се нещо! Експлорер и най-вече СТХ имат най-добрата дискриминация създавана някога, но това не означава, че трябва да изрязваш каквито и да е метали. Точно това е номера, че не е небходимо, да изключваш каквото и да е и въпреки това "виждаш", делиш всички метали, даже форми, предмети, стига да знаеш какво правиш.
Извинявай, ама трябва идея да си нямаш, за да влючваш някакви маски на СТХ и да търсиш единствено нещо определено..!
Дисплея, Нешо ти показва всичко, стига да може, да го видиш!
На СТХ се работи на графика, числените стойности, са за начинаещи!
Точно това казвам, че след като няма нещо ново като технология, направи го удобен, приятен, компактен, лъскав, приятен, за окото! Кво ми пускаш с парашут, нещо дето се едно е правено в гараж?
Последна промяна: 23 Сеп 2017 19:12 от kaveiros.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, bobo, Djenko

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 20:16 #57896

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
  • Получени благодарности 1979
Nesho писа:
Много ще ми е любопитно как биха се справили невероятно бързите Експлорери и ЦЕТЕхисове със тази задача особенно ако използва човек върховата им технология и забрани желязото и други сектори от дискриминацията.
Нещо , то това не е бързина, а стар номер, който се прави с големи железа. Ако желязото е по голямо от антената и Експлорера го може тоя номер. Ако обаче е по малко от антената, виж какво се случва:
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: bobo, Nesho

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 20:55 #57897

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Точно това казвам, че след като няма нещо ново като технология, направи го удобен, приятен, компактен, лъскав, приятен, за окото! Кво ми пускаш с парашут, нещо дето се едно е правено в гараж?
Едно време ,си имахме и лаф за такива случаи:
-"..Детска радост-бенгалски огън" :lol: :lol:
Последна промяна: 23 Сеп 2017 20:56 от bobo.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 20:59 #57898

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14403
bobo писа:
kaveiros писа:
Едно време ,си имахме и лаф за такива случаи:
-"..Детска радост-бенгалски огън" :lol: :lol:
Той Нешо като дойде ще ви обясни кон боб яде ли ... :lol:
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 21:20 #57900

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Нешо объркал си се нещо! Експлорер и най-вече СТХ имат най-добрата дискриминация създавана някога, но това не означава, че трябва да изрязваш каквито и да е метали. Точно това е номера, че не е небходимо, да изключваш каквото и да е и въпреки това "виждаш", делиш всички метали, даже форми, предмети, стига да знаеш какво правиш.
Извинявай, ама трябва идея да си нямаш, за да влючваш някакви маски на СТХ и да търсиш единствено нещо определено..!
Дисплея, Нешо ти показва всичко, стига да може, да го видиш!
На СТХ се работи на графика, числените стойности, са за начинаещи!
Нямах това в предвид. Имах предвид друго и то е че за мен добра дискриминация не е само точност на , графики и численни стойности а най- вече добра и бърза звукова сепарация която лично за мен е по важна от останалото. Да на CTX като знаеш къде е сигнала посредсвом графиката можеш да предположиш че сигналите са два и до черния има цветен но ако си на обект във който на всеки квадратен метър има десетки стотици железа кво прайм ? Можеш ли хем да търсиш посредством нормални махове със антената хем да си сигурен че си проверил графиката на всички сигнали които понякога са през десетина сантиметра(железа). ? Така че ДА ! имат перфектна дискриинация ама ако знаеш къде е сигнала и посредством къси махове
да кажеш има ли цвят до желязото или няма но на ход са пълна боза. Дори да замахваш като костенурка и да си с малката антена все тая, ако е много ожелезено маскират си сигнала Та стой Та гледай :lol: Всъщтност те не го маскират Те просто не го отразяват заради бавните досега процесори които
бъгват при множеството сигнали и информация която трябва да обработят заради по сложната технология на майлабите свързана със ФБС и Граунд тракинга и прочие. На мен не ми трябваше много време да разбера че Етрака маскира цветните сигнали на много ожелезено. Не знам на вас колко време ще ви е необходимо да го разберете. Има и друго. Веднъж ми се случи приятел който търка непосредственно зад мен защото вървяхме и търкахме по една пътека да намери една Рубла. Огромена сребърена пара мисля че беше 15 рубли от не се сещам коя година. Останах като гръмнат като я намери непосредственно зад мен на 15 см дълбочина. Гледам я и се чудя как съм я изтървал като заради доброто възтановяване на етрака винаги търках като костенурка сант по сант. Викам му я дай да видя как ще ми я даде и нещеш ли останах двойно по гръмнат. :blink:
На изчистен екаран детектора я даваше във черно. Какви ли не настройки пробвах включително и ресетване все същата работа. Накрая без да има някаква логика реших да пробвам да сменя ръчно канала и нещеш ли ЦВЯТ ! Накрая направих тест със всички канали. На всички канали я даваше цвят
но на един определен канал ми я даваше във черно. Тва много ме озадачи също и наклони много везните към това да се разделя със Етрака.
Последна промяна: 23 Сеп 2017 21:25 от Nesho.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 21:39 #57903

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Не,че харесвам матраците..,и въобще Майлабите,но границата между голямо сребро и голямо желязо е много тънка.Има машини,като Деуса ,които такава пара я дават винаги цвят,ма и колко железа требе изкопаш,докато попаднеш на тоя сигнал....
..И ДжПХ има проблем с такъв сигнал....

ПП...А,ся се сетих,че и други машини имат проблем с такава цел!!! :lol: :lol: :lol: :lol: ....Алоууууу-за желязовските Солжери стаа въпрос :lol: :lol:
Последна промяна: 23 Сеп 2017 21:43 от bobo.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 21:41 #57904

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Стефан писа:
Nesho писа:
Много ще ми е любопитно как биха се справили невероятно бързите Експлорери и ЦЕТЕхисове със тази задача особенно ако използва човек върховата им технология и забрани желязото и други сектори от дискриминацията.
Нещо , то това не е бързина, а стар номер, който се прави с големи железа. Ако желязото е по голямо от антената и Експлорера го може тоя номер. Ако обаче е по малко от антената, виж какво се случва:
Стефане той номера стар ама въпроса е дали експлорерите биха се справили по същия начин със теста по който се справят Интроника и Екуонокса ?
Последна промяна: 23 Сеп 2017 21:45 от Nesho.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 21:55 #57905

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
bobo писа:
Не,че харесвам матраците..,и въобще Майлабите,но границата между голямо сребро и голямо желязо е много тънка.Има машини,като Деуса ,които такава пара я дават винаги цвят,ма и колко железа требе изкопаш,докато попаднеш на тоя сигнал....
..И ДжПХ има проблем с такъв сигнал....

ПП...А,ся се сетих,че и други машини имат проблем с такава цел!!! :lol: :lol: :lol: :lol: ....Алоууууу-за желязовските Солжери стаа въпрос :lol: :lol:
bobo ако се замисли човек колко се разредиха хубавите сигнали напоследък и това колко често му се случва на човек да попадне на голяма сребърна пара Ти на кои детектори би заложил
На тези които обикновено имат проблеми със подобни сигнали или на тези които винаги я дават цвят наред със железата. Аз лично почвам да залагам на втория тип. :)
Последна промяна: 23 Сеп 2017 21:56 от Nesho.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат