bobo писа:
Nesho писа:
bobo писа:
Не,че харесвам матраците..,и въобще Майлабите,но границата между голямо сребро и голямо желязо е много тънка.Има машини,като Деуса ,които такава пара я дават винаги цвят,ма и колко железа требе изкопаш,докато попаднеш на тоя сигнал....
..И ДжПХ има проблем с такъв сигнал....
ПП...А,ся се сетих,че и други машини имат проблем с такава цел!!!
....Алоууууу-за желязовските Солжери стаа въпрос
bobo ако се замисли човек колко се разредиха хубавите сигнали напоследък и това колко често му се случва на човек да попадне на голяма сребърна пара Ти на кои детектори би заложил
На тези които обикновено имат проблеми със подобни сигнали или на тези които винаги я дават цвят наред със железата. Аз лично почвам да залагам на втория тип.
Само че,тези които нямат проблем с големите бели сигнали,ми се струват ,че имат проблем с малките жълти....
Това си е мое заключение,де-не претендирам да съм съвсем точен,но общо взето би трябвало да е така..,а такива са и наблюденията ми...
ПП-струва ми се ,че ти беше качил някакъв патент на гарет за дискриминацията,ако не се бъркам,там имаше една графика,по точно окръжност ,която показваше сегментирано как са подредени дискриминационните полета на металдетекторите-та там се виждаше точно за какво говоря,ако съм я разбрал правилно,де...
Не помня да съм качвал подобна графика
А иначе НЕ мисля че тези които нямат проблеми със голямото бяло имат проблеми и със малкото жълто.
Поне до колкото знам колегите със Деус и Фишер не личи да имат този проблем
Стига да се ползват пълните възможности на детектора.
Например доклкото знам колегат със Фишера ф75 е настроил детектора така Общ режим, всичко на макс, един тон за чрно и цветно и си гледа цифрите
Установил е че докато звуковата дискриминация на Фешера греши индикацията на цифрите при фишерите е по точна. Също така много често му се случвало да улавя сигнал който няма звук(независимо че е във най -дълбокия за фишерите общ режим) но дава цифри при което много често са се оказвали МНОГО дълбоки Убави Сигнали и т.н
Така че недостатъците на Деусите и Фишерите не са огромни и се компенсират със правилните настройки
ама как се компенсира с настройки процесор който е бавен и чисто и просто бъгва заради това че е по слаб и не е предвиден правилно за огромната информация която трябва да обработи заради многочестотни технологии, следене и отхвърляне на земя, изчистване на шумове и прочие.