Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Minelab Equinox

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 22:00 #57906

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
Nesho писа:
bobo писа:
Не,че харесвам матраците..,и въобще Майлабите,но границата между голямо сребро и голямо желязо е много тънка.Има машини,като Деуса ,които такава пара я дават винаги цвят,ма и колко железа требе изкопаш,докато попаднеш на тоя сигнал....
..И ДжПХ има проблем с такъв сигнал....

ПП...А,ся се сетих,че и други машини имат проблем с такава цел!!! :lol: :lol: :lol: :lol: ....Алоууууу-за желязовските Солжери стаа въпрос :lol: :lol:
bobo ако се замисли човек колко се разредиха хубавите сигнали напоследък и това колко често му се случва на човек да попадне на голяма сребърна пара Ти на кои детектори би заложил
На тези които обикновено имат проблеми със подобни сигнали или на тези които винаги я дават цвят наред със железата. Аз лично почвам да залагам на втория тип. :)
Още 2-3 годинки ти трябват и ще разбереш що носим ония тежките апарати дето нямат дискриминация .... :lol:
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: bobo, Nesho, Djenko

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 22:34 #57907

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Нешо, ти много хубаво обясняваш, колко са ефективни бързите процесори, ама забрави да споменеш, че и на най-бързите машини, сигналите, като са в земята, теорията ти, за бързина не важи!
И каква ти е келфайдата от бързината?
...и кой знае каква магария си направил, за да не ти хване стебърната пара Трака :)
Зами я донеси тая пара некой път, аз такова чудо не съм виждал..
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, spectra

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 23:06 #57911

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
kaveiros писа:
Нешо, ти много хубаво обясняваш, колко са ефективни бързите процесори, ама забрави да споменеш, че и на най-бързите машини, сигналите, като са в земята, теорията ти, за бързина не важи!
И каква ти е келфайдата от бързината?
...и кой знае каква магария си направил, за да не ти хване стебърната пара Трака :)
Зами я донеси тая пара некой път, аз такова чудо не съм виждал..
Да така е зависи колко са дълбоки сигналите и колко е близко желязото до цвета. Но незнам само защо твърдиш че бързите детектори изпускат също точно толкова сигнали колкото и бавните като просто няма как да е така.
На теория може би да, но не и на практика. Направи си някой път следния тест който аз съм си правил. Влез във едно лозе ама старо от текезесарските години насам, харесай си един ред и го мини от край до край. И после накарай някой със бърз детектор да мине същия ред. Ще останеш учуден колко сигнали си изпуснал Пък било то на повърхноста(щото то на подобно място дълбочина трудно може да се гони така Е !)
А относно парата ще питам колегата дали я пази още. Междудругото намерия със Деус а аз я изпуснах !
Последна промяна: 23 Сеп 2017 23:09 от Nesho.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 23:21 #57912

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Нешо, да нямах Деус и да не бях го пробвал, да ми ги разправяш тия работи, ама на, пусто да опустее имам и съм го пробвал та знам!
Кога ще се видим, най сетне, да ми ги покажеш тия работи, как работят тия деуси?
Имам един огромен сребърен медалион на Юстиниан, 150-200 грама, ще ти свърши ли работа?
Сечен е от Петроний, уточнявам, да не вдъхна напразна надежда на някой!
Последна промяна: 23 Сеп 2017 23:53 от kaveiros.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 23:39 #57913

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Нешо, да нямах Деус и да не бях го пробвал, да ми ги разправяш тия работи, ама на, пусто да опустее имам и съм го пробвал та знам!
Кога ще се видим, най сетне, да ми ги покажеш тия работи, как работят тия деуси?
ХЕ хе :lol: Аз за Деуса не мога да ти покажа нищо щото никога не съм имал Деус . Един колега има Деус. Но ся ти какво искаш да ми кажеш че на замърсено със железа место CTXa сепарира също толкова добре сигналите както Деуса ??? :dry: :dry: :dry:
А иначе аз съм си пристрастен Майлабаджия като вас и откакто си продадох Етрака си седя без детектор принципно защото не ми се слиза от Кон на Магаре и да давам пари за детектор който е по слаб от трака и от доста време чакам от майлабу да пуснат нещо и тъкмо пуснаха тия Икунокси и ти взе че ме отказа :lol: Почвам да се замислям дали пък да не си взема по нататъка един Интроник и да приключа със избора на детектор. И без това Русия и братушките ми слабост. :lol: Само после да ни ги намразя заради детектора че лошо :P
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 23:47 #57914

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
ся ти какво искаш да ми кажеш че на замърсено със железа место CTXa сепарира също толкова добре сигналите както Деуса ???
Ха Ха! Не нямам такова намерение, да ти казвам такива работи. Искам да ти кажа, че на замърсено, СТХ, ще ги сепарира по-добре и че е по-!ефективен!!! Освен ако не ги подредиш синалите в/у дъсчица, като по клиповете, да ти ги стреля деуса и да му се кефиш...
Последна промяна: 23 Сеп 2017 23:48 от kaveiros.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: spectra

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 23:55 #57915

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Нешо ти "ЗВУКОВ"апарат пипа ли и кога за последно!?Нарочно ти го пиша с главни букви и кавички пък дано се сетиш......
Темата е заключена.

Minelab Equinox 23 Сеп 2017 23:58 #57916

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Имам един огромен сребърен медалион на Юстиниан, 150-200 грама, ще ти свърши ли работа?
http://neronas.snimka.bg/hobby/comp.220731.5194321.big
За медалиона незнам. Проблеми имах както казах със въпросните 15 рубли които се водят сребро но може и да не са чисто сребро.
Но не това е важното. По важното е че за мен детектори които понякога (както каза и bobo) имат проблеми със детекцията на големи сребърни сигнали
за мен лично не са надежни. Може да са много рядки подобни случаи и да зависят от неправилни настройки но при тая липса на цвят вече може ли човек да си позволи лукса да изпуска големи сребърни пари. В интерес на истината сега като се замисля може да е съвпадение но аз лично никога не съм намирал едра сребърна пара със Трака (антична) докато не мога да кажа същото за колегите които са със Деуси Фишери и Маски и имат по няколко вече във актива. Пак казвам може и да е неблагоприятно стечение на обстоятелствата.
Последна промяна: 24 Сеп 2017 00:02 от Nesho.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 00:05 #57917

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Това за голямата сребърна пара не мога да го повярвам, колкото и да ме убеждаваш! Сигурен съм, че си направил някоя магария, под формата на някаква маска!
Няма начин Трака, да не хване голяма сребърна пара! Със сигурност не е апарат, който не лови сребро!
И като хванеш голяма сребърна пара, ще се убедиш колко е лесно, вярвай, много по-трудно е да хванеш малка сребърна пара!!!
Последна промяна: 24 Сеп 2017 00:09 от kaveiros.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 00:09 #57918

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
ся ти какво искаш да ми кажеш че на замърсено със железа место CTXa сепарира също толкова добре сигналите както Деуса ???
Ха Ха! Не нямам такова намерение, да ти казвам такива работи. Искам да ти кажа, че на замърсено, СТХ, ще ги сепарира по-добре и че е по-!ефективен!!! Освен ако не ги подредиш синалите в/у дъсчица, като по клиповете, да ти ги стреля деуса и да му се кефиш...
Е ти или не си тествал паралелно Деуса и CTXa на много замърсено със железа место или си прекалено пристрастен по отношение на CTXa.
С колегата със Деуса никога не сме си правили тестове на дъзчица а само реални тестове на места пълни със железа и резултатите които е давал Деуса са във пъти по добри от тези на Етрака. Със нас често е имало и колега със Фишер ф75 който също не е показвал по добри резултати на замърсено от Деуса.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 00:11 #57919

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Правили сме паралелни тестове при много събирания, но ти обикновенно липсваш, така, че няма как да знаеш!
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: zempar

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 00:29 #57921

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Правили сме паралелни тестове при много събирания, но ти обикновенно липсваш, така, че няма как да знаеш!
Нямам това в предвид. Имам предвид реално место или неразкопана почва пълна със антични железа и по между тях CTXa да смогва да вади малки парички като коцета, париони и тем подобни също толкова добре колкото Деуса . Аз лично съм се убедил че Етрака неможе да се справя също толкова добре със тая задача както Фишер и Деус, но може CTXa да се справя по -добре. Със различен и по нов и бърз процесор е :lol: Въпреки че няколко пъти
съм търкал паралелно със CTX и не останах със впечатлението че има много по добра и бърза сепарация от Етрака въпреки че наистина има известна разлика във бързината.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 07:28 #57923

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Nesho писа:
bobo писа:
Не,че харесвам матраците..,и въобще Майлабите,но границата между голямо сребро и голямо желязо е много тънка.Има машини,като Деуса ,които такава пара я дават винаги цвят,ма и колко железа требе изкопаш,докато попаднеш на тоя сигнал....

ПП...А,ся се сетих,че и други машини имат проблем с такава цел!!! :lol: :lol: :lol: :lol: ....Алоууууу-за желязовските Солжери стаа въпрос :lol: :lol:
bobo ако се замисли човек колко се разредиха хубавите сигнали напоследък и това колко често му се случва на човек да попадне на голяма сребърна пара Ти на кои детектори би заложил
На тези които обикновено имат проблеми със подобни сигнали или на тези които винаги я дават цвят наред със железата. Аз лично почвам да залагам на втория тип. :)
Само че,тези които нямат проблем с големите бели сигнали,ми се струват ,че имат проблем с малките жълти.... ;) Това си е мое заключение,де-не претендирам да съм съвсем точен,но общо взето би трябвало да е така..,а такива са и наблюденията ми...
ПП-струва ми се ,че ти беше качил някакъв патент на гарет за дискриминацията,ако не се бъркам,там имаше една графика,по точно окръжност ,която показваше сегментирано как са подредени дискриминационните полета на металдетекторите-та там се виждаше точно за какво говоря,ако съм я разбрал правилно,де...Щото аз горе долу си имам на представа как работят повечето машини,но си нямам на идея от устройството им.
Много се учудих примерно на това,че ДжПХ дава сигнал,който аз хващам с Гарета на едната страна цвят,а на другата черно-по същия начин-на едната го пее,на другата го реже...
Последна промяна: 24 Сеп 2017 08:50 от bobo.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 08:49 #57924

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
bobo писа:
Nesho писа:
bobo писа:

Само че,тези които нямат проблем с големите бели сигнали,ми се струват ,че имат проблем с малките жълти.... ;) Това си е мое заключение,де-не претендирам да съм съвсем точен,но общо взето би трябвало да е така..,а такива са и наблюденията ми...
ПП-струва ми се ,че ти беше качил някакъв патент на гарет за дискриминацията,ако не се бъркам,там имаше една графика,по точно окръжност ,която показваше сегментирано как са подредени дискриминационните полета на металдетекторите-та там се виждаше точно за какво говоря,ако съм я разбрал правилно,де...
Не помня да съм качвал подобна графика :blink: А иначе НЕ мисля че тези които нямат проблеми със голямото бяло имат проблеми и със малкото жълто.
Поне до колкото знам колегите със Деус и Фишер не личи да имат този проблем ;) Стига да се ползват пълните възможности на детектора.
Например доклкото знам колегат със Фишера ф75 е настроил детектора така Общ режим, всичко на макс, един тон за чрно и цветно и си гледа цифрите
Установил е че докато звуковата дискриминация на Фешера греши индикацията на цифрите при фишерите е по точна. Също така много често му се случвало да улавя сигнал който няма звук(независимо че е във най -дълбокия за фишерите общ режим) но дава цифри при което много често са се оказвали МНОГО дълбоки Убави Сигнали и т.н :) Така че недостатъците на Деусите и Фишерите не са огромни и се компенсират със правилните настройки
ама как се компенсира с настройки процесор който е бавен и чисто и просто бъгва заради това че е по слаб и не е предвиден правилно за огромната информация която трябва да обработи заради многочестотни технологии, следене и отхвърляне на земя, изчистване на шумове и прочие.
Последна промяна: 24 Сеп 2017 08:51 от Nesho.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 09:00 #57925

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
В идеални условия работата на машините е дна,но когато се намесят фактори дълбочина и минерализация,различните машини показват различни отклонения в показанията....Аз примерно съм се убедил,че ВЛФ ите на Майлаб са може би най добри на орудено,но пък не ми пасват на моя стил на търсене,затова и съм с Гарет АТ голд..Деуса може и да е най бърз,но на орудено е неефективен,щото за какво ти е бързина,когато вижда цвета единствено до 5-6 санта,дори и да е незамърсено с железа..
Последна промяна: 24 Сеп 2017 09:04 от bobo.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: zempar
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат